AZORI-SZIGETEK és MADEIRA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2021.10.30. 10/9 FRANCIAÁGYAS SZOBA 480 500 Ft Betelt

Teljes ár: 480.500, - Ft (380.000 Ft + 100.500 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 87.500,- Ft

Vacsora felára (5 alk.): 48.800,- Ft
(2 x ital nélkül az Azori-szigeteken, 2 x itallal Madeirán, illetve 1 x itallal Lisszabonban)

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja, kivéve a fakultatív programok árát!

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel (min.15 fő):
- Folklór est vacsorával és itallal: kb. 50,- €
- Nossa Senhora do Monte kirándulás: kb. 55,-€ + kb. 11,- € felvonó
(Irodánkban ELŐRE szükséges jelentkezni a programra, a kabinos felvonó igénybevétele a helyszínen is eldönthető!)
- Toboggan nyári szánkózás: kb. 15,- €

Szervizdíj / borravaló: 20,- €


Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Ponta Delgada – Funchal – Budapest útvonalon, lisszaboni átszállással. A körutazáson helyi légitársaságok repülőjárataival és légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és ebéd a 4, 6. és a 8. napon, valamint 5 alkalommal fakultatív vacsora


1. nap: Budapest – Lisszabon – Ponta Delgada
Elutazás délután Budapestről a menetrend függvényében, átszállás után érkezés a későesti órákban az Azori-szigetek legnagyobb szigetére. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap: Ponta Delgada
Városnézés a szigetek közigazgatási székhelyén, PONTA DELGADA-ban. Séta a hangulatos városkában, a szűkre szabott, macskaköves utcákon, parkokban. Megnézzük a reneszánsz stílusban épült Sao Bras-erődöt az óceán partján, a barokk Sao Sebastiao Székesegyházat, a városházát és a városkaput. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Nyugati part – Sete Cidades
Utazás a páratlan szépségű, SETE CIDADES krátertavakhoz, melyek 1440-ben jöttek létre egy vulkánkitörés következtében. A 3.000 m magas vulkáncsúcs helyén két kristálytiszta tó alakult ki: a Lagoa Azul (Kék-tó) és a Lagoa Verde (Zöld-tó). Látogatás egy ananászültetvényen, ahol a különleges ananászlikőr megkóstolása közben betekintést nyerhetünk a gyümölcs termesztésének rejtelmeibe is. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Tűz-tó – Ribeira Grande – Furnas – Vila Franca do Campo
Reggel a LAGOA DO FOGO, azaz Tűz-tó elnevezésű, smaragdzöld krátertó csodálatos kilátópontjához kirándulunk. RIBEIRA GRANDE a sziget második legnagyobb városa, ismerkedés a nevezetességekkel: városháza, Matriz templom, völgyhíd és a városi park. Utazás kelet felé, rövid pihenő a Santa Iria Belvedere kilátópontnál. Látogatás egy teaültetvényen. Továbbutazás a FURNAS-TÓ partjára. Fürdési lehetőség a termál tóban vagy sétálhatunk a Terra Nostra botanikus kertben. A tó északi részén megnézzük a gejzíreket és megkóstoljuk Cozido nevű helyi ételt. (Ez a zöldséges pörkölt a talajból feltörő meleg vizű források gőzében fő meg) Szálláshelyünket VILA FRANCA DO CAMPO-n, a sziget régi fővárosán keresztül érjük el. Szállás Ponta Delgadában.

5. nap: Ponta Delgada – Funchal
Kora reggel transzfer a repülőtérre, repülés MADEIRA szigetére. Érkezést követően ismerkedés főleg gyalogos séta keretében FUNCHAL látnivalóival. Érintjük a régi kikötőt és a marinát, a yachtok pihenőhelyét, a Szt. Katalin parkot és a Városi parkot, ahol a városházát is találjuk. Látjuk Szt. Lőrinc szobrát és a róla elnevezett erődöt, a Mánuel király által – a róla elnevezett építészeti stílusban – épített Sé (katedrális) épületét. A mai napon felkeressük még a helyi piacot, megismerkedünk a világhírű Madeira-hímzéssel, ellátogatunk a buja szubtrópusi és trópusi növényekben gazdag botanikus kertbe, továbbá megkóstoljuk a különleges madeirai bort is. Szállás Funchalban.

6. nap: Kelet-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulás keretében ismerkedés Madeira keleti részével. CAMACHA fonott kosarairól híres, Pico de Arieiro a sziget harmadik legmagasabb pontja. RIBEIRO FRIO környéke a környező babérerdőkről és pisztrángosokról ismert. SANTANA kis, háromszög alakú, kétszintes házaiban laktak egykor a madeiraiak, ma már múzeumként várják a látogatókat. A Portela hágó klímaválasztó, a sziget északi és déli része között. MACHICO volt az első Madeirán alapított település, amelyben még ma is a halászat a legfontosabb tevékenység. Szállás Funchalban.

7. nap: Nossa Senhora do Monte – Eira Do Serrado
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: kabinos felvonóval jutunk fel a Funchallal szinte egybeépült MONTE városkába, ahol a Miasszonyunk Templomban megtekintjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírját. Séta a varázslatos, trópusi Jardins do Monte Palace kertben. Akinek kedve tartja (fakultatív, helyszíni fizetéssel), a fővárosba a helyi hagyományos ún. nyári szánnal, a toboggannal juthat vissza! Ezt követően az Apácák Völgyének csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk EIRA DO SERRADO-nál. Este fakultatív programként részt vehetünk egy tipikus, vacsorával egybekötött madeirai folklóresten, ahol finom nyárson sült húsokkal és portugál, ill. madeirai dallamokkal, táncokkal ismerkedhetünk. Szállás Funchalban.

8. nap: Nyugat-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulásunk során CAMARA DE LOBOS kikötőjében láthatjuk a hagyományos, színesre mázolt, nyitott halászbárkákat, amelyek már Winston Churchillt is festésre ihlették. CABO GIRAO sziklájánál több mint 500 méter magasból nyílik fantasztikus kilátásunk. Kellemes sétát tehetünk RIBEIRA BRAVA kedves kis városában. Lélegzetelállító és vadregényes panorámaúton jutunk a sziget északnyugati szegletébe, PORTO MONIZ-ba, ahol fakultatív lehetőségként fürödhetünk az óceánvízzel feltöltött természetes medencékben. Hazafelé érintjük PAUL DA SERRA kopár, ember nem járta fennsíkját, mely gyakran felhőködbe burkolózik. Szállás Funchalban.

9. nap: Ponta Du Garajau – Santa Cruz
Délelőtti programunk a PONTA DO GARAJAU fok, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik Madeira déli partjára. Rövid szabadidő a tengerparti SANTA CRUZ bájos belvárosában. Délután szabadprogram. Szállás Funchalban.

10. nap: Funchal – Lisszabon
Repülés LISSZABONBA. Panoráma városnézés autóbusszal, majd séta a belvárosban: Rossio tér és látnivalói. Búcsúvacsorát követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás az esti órákban, érkezés Budapestre éjfél után.

 

A programok sorrendje felcserélődhet a szigeteken belül időjárás és nyitva tartás függvényében!


 Az Atlanti-óceán közepén található, Portugáliához tartozó vulkanikus szigetcsoportból, az Azori-szigetekből a lélegzetelállító Sao Miguel szigetet fedezzük fel ezen az ÚJ KOMBINÁCIÓJÚ utunk során. Páratlan szépségek meglátogatásával gazdagodunk az „örök tavasz” szigetén, Madeirán.


Teljes ár: 480.500, - Ft (380.000 Ft + 100.500 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 87.500,- Ft

Vacsora felára (5 alk.): 48.800,- Ft
(2 x ital nélkül az Azori-szigeteken, 2 x itallal Madeirán, illetve 1 x itallal Lisszabonban)

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja, kivéve a fakultatív programok árát!

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel (min.15 fő):
- Folklór est vacsorával és itallal: kb. 50,- €
- Nossa Senhora do Monte kirándulás: kb. 55,-€ + kb. 11,- € felvonó
(Irodánkban ELŐRE szükséges jelentkezni a programra, a kabinos felvonó igénybevétele a helyszínen is eldönthető!)
- Toboggan nyári szánkózás: kb. 15,- €

Szervizdíj / borravaló: 20,- €


Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?portugalia

Cimkék

Körutazás
Hasonló utazások