DÉL-INDIA KÖRÚT TENGERPARTI PIHENÉSSEL AZ ÁJURVÉDA HAZÁJÁBAN

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Repülőtéri illeték: kb. 173.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 254.200,- Ft

Vízumdíj: 25,- USD + ügyintézési díj: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 70,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Chennai (Madras) – Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal átszállással Dubajban, a körutazáson autóbusszal, hajóval, továbbá belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés: középkategóriás (helyi 4*) szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és napi egy főétkezés), továbbá a 12. napon búcsúvacsora


1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Madrasba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras – Mahabalipuram (kb. 100km)
Érkezés a reggeli órákban MADRAS-ba, India negyedik legnagyobb városába. Ismerkedés az ország egyik legrégebbi európai alapítású településével: Szt. Tamás katedrális, a Kormányzati negyed látnivalói, az Arulmigu Kapaleeswarar templom, és a Marine Beach tengerparti sétány. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Továbbutazás Mahabalipuramba. Szállás.

3. nap: Kanchipuram (kb. 140km)
Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyemszárik. A település egyike India hét szent városának, 150, napjainkban is működő templommal. A Kailasanatha templom a VIII. században épült, a fő szentély körül található 58 kisebb szoborral, freskókkal. Az Ekambareswara templom a legnagyobb Siva-templom, az 57 méteres Rajagopuram (torony) egyike a legmagasabbaknak Dél-Indiában. Visszatérünk a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba. Hajdan a Pallava és Chola dinasztiák uralkodtak itt, fontos kikötőjük volt a város. Bár uralmuk jó 1200 évvel ezelőtt lehanyatlott, a sziklatemplomok és szobrok őrzik emléküket. A leghíresebb látnivaló a Shore templom, mely egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak. Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Chidambaram – Tanjore (Thanjavur) (kb. 275 km)
Hosszú, élményekben gazdag nap vár ránk. Útközben megállunk CHIDAMBARAM-ban és megnézzük az impozáns Natarádzsa-templomot, amely az öt legszentebb Siva templom egyike, falait a táncoló Siva 108 formájával díszítették. Délután érkezünk TANJORE-ba, Tamil Nadu tartomány „rizses csészéjébe”, mely híres kézműiparáról is. Városnézés, a Shiva istennek szentelt, XI. századi dravida Brihadesvara-templom megtekintése, amely az UNESCO világörökség része. Piramis stílusú kapuja közel 70 méter magas, egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból kifaragva. Szállás Tanjore-ban.

5. nap: Tiruchirapalli (Trichy) – Srirangam – Madurai (kb. 195 km)
Utazás Tiruchirapalliba, majd onnan a SRIRANGAM-szigetre, a templom-városba. Látogatás a legszebbnek tartott Ranganathasvami templomban, amely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, ”Srirangam lovaglása” stb.). MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomot tekintjük meg, melynek az 1000 oszlop csarnoka a legismertebb része. Ez az emlékezetes remekmű a XVI. században épült, zenélő oszlopait sárkányminták díszítik, s minden oszlopa más dallammal kápráztat el (megszólaltatni viszont tilos!). Szállás Madurai-ban.


6. nap: Munnar (kb. 160 km)
Délelőtt utazás az 1500 méter felett fekvő MUNNAR-ba. A települést brit kávé-, tea- és kardamom ültetvényesek alapították, köszönhetően kedvező éghajlati adottságainak. Utunk során a zöld ezer árnyalatában pompázó hegyek látványa lebilincselő. Zöldellő teaföldek ameddig a szem ellát tarkítva fűszer-, és kávéültetvényekkel. Délután látogatás a helyi teamúzeumban és a teaföldeken. Szállás Munnarban.

7. nap: Cochin (kb. 130 km)
Korán reggel utazás COCHIN-ba. Utunk gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. Útközben az idő függvényében megállunk egy fűszerültetvénynél. Félnapos városnézés COCHIN óvárosában: Szent Ferenc templom, portugál múzeum, tengerpart a kínai halászhálókkal, séta a zsidó negyedben, Mattancherry-ben. A napot egy „katakali” táncbemutatóval zárjuk. Szállás Cochinban.

8. nap: Alleppey – Kerala lagúnái – Kóvalam (kb. 220 km)
Kirándulás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Cardamom-hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta lagúnák világa. Allepey egy festőien szép tóparti városka, Kelet Velencéjének is nevezik a számtalan lagúnának, tavacskának és csatornának köszönhetően. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd majd tovább utazás autóbusszal Kerala állam egyik legkellemesebb tengerparti üdülőhelyére. Szállás Kóvalamban.

9-11. nap: Pihenés, strandolás Kóvalam tengerpartján
Pihenés és kikapcsolódás a tengerparti üdülőhelyen, amely már az 1930-as években is kedvence volt az európai turistáknak. A homokos tengerparti öblöket bár sziklák szegélyezik, sokszor erősek a hullámok. Az egykori halászfalu máig megőrizte természetes báját, s India egyik legkellemesebb és legnépszerűbb üdülőhelyévé vált. Pihenésük alatt a trópusi napsütés élvezetén túl számos kikapcsolódási lehetőség kínálkozik az ájurvédikus kezelésektől kezdve, a különféle vízi sportolási lehetőségekig.

12. nap: Kóvalam – Trivandrum (Tiruvanantapuram)
Délelőtt szabad program majd utazás TRIVANDRUM-ba. Délután rövid városnézés Kerala tartomány fővárosában: a Mahatma Gandhi főút látnivalói, Napier Iparművészeti múzeum, Kudiramáliká Palota. A cseréppel fedett sátortetős fapalota a keralai építészet szép példája. Gyönyörűek fafaragásai, köztük az épület eresze mentén sorakozó 122 ló látványa. Az éjjeli repülőtéri transzferig szabad program, továbbá szállodai szobákat is biztosítunk pihenésre, átöltözésre. Hazautazás a kora hajnali órákban, átszállással.

13. nap: Dubaj – Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
• Mahabalipuram műemlék együttese
• Tanjore: Brihadesvara-templom


Maharashtra, Tamil Nadu, Kerala – varázslatos nevek, melyek különleges tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkán-félsziget lenyűgözően gazdag történelmét, barátságos lakóit rejtik. A sok látnivalóban bővelkedő körutazás végén pihenés Kerala állam egyik legkellemesebb tengerparti üdülőhelyén, Kóvalamban. Indiának ezt az Arab-tenger mellett húzódó államát méltán nevezik Isten országának, továbbá az 5000 éves hagyományokra visszatekintő ájurvéda hazájának is, melynek áldásos hatását tapasztalják meg Önök is ezen az ÚJ kombinációjú utazáson!


Repülőtéri illeték: kb. 173.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 254.200,- Ft

Vízumdíj: 25,- USD + ügyintézési díj: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 70,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india

Hasonló utazások