KÖRUTAZÁS AZ INDIAI HIMALÁJA VIDÉKÉN

ÉSZAK-INDIA – KASMÍR – KIS-TIBET

Időpontok: 2019. július 17 - 28.

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Észak-India a világnak egy olyan eldugott kis csücske, ahová ha ellátogat az ember, örökre a szívébe zárja! Programunk az indiai Himalája varázslatos vidékét valamint Pandzsáb, Kasmír és - a Kis-Tibetként is ismert - Ladakh régió szépségeit tárja Önök elé… fedezze fel velünk!

 

Utazás: Budapest – Amritszár, Delhi – Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. Továbbá helyi repülőjáratokkal Dzsammu – Srínagar és Leh – Delhi szakaszokon, a programok során a terepviszonyok miatt 4-6 fős terepjárókkal, Amritszárban és Delhiben autóbusszal, Srínagarban csónakkal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás, de egyszerű szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, Srínagarban komfortos lakóhajón.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

 

1. nap: Budapest – Amritszár
Elutazás a délelőtti órákban a menetrend függvényében, átszállással.

2. nap: Amritszár
Érkezés a kora hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenő. Délelőtt egész napos városnézés a szikh vallás Mekkájában, AMRITSZÁR-ban. Felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. A fehér márvány medence partján vastag aranyozással bevont gyalogjáró vezet a tó közepén „úszó” építményhez. Megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet, és a közösségi konyhát. A város másik nevezetessége az 1919. évi brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh. A városhoz közeli indiai-pakisztáni határon a látványos katonai ceremóniának lehetünk tanúi, a csak nappal nyitva tartó határállomás kapuinak bezárásakor. Végezetül megtekinthetjük a Guru Granth Sahib, vagyis a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartását a fényárban pompázó Aranytemplomban. Szállás Amritszárban.

3. nap: Amritszár – Dharamszala
Utazás DHARAMSZALA-ba, a száműzetésben élő Dalai Láma és a tibeti kormány székhelyére. Tibet spirituális, és világi vezetőjének több lakhelyet is felkínáltak, de ő egy kicsiny falucska Dharamszala mellett döntött. A határtól nem messze, a Himalája lábánál 2000 m magasságban fekvő település a buddhisták egyik legfontosabb zarándokhelye. A városban található Őszentsége a Dalai láma temploma, kolostora és rezidenciája is. A Tsuglagkhang buddhista templom megtekintése után séta a belvárosban, majd a Norbulingka Intézetben megismerhetjük a tibeti thangka-festészetet, szőnyegszövést, rézművességet, fafaragást. Szállás Dharamszalában.

4. nap: Dharamszala – Dzsammu
Utazás DZSAMMU városába. Dzsammu és Kasmír állam téli fővárosa a kasmíri maharadzsa téli rezidenciája volt. A város az indiai kultúra egyik központja, ahol a pahárí festőket évszázadok óta nagy tisztelet övezi. A nevezetességek közül megnézzük a Rámának szentelt, sokemeletes Raghunáth-templomot, az Amar Mahal palotát és a Bahu-erődöt. Szabadidőnkben a helyi piacot is felfedezzük. Szállás Dzsammu-ban.

5. nap: Dzsammu – Srínagar
A délelőtti órákban repülés SRÍNAGAR-ba. Az állam nyári fővárosa a Dal-tó partján terül el, a meseszép Kasmír-völgy szívében, a Himalája 4-5000 méteres gerincei között. Az 1800 méter magasan fekvő völgy klímája nagyon kellemes, egyik fő attrakciója pedig az angolok által a város taván épített úszóházak sora, melyek egy része szállodaként működik. Városnéző sétánk során számos mogul kertet látunk szökőkutakkal, márványteraszokkal, közülük a legszebb Salimár. Megtekintjük a Nagymecsetet, és az óvárost, sikárákon csónakázunk a Dal-tavon. Este pedig hajóhotelünk előteréből bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba. Szállás Srínagarban.

6. nap: Srínagar – Kasmír-völgy
Kirándulás SRÍNAGAR környékén, a Kasmír-völgyben fekvő PAHALGAM-ba. A mustárföldek tarkította település számos túra kiindulópontja a közeli hegyekbe. Látnivalói közül megnézzük a XII. században épült Mamaleshwar hindu templomot és az Avantipur templomromokat. Az időjárás függvényében kirándulás dzsipekkel a Lidder folyó mentén CHANDANWARI-ba megcsodálva útközben a vízesésekkel tarkított hegyvidéki tájat, az Aru és Betab völgy tipikus kasmíri házait. Visszaúton Srínagarba megállunk MATTAN-ban a Martand templomegyüttes romjainál. Szállás Srínagarban.

7. nap: Srínagar – Kargil
Egész napos utazás Kasmírból Ladákh régióba. Útközben megállunk a 2.800 m magasan fekvő SONAMARG-ban, az ősi selyemút kapujában. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a helyszínen fakultatív kirándulást kínálunk a Thajiwas gleccserhez, mely látványosság nyáron sok turistát vonz Kasmírba. Továbbutazva átkelünk a mesés Zoji hágón, majd a világ egyik legkietlenebb, de leggyönyörűbb táján át megérkezünk KARGIL-ba. A kisváros évszázadok óta tranzitpont a Kasmír és Ladákh között utazók számára, továbbá fontos akklimatizálódási pihenőhelye a Himaláját meghódítani induló expedícióknak. Szállás Kargilban.

8. nap: Kargil – Leh
Folytatjuk utunkat a Himalája hegycsúcsai között. Megállunk LAMAYURU kolostoránál. Ez a hely Ladákh régió esszenciája, itt minden megtalálható, ami a helyi építészetre és kultúrára jellemző. A hatalmas hegyek között egy kisebb dombon álló, X. századi kolostor misztikus látvány. Az évezredes építőművészet bravúrját még romos állapotában is kiválóan érzékelteti legnagyobb imaterme. Szállás LEH-ben.

9. nap: Leh környéki kolostorok
Kirándulásunk során megismerkedünk a tibeti kultúrával, és a LEH-től délre fekvő kolostorokat keressük fel. Meglátogatjuk a legnevezetesebbet HEMIS-ben, a leglátványosabbat TIKSEY-ben, majd SHEY gompájához indulunk. A ladakhi királyok leszármazottainak lakhelyét STOK falut is felkeressük, és bekukkantunk STAGNA kolostorába is. Szállás Leh-ben.

10. nap: Leh környéki kolostorok
Folytatjuk kolostorlátogató túránkat a várostól nyugatra, az Indus folyó mentén. A buddhista kolostorok és szent helyek közül megnézzük az egyik legpompásabbat ALCSIN-ban. A kolostor díszesen faragott ajtónyílásai és mandalákkal ékesített falai kasmíri mesteremberek munkái. A XII. században alapított LIKIR gompája szintén gyönyörűen faragott szobrokat és szép kézzel festett buddhista mandalák gyűjteményét őrzi. Visszaútban rövid pihenő az Indus és Zanskar folyók találkozásánál, ahol nagyszerű panoráma tárul elénk, majd SZPITOK és PHYANG kolostorainál fejezzük be a napot. Szállás Leh-ben.

11. nap: Leh – Delhi
Reggel séta keretében ismerkedünk az óváros nevezetességeivel, megnézzük a XI. századi kastély romjait, a Sánti sztúpát, ahova meredek lépcsősor vezet fel, de a csodálatos panoráma kárpótol fáradozásainkért. Transzfer a repülőtérre, repülés Delhibe a menetrend függvényében. A délutáni érkezést követően informatív városnézés DELHI-ben, majd szabadidőt biztosítunk vásárlásra. A búcsúvacsorát követően lehetőség lesz átöltözésre, majd éjfél körül transzfer a repülőtérre.

12. nap: Delhi – Budapest
Hajnalban hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban a menetrend függvényében.

 

KÖRUTAZÁS AZ INDIAI HIMALÁJA VIDÉKÉN

2019. 07. 17.
12 nap
465 800 HUF/fő

Repülőtéri illeték: kb. 165.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegyek: 290,- USD (Utazás előtt, itthon fizetendő)

Egyágyas felár: 259.800,- Ft

Vízumdíj Indiában: 80,- USD (Utazás előtt, itthon fizetendő) + ügyintézési díj: 5.000,- Ft

Fakultatív program: (4 fős terepjárókkal utazva):
- Kirándulás a Thajiwas gleccserhez: kb. 20,- USD/fő (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

Szervízdíj / borravaló: 60,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Amritszár – Delhi – Bp. útvonalon átszállással, menetrendszerinti járattal
- a körutazáson a közlekedést részben légkondicionált autóbusszal és 4-6 fős terepjárókkal
- 10 éjszaka szállást helyi középkategóriás, de egyszerű szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, Srínagarban komfortos lakóhajón
- félpanziós ellátást (2. nap reggelitől 11. nap vacsoráig)
- városnézéseket és kirándulásokat az úti program szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- a programban szereplő belépőjegyek árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 165.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegyek árát és az illetékeket: 290,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. május 16.-a!
- indiai vízumot: kb.80,- USD / fő (Irodánk itthon intézi és utazás előtt fizetendő, a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- indiai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5 %
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 60,- USD / fő (helyi idegenvezetők, szállodák és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 10–14 fő indulása esetén a 35.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ  IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A MAGASLATI LEVEGŐ FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET!

KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: KÖRUTAZÁS AZ INDIAI HIMALÁJA VIDÉKÉN
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

KÖRUTAZÁS AZ INDIAI HIMALÁJA VIDÉKÉN

ÉSZAK-INDIA – KASMÍR – KIS-TIBET

Indulási dátumok:
2019.07.17

Észak-India a világnak egy olyan eldugott kis csücske, ahová ha ellátogat az ember, örökre a szívébe zárja! Programunk az indiai Himalája varázslatos vidékét valamint Pandzsáb, Kasmír és - a Kis-Tibetként is ismert - Ladakh régió szépségeit tárja Önök elé… fedezze fel velünk!

 

Utazás: Budapest – Amritszár, Delhi – Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. Továbbá helyi repülőjáratokkal Dzsammu – Srínagar és Leh – Delhi szakaszokon, a programok során a terepviszonyok miatt 4-6 fős terepjárókkal, Amritszárban és Delhiben autóbusszal, Srínagarban csónakkal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás, de egyszerű szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, Srínagarban komfortos lakóhajón.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

 

1. nap: Budapest – Amritszár
Elutazás a délelőtti órákban a menetrend függvényében, átszállással.

2. nap: Amritszár
Érkezés a kora hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenő. Délelőtt egész napos városnézés a szikh vallás Mekkájában, AMRITSZÁR-ban. Felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. A fehér márvány medence partján vastag aranyozással bevont gyalogjáró vezet a tó közepén „úszó” építményhez. Megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet, és a közösségi konyhát. A város másik nevezetessége az 1919. évi brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh. A városhoz közeli indiai-pakisztáni határon a látványos katonai ceremóniának lehetünk tanúi, a csak nappal nyitva tartó határállomás kapuinak bezárásakor. Végezetül megtekinthetjük a Guru Granth Sahib, vagyis a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartását a fényárban pompázó Aranytemplomban. Szállás Amritszárban.

3. nap: Amritszár – Dharamszala
Utazás DHARAMSZALA-ba, a száműzetésben élő Dalai Láma és a tibeti kormány székhelyére. Tibet spirituális, és világi vezetőjének több lakhelyet is felkínáltak, de ő egy kicsiny falucska Dharamszala mellett döntött. A határtól nem messze, a Himalája lábánál 2000 m magasságban fekvő település a buddhisták egyik legfontosabb zarándokhelye. A városban található Őszentsége a Dalai láma temploma, kolostora és rezidenciája is. A Tsuglagkhang buddhista templom megtekintése után séta a belvárosban, majd a Norbulingka Intézetben megismerhetjük a tibeti thangka-festészetet, szőnyegszövést, rézművességet, fafaragást. Szállás Dharamszalában.

4. nap: Dharamszala – Dzsammu
Utazás DZSAMMU városába. Dzsammu és Kasmír állam téli fővárosa a kasmíri maharadzsa téli rezidenciája volt. A város az indiai kultúra egyik központja, ahol a pahárí festőket évszázadok óta nagy tisztelet övezi. A nevezetességek közül megnézzük a Rámának szentelt, sokemeletes Raghunáth-templomot, az Amar Mahal palotát és a Bahu-erődöt. Szabadidőnkben a helyi piacot is felfedezzük. Szállás Dzsammu-ban.

5. nap: Dzsammu – Srínagar
A délelőtti órákban repülés SRÍNAGAR-ba. Az állam nyári fővárosa a Dal-tó partján terül el, a meseszép Kasmír-völgy szívében, a Himalája 4-5000 méteres gerincei között. Az 1800 méter magasan fekvő völgy klímája nagyon kellemes, egyik fő attrakciója pedig az angolok által a város taván épített úszóházak sora, melyek egy része szállodaként működik. Városnéző sétánk során számos mogul kertet látunk szökőkutakkal, márványteraszokkal, közülük a legszebb Salimár. Megtekintjük a Nagymecsetet, és az óvárost, sikárákon csónakázunk a Dal-tavon. Este pedig hajóhotelünk előteréből bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba. Szállás Srínagarban.

6. nap: Srínagar – Kasmír-völgy
Kirándulás SRÍNAGAR környékén, a Kasmír-völgyben fekvő PAHALGAM-ba. A mustárföldek tarkította település számos túra kiindulópontja a közeli hegyekbe. Látnivalói közül megnézzük a XII. században épült Mamaleshwar hindu templomot és az Avantipur templomromokat. Az időjárás függvényében kirándulás dzsipekkel a Lidder folyó mentén CHANDANWARI-ba megcsodálva útközben a vízesésekkel tarkított hegyvidéki tájat, az Aru és Betab völgy tipikus kasmíri házait. Visszaúton Srínagarba megállunk MATTAN-ban a Martand templomegyüttes romjainál. Szállás Srínagarban.

7. nap: Srínagar – Kargil
Egész napos utazás Kasmírból Ladákh régióba. Útközben megállunk a 2.800 m magasan fekvő SONAMARG-ban, az ősi selyemút kapujában. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a helyszínen fakultatív kirándulást kínálunk a Thajiwas gleccserhez, mely látványosság nyáron sok turistát vonz Kasmírba. Továbbutazva átkelünk a mesés Zoji hágón, majd a világ egyik legkietlenebb, de leggyönyörűbb táján át megérkezünk KARGIL-ba. A kisváros évszázadok óta tranzitpont a Kasmír és Ladákh között utazók számára, továbbá fontos akklimatizálódási pihenőhelye a Himaláját meghódítani induló expedícióknak. Szállás Kargilban.

8. nap: Kargil – Leh
Folytatjuk utunkat a Himalája hegycsúcsai között. Megállunk LAMAYURU kolostoránál. Ez a hely Ladákh régió esszenciája, itt minden megtalálható, ami a helyi építészetre és kultúrára jellemző. A hatalmas hegyek között egy kisebb dombon álló, X. századi kolostor misztikus látvány. Az évezredes építőművészet bravúrját még romos állapotában is kiválóan érzékelteti legnagyobb imaterme. Szállás LEH-ben.

9. nap: Leh környéki kolostorok
Kirándulásunk során megismerkedünk a tibeti kultúrával, és a LEH-től délre fekvő kolostorokat keressük fel. Meglátogatjuk a legnevezetesebbet HEMIS-ben, a leglátványosabbat TIKSEY-ben, majd SHEY gompájához indulunk. A ladakhi királyok leszármazottainak lakhelyét STOK falut is felkeressük, és bekukkantunk STAGNA kolostorába is. Szállás Leh-ben.

10. nap: Leh környéki kolostorok
Folytatjuk kolostorlátogató túránkat a várostól nyugatra, az Indus folyó mentén. A buddhista kolostorok és szent helyek közül megnézzük az egyik legpompásabbat ALCSIN-ban. A kolostor díszesen faragott ajtónyílásai és mandalákkal ékesített falai kasmíri mesteremberek munkái. A XII. században alapított LIKIR gompája szintén gyönyörűen faragott szobrokat és szép kézzel festett buddhista mandalák gyűjteményét őrzi. Visszaútban rövid pihenő az Indus és Zanskar folyók találkozásánál, ahol nagyszerű panoráma tárul elénk, majd SZPITOK és PHYANG kolostorainál fejezzük be a napot. Szállás Leh-ben.

11. nap: Leh – Delhi
Reggel séta keretében ismerkedünk az óváros nevezetességeivel, megnézzük a XI. századi kastély romjait, a Sánti sztúpát, ahova meredek lépcsősor vezet fel, de a csodálatos panoráma kárpótol fáradozásainkért. Transzfer a repülőtérre, repülés Delhibe a menetrend függvényében. A délutáni érkezést követően informatív városnézés DELHI-ben, majd szabadidőt biztosítunk vásárlásra. A búcsúvacsorát követően lehetőség lesz átöltözésre, majd éjfél körül transzfer a repülőtérre.

12. nap: Delhi – Budapest
Hajnalban hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban a menetrend függvényében.

 

Árak:
465 800 HUF

Repülőtéri illeték: kb. 165.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegyek: 290,- USD (Utazás előtt, itthon fizetendő)

Egyágyas felár: 259.800,- Ft

Vízumdíj Indiában: 80,- USD (Utazás előtt, itthon fizetendő) + ügyintézési díj: 5.000,- Ft

Fakultatív program: (4 fős terepjárókkal utazva):
- Kirándulás a Thajiwas gleccserhez: kb. 20,- USD/fő (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

Szervízdíj / borravaló: 60,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Amritszár – Delhi – Bp. útvonalon átszállással, menetrendszerinti járattal
- a körutazáson a közlekedést részben légkondicionált autóbusszal és 4-6 fős terepjárókkal
- 10 éjszaka szállást helyi középkategóriás, de egyszerű szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, Srínagarban komfortos lakóhajón
- félpanziós ellátást (2. nap reggelitől 11. nap vacsoráig)
- városnézéseket és kirándulásokat az úti program szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- a programban szereplő belépőjegyek árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 165.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegyek árát és az illetékeket: 290,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. május 16.-a!
- indiai vízumot: kb.80,- USD / fő (Irodánk itthon intézi és utazás előtt fizetendő, a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- indiai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5 %
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 60,- USD / fő (helyi idegenvezetők, szállodák és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 10–14 fő indulása esetén a 35.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ  IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A MAGASLATI LEVEGŐ FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET!

KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')