DÉL-KÍNAI VARÁZSLAT

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Chongqing – Bp. útvonalon közvetlen menetrendszerinti járattal
- hajózást Chongqing és Yichang között
- vonatjegy árát Huaihua - Chongqing útvonalon
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 5 éjszaka szállást helyi 4* kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- 3 éjszaka szállást egy helyi 5* kategóriájú hajón (Yangtze Gold 5 Cruise) 2 ágyas kabinokban elhelyezve
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, vagy vacsora a programoktól függően)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 158.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kínai vízum díját: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- vízum ügyintézési díját: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szerviz díjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 16–19 fő indulása esetén 35.300,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 133.500,- Ft

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Chongqing– Budapest útvonalon a Hainan Airlines közvetlen járatával. Továbbá a programok során gyorsvonattal, lakóhajóval a Jangce folyón, autóbuszokkal, illetve kültéri felvonóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák kétágyas, zuhany/WC-s szobáiban, 5* kategóriájú hajón kétágyas kabinokban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd, vagy vacsora), 4-5. nap teljes ellátás a hajón.


1. nap: Budapest – Chongqing (Csungking)
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban a menetrend függvényében. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Chongqing – Dazu – Jangce
Érkezés CHONGQING-ba a hajnali órákban. Továbbutazás DAZU városba, látogatás a világhírű sziklatemplomokban, ahol mintegy 50.000, a IX. és XIII. század között készült szobor tekinthető meg. A munkálatok a Déli-Song dinasztia bukása után abbamaradtak. A leglátványosabb, színes szoborcsoportok megtekintése után visszautazás Chongqingba, majd BEHAJÓZÁS. Három éjszaka szállás a Victoria Sophia hajón.

3 – 4. nap: Hajózás a Jangcén
Utunk a Jangcén, a Föld harmadik leghosszabb folyóján vezet a Három-szoros világába, a Qutang, a Wu majd a Xiling szoroson. Látogatás egy látványos taoista szentélykörzetben, amelyek egy része lépcsősoron közelíthető meg. Hajókirándulást teszünk a Jangce egyik mellékfolyóján, majd megismerkedünk a világ legnagyobb vízierőművével, amelynek gátja több mint 170 m magasra duzzasztja fel a Jangce vízszintjét. A hajó áthalad egy ötkamrás zsiliprendszerben, amely több mint 82 m szintkülönbséget hidal át.

5. nap: Yichang – Zhangjiajie (Dayong)
YICHANG a Három-szoros keleti kapuja. A világ egyik legvitatottabb építménye, a természet drasztikus átalakítása árán kivitelezett Három-szoros gát meglátogatása zárja a hajóutunkat. Kikötés Yichangban, majd utazás autóbusszal Zhangjiajie-be, szállás.

6 - 7. nap: Zhangjiajie Nemzeti Park (Avatar hegyek)
Kirándulás Hunan tartomány 1982-ban alapított, egyedülálló Zhangjiajie Nemzeti parkjába. Vadregényes erdői és közel 3000 lélegzetelállító homokkőoszlopa megihlették az Avatar című film rendezőjét, James Cameront is. Az UNESCO 1992-ben felvette a Világörökségek közé. Korareggeli indulás a szálláshelyről, majd a parkban már gyűjtőjáratú kisbuszokkal utazunk tovább. Az 1098 m magas Tianzi hegy csúcsára kabinos felvonóval jutunk fel, majd gyalog folytatjuk az utat az egyik kilátóponttól a másikig. A csúcsról szédítően zavartalan, 360 fokos panoráma tárul elénk!
A legtöbbször sűrű ködből előbukkanó karcsú, kb. 1000 m magas sziklák olyan látványt nyújtanak, mintha a levegőben úsznának. A parkban nem csak több mint 3000 kőoszlopot láthatunk, de rengeteg szurdokvölgy, patak és vízesés látható. A hegyről a “Száz sárkány lifttel” jutunk le. A háromszoros Guinness rekorder Bailong felvonóval utazás lélegzetelállító élmény a sziklák felett! Ez a világ legmagasabb, leggyorsabb és legnagyobb teherbírású kültéri felvonója. Hogy elérjük az alsó állomását, egy másik felvonóval vagy gyűjtőbuszokkal lehet eljutni a közel 100 kanyarral tűzdelt szerpentinen át. A kétnapos kirándulás során nem hagyjuk ki az üveg sétányokat sem. Fantasztikus élmény 1000 m magasan a sziklafalba épített gyalogúton végigmenni, melynek az oldala és az alja is átlátszó. A park két impozáns természetes híddal is büszkélkedik, az egyik a világ legmagasabb természetes hídja, 257 m magasan ível a völgy fölött. Lehetőség szerint (amennyiben nincs többórás várakozás) séta 300 m magasságban a világ legmagasabb és leghosszabb üveghídján, továbbá az Arany-patak mentén (kb. 3 órás séta). Szállás Zhangjiajie-ben. (az időjárás függvényében a programok sorrendje módosulhat!)

8. nap: Zhangjiajie – Fenghuang ősi kínai város
Utazás Kína egyik legszebb ősi városába, FENGHUANG-ba, amely Hunan tartomány délnyugati sarkában fekszik, a Tuo Jiang folyó két partján, hegyek lábánál. Olyan mintha megállt volna itt az idő. A település hihetetlen módon megőrizte egyedi arculatát, a modernizáció látszólag nem érintette meg, ápolja a különleges nyelvét, népviseletét, művészetét és számos egyedülálló építészeti emléket is őriz a Ming dinasztia (XIV. század) és Qing dinasztia (XVII. század) időkből. Több mint 200 eredeti lakóépület, számos utca, ősi városfalak, tornyok, kutak, hidak, szentélyek, sikátorok maradtak fenn egykori állapotukban. A hagyományos, helyi építészetet hűen őrző faházakban miaó, tucsia és huj népcsoportok élnek, akik hagyományos ruházatban és kézműves termékkel várják az idelátogató turistákat. Este csónakázás a Tuo-folyón. A kivilágított város, a festői folyópart, a vízen haladó csónakok, a cölöpökön álló házak, a piros lampionok felejthetetlen hangulatot teremtenek és rabul ejtik az idelátogatókat. Szállás Fenghuang-ban.

9. nap: Fenghuang – Chongqing
Utazás autóbusszal és gyorsvonattal CHONGQING-ba, amelyet a félszigetet borító hegyek miatt a Hegyek városaként is emlegetnek. A délutáni érkezést követően ellátogatunk CIQI KOU 1700 éves ősi kínai városba, amelynek neve Porcelánkikötőt jelent. A Ming-kori híres porcelánkészítő központ mára muzeális értékű lett, keskeny utcái még az eredeti kikövezett állapotban maradtak meg. Visszautazás Chongqing-ba, szállás.

10. nap: Chongqing környéki ősi kínai városok: Hechuan és Laitan
Chongqing igazi látnivalói a város környékén találhatók. Ezek közül ellátogatunk HECHUAN ősi kínai városba, amely 140 km távolságra fekszik északnyugatra. Az egykori halászfalu leghíresebb nevezetessége a Diaoyu erőd. A több, mint 700 éves múlttal rendelkező vár kivédte a mongol seregek támadását is a Song dinasztia idején. Megnézzük még az innen 30 km-re fekvő LAITAN ősi városkát is, amelyet szintén a Song dinasztia idején alapítottak. Több, mint 400 épülete, kikövezett hangulatos utcái még a Qing dinasztia idejéből maradtak fent. Visszautazás Chongqing-ba és az esti repülőtéri transzferig szabadidő, vásárlási lehetőség. Hazautazás az éjjeli órákban, éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a reggeli órákban várható, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Wulingyuan Nemzeti Park
- Dazu sziklatemplomai


Tartson velünk Kína egyedülálló természeti kincseinek birodalmába! Hajózunk a Jangce folyón, kirándulunk az Avatar film díszletei között a vadregényes Zhangjiajie Nemzeti parkban, amely felejthetetlen élménnyel gazdagít az óriási tömeg és a várható hosszú sorban állások ellenére is. Délkelet-Kínából nem jöhetünk haza anélkül, hogy ne látogatnánk el Kína néhány ősi városába is. Megismerkedünk Fenghuang, Ciqi Kou, Hechuan, és Laitan városkák többszáz éves látnivalóival és történelmével.

[[video]]https://www.youtube.com/watch?v=hK-frCfnsbA[[/video]]


A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Chongqing – Bp. útvonalon közvetlen menetrendszerinti járattal
- hajózást Chongqing és Yichang között
- vonatjegy árát Huaihua - Chongqing útvonalon
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 5 éjszaka szállást helyi 4* kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- 3 éjszaka szállást egy helyi 5* kategóriájú hajón (Yangtze Gold 5 Cruise) 2 ágyas kabinokban elhelyezve
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, vagy vacsora a programoktól függően)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 158.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kínai vízum díját: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- vízum ügyintézési díját: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szerviz díjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 16–19 fő indulása esetén 35.300,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 133.500,- Ft

 

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ  IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A HAZAITÓL ELTÉRŐ ÉGHAJLAT FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET!

KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kina

 

Cimkék

Körutazás