AUSZTRÁLIA-ÚJ-ZÉLAND

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Repülőtéri illeték: kb. 260.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 880,- USD

Egyágyas felár: 344.900,- Ft

Minimális utaslétszám: 16 fő, maximum 22 fő.

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kivétel fakultatív programok) magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Fakultatív programok: tájékoztató jellegű árak
Nagy-korallzátony
- sznorkelezés vezetővel: kb. 65,- AUD
- 10 / 15 perc helikopterrepülés: kb. 190,- AUD / 270,- AUD
- Scuba Doo egyszemélyes tengeralattjáró, kb. 20 perc: 170,- AUD
Kuranda Wildlife Experience: kb. 20,- AUD / tematikus park
Motorcsónakos száguldás: kb. 190,- NZD
Auckland Skytower: kb. 32,- NZD

Szervizdíj / borravaló: 65,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500,- Ft
Új-Zéland: vízummentes, de bevezetésre került ún. online regisztrációs díj és környezetvédelmi adó: 32,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Dubaj – Sydney, Sydney – Christchurch valamint Auckland – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint. A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli + 4 főétkezés.

 

1. nap: Budapest – Dubaj
Délután repülés Dubajon keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney
Érkezés SYDNEY-be a késő esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. A felhőkarcolók és történelmi épületek közt számos kis park bújik meg, a városképet pedig a kuszán szerteágazó tengeröblök teszik látványossá. A mai napon Sydney legfontosabb látnivalóit keressük fel. Kívülről megtekintjük a "szimfóniát betonból" vagyis a híres Operaházat, fantasztikus képeket készíthetünk a Vastüdőnek is nevezett Kikötőhídról, buszunkkal olyan híres és lenyűgöző helyeket keresünk fel mint a The Rocks városrészt (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Kings Cross, Oxford street, The Gap. Sétát tehetünk olyan ikonikus helyszíneken mint a szörfösökről híres Bondi Beach, a mindig pezsgő Darling Harbour vagy éppen az üzletekkel tarkított belváros. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.

4. nap: Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Reggeli után transzfer a repülőtérre és irány AYERS ROCK! Ausztrál utazásunk nem lenne teljes az kontinens 85%-át kitevő legendás pusztaság, az OUTBACK felkeresése nélkül! Bolygónk egyik legősibb és szinte lakatlan tájának ékköve, az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az Unesco Világörökség listájára is. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

5. nap: Uluru – Ayers Rock – Cairns
Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől, az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. Reggelink elfogyasztása után visszatérünk a hegy lábához, hogy sétát tegyünk az őslakosok által szentként tisztelt helyen, valamint felkeressük a látogatóközpontot is ahol lehetőség nyílik a helyi Anangu törzs tagjai által készített kézműves tárgyak vásárlására is. Transzfer a repülőtérre és utazás Cairnsbe. Szállás.

6. nap: Cairns – Korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy-korallzátonyhoz. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A szigorú védelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Kalandvágyóbb utasaink fakultatív program keretében akár egyszemélyes mini-tengeralattjárót is vezethetnek vagy (megfelelő időjárás esetén) helikopterről is megcsodálhatják a zátonyt. Szállás Cairns-ben.

7. nap: Kuranda – kirándulás az Őserdőbe – Sydney
Kuranda földünk egyik legérintetlenebb trópusi őserdeje, ami legszebb arcát a madártávlatból mutatja. A lombkorona felett kabinos felvonóval (Skyrail Rainforest Cableway) teszünk egy feledhetetlen kirándulást, miközben megtekintjük a vadregényes Sziklás Canyont és a Barron vízesést, majd keresztezzük az azonos nevű folyót. KURANDA kis falu, az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala- (külön díj ellenében kézbe is lehet venni egyet egy fotó erejéig) vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután autóbusszal transzfer a cairnsi repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás.

8. nap: Sydney – Blue Mountain
A reggeli órákban látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, ahol őshonos állatokat (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.) láthatunk. A nap hátralevő részében kirándulás a BLUE MOUNTAINS Nemzeti Parkba. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény a kék csodálatos árnyalatait kölcsönzi a festménybe illő tájnak. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések birodalmát Ausztrália „Grand Canyon”-jának is nevezik. A legimpozánsabb látnivalók: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Ruined Castle. Szállás Sydneyben.

9. nap: Christchurch - Artúr-hágó – Gleccservidék
Reggel irány a repülőtér és utazás CHRISTCHURCH-be, ahonnan egyből nyugat felé vesszük az irányt! A rendkívül ritka és védett hegyipapagájoknak, a keáknak otthon adó hegyeket az Arthur-hágón át keresztezzük, majd újra a Tasmán-tenger partján vezet az utunk. A kora esti órákban a gleccserek vidékére érkezünk, ahol 3000 méter magas hegyek lábánál vezet utunk, kilátással a Westland Nemzeti Park hósapkás csúcsaira. Szállás a Fox-gleccser közelében.

10. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast hatalmas őserdein át a Haast-hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Utunk a XIX. századi aranymosók által kedvelt Kawarau folyó mellett vezet a borairól is híres Otago régióba. Ezen a vidéken találták ki az eredetileg Vanuatu szigetéről származó extrém sportot, a bungee jumpingot, ami nagy népszerűségnek örvend szerte az országban. Délután, fakultatív program keretében, lélegzetelállító élményekben lehet részünk. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

11. nap: Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer-hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. Délután, visszatérve QUEENSTOWN-ba, szállás.

12. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggel átrepülünk Auckland-be, onnan busszal irány ROTORUA! Útközben rövid pihenő a WAITOMO barlangoknál, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t több tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes folklór műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi népművészettel. Szállás Rotoruában.

13. nap: Rotorua – Auckland
Délelőtti irány a WAI-O-TAPU geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A Lady Nox nevű gejzír kitörése minden délelőtt menetrend szerint, ugyanabban az időpontban figyelhető meg. A TE PUIA Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos fafaragás és a szövés mesterségének fortélyait. Sétánk során felkeressük az ország legnagyobb gejzírjét, a Pohutu-t. Továbbutazás Aucklandbe, szállás.

14. nap: Auckland – Dubaj
AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A világvárost vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Albert park, Westhaven kikötő, a Skytower-ből a déli félteke legmagasabb épületéből elénk táruló panoráma. Rövid szabadidő, majd búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:

Ausztrália:
- Sydney-i Operaház
- Nagy Korallzátony
- Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
- Greater Blue Mountains Övezet

Új-Zéland:
- Te Wahipounamu Nemzeti Parkok


Ausztrália Ayers Rock nélkül? Mint a szódavíz, buborék nélkül! És még ráadásul ott a sokféle természeti csoda, változatos, különleges állatvilág! Ha Önnek nincs ideje a 22 napos programunkra, csak 2 hét a szabadsága, akkor is tartson velünk a legkedvezőbb rövid programra!

 


Repülőtéri illeték: kb. 260.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 880,- USD

Egyágyas felár: 344.900,- Ft

Minimális utaslétszám: 16 fő, maximum 22 fő.

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kivétel fakultatív programok) magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Fakultatív programok: tájékoztató jellegű árak
Nagy-korallzátony
- sznorkelezés vezetővel: kb. 65,- AUD
- 10 / 15 perc helikopterrepülés: kb. 190,- AUD / 270,- AUD
- Scuba Doo egyszemélyes tengeralattjáró, kb. 20 perc: 170,- AUD
Kuranda Wildlife Experience: kb. 20,- AUD / tematikus park
Motorcsónakos száguldás: kb. 190,- NZD
Auckland Skytower: kb. 32,- NZD

Szervizdíj / borravaló: 65,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500,- Ft
Új-Zéland: vízummentes, de bevezetésre került ún. online regisztrációs díj és környezetvédelmi adó: 32,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj

 

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ausztralia-es-oceania?uj-zeland

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ausztralia-es-oceania?ausztralia

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Cimkék

Körutazás