A SEJTELMES SELYEMÚTON

KAZAHSZTÁN – ÜZBEGISZTÁN - TÜRKMENISZTÁN

Időpontok: Jelenleg nincs foglalható időpont

,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

A selyemút mesés városai csodálattal vegyes egzotikumként élnek fantáziánkban: távoli, ősi vidékek, ódon történelemmel és csodás kultúrával, színes és lenyűgöző építészettel...ám a valóság minden képzeletünket felülmúlja! Utazásunk Belső-Ázsia három lenyűgöző kultúrájával és építészeti emlékeivel hívogató országába vezeti a világlátás szerelmeseit.

 

 

 

 

Utazás: Budapest – Isztambul – Nur-Szultan és Asgabat – Isztambul – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. Nur-Szultan – Almati, Almati – Taskent és Mari – Asgabat útvonalon repülővel, a körutazáson szuperexpresszel és autóbusszal.

Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (2. nap reggelitől, a 13. nap vacsoráig)

 

1. nap: Budapest - Nur-Szultan (korábbi nevén Asztana)
Elutazás a kora délutáni órákban repülővel Isztambulon keresztül Nur-Szultánba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Nur-Szultan
Érkezés NUR-SZULTÁN-ba az éjszakai órákban. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés, majd késői reggeli után ismerkedés Kazahsztán fővárosával: Függetlenség tere, Atameken Nemzeti Emlékközpont, Első Elnök Múzeuma, Hasret Sultan mecset, Bayterek-emlékmű stb. Nur-Szultan csak 1998-tól vált fővárossá, amely az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A kormányzati-, ipari-, oktatási-, egészségügyi és sportközpont számos futurisztikus épületével, modern szállodáival és a felhőkarcolóival egyre több turistát csalogat. Vacsora, szállás Nur-Szultánban.

3. nap: Almati
Reggel repülés ALMATI-ba, az egykori fővárosba, az ország legnagyobb városába, melyet fantasztikus környezet ölel körbe és elválaszthatatlan az almától! Ismerkedés a főbb látnivalókkal. A Panfilov-parkban található a Zenkov-székesegyház, a gyönyörűen díszített, színes keresztény ortodox templom. Ez a világ második legmagasabb faépítménye. Séta a híres Arbat utcában, majd irány a Köztársaság tér és a Függetlenség Emlékműve. Délután látogatás a Hangszer Múzeumban. Kedvező időjárás esetén érdemes felmenni az 11 m magas „Zöld dombra” (Kok-tobe), ahonnan elénk tárul a település panorámája. Vacsora, szállás Almatiban.

4. nap: Issyk-szurdok – Almati
Utazás autóbusszal az Issyk-szurdokhoz, amelyet az egykori kereskedelmi karavánok jól ismertek. Látogatás az Issyk Nemzeti Történeti és Kulturális Múzeumban, ahol a régészeti gyűjteményben számos arany, kerámia, fegyver, és lószerszám őrzi az egykori idők emlékét. A közel 1.800 m magasságban a türkiz Issyk-tó sok turista kedvelt úti célja. Délután visszatérés Almatiba. A Központi Történeti Múzeumban megismerjük Kazahsztán történetét a bronzkortól egészen az új főváros kiépítéséig. Vacsora, szállás Almatiban.

5. nap: Almati – Taskent
Transzfer Almati repülőterére és irány TASKENT! Városnézés az üzbég fővárosban: Függetlenség tere, Khast Imam tere, Barak kán medresze (muszlim oktatási központ), Operaház (kívülről), Chorsu Bazár stb. Vacsora, szállás Taskentben.

6. nap: Taskent – Szamarkand
A reggeli órákban utazás szuperexpressz vonattal SZAMARKAND-ba, a világ egyik legrégibb városába, a híres selyemút egykori legfontosabb központjába. Érkezés után ismerkedés a várossal: XV. századi Gür Emír mauzóleuma, Ulug bég csillagvizsgálója stb. Látogatás az Üzbég Történeti Múzeumban és egy papírmerítő központban. Vacsora, szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand
Egész napos városnézés SZAMARKAND-ban: Regisztán tér épületei (beépítése a XV. században kezdődött), Bibi Hanim mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje), Siab bazár, Shahi Zinda épületegyüttes. Vacsora, szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand – Shahrisabz – Buhara
Kirándulás SHAHRISABZ-ba. Ismerkedés a várossal: XIV. században épült Ak-Szaraj kastély, bazár, Kok-Gumbas mecset, Hazrati imam mecset, Gumbazi-Seidan mauzóleum. Este visszatérés Szamarkandba autóbusszal. Vacsora után irány szuperexpressz vonattal Buhara! Szállás.

9. nap: Buhara
BUHARA 5000 éves múltra tekint vissza, mecsetekben és medreszékben bővelkedő történelmi központ, egykor a Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. Egész napos városnézés: Szamanid mauzóleuma, a XII. században épült Csasma-Ajub mazar (csodatévő hely), Bolo-hauz mecset, Citadella / Ark (itt található Vámbéry Ármin emlékszobája), Ulugbek medresze, Lyabi-Khauz komplexum, bazár stb. Folklór műsorral egybekötött vacsora. Szállás.

10. nap: Buhara – Mari
Reggeli után utazás Türkmenisztánba, a határátkelés után autóbuszcsere. Utazás a sivatagban, érkezés Mari városába a délutáni órákban. A Merv-oázis városai évszázadokon keresztül meghatározták e közép-ázsiai régió fejlődését. Híres könyvtárai elsősorban az iszlám világ sok tudósát vonzották, de hatása az építészet, díszítőművészet, a tudomány és a kultúra más területén is kézzel fogható. Vacsora, szállás.

11. nap: Mari – Merv – Mari
Merv – Mari egykor városok együtteseként központi szerepet töltöttek be. MERV az egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt oázisváros. Az ősi idők emléke még ma is látható (pl. Sultan Sanjar-, Yusuf Khamadani- és Mohamed Ibn mauzóleumai, Shakriar Ark Palota maradványai stb.) Visszatérve Mari városába, transzfer a repülőtérre és irány Asgabat! Vacsora, szállás.

12. nap: Asgabat
ASGABAT Türkmenisztán fővárosa. 1948-ban egy hatalmas földrengés pusztított a településen, ezért építészeti emlékei nagy része új keletű. Külön helyi érdekesség, hogy az épületek jelentős részét márványlapokkal borították. Az állam többek között ezzel kívánja kifejezni az ország földgázvagyonon alapuló gazdagságát. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel (Függetlenség park, Földrengés emlékhely, Paloták tere, Önállósodás emlékműve, Ertuğrul Gazi mecset, bazár stb.). Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban. Vacsora, szállás.

UNESCO Világörökség:
Üzbegisztánban:
- Kiva
- Buhara
- Sahrisabz óvárosa
- Szamarkand (a kultúrák találkozása)
Türkmenisztánban:
- Merv történelmi emlékei

A SEJTELMES SELYEMÚTON

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

Repülőtéri illeték kb.: 105.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 131.700,- Ft
Belső repülések: 390,- USD

Vízumdíj:
- Türkmenisztán (határátlépési illetékkel): kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő!)
- Kazahsztánba és Üzbegisztánba magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek és a folklórest árát magában foglalja!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervizdíj / borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Nur-Szultan és Asgabat – Bp. útvonalon átszállással
- körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal és expressz-vonattal.
- 12 éj szállást **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (2. nap reggelitől 13. nap vacsoráig, a program szerint)
- városnézéseket, kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyek és a folklór műsor árát
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- belföldi repülőjegyek árát Nur-Szultan – Almati, Almati – Taskent és Mari – Asgabat között: 390,- USD / fő (Előre fizetendő az irodában!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. augusztus18!
- repülőtéri illetéket: kb. 105.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízum díjakat: Türkmenisztánba: kb. 80,- USD / fő (Belépéskor a helyszínen fizetendő!)
Kazahsztánba és Üzbegisztánba: magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.
A türkmén vízumokat irodánk intézi és az ehhez szükséges az útlevél színes, kiváló minőségű szkennelt másolata,
1 db világos hátterű, szabványméretű színes igazolványkép, valamint
a mellékelt adatlap kitöltése és leadása.
ENNEK HATÁRIDEJE: 2020. szeptember 18.
A türkmén vízumhoz a határátlépéskor szükség lesz további 2 db színes, fehér vagy világos hátterű fotóra!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%-a)
- szervizdíjat / borravalót (szálloda, helyi idegenvezető, buszsofőr): 60,- USD / fő
- 13 – 15 fő indulása esetén a 40.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kazahsztan

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?turkmenisztan

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?uzbegisztan

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: A SEJTELMES SELYEMÚTON
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

A SEJTELMES SELYEMÚTON

KAZAHSZTÁN – ÜZBEGISZTÁN - TÜRKMENISZTÁN

Indulási dátumok:

A selyemút mesés városai csodálattal vegyes egzotikumként élnek fantáziánkban: távoli, ősi vidékek, ódon történelemmel és csodás kultúrával, színes és lenyűgöző építészettel...ám a valóság minden képzeletünket felülmúlja! Utazásunk Belső-Ázsia három lenyűgöző kultúrájával és építészeti emlékeivel hívogató országába vezeti a világlátás szerelmeseit.

 

 

 

 

Utazás: Budapest – Isztambul – Nur-Szultan és Asgabat – Isztambul – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. Nur-Szultan – Almati, Almati – Taskent és Mari – Asgabat útvonalon repülővel, a körutazáson szuperexpresszel és autóbusszal.

Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (2. nap reggelitől, a 13. nap vacsoráig)

 

1. nap: Budapest - Nur-Szultan (korábbi nevén Asztana)
Elutazás a kora délutáni órákban repülővel Isztambulon keresztül Nur-Szultánba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Nur-Szultan
Érkezés NUR-SZULTÁN-ba az éjszakai órákban. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés, majd késői reggeli után ismerkedés Kazahsztán fővárosával: Függetlenség tere, Atameken Nemzeti Emlékközpont, Első Elnök Múzeuma, Hasret Sultan mecset, Bayterek-emlékmű stb. Nur-Szultan csak 1998-tól vált fővárossá, amely az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A kormányzati-, ipari-, oktatási-, egészségügyi és sportközpont számos futurisztikus épületével, modern szállodáival és a felhőkarcolóival egyre több turistát csalogat. Vacsora, szállás Nur-Szultánban.

3. nap: Almati
Reggel repülés ALMATI-ba, az egykori fővárosba, az ország legnagyobb városába, melyet fantasztikus környezet ölel körbe és elválaszthatatlan az almától! Ismerkedés a főbb látnivalókkal. A Panfilov-parkban található a Zenkov-székesegyház, a gyönyörűen díszített, színes keresztény ortodox templom. Ez a világ második legmagasabb faépítménye. Séta a híres Arbat utcában, majd irány a Köztársaság tér és a Függetlenség Emlékműve. Délután látogatás a Hangszer Múzeumban. Kedvező időjárás esetén érdemes felmenni az 11 m magas „Zöld dombra” (Kok-tobe), ahonnan elénk tárul a település panorámája. Vacsora, szállás Almatiban.

4. nap: Issyk-szurdok – Almati
Utazás autóbusszal az Issyk-szurdokhoz, amelyet az egykori kereskedelmi karavánok jól ismertek. Látogatás az Issyk Nemzeti Történeti és Kulturális Múzeumban, ahol a régészeti gyűjteményben számos arany, kerámia, fegyver, és lószerszám őrzi az egykori idők emlékét. A közel 1.800 m magasságban a türkiz Issyk-tó sok turista kedvelt úti célja. Délután visszatérés Almatiba. A Központi Történeti Múzeumban megismerjük Kazahsztán történetét a bronzkortól egészen az új főváros kiépítéséig. Vacsora, szállás Almatiban.

5. nap: Almati – Taskent
Transzfer Almati repülőterére és irány TASKENT! Városnézés az üzbég fővárosban: Függetlenség tere, Khast Imam tere, Barak kán medresze (muszlim oktatási központ), Operaház (kívülről), Chorsu Bazár stb. Vacsora, szállás Taskentben.

6. nap: Taskent – Szamarkand
A reggeli órákban utazás szuperexpressz vonattal SZAMARKAND-ba, a világ egyik legrégibb városába, a híres selyemút egykori legfontosabb központjába. Érkezés után ismerkedés a várossal: XV. századi Gür Emír mauzóleuma, Ulug bég csillagvizsgálója stb. Látogatás az Üzbég Történeti Múzeumban és egy papírmerítő központban. Vacsora, szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand
Egész napos városnézés SZAMARKAND-ban: Regisztán tér épületei (beépítése a XV. században kezdődött), Bibi Hanim mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje), Siab bazár, Shahi Zinda épületegyüttes. Vacsora, szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand – Shahrisabz – Buhara
Kirándulás SHAHRISABZ-ba. Ismerkedés a várossal: XIV. században épült Ak-Szaraj kastély, bazár, Kok-Gumbas mecset, Hazrati imam mecset, Gumbazi-Seidan mauzóleum. Este visszatérés Szamarkandba autóbusszal. Vacsora után irány szuperexpressz vonattal Buhara! Szállás.

9. nap: Buhara
BUHARA 5000 éves múltra tekint vissza, mecsetekben és medreszékben bővelkedő történelmi központ, egykor a Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. Egész napos városnézés: Szamanid mauzóleuma, a XII. században épült Csasma-Ajub mazar (csodatévő hely), Bolo-hauz mecset, Citadella / Ark (itt található Vámbéry Ármin emlékszobája), Ulugbek medresze, Lyabi-Khauz komplexum, bazár stb. Folklór műsorral egybekötött vacsora. Szállás.

10. nap: Buhara – Mari
Reggeli után utazás Türkmenisztánba, a határátkelés után autóbuszcsere. Utazás a sivatagban, érkezés Mari városába a délutáni órákban. A Merv-oázis városai évszázadokon keresztül meghatározták e közép-ázsiai régió fejlődését. Híres könyvtárai elsősorban az iszlám világ sok tudósát vonzották, de hatása az építészet, díszítőművészet, a tudomány és a kultúra más területén is kézzel fogható. Vacsora, szállás.

11. nap: Mari – Merv – Mari
Merv – Mari egykor városok együtteseként központi szerepet töltöttek be. MERV az egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt oázisváros. Az ősi idők emléke még ma is látható (pl. Sultan Sanjar-, Yusuf Khamadani- és Mohamed Ibn mauzóleumai, Shakriar Ark Palota maradványai stb.) Visszatérve Mari városába, transzfer a repülőtérre és irány Asgabat! Vacsora, szállás.

12. nap: Asgabat
ASGABAT Türkmenisztán fővárosa. 1948-ban egy hatalmas földrengés pusztított a településen, ezért építészeti emlékei nagy része új keletű. Külön helyi érdekesség, hogy az épületek jelentős részét márványlapokkal borították. Az állam többek között ezzel kívánja kifejezni az ország földgázvagyonon alapuló gazdagságát. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel (Függetlenség park, Földrengés emlékhely, Paloták tere, Önállósodás emlékműve, Ertuğrul Gazi mecset, bazár stb.). Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban. Vacsora, szállás.

UNESCO Világörökség:
Üzbegisztánban:
- Kiva
- Buhara
- Sahrisabz óvárosa
- Szamarkand (a kultúrák találkozása)
Türkmenisztánban:
- Merv történelmi emlékei

Repülőtéri illeték kb.: 105.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 131.700,- Ft
Belső repülések: 390,- USD

Vízumdíj:
- Türkmenisztán (határátlépési illetékkel): kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő!)
- Kazahsztánba és Üzbegisztánba magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek és a folklórest árát magában foglalja!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervizdíj / borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Nur-Szultan és Asgabat – Bp. útvonalon átszállással
- körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal és expressz-vonattal.
- 12 éj szállást **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (2. nap reggelitől 13. nap vacsoráig, a program szerint)
- városnézéseket, kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyek és a folklór műsor árát
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- belföldi repülőjegyek árát Nur-Szultan – Almati, Almati – Taskent és Mari – Asgabat között: 390,- USD / fő (Előre fizetendő az irodában!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. augusztus18!
- repülőtéri illetéket: kb. 105.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízum díjakat: Türkmenisztánba: kb. 80,- USD / fő (Belépéskor a helyszínen fizetendő!)
Kazahsztánba és Üzbegisztánba: magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.
A türkmén vízumokat irodánk intézi és az ehhez szükséges az útlevél színes, kiváló minőségű szkennelt másolata,
1 db világos hátterű, szabványméretű színes igazolványkép, valamint
a mellékelt adatlap kitöltése és leadása.
ENNEK HATÁRIDEJE: 2020. szeptember 18.
A türkmén vízumhoz a határátlépéskor szükség lesz további 2 db színes, fehér vagy világos hátterű fotóra!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%-a)
- szervizdíjat / borravalót (szálloda, helyi idegenvezető, buszsofőr): 60,- USD / fő
- 13 – 15 fő indulása esetén a 40.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kazahsztan

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?turkmenisztan

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?uzbegisztan

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')