A ZEMPLÉN ÉS A BODROGKÖZ LEGJAVA (3 NAPOS ÚT)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 58.900,- Ft

Egyágyas felár: 23.900,- Ft                   

3. személy kedvezménye pótágyon: 5.000,- Ft

Ebéd felár (a 2. és 3. napon fix menü italfogyasztás nélkül): 5.500,- Ft    

Vacsora felár (az 1. és a 2. napon bőséges svédasztalos vacsora a szálloda éttermében): 8.900,- Ft

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): kb. 700,- Ft

Belépőjegyek és tárlatvezetések: kb. 13.500,- Ft

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2 %

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Sátoraljaújhelyen, a Hotel Hunor**** wellness szálloda 2 ágyas (zuhanyzós / WC-s) szobáiban. A hotel wellness részlegét és medencéjét utasaink térítésmentesen vehetik igénybe!
Ellátás: büféreggeli, valamint fakultatív menüebéd és bőséges, svédasztalos vacsora

1. nap: Budapest - Vizsoly - Boldogkő vára - Hollóháza - Sátoraljaújhely (kb. 300 km)
Utazás Budapestről rövid pihenővel a Zemplén lábához. A Biblia első teljes magyar nyelvű fordítása tette országszerte ismertté a kis falu nevét, 1590-ben VIZSOLY-ban nyomtatták ki Károli Gáspár gönci református lelkész bibliafordítását több száz példányban. Az egyik eredeti Bibliát meg is lehet nézni a falu Árpád-kori református templomában, a mellette épült látogatóközpontban pedig izgalmas nyomdatörténeti kiállítást is láthatunk. A Zempléni-hegység nyugati szélén egy hatalmas kopár sziklagerincen magasodnak BOLDOGKŐ VÁRÁ-nak romjai. A szinte függőleges falú sziklán álló festői vár nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára. A korhű jelmezes tárlatvezetés és a lovagi párbaj óriási élmény minden korosztály számára! Megálló HOLLÓHÁZÁN, látogatás a Porcelánmúzeumban. A programok után irány Sátoraljaújhely, ahol a Sátor-hegy lábánál, csodálatos természeti környezetben lesz a szállásunk. Fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Széphalom - Sárospatak - Karcsa - Pácin (kb. 90 km)
Utazás SZÉPHALOM-ra, látogatás a Kazinczy Ferenc emlékcsarnokban és a Magyar Nyelv Múzeumában, majd SÁROSPATAK látnivalóival ismerkedünk. Első megállónk a Sárospataki Református Kollégium. A ma is működő gimnázium épületében az iskolatörténeti kiállítás mellett a Pollack Mihály által tervezett nagykönyvtár a legszebb látnivaló. Ezt követően irány a sárospataki vár, ahol a Vörös-torony és a Rákócziak dicső kora c. kiállítás szerepel programunkban. Szabadidő, vagy fakultatív ebéd Sárospatakon. Délután utazás KARCSÁ-ra, a Tündérek templomához. A Bodrogköz vízjárta, holtágakkal szabdalt vidékének különleges műemléke az Árpád-kori református templom, amelyet a legenda szerint a tó mélyén lakó tündérek építettek. A PÁCIN-i Mágóchy-kastély Magyarország legnagyobb reneszánsz kastélya, falai közt változatos néprajzi kiállításokat találunk. A programokat követően visszatérünk a szállodába, fakultatív vacsora.

3. nap: Sátoraljaújhely (Sátor-hegy) – Pálháza – Füzérradvány - Budapest (kb. 300 km)
A mai napon is élmények sora vár ránk! A napot SÁTORALJAÚJHELY-en kezdjük. A város büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével, melynek alsó állomása kőhajításnyira található szállodánktól. A pálya hossza 1332 m, a felső állomásnál pedig egy többszintes kilátóból csodálhatjuk meg a Zemplén fővárosát és a környező vidéket. A libegőzés után irány PÁLHÁZA, ahol a fakultatív ebédet követően hazánk egyik első erdei kisvasútján utazunk. Utolsó állomásunk FÜZÉRRADVÁNY, ahol a csodás Károlyi-kastély parkjában sétálunk. A programok után hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.


  • Szállás 4 csillagos wellness szállodában!

Magyarország északkeleti sarka tele van csodákkal. Sűrű erdőrengeteg, vadregényes völgyek, romantikus várromok, kastélyok, történelmi városok mágnesként vonzzák a turistákat. A Zemplén és a Bordogköz csodáiból állítottunk össze Önöknek egy élményekben gazdag programot, melyben a történelmi látnivalókon kívül felfedezzük a térség természeti kincseit is.

FIGYELEM! Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a  194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet értelmében a szállodák és a látványosságok csak védettségi igazolvány birtokában  látogathatók, így az utazáson csak az igazolvánnyal rendelkező Utasaink tudnak résztvenni. Kérjük, ezt vegyék figyelembe az utazásra való jelentkezéskor. 

 


Teljes ár: 58.900,- Ft

Egyágyas felár: 23.900,- Ft                   

3. személy kedvezménye pótágyon: 5.000,- Ft

Ebéd felár (a 2. és 3. napon fix menü italfogyasztás nélkül): 5.500,- Ft    

Vacsora felár (az 1. és a 2. napon bőséges svédasztalos vacsora a szálloda éttermében): 8.900,- Ft

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): kb. 700,- Ft

Belépőjegyek és tárlatvezetések: kb. 13.500,- Ft

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2 %

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A látványosságokat a program során nagyrészt gyalogosan keressük fel, így kérjük, csak akkor jelentkezzenek, ha nem okoz gondot a sétálás!

 

FIGYELEM! Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a  194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet értelmében a szállodák és a látványosságok csak védettségi igazolvány birtokában  látogathatók, így az utazáson csak az igazolvánnyal rendelkező Utasaink tudnak résztvenni. Kérjük, ezt vegyék figyelembe az utazásra való jelentkezéskor. 

Hasonló utazások