DÉL-INDIA KISKÖRÚT & BOMBAY FÉNYPONTJAI

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Repülőtéri illeték: kb. 172.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Belföldi repülőjegyek: 680,- USD (Elutazás előtt itthon fizetendő!)
Egyágyas felár: 173.100,- Ft

Vízumdíj: 25,- USD + ügyintézési díj: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Cochin – Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal átszállással Dubajban, a körutazáson autóbusszal, hajóval, továbbá belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés: középkategóriás (helyi 4*) szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és napi egy főétkezés), továbbá a 11. napon búcsúvacsora

 

1. nap: Budapest – Cochin (Kocsín)
Repülés Budapestről átszállással Cochinba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Cochin
Érkezés a reggeli órákban COCHIN-ba, Kerala tartomány legkozmopolitább városába. Transzfer a szállodába, majd felfrissülést követően csatlakozás a déli órákban megérkező Dél-India nagykörút résztvevőihez. Délután félnapos városnézés az óvárosában: Szent Ferenc templom, portugál múzeum, tengerpart a kínai halászhálókkal, séta a zsidó negyedben, Mattancherry-ben. A napot egy „katakali” táncbemutatóval zárjuk. Szállás Cochinban.

3. nap: Alleppey – Kerala lagúnái – Cochin – Bangalore (kb. 190 km)
Kirándulás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Cardamom-hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta lagúnák világa. Allepey egy festőien szép tóparti városka, Kelet Velencéjének is nevezik a számtalan lagúnának, tavacskának és csatornának köszönhetően. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd majd visszautazás Cochinba. Repülés Bangalore-ba, Karnátaka állam fővárosába a menetrend függvényében. Szállás Bangalore-ban.

4. nap: Bangalore - Mysore (kb. 150 km)
Utazás autóbusszal MYSORE-ba. A város panorámájában a Chamundi-hegyről gyönyörködhetünk. Megtekintjük az 1897-ben épült hatalmas maharadzsapalotát, ami egyike a legnagyobbaknak. A palota és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jagan Mohan palotát is. Szállás Mysore-ban.

5. nap: Mysore – Srirangapatna – Halebid – Belur – Hassan (kb. 125 km)
Reggel utazás SRIRANGAPATNA-ba, a rádzsák egykori fővárosába, ahol megnézzük a város legnevezetesebb látnivalóit: Tipu szultán nyári palotája, Nagymecset, régi városfalak. Továbbutazás HALEBID és BELUR templomaihoz. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok végestelen végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és táncszeretetüket. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hassan környékén.

6. nap: Hassan – Chitradurga – Hoszpet (kb. 350 km)
Utazás HAMPI középkori városába, a Dekkán-fennsík tájain át. Útközben megállunk CHITRADURGA városának erődjénél, melyet a XVII.-XVIII. században építettek. A dombtetőn épült erőd falain belül épült fel az ősi város 14 templommal együtt. Az erőd meglátogatása után tovább utazás Hoszpetbe, szállás.

7. nap: Hampi
Látogatás HAMPI-ba, amely a XVI. századi fénykorában 200-500 ezer lakosú város volt. A műemlékhely 1986 óta az UNESCO világörökség része, vallási és uralkodói központokat foglal magában. Holdbéli, hatalmas sziklákkal teleszórt, elhagyatott tájon található az egykori hindu uralkodók lenyűgöző műemlék-együttese. A napot számtalan szentély és templom felfedezésével töltjük: Virúpáksa-templom lépcsőzetes piramisa, Vitthala-templom, Krisna-temploma és mellette Ganésa-temploma, királynő egykori fürdője, Lótusz-pavilon, Lépcsős medence. Hampi több mint 200 éven át a hindu uralkodók három generációjának volt a fővárosa. Szállás Hoszpetben.

8. nap: Hubli – Bombay
Utazás autóbusszal HUBLI-ba (160 km), majd repülés BOMBAY-be (mai nevén MUMBAI) a menetrend függvényében. A világ egyik legnépesebb városa az indiai filmgyártás fellegvára, India egyik legsokszínűbb városába. Bollywoodi, viktoriánus és XXI. századi high-tech arca mellett Mumbai-ban található Ázsia legnagyobb nyomornegyede is. Szállás Bombayben.

9. nap: Bombay - Elephanta-sziget
Kirándulás kishajóval az UNESCO világörökséghez tartozó ELEPHANTA-szigetre. A szigetet a VI. századi kőfaragásokkal, gyönyörű szobrokkal díszített barlangok tették népszerűvé a turisták körében. Délután félnapos városnézés Bombay-ben: Gandhi emlékmúzeum, Dhobi-ghat (a város legnagyobb szabadtéri mosodája), India kapuja, tengerparti sétány. Vacsora, szállás Bombayben.

10. nap: Aurangabad – Ajanta
Kora reggel repülés AURANGABAD-ba majd kirándulás AJANTA-ba (100 km), ahol a lópatkó alakú szurdokba vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénkszínű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. Vacsora, szállás Aurangabadban.

11. nap: Ellora-barlangok – Bombay
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora-barlangokhoz. Az egykori egyházi központ 34 barlangból áll, amelyek különböző vallásokhoz (buddhista, dzsaina, hindu) kapcsolódnak, és ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítették. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Esti órákban repülés Bombaybe. A repülőtér közelében lehetőséget biztosítunk átöltözésre, majd búcsúvacsora. Hazautazás az éjjeli órákban, átszállással.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
• Hampi műemlék együttese
• Elephanta-sziget
• Ajantai sziklatemplomok
• Ellora barlangok


Kerala és Karnataka államok különleges tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkán-félsziget lenyűgözően gazdag történelmét kínálják az odalátogató turistáknak. A sok látnivalóban bővelkedő Dél-India óriáskörutat megújult formában és rövidebb változatban is ajánljuk, 2021-ben. Ellátogatunk Karnataka állam egyik történelmi településére, Hampiba, ami méltán világörökségi helyszín, akárcsak az óriáskörút végén az Ajanta sziklatemplomok és az Ellora barlangok!

 


Repülőtéri illeték: kb. 172.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Belföldi repülőjegyek: 680,- USD (Elutazás előtt itthon fizetendő!)
Egyágyas felár: 173.100,- Ft

Vízumdíj: 25,- USD + ügyintézési díj: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india

Cimkék

Körutazás
Hasonló utazások