A SEJTELMES SELYEMÚTON

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 956.900 Ft (760.900 Ft +196.000 Ft belső repülések, reptéri illetékek, csomagdíj)

Félpanziós felár, mely tartalmazza a folklórestet is: 50.000 Ft

Egyágyas felár: 131.700,- Ft

Belépőjegyek kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő!)

Vízumdíj:
Türkmenisztán (határátlépési illetékkel): kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő!)
Kazahsztánba és Üzbegisztánba magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

Szervizdíj/borravaló: 60,- USD (Helyszínen fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás 2%.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Isztambul – Nur-Szultan és Asgabat – Isztambul – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. Nur-Szultan – Almati, Almati – Taskent és Mari – Asgabat útvonalon repülővel, a körutazáson szuper-expresszel és autóbusszal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest - Nur-Szultan
Elutazás a kora délutáni órákban repülővel Isztambulon keresztül Nur-Szultánba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Nur-Szultan
Érkezés NUR-SZULTÁN-ba az éjszakai órákban. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés, majd késői reggeli után ismerkedés Kazahsztán fővárosával: Függetlenség tere, Atameken Nemzeti Emlékközpont, Első Elnök Múzeuma, Hasret Sultan mecset, Bayterek-emlékmű stb. Nur-Szultan csak 1998-tól vált fővárossá, amely az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A kormányzati-, ipari-, oktatási-, egészségügyi és sportközpont számos futurisztikus épületével, modern szállodáival és a felhőkarcolóival egyre több turistát csalogat. Szállás Nur-Szultánban.

3. nap: Almati
Reggel repülés ALMATI-ba, az egykori fővárosba, az ország legnagyobb városába, melyet fantasztikus környezet ölel körbe és elválaszthatatlan az almától! Ismerkedés a főbb látnivalókkal. A Panfilov-parkban található a Zenkov-székesegyház, a gyönyörűen díszített, színes keresztény ortodox templom. Ez a világ második legmagasabb faépítménye. Séta a híres Arbat utcában, majd irány a Köztársaság tér és a Függetlenség Emlékműve. Délután látogatás a Hangszer Múzeumban. Kedvező időjárás esetén érdemes felmenni az 1100 m magas „Zöld dombra” (Kok-tobe), ahonnan elénk tárul a település panorámája. Szállás Almatiban.

4. nap: Issyk-szurdok – Almati
Utazás autóbusszal az Issyk-szurdokhoz, amelyet az egykori kereskedelmi karavánok jól ismertek. Látogatás az Issyk Nemzeti Történeti és Kulturális Múzeumban, ahol a régészeti gyűjteményben számos arany, kerámia, fegyver, és lószerszám őrzi az egykori idők emlékét. A közel 1.800 m magasságban a türkiz Issyk-tó sok turista kedvelt úti célja. Délután visszatérés Almatiba. A Központi Történeti Múzeumban megismerjük Kazahsztán történetét a bronzkortól egészen az új főváros kiépítéséig. Szállás Almatiban.

5. nap: Almati – Taskent
Transzfer Almati repülőterére és irány TASKENT! Városnézés az üzbég fővárosban: Függetlenség tere, Khast Imam tere, Barak kán medresze (muszlim oktatási központ), Operaház (kívülről), Chorsu Bazár stb. Szállás Taskentben.

6. nap: Taskent – Szamarkand
A reggeli órákban utazás szuperexpressz vonattal SZAMARKAND-ba, a világ egyik legrégibb városába, a híres selyemút egykori legfontosabb központjába. Érkezés után ismerkedés a várossal: XV. századi Gür Emír mauzóleuma, Ulug bég csillagvizsgálója stb. Látogatás az Üzbég Történeti Múzeumban és egy papírmerítő központban. Szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand
Egész napos városnézés SZAMARKAND-ban: Regisztán tér épületei (beépítése a XV. században kezdődött), Bibi Hanim mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje), Siab bazár, Shahi Zinda épületegyüttes. Szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand – Shahrisabz – Buhara
Kirándulás SHAHRISABZ-ba. Ismerkedés a várossal: XIV. században épült Ak-Szaraj kastély, bazár, Kok-Gumbas mecset, Hazrati imam mecset, Gumbazi-Seidan mauzóleum. Este visszatérés Szamarkandba autóbusszal. Irány szuperexpressz vonattal Buhara! Szállás.

9. nap: Buhara
BUHARA 5000 éves múltra tekint vissza, mecsetekben és medreszékben bővelkedő történelmi központ, egykor a Selyemút egyik legfontosabb állomása volt. Egész napos városnézés: Szamanid mauzóleuma, a XII. században épült Csasma-Ajub mazar (csodatévő hely), Bolo-hauz mecset, Citadella / Ark (itt található Vámbéry Ármin emlékszobája), Ulugbek medresze, Lyabi-Khauz komplexum, bazár stb. Fakultatív folklór est. Szállás.

10. nap: Buhara – Mari
Reggeli után utazás Türkmenisztánba, a határátkelés után autóbuszcsere. Utazás a sivatagban, érkezés Mari városába a délutáni órákban. A Merv-oázis városai évszázadokon keresztül meghatározták e közép-ázsiai régió fejlődését. Híres könyvtárai elsősorban az iszlám világ sok tudósát vonzották, de hatása az építészet, díszítőművészet, a tudomány és a kultúra más területén is kézzel fogható. Szállás.

11. nap: Mari – Merv – Mari
Merv – Mari egykor városok együtteseként központi szerepet töltöttek be. MERV az egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt oázisváros. Az ősi idők emléke még ma is látható (pl. Sultan Sanjar-, Yusuf Khamadani- és Mohamed Ibn mauzóleumai, Shakriar Ark Palota maradványai stb.) Visszatérve Mari városába, transzfer a repülőtérre és irány Asgabat! Szállás.

12. nap: Asgabat
ASGABAT Türkmenisztán fővárosa. 1948-ban egy hatalmas földrengés pusztított a településen, ezért építészeti emlékei nagy része új keletű. Külön helyi érdekesség, hogy az épületek jelentős részét márványlapokkal borították. Az állam többek között ezzel kívánja kifejezni az ország földgázvagyonon alapuló gazdagságát. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel (Függetlenség park, Földrengés emlékhely, Paloták tere, Önállósodás emlékműve, Ertuğrul Gazi mecset, bazár stb.). Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban. Szállás.

13. nap: Nisza
Délelőtt kirándulás a közeli NISZÁ-ba, ahol még láthatók az időszámítás kezdetének emlékei. Délután megismerhetjük a Türkmenisztánban őshonos Akal Teke lovakat egy istállólátogatás során. Transzfer a repülőtérre.

14. Asgabat – Budapest
Hazautazás a hajnali órákban. Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre reggel.

UNESCO Világörökség:
Üzbegisztánban: Kiva, Buhara, Sahrisabz óvárosa, Szamarkand (a kultúrák találkozása), Türkmenisztánban: Merv történelmi emlékei


A selyemút mesés városai csodálattal vegyes egzotikumként élnek fantáziánkban: távoli, ősi vidékek, ódon történelemmel és csodás kultúrával, színes és lenyűgöző építészettel...ám a valóság minden képzeletünket felülmúlja! Utazásunk Belső-Ázsia három lenyűgöző kultúrájával és építészeti emlékeivel hívogató országába vezeti a világlátás szerelmeseit.

 

 

 


Teljes ár: 956.900 Ft (760.900 Ft +196.000 Ft belső repülések, reptéri illetékek, csomagdíj)

Félpanziós felár, mely tartalmazza a folklórestet is: 50.000 Ft

Egyágyas felár: 131.700,- Ft

Belépőjegyek kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő!)

Vízumdíj:
Türkmenisztán (határátlépési illetékkel): kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő!)
Kazahsztánba és Üzbegisztánba magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

Szervizdíj/borravaló: 60,- USD (Helyszínen fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás 2%.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kazahsztan

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?turkmenisztan

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?uzbegisztan

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Hasonló utazások