FENSÉGES ALASZKA, CSODÁLATOS KANADA HAJÓÚT

Időpontok: 2019. augusztus 10 - 26.

,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Egy társítást vállaló hölgy jelentezését is várjuk - belső kabinban!

Alaszkáról sokan úgy gondolkodnak, mint egy mesevilágról, ahol nincs más, csak hó és jég. Pedig ez a hely sokkal több ennél: a szilaj gleccserek, vad erdőségek, égbe szökő hegyek szabdalta, szépséges tájakon vadon élő állatok, többek között az alaszkai „nagy ötök”: medvék, farkasok, alaszkai vadjuh, rénszarvas és jávorszarvas él, és a helyi indián őslakosok közösségének legendái szövik át e varázslatos föld történelmét. Programunk során 5 napon át kalandozunk Alaszka vadregényes tájain, majd hajóra szállva folytatjuk a vidék felfedezését. "Levezetésképpen" pedig Vancouverrel, Kanada legdinamikusabban fejlődő, csodálatos fekvésű városával és környékével ismerkedhetünk meg.

 

Utazás: Budapest – Vancouver / Vancouver – Budapest útvonalon átszállással, valamint Vancouver – Anchorage útvonalon repülővel. A körutazáson a légkondicionált autóbusszal, és a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, és 7 éj a hajón 2 ágyas, zuh./WC-s belső kabinban.

Ellátás: az alaszkai és kanadai szállodákban reggeli, hajón teljes ellátás a 7. napon vacsorától a 14. nap reggeliig

 

1. nap: Budapest – Vancouver
Elutazás Budapestről a déli órákban menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezés Vancouverbe az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Vancouverben.

2. nap: Anchorage
Reggel repülés Alaszka fővárosába. Érkezés után, a beléptetési eljárást követően városnézés ANCHORAGE-ban, az „izgalmas” alaszkai településen, amely modern és szép, régies hangulatú, tele virággal, vendéglőkkel, üzletekkel. Látogatás egy helyi kézműves piacon, valamint az Alaszka Néprajzi Központban bepillantást nyerhetünk az őslakosok eredeti életébe. A parti sétányt sem hagyjuk ki a programunkból. Szállás Anchorage-ban.

3. nap: Anchorage – Wasilla – Denali
Indulás északnak. WASILLA-ban megismerkedünk a szánhúzó kutyák idomításával, az évente megrendezésre kerülő Iditarod kutyaszános verseny látogatóközpontjában. Rövid séta TALKEETNA-ban, a mesébe illő, színes házakkal tarkított kis falucskában. Továbbutazás a Denali Nemzeti Park területére. Szállás Denali környékén.

4. nap: Denali Nemzeti Park
Vadles a DENALI NEMZETI PARK-ban. A tundra életét, állatait leshetjük meg és kis szerencsével az „öt nagy” állatfaj egy-egy példánya is felbukkan. Mellettük még több tucat különböző emlős és madárfaj él a park területén. A több ezer méter magas hegycsúcsok tövében lévő terület fenséges látvány! Tiszta időben megmutatja magát a 6.194 m magas McKinley csúcs is! Délután utazás Fairbanksbe, szállás.

5. nap: Fairbanks – Denali
Az Északi-sarkkörhöz legközelebb eső "nagyváros" kb. 30.000 lakosú. Városnézés Fairbanksben: látogatás az Alaszka Egyetem Múzeumában. Hajókázás a Tanana-folyón. Szállás Denali környékén.

6. nap: Denali – Seward
Délután utazás Sewardba. Útközben rövid pihenő Anchorage-ban. Délután látogatás SEWARD-ban, az Alaska Sealife Center-be, ahol a környező óceán tengeri élővilágával ismerkedhetünk meg. Este Szállás Seward-ban.

7. nap: Seward - Kenai Fjord Nemzeti Park
Hajókirándulás a KENAI FJORD NEMZETI PARK-ban, ahol – ha az égiek is kegyesek hozzánk – bálnát is láthatunk számos más vízi emlős és madár mellett, nem beszélve a gyönyörű gleccserekről, az álomszép part menti tájról, fóka- és madár kolóniákról! Ebéd a hajón, majd visszatérünk Seaward-ba. Este irány a kikötő és kezdetét veszi a hajózás az Alaszkai-öbölben. A hajón kipihenhetjük a fáradtságot, ahol térítésmentesen igénybe vehetőek a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények (kivétel néhány wellness program: pl. masszázs, amely térítés ellenében rendelkezésre áll).

8. nap Hubbard-gleccser
A mai nap kora délutánján érjük el a HUBBARD-GLECCSER-t. A Yakutat-öböl északi végén elterülő közel tíz kilométer széles gleccser Alaszka leghosszabb összefüggő jégfelülete. A gleccsert hajózás közben csodálhatjuk meg, ami egyedülálló élményt nyújt mind látványban, mind pedig a jégtömbök leválása okozta hanghatásban. Késő délután továbbhajózás, szállás a hajón.

9. nap: Juneau
Reggeli kikötés Alaszka fővárosában, JUNEAU-ban. A várost északról a csodás Mendenhall-gleccser öleli körbe, melyet a világ egyik legszebb parti gleccsereként tartanak számon. A város 1900-ra lett Alaszka székhelye, miután 1880-ban a nagy aranyláz bányászvárossá tette Juneau-t. Egyénileg fedezhetjük fel a várost illetve a kikötő környékét, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt: bálnales kirándulás, gleccsertúra kutyaszánon, aranybányászat és mosás, Mount Roberts villamosozás, helikopteres gleccsertúra, „Város, villamos, túra és tea” program, alaszkai sörfőzde látogatás, sporthorgászás, alaszkai óriás laposhal halászás, tengeri kajakozás. Irodánk ajánlata szervezett programként: Félnapos kirándulás a Mendenhall gleccserhez, valamint az esőerdőbe. A program során páratlan panoráma tárul elénk a gleccserre, a Mendenhall Völgyre, a Chilkat-hegyekre, valamint a Gatineau-csatornára. A másik félnapos kirándulás során alaszkai (kerekekkel felszerelt) kutyaszánon utazhatunk (kavicsos területen) a Tongass Nemzeti Erdő területén. Látogatás Musher’s Táborban, függőhidakról is megcsodálhatjuk a mesés vidéket, valamint husky kiskutyákat is simogathatunk. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

10. nap: Skagway
Reggel kikötés SKAGWAY városában, mely megőrizte az „aranyásó város” hangulatát. Itt kezdődött 120 éve az aranyláz, miután néhány aranyásó aranylerakódásokat talált ezen a területen. Az arany híre gyorsan terjedt, így a város lakóinak száma rövid időn belül megnőtt. Akkoriban ők gyalog tették meg ezt a veszélyes utat a „Fehér Hágón”, mi –fakultatívan- kisvasúttal vágunk neki a közel 176 km-es útnak. Több tucatnyi hídon, hajtűkanyarokon haladunk át, miközben csodálatos látványban lehet részünk. Klondike vidékét nemcsak vasúton, hanem biciklitúra keretében is felfedezhetjük. Akik inkább a városban maradnának, számos program közül választhatnak: betekintést nyerhetnek a híres „Red Onion Saloon-ba” azaz Skagway Bordélyházába, vagy korabeli buszos városnéző túrán vehetnek részt. A természet rajongói különböző szafarikon, hajó túrán vagy helikopterről csodálhatják meg a gleccsereket és vízeséseket. Irodánk ajánlata szervezett programként: „Skagway legjava”. A kb. 6,5 órás program keretében utazás a „Fehér Hágó és Yukon” vasútvonalon, amelyet a „Világ vasútjaként” is említenek az útleírásokban a lenyűgöző útvonala miatt. A kanadai Fraser városkából utazás vissza autóbusszal az amerikai oldalon található Liarsville Aranyásók Táborába, ahol kosztümös tárlatvezetők mesélnek a régi időkről. A kiránduláson itt bepillantást kapunk az aranyásók életébe, az aranymosás rejtelmeibe, valamint megkóstoljuk ételeiket az ebéd során (grillezett lazac, sült csirke, saláta, sült bab, kukoricalepény, desszert). Visszatérve Skagway-be a ma már múzeumként működő híres „Red Onion Saloon” történelmi bordélyban teszünk látogatást. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

11. nap: Icy Strait Point
A kora reggeli órákban érjük el az ICY STRAIT POINT-ot, mely Alaszka indián őslakos része, így megismerkedhetünk a Tlingit nép kulturális örökségével és az alaszkai vadvilággal. Fakultatív programként lehetőség nyílik bálna és más tengeri emlős lesre, óriás laposhal horgászásra, kajak túrára, medve lesre vagy az alaszkai konyhaművészet megismerésére. Irodánk ajánlata szervezett programként: Tlingit őslakosok tribal táncműsora. Utazás autóbusszal a Chichagof-szigeten található Hoonah halászvároskába. Itt a helyi közösség művészetéből, szellemiségéből kapunk egy kis ízelítőt. A műsor során hagyományos énekek és táncok szórakoztató formában mutatják be az őslakosok kultúráját. Továbbhajózás a délutáni órákban, szállás a hajón.

12. nap: Ketchikan
Érkezés reggel KETCHIKAN-ba, mely a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteményét kifaragó Tlingit törzs ősi központja. A nap folyamán ellátogathatunk esőerdei kalandtúrára, alaszkai medve lesre, a nagy alaszkai favágó showra, - mely Alaszka egyik legnagyobb attrakciója -, vagy lazachorgászásra, ahol a kihalászott lazacot hazavihetjük. Irodánk ajánlata szervezett programként: Félnapos programkeretében Délkelet-Alaszka ősi kultúráját, vadvilágát ismerhetjük meg. Busszal és kishajóval fedezhetjük fel a Tongass Nemzeti Erdő területét, a Vallenar Rocks partmenti állatvilágát (lummák, bálnák, sasok és más tengeri madarak, állatok élőhelyét), a Bight Állami Történelmi Park totemoszlopait, valamint a Guard Sziget világítótornyát. Továbbhajózás a délutáni órákban, szállás a hajón. *A fakultatív program a hajótársaság módosítása alapján megváltozott. Látogatás a Ketchikan őserdőben, illetve a Hering-öbölben. A séta során ismerkedés a sasok, fekete medvék, fókák és lazacok világával.

13. nap: Inside Passage
Ezen a napon érjük el a „Belső átjáró-t”, azaz az INSIDE PASSAGE-t, mely Alaszka igazi arcát tárja elénk: gleccsereket, fjordokat, fenyőerdőket és a hóval borított hegycsúcsokat. Végighajózunk a part mentén, nem hagyjuk el a fedélzetet. Hajózás közben találkozhatunk bálnákkal, delfinekkel, akik végigkísérhetik utunkat. Szállás a hajón.

14. nap: Vancouver
Reggel 7 órakor kikötünk VANCOUVER-ben. Városnézés a nyugati part gyönyörű fekvésű városában, a belvárosi felhőkarcolók és modern épületek mellett ismerkedés a régi városképpel is (Gastown a híres gőzórával, Kínai negyed, a 400 hektáros Stanley park). Kirándulás Észak–Vancouver-be, a híres CAPILANO FÜGGŐHÍD-hoz. A 70 méter mély szurdokot átívelő, több mint 100 méter hosszú függőhíd után sétaút az esőerdő fáinak tetején, totemoszlopok gyűjteményének megtekintése. Koraeste átkelünk komppal Brit Columbia fővárosába, VICTORIA-ba, a Vancouver-szigetre. Szállás Victoria városában.

15. nap: Vancouver-sziget / Victoria
Városnézés a „legangolabb” kanadai városban, VICTORIA-ban, ahol a csendes-óceáni klíma miatt mindig nyílnak a virágok. Látogatás a meseszép és világhírű virágoskertben, a BUTCHART GARDENS-ben. Délután visszatérés a szárazföldre, Vancouverbe. Szállás.

16. nap Vancouver
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás.

17. nap Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

FENSÉGES ALASZKA, CSODÁLATOS KANADA HAJÓÚT

2019. 08. 10.
17 nap
999 600 HUF/fő

Repülőtéri illeték: kb. 188.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Kikötői illeték: 55.000,- Ft / fő
Egyágyas felár: 498.000,- Ft (8 éjszaka szállodában + 7 éjszaka a hajón belső kabinban)
Kabinfelárak:
- ablakos kabinfelár: 164.000,- Ft / fő kétágyas kabin esetén
- balkonos kabinban: 299.200,- Ft / fő kétágyas kabin esetén  

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 % A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező szervízdíj / borravaló a hajó személyzete számára: 33.600,- Ft (A részvételi díjjal együtt itthon fizetendő!)

A részvételi díj a körutazás során fizetendő belépőjegyek árát (kb. 280,- USD / kb. 100,- CAD), valamint a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózást (kb. 170,- USD) és a Denali Nemzeti Parkban a vadlest (kb. 130,- USD) nem foglalja magában. A belépőkre 300,- USD előleg fizetendő, indulás előtt.

ESTA USA beutazási engedély + ügyintézési díj: 7.500,- Ft
ETA Kanadai beutazási engedély + ügyintézési díj: 5.000,- Ft

A hajóút során a szárazföldi fakultatív kirándulások árait belépőkkel és a helyszínen fizetendő kötelező borravalóval (9 – 12. nap) a részvételi díj nem tartalmazza.

A fakultatív kirándulások részvételi díjai min. 15 fő esetén érvényesek (magyar nyelvű kísérővel): 
Ezek a programok itthon, indulás előtt fizetendők!
- Juneau - Mendenhall gleccser: kb. (68,- € + 4,- € borravaló)
- Juneau - Husky farm: kb. (148,- € + 4,- € borravaló)
- „Skagway legjava”: kb. (175,- € + 8,- € borravaló)
- Icy Strait Point: Tlingit falu és táncműsor: kb. (87,- € + 4,- € borravaló)
- Ketchikan: kb. (88,- € + 4,- € borravaló)

Természetesen a helyszínen még számos más fakultatív programra lehet jelentkezni. Azok a programok egyéni részvétellel és angol nyelvű helyi vezetéssel foglalhatók.

Szervizdíj / borravaló a szárazföldi körutazáson: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Vancouver –Anchorange és Vancouver – Bp. útvonalon átszállással
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 8 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 7 éjszaka szállást a hajón („Radiance of the Seas”) 2 ágyas, belső kabinokban
- reggeli a körutazáson
- teljes ellátás a hajón (étkezések, az italok egy része: víz, a svédasztalos étteremben lévő gépi üdítők és teák, amerikai kávé)
- a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények használata (kivéve wellness programok, pl. masszázs)
- a körutazáson a kirándulásokat a program szerint
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- ablakos kabin felár: 164.00,- Ft / fő
- balkonos kabin felárát: 299.200,- Ft / fő
- repülőtéri illetéket: kb. 188.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kikötői illetéket: 55.000,- Ft / fő (Itthon fizetendő, árfolyamfüggő!)
- kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- ESTA beutazási engedély valamint az ügyintézés díját: 7.500,- Ft / fő
- ETA engedély valamint az ügyintézés díját: 5.000,- Ft / fő
- a belépőjegyek árát (kb. 280,- USD / fő és kb. 100,- CAD / fő)
- a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózás (kb. 170,- USD) valamint a Denali Nemzeti Parkban a vadles (kb. 130,- USD / fő) előre fizetendők
- a hajóút során - fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban, készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fentiekben jelzett fakultatív USD tételek FIZETÉSI határideje
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. június 7-e!
- szervízdíjat / borravalót a helyiek részére a körutazás idején: 60,- USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete számára: 33.600,- Ft / fő (Itthon fizetendő, árfolyam függő!)
- 15 – 19 fő utazása esetén a 72.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!

1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a szerződéskötéskor fizetendő előleg 50%-a a teljes részvételi díjnak.
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:

75 – 61 napon belüli lemondás esetén: 10%
60 – 46 napon belüli lemondás esetén: 25%
45 – 36 napon belüli lemondás esetén: 50%
35 – 21 napon belüli lemondás esetén: 75%
20 – 11 napon belüli lemondás esetén: 90%
10 napon belül: 100%

Figyelem: USA-ba utazó magyar állampolgároknak, akik új (bordó) EU útlevéllel rendelkeznek vízum nem szükséges, de ún. előzetes belépési, ESTA engedélyre szükségük van, Kanadába ETA beutazási engedély szükséges.

Az útlevélnek a hazautazástól számítva legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Jelentkezem az útra
Út neve: FENSÉGES ALASZKA, CSODÁLATOS KANADA HAJÓÚT
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

FENSÉGES ALASZKA, CSODÁLATOS KANADA HAJÓÚT

Indulási dátumok:
2019.08.10

Egy társítást vállaló hölgy jelentezését is várjuk - belső kabinban!

Alaszkáról sokan úgy gondolkodnak, mint egy mesevilágról, ahol nincs más, csak hó és jég. Pedig ez a hely sokkal több ennél: a szilaj gleccserek, vad erdőségek, égbe szökő hegyek szabdalta, szépséges tájakon vadon élő állatok, többek között az alaszkai „nagy ötök”: medvék, farkasok, alaszkai vadjuh, rénszarvas és jávorszarvas él, és a helyi indián őslakosok közösségének legendái szövik át e varázslatos föld történelmét. Programunk során 5 napon át kalandozunk Alaszka vadregényes tájain, majd hajóra szállva folytatjuk a vidék felfedezését. "Levezetésképpen" pedig Vancouverrel, Kanada legdinamikusabban fejlődő, csodálatos fekvésű városával és környékével ismerkedhetünk meg.

 

Utazás: Budapest – Vancouver / Vancouver – Budapest útvonalon átszállással, valamint Vancouver – Anchorage útvonalon repülővel. A körutazáson a légkondicionált autóbusszal, és a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, és 7 éj a hajón 2 ágyas, zuh./WC-s belső kabinban.

Ellátás: az alaszkai és kanadai szállodákban reggeli, hajón teljes ellátás a 7. napon vacsorától a 14. nap reggeliig

 

1. nap: Budapest – Vancouver
Elutazás Budapestről a déli órákban menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezés Vancouverbe az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Vancouverben.

2. nap: Anchorage
Reggel repülés Alaszka fővárosába. Érkezés után, a beléptetési eljárást követően városnézés ANCHORAGE-ban, az „izgalmas” alaszkai településen, amely modern és szép, régies hangulatú, tele virággal, vendéglőkkel, üzletekkel. Látogatás egy helyi kézműves piacon, valamint az Alaszka Néprajzi Központban bepillantást nyerhetünk az őslakosok eredeti életébe. A parti sétányt sem hagyjuk ki a programunkból. Szállás Anchorage-ban.

3. nap: Anchorage – Wasilla – Denali
Indulás északnak. WASILLA-ban megismerkedünk a szánhúzó kutyák idomításával, az évente megrendezésre kerülő Iditarod kutyaszános verseny látogatóközpontjában. Rövid séta TALKEETNA-ban, a mesébe illő, színes házakkal tarkított kis falucskában. Továbbutazás a Denali Nemzeti Park területére. Szállás Denali környékén.

4. nap: Denali Nemzeti Park
Vadles a DENALI NEMZETI PARK-ban. A tundra életét, állatait leshetjük meg és kis szerencsével az „öt nagy” állatfaj egy-egy példánya is felbukkan. Mellettük még több tucat különböző emlős és madárfaj él a park területén. A több ezer méter magas hegycsúcsok tövében lévő terület fenséges látvány! Tiszta időben megmutatja magát a 6.194 m magas McKinley csúcs is! Délután utazás Fairbanksbe, szállás.

5. nap: Fairbanks – Denali
Az Északi-sarkkörhöz legközelebb eső "nagyváros" kb. 30.000 lakosú. Városnézés Fairbanksben: látogatás az Alaszka Egyetem Múzeumában. Hajókázás a Tanana-folyón. Szállás Denali környékén.

6. nap: Denali – Seward
Délután utazás Sewardba. Útközben rövid pihenő Anchorage-ban. Délután látogatás SEWARD-ban, az Alaska Sealife Center-be, ahol a környező óceán tengeri élővilágával ismerkedhetünk meg. Este Szállás Seward-ban.

7. nap: Seward - Kenai Fjord Nemzeti Park
Hajókirándulás a KENAI FJORD NEMZETI PARK-ban, ahol – ha az égiek is kegyesek hozzánk – bálnát is láthatunk számos más vízi emlős és madár mellett, nem beszélve a gyönyörű gleccserekről, az álomszép part menti tájról, fóka- és madár kolóniákról! Ebéd a hajón, majd visszatérünk Seaward-ba. Este irány a kikötő és kezdetét veszi a hajózás az Alaszkai-öbölben. A hajón kipihenhetjük a fáradtságot, ahol térítésmentesen igénybe vehetőek a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények (kivétel néhány wellness program: pl. masszázs, amely térítés ellenében rendelkezésre áll).

8. nap Hubbard-gleccser
A mai nap kora délutánján érjük el a HUBBARD-GLECCSER-t. A Yakutat-öböl északi végén elterülő közel tíz kilométer széles gleccser Alaszka leghosszabb összefüggő jégfelülete. A gleccsert hajózás közben csodálhatjuk meg, ami egyedülálló élményt nyújt mind látványban, mind pedig a jégtömbök leválása okozta hanghatásban. Késő délután továbbhajózás, szállás a hajón.

9. nap: Juneau
Reggeli kikötés Alaszka fővárosában, JUNEAU-ban. A várost északról a csodás Mendenhall-gleccser öleli körbe, melyet a világ egyik legszebb parti gleccsereként tartanak számon. A város 1900-ra lett Alaszka székhelye, miután 1880-ban a nagy aranyláz bányászvárossá tette Juneau-t. Egyénileg fedezhetjük fel a várost illetve a kikötő környékét, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt: bálnales kirándulás, gleccsertúra kutyaszánon, aranybányászat és mosás, Mount Roberts villamosozás, helikopteres gleccsertúra, „Város, villamos, túra és tea” program, alaszkai sörfőzde látogatás, sporthorgászás, alaszkai óriás laposhal halászás, tengeri kajakozás. Irodánk ajánlata szervezett programként: Félnapos kirándulás a Mendenhall gleccserhez, valamint az esőerdőbe. A program során páratlan panoráma tárul elénk a gleccserre, a Mendenhall Völgyre, a Chilkat-hegyekre, valamint a Gatineau-csatornára. A másik félnapos kirándulás során alaszkai (kerekekkel felszerelt) kutyaszánon utazhatunk (kavicsos területen) a Tongass Nemzeti Erdő területén. Látogatás Musher’s Táborban, függőhidakról is megcsodálhatjuk a mesés vidéket, valamint husky kiskutyákat is simogathatunk. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

10. nap: Skagway
Reggel kikötés SKAGWAY városában, mely megőrizte az „aranyásó város” hangulatát. Itt kezdődött 120 éve az aranyláz, miután néhány aranyásó aranylerakódásokat talált ezen a területen. Az arany híre gyorsan terjedt, így a város lakóinak száma rövid időn belül megnőtt. Akkoriban ők gyalog tették meg ezt a veszélyes utat a „Fehér Hágón”, mi –fakultatívan- kisvasúttal vágunk neki a közel 176 km-es útnak. Több tucatnyi hídon, hajtűkanyarokon haladunk át, miközben csodálatos látványban lehet részünk. Klondike vidékét nemcsak vasúton, hanem biciklitúra keretében is felfedezhetjük. Akik inkább a városban maradnának, számos program közül választhatnak: betekintést nyerhetnek a híres „Red Onion Saloon-ba” azaz Skagway Bordélyházába, vagy korabeli buszos városnéző túrán vehetnek részt. A természet rajongói különböző szafarikon, hajó túrán vagy helikopterről csodálhatják meg a gleccsereket és vízeséseket. Irodánk ajánlata szervezett programként: „Skagway legjava”. A kb. 6,5 órás program keretében utazás a „Fehér Hágó és Yukon” vasútvonalon, amelyet a „Világ vasútjaként” is említenek az útleírásokban a lenyűgöző útvonala miatt. A kanadai Fraser városkából utazás vissza autóbusszal az amerikai oldalon található Liarsville Aranyásók Táborába, ahol kosztümös tárlatvezetők mesélnek a régi időkről. A kiránduláson itt bepillantást kapunk az aranyásók életébe, az aranymosás rejtelmeibe, valamint megkóstoljuk ételeiket az ebéd során (grillezett lazac, sült csirke, saláta, sült bab, kukoricalepény, desszert). Visszatérve Skagway-be a ma már múzeumként működő híres „Red Onion Saloon” történelmi bordélyban teszünk látogatást. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

11. nap: Icy Strait Point
A kora reggeli órákban érjük el az ICY STRAIT POINT-ot, mely Alaszka indián őslakos része, így megismerkedhetünk a Tlingit nép kulturális örökségével és az alaszkai vadvilággal. Fakultatív programként lehetőség nyílik bálna és más tengeri emlős lesre, óriás laposhal horgászásra, kajak túrára, medve lesre vagy az alaszkai konyhaművészet megismerésére. Irodánk ajánlata szervezett programként: Tlingit őslakosok tribal táncműsora. Utazás autóbusszal a Chichagof-szigeten található Hoonah halászvároskába. Itt a helyi közösség művészetéből, szellemiségéből kapunk egy kis ízelítőt. A műsor során hagyományos énekek és táncok szórakoztató formában mutatják be az őslakosok kultúráját. Továbbhajózás a délutáni órákban, szállás a hajón.

12. nap: Ketchikan
Érkezés reggel KETCHIKAN-ba, mely a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteményét kifaragó Tlingit törzs ősi központja. A nap folyamán ellátogathatunk esőerdei kalandtúrára, alaszkai medve lesre, a nagy alaszkai favágó showra, - mely Alaszka egyik legnagyobb attrakciója -, vagy lazachorgászásra, ahol a kihalászott lazacot hazavihetjük. Irodánk ajánlata szervezett programként: Félnapos programkeretében Délkelet-Alaszka ősi kultúráját, vadvilágát ismerhetjük meg. Busszal és kishajóval fedezhetjük fel a Tongass Nemzeti Erdő területét, a Vallenar Rocks partmenti állatvilágát (lummák, bálnák, sasok és más tengeri madarak, állatok élőhelyét), a Bight Állami Történelmi Park totemoszlopait, valamint a Guard Sziget világítótornyát. Továbbhajózás a délutáni órákban, szállás a hajón. *A fakultatív program a hajótársaság módosítása alapján megváltozott. Látogatás a Ketchikan őserdőben, illetve a Hering-öbölben. A séta során ismerkedés a sasok, fekete medvék, fókák és lazacok világával.

13. nap: Inside Passage
Ezen a napon érjük el a „Belső átjáró-t”, azaz az INSIDE PASSAGE-t, mely Alaszka igazi arcát tárja elénk: gleccsereket, fjordokat, fenyőerdőket és a hóval borított hegycsúcsokat. Végighajózunk a part mentén, nem hagyjuk el a fedélzetet. Hajózás közben találkozhatunk bálnákkal, delfinekkel, akik végigkísérhetik utunkat. Szállás a hajón.

14. nap: Vancouver
Reggel 7 órakor kikötünk VANCOUVER-ben. Városnézés a nyugati part gyönyörű fekvésű városában, a belvárosi felhőkarcolók és modern épületek mellett ismerkedés a régi városképpel is (Gastown a híres gőzórával, Kínai negyed, a 400 hektáros Stanley park). Kirándulás Észak–Vancouver-be, a híres CAPILANO FÜGGŐHÍD-hoz. A 70 méter mély szurdokot átívelő, több mint 100 méter hosszú függőhíd után sétaút az esőerdő fáinak tetején, totemoszlopok gyűjteményének megtekintése. Koraeste átkelünk komppal Brit Columbia fővárosába, VICTORIA-ba, a Vancouver-szigetre. Szállás Victoria városában.

15. nap: Vancouver-sziget / Victoria
Városnézés a „legangolabb” kanadai városban, VICTORIA-ban, ahol a csendes-óceáni klíma miatt mindig nyílnak a virágok. Látogatás a meseszép és világhírű virágoskertben, a BUTCHART GARDENS-ben. Délután visszatérés a szárazföldre, Vancouverbe. Szállás.

16. nap Vancouver
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás.

17. nap Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Árak:
999 600 HUF

Repülőtéri illeték: kb. 188.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Kikötői illeték: 55.000,- Ft / fő
Egyágyas felár: 498.000,- Ft (8 éjszaka szállodában + 7 éjszaka a hajón belső kabinban)
Kabinfelárak:
- ablakos kabinfelár: 164.000,- Ft / fő kétágyas kabin esetén
- balkonos kabinban: 299.200,- Ft / fő kétágyas kabin esetén  

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 % A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező szervízdíj / borravaló a hajó személyzete számára: 33.600,- Ft (A részvételi díjjal együtt itthon fizetendő!)

A részvételi díj a körutazás során fizetendő belépőjegyek árát (kb. 280,- USD / kb. 100,- CAD), valamint a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózást (kb. 170,- USD) és a Denali Nemzeti Parkban a vadlest (kb. 130,- USD) nem foglalja magában. A belépőkre 300,- USD előleg fizetendő, indulás előtt.

ESTA USA beutazási engedély + ügyintézési díj: 7.500,- Ft
ETA Kanadai beutazási engedély + ügyintézési díj: 5.000,- Ft

A hajóút során a szárazföldi fakultatív kirándulások árait belépőkkel és a helyszínen fizetendő kötelező borravalóval (9 – 12. nap) a részvételi díj nem tartalmazza.

A fakultatív kirándulások részvételi díjai min. 15 fő esetén érvényesek (magyar nyelvű kísérővel): 
Ezek a programok itthon, indulás előtt fizetendők!
- Juneau - Mendenhall gleccser: kb. (68,- € + 4,- € borravaló)
- Juneau - Husky farm: kb. (148,- € + 4,- € borravaló)
- „Skagway legjava”: kb. (175,- € + 8,- € borravaló)
- Icy Strait Point: Tlingit falu és táncműsor: kb. (87,- € + 4,- € borravaló)
- Ketchikan: kb. (88,- € + 4,- € borravaló)

Természetesen a helyszínen még számos más fakultatív programra lehet jelentkezni. Azok a programok egyéni részvétellel és angol nyelvű helyi vezetéssel foglalhatók.

Szervizdíj / borravaló a szárazföldi körutazáson: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Vancouver –Anchorange és Vancouver – Bp. útvonalon átszállással
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 8 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 7 éjszaka szállást a hajón („Radiance of the Seas”) 2 ágyas, belső kabinokban
- reggeli a körutazáson
- teljes ellátás a hajón (étkezések, az italok egy része: víz, a svédasztalos étteremben lévő gépi üdítők és teák, amerikai kávé)
- a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények használata (kivéve wellness programok, pl. masszázs)
- a körutazáson a kirándulásokat a program szerint
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- ablakos kabin felár: 164.00,- Ft / fő
- balkonos kabin felárát: 299.200,- Ft / fő
- repülőtéri illetéket: kb. 188.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kikötői illetéket: 55.000,- Ft / fő (Itthon fizetendő, árfolyamfüggő!)
- kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- ESTA beutazási engedély valamint az ügyintézés díját: 7.500,- Ft / fő
- ETA engedély valamint az ügyintézés díját: 5.000,- Ft / fő
- a belépőjegyek árát (kb. 280,- USD / fő és kb. 100,- CAD / fő)
- a Kenai Fjord Nemzeti Parkban a hajózás (kb. 170,- USD) valamint a Denali Nemzeti Parkban a vadles (kb. 130,- USD / fő) előre fizetendők
- a hajóút során - fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban, készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fentiekben jelzett fakultatív USD tételek FIZETÉSI határideje
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. június 7-e!
- szervízdíjat / borravalót a helyiek részére a körutazás idején: 60,- USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete számára: 33.600,- Ft / fő (Itthon fizetendő, árfolyam függő!)
- 15 – 19 fő utazása esetén a 72.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!

1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a szerződéskötéskor fizetendő előleg 50%-a a teljes részvételi díjnak.
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:

75 – 61 napon belüli lemondás esetén: 10%
60 – 46 napon belüli lemondás esetén: 25%
45 – 36 napon belüli lemondás esetén: 50%
35 – 21 napon belüli lemondás esetén: 75%
20 – 11 napon belüli lemondás esetén: 90%
10 napon belül: 100%

Figyelem: USA-ba utazó magyar állampolgároknak, akik új (bordó) EU útlevéllel rendelkeznek vízum nem szükséges, de ún. előzetes belépési, ESTA engedélyre szükségük van, Kanadába ETA beutazási engedély szükséges.

Az útlevélnek a hazautazástól számítva legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')