FÖLDKÖZI-TENGER GYÖNGYSZEMEI

ELBA – KORZIKA – SZARDÍNIA

Időpontok: Jelenleg nincs foglalható időpont

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Két nemzet három szigete! Fehérhomokos, smaragd öblök, káprázatos sziklaformációk, cseppkőképződmények, nuraghék és Bonaparte Napóleon szülővárosa, valamint száműzetésének helyszíne is szerepel programunkban.

PROGRAMUNK KÉT VARIÁCIÓBAN FOGLALHATÓ, BUSZOS VAGY REPÜLŐS UTAZÁSSAL. 

KÉRJÜK, JELENTEKZÉSKOR MINDENKÉPPEN JELEZZÉK, BUSSZAL VAGY REPÜLŐVEL SZERETNÉNEK UTAZNI!

 

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal, hazafelé útban Olbia – Livorno útvonalon hajóval és autóbusszal. Igény esetén Budapest – Pisa valamint Alghero – Budapest útvonalon repülővel. Livorno – Bastia, Bonifacio – Santa Teresa di Gallura útvonalakon hajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)
Utazás Budapestről Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Rontába. Vacsora, szállás.

2. nap: Pistoia – Pisa repülőtér – Livorno környéke (kb. 230 km)
Ismerkedés a középkori hangulatú toszkán gyöngyszemmel, PISTOIA-val. Városnézésünk során megtekintjük a Dóm teret, mely Olaszország legszebb terei közé tartozik és itt találhatóak legfontosabb épületei is. Utazás Pisa repülőterére. A repülést választó utasok a déli órákban elrepülnek Pisa repülőterére, érkezést követően továbbutazás és látogatás egy toszkán gazdaságban, ahol a jellegzetes helyi termékekkel és borokkal ismerkedhetünk. Vacsora, szállás Livorno környékén.

3. nap: Elba szigete
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére. Utazás Piombino városába, ahonnan kb. 1 órás hajóút során érkezünk meg a sziget fővárosába, Portoferraióba. Séta a hangulatos kikötőben, majd a sziget leghíresebb lakójának egykori rezidenciáját tekintjük meg. A „zöld Sziget” volt Napóleon száműzetésének első helyszíne. Visszatérés hajóval a szárazföldre. Vacsora, szállás Livorno környékén.

4. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse (kb. 170 km)
Kora reggel hajózás (kb. 4 órás) Livornoból Bastiaba. Délután irány Korzika „ujja”, a CAP CORSE! Gyönyörű táj, középkori őrtornyok, hegytetőre épült települések várják az ide látogatókat. Körutazás a félszigeten: ERBALUNGA, mely Bastia mellett a pisai időszak legfontosabb borkikötője. Rövid fotószünetet tartunk a Mattei malomnál, ahol Cap Corse nyugati partvidékének káprázatos panorámája tárul elénk. NONZA-ban feszítették meg Korzika későbbi védőszentjét, Szent Júliát. A genovai őrtoronyból gyönyörű kilátás nyílik a St-Florent öbölre. A csodatévő kút meglátogatásához közel 70 lépcsőt kell leküzdenünk. Vacsora, szállás Bastia környékén.

5. nap: Bastia – Porto – Les Calanches – Ajaccio (kb. 250 km)
BASTIA fontos székhely és jelentős forgalmat lebonyolító kikötő. A színes mediterrán forgatag, a lármás főtér és a XVI. századi fellegvár kihagyhatatlan látnivaló. Délelőtt séta az óvárosban és a citadella megtekintése. Utazás a szigeten átkelve. Rövid megállót tartunk a Ponte-Novo híd maradványainál. 1769-ben egy véres ütközet után a sziget itt veszítette el függetlenségét a franciákkal szemben. A Scala di Sta Regina félelmetes sziklái között haladunk tovább, majd rövid fotószünetre megállunk utunk legmagasabb pontján, a Vergio hágón (1500 m). Útközben gyönyörű gesztenye erdőkön, őshonos fenyveseken haladunk keresztül, és sok helyen találkozunk a híres korzikai, félig vadmalacokkal. Továbbhaladva, a Spelunca-szoros meghökkentő sziklaformációit elhagyva érkezünk a népszerű kirándulóhelyre, PORTO-ba. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz felmenni egy remek állapotban megmaradt genovai toronyba. A part mentén érjük el AJACCIO városát, miközben a sziget legszebb természeti szépsége, a Les Calanches, a vörös gránitból álló sziklarengeteg tárul elénk. Vacsora, szállás Ajaccio környékén.

6. nap: Ajaccio – Bonifacio – Santa Teresa Gallura (kb. 220 km)
Ismerkedés AJACCIO-val, Napóleon szülővárosával (óváros, városháza a Napóleon Múzeummal, Napóleon szülőháza, katedrális, Császári kápolna stb.). Városnéző séta a festői szépségű BONIFACIO-ban, mely egyben Korzika legdélibb városa. A ma is álló, jellegzetes, meredek lépcsős lakóházak védelmi jellegükkel tanúskodnak a hajdani kalóztámadásokról és az idegen hatalmak ostromairól. A város, egy teljes erődítményként koronázza a tengerbe mélyen benyúló mészkő hegyfokot. Búcsú Korzikától és rövid kompátkelés után Szardínia szigete köszönti a látogatókat. Vacsora, szállás Olbia környékén.

7. nap: La Maddalena (kb. 90 km)
Irány Palau, ahonnan rövid kompozás után érkezünk La Maddalénára, a 7 nagyobb és 62 kisebb tagból álló szigetcsoport legnagyobbikára. Átbuszozunk Caprera-szigetére, ahol Garibaldi háza áll. A ház és kertje ma múzeum, épp annyira a csend és nyugalom helye most, mint abban az időben, amikor Garibaldi kiválasztotta öregkori otthonának. Giuseppe Garibaldi volt a XIX. századi Piemont-Szárd Királyság, később az Olasz királyság legkiemelkedőbb szabadságharcosa. Vacsora, szállás Olbia környékén.

8. nap: Costa Smeralda – Nuoro – Santu Antine – Alghero környéke (kb. 300 km)
Ismerkedés PORTO CERVO-val. A Smaragd-part legimpozánsabb települése napjainkban Európa egyik luxus nyaraló és yacht kikötőhelye. A hegyoldalban fekvő NUORO Etnográfiai Múzeuma a sziget szokásaiba, korábbi hétköznapjaiba enged betekintést. SANTU ANTINE a közeli nuraghékról vált nevezetessé. Ezek a különös, csonka kúp alakú építmények i.e. 1800 – 300 között, kialudt vulkánok oldalából fejtett hatalmas bazalttömbökből épültek. Építőikről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy korukat megelőző mérnöki tudással rendelkeztek. Vacsora, szállás Alghero környékén.

9. nap: Castelsardo – Neptun-Barlang – Alghero (kb. 150 km)
Délelőtt hajókirándulás a közeli Capo Caccia-ra, ahol a hely fő látványossága, a NEPTUN-BARLANG várja utasainkat, csodálatos cseppkőképződményeivel. A barlangba közvetlenül a hajóból lépünk be, mert az a tengerrel egy szinten, illetve alacsonyabban helyezkedik el. A barlang körül, a tengerből kiálló, óriás sziget-sziklák formációjukkal és méretükkel a legszebb fotó témákat is felülmúlják. Séta a műemlékben gazdag kikötővárosban, ALGHERO-ban, ahol máig tükröződik a katalán-aragón hatás. Utazás CASTELSARDO-ba. A vulkáni kúpon elhelyezkedő település Szardínia egyik legjellegzetesebb kisvárosa. Meglátogatjuk a homlokzat nélküli, egyetlen helyiségből álló, alig észrevehető Santa Maria templomot. A templom őrzi a sziget egyik legrégebbi feszületét, amely 1300-ból való. A kosárfonás ősi mesterségét még mindig űzik a helybéliek. Vacsora, szállás, Alghero környékén.

10. nap: Alghero – Olbia (kb. 155 km)
Reggeli után rövid szabadidő, majd irány Alghero repülőtere, ahol a csoport kettéválik. A repülős utasok hazarepülnek, a buszos utasok Olbia felé folytatják az útjukat. Útközben megtekintjük SANTISSIMA TRINITÀ DI SACCARGIA egyszerűségében fenséges leghíresebb románkori szárd templomát. Nevét régi legenda fűzi egy foltos tehénhez, amely térdre rogyva itt imádkozott. Felfedezzük a kőben megörökített tehenet és egyéb románkori oszlopfő motívumokat is. A templomban lévő freskók rendkívül ritkának számítanak a szigeten. CALANGIANUS, a parafáról híres település, ahol lehetőség lesz egy parafa üzembe betekintenünk és vásárolnunk a legváltozatosabb parafa tárgyakból. Szardínia jelenleg Európa egyik legfontosabb parafa feldolgozó vidéke. Továbbutazás Olbiába, vacsora, este behajózás. Éjszaka a hajón.

11. nap: Livorno – Budapest (kb. 1050 km)
Kikötés Livornoban. Egész napos utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

UNESCO világörökség:
- Nurágék Szardínia szigetén

FÖLDKÖZI-TENGER GYÖNGYSZEMEI

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

Részvételi díj: 399.900,- Ft (oda-vissza busszal)
Egyágyas felár: 89.700,- Ft (A hajón belső kabinban!)
Külső kabinban történő elhelyezés felára (lekérésre!):
2 ágyas kabinban: 8.800,- Ft/fő
1 ágyas kabinban: 18.900,- Ft.

Részvételi díj: 397.300,- Ft (oda - vissza repülővel)
Repülőtéri illeték és csomagdíj: 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 72.000,- Ft

Idegenforgalmi adó: kb. € 16,- (Helyszínen fizetendő! )
A részvételi díj a belépőjegyek valamint a fülhallgató árát (kb. 130,- €) nem foglalja magában.
Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: FÖLDKÖZI-TENGER GYÖNGYSZEMEI
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ
Livorno
Bastia
Ajaccio
Olbia

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

FÖLDKÖZI-TENGER GYÖNGYSZEMEI

ELBA – KORZIKA – SZARDÍNIA

Indulási dátumok:

Két nemzet három szigete! Fehérhomokos, smaragd öblök, káprázatos sziklaformációk, cseppkőképződmények, nuraghék és Bonaparte Napóleon szülővárosa, valamint száműzetésének helyszíne is szerepel programunkban.

PROGRAMUNK KÉT VARIÁCIÓBAN FOGLALHATÓ, BUSZOS VAGY REPÜLŐS UTAZÁSSAL. 

KÉRJÜK, JELENTEKZÉSKOR MINDENKÉPPEN JELEZZÉK, BUSSZAL VAGY REPÜLŐVEL SZERETNÉNEK UTAZNI!

 

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal, hazafelé útban Olbia – Livorno útvonalon hajóval és autóbusszal. Igény esetén Budapest – Pisa valamint Alghero – Budapest útvonalon repülővel. Livorno – Bastia, Bonifacio – Santa Teresa di Gallura útvonalakon hajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)
Utazás Budapestről Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Rontába. Vacsora, szállás.

2. nap: Pistoia – Pisa repülőtér – Livorno környéke (kb. 230 km)
Ismerkedés a középkori hangulatú toszkán gyöngyszemmel, PISTOIA-val. Városnézésünk során megtekintjük a Dóm teret, mely Olaszország legszebb terei közé tartozik és itt találhatóak legfontosabb épületei is. Utazás Pisa repülőterére. A repülést választó utasok a déli órákban elrepülnek Pisa repülőterére, érkezést követően továbbutazás és látogatás egy toszkán gazdaságban, ahol a jellegzetes helyi termékekkel és borokkal ismerkedhetünk. Vacsora, szállás Livorno környékén.

3. nap: Elba szigete
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére. Utazás Piombino városába, ahonnan kb. 1 órás hajóút során érkezünk meg a sziget fővárosába, Portoferraióba. Séta a hangulatos kikötőben, majd a sziget leghíresebb lakójának egykori rezidenciáját tekintjük meg. A „zöld Sziget” volt Napóleon száműzetésének első helyszíne. Visszatérés hajóval a szárazföldre. Vacsora, szállás Livorno környékén.

4. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse (kb. 170 km)
Kora reggel hajózás (kb. 4 órás) Livornoból Bastiaba. Délután irány Korzika „ujja”, a CAP CORSE! Gyönyörű táj, középkori őrtornyok, hegytetőre épült települések várják az ide látogatókat. Körutazás a félszigeten: ERBALUNGA, mely Bastia mellett a pisai időszak legfontosabb borkikötője. Rövid fotószünetet tartunk a Mattei malomnál, ahol Cap Corse nyugati partvidékének káprázatos panorámája tárul elénk. NONZA-ban feszítették meg Korzika későbbi védőszentjét, Szent Júliát. A genovai őrtoronyból gyönyörű kilátás nyílik a St-Florent öbölre. A csodatévő kút meglátogatásához közel 70 lépcsőt kell leküzdenünk. Vacsora, szállás Bastia környékén.

5. nap: Bastia – Porto – Les Calanches – Ajaccio (kb. 250 km)
BASTIA fontos székhely és jelentős forgalmat lebonyolító kikötő. A színes mediterrán forgatag, a lármás főtér és a XVI. századi fellegvár kihagyhatatlan látnivaló. Délelőtt séta az óvárosban és a citadella megtekintése. Utazás a szigeten átkelve. Rövid megállót tartunk a Ponte-Novo híd maradványainál. 1769-ben egy véres ütközet után a sziget itt veszítette el függetlenségét a franciákkal szemben. A Scala di Sta Regina félelmetes sziklái között haladunk tovább, majd rövid fotószünetre megállunk utunk legmagasabb pontján, a Vergio hágón (1500 m). Útközben gyönyörű gesztenye erdőkön, őshonos fenyveseken haladunk keresztül, és sok helyen találkozunk a híres korzikai, félig vadmalacokkal. Továbbhaladva, a Spelunca-szoros meghökkentő sziklaformációit elhagyva érkezünk a népszerű kirándulóhelyre, PORTO-ba. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz felmenni egy remek állapotban megmaradt genovai toronyba. A part mentén érjük el AJACCIO városát, miközben a sziget legszebb természeti szépsége, a Les Calanches, a vörös gránitból álló sziklarengeteg tárul elénk. Vacsora, szállás Ajaccio környékén.

6. nap: Ajaccio – Bonifacio – Santa Teresa Gallura (kb. 220 km)
Ismerkedés AJACCIO-val, Napóleon szülővárosával (óváros, városháza a Napóleon Múzeummal, Napóleon szülőháza, katedrális, Császári kápolna stb.). Városnéző séta a festői szépségű BONIFACIO-ban, mely egyben Korzika legdélibb városa. A ma is álló, jellegzetes, meredek lépcsős lakóházak védelmi jellegükkel tanúskodnak a hajdani kalóztámadásokról és az idegen hatalmak ostromairól. A város, egy teljes erődítményként koronázza a tengerbe mélyen benyúló mészkő hegyfokot. Búcsú Korzikától és rövid kompátkelés után Szardínia szigete köszönti a látogatókat. Vacsora, szállás Olbia környékén.

7. nap: La Maddalena (kb. 90 km)
Irány Palau, ahonnan rövid kompozás után érkezünk La Maddalénára, a 7 nagyobb és 62 kisebb tagból álló szigetcsoport legnagyobbikára. Átbuszozunk Caprera-szigetére, ahol Garibaldi háza áll. A ház és kertje ma múzeum, épp annyira a csend és nyugalom helye most, mint abban az időben, amikor Garibaldi kiválasztotta öregkori otthonának. Giuseppe Garibaldi volt a XIX. századi Piemont-Szárd Királyság, később az Olasz királyság legkiemelkedőbb szabadságharcosa. Vacsora, szállás Olbia környékén.

8. nap: Costa Smeralda – Nuoro – Santu Antine – Alghero környéke (kb. 300 km)
Ismerkedés PORTO CERVO-val. A Smaragd-part legimpozánsabb települése napjainkban Európa egyik luxus nyaraló és yacht kikötőhelye. A hegyoldalban fekvő NUORO Etnográfiai Múzeuma a sziget szokásaiba, korábbi hétköznapjaiba enged betekintést. SANTU ANTINE a közeli nuraghékról vált nevezetessé. Ezek a különös, csonka kúp alakú építmények i.e. 1800 – 300 között, kialudt vulkánok oldalából fejtett hatalmas bazalttömbökből épültek. Építőikről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy korukat megelőző mérnöki tudással rendelkeztek. Vacsora, szállás Alghero környékén.

9. nap: Castelsardo – Neptun-Barlang – Alghero (kb. 150 km)
Délelőtt hajókirándulás a közeli Capo Caccia-ra, ahol a hely fő látványossága, a NEPTUN-BARLANG várja utasainkat, csodálatos cseppkőképződményeivel. A barlangba közvetlenül a hajóból lépünk be, mert az a tengerrel egy szinten, illetve alacsonyabban helyezkedik el. A barlang körül, a tengerből kiálló, óriás sziget-sziklák formációjukkal és méretükkel a legszebb fotó témákat is felülmúlják. Séta a műemlékben gazdag kikötővárosban, ALGHERO-ban, ahol máig tükröződik a katalán-aragón hatás. Utazás CASTELSARDO-ba. A vulkáni kúpon elhelyezkedő település Szardínia egyik legjellegzetesebb kisvárosa. Meglátogatjuk a homlokzat nélküli, egyetlen helyiségből álló, alig észrevehető Santa Maria templomot. A templom őrzi a sziget egyik legrégebbi feszületét, amely 1300-ból való. A kosárfonás ősi mesterségét még mindig űzik a helybéliek. Vacsora, szállás, Alghero környékén.

10. nap: Alghero – Olbia (kb. 155 km)
Reggeli után rövid szabadidő, majd irány Alghero repülőtere, ahol a csoport kettéválik. A repülős utasok hazarepülnek, a buszos utasok Olbia felé folytatják az útjukat. Útközben megtekintjük SANTISSIMA TRINITÀ DI SACCARGIA egyszerűségében fenséges leghíresebb románkori szárd templomát. Nevét régi legenda fűzi egy foltos tehénhez, amely térdre rogyva itt imádkozott. Felfedezzük a kőben megörökített tehenet és egyéb románkori oszlopfő motívumokat is. A templomban lévő freskók rendkívül ritkának számítanak a szigeten. CALANGIANUS, a parafáról híres település, ahol lehetőség lesz egy parafa üzembe betekintenünk és vásárolnunk a legváltozatosabb parafa tárgyakból. Szardínia jelenleg Európa egyik legfontosabb parafa feldolgozó vidéke. Továbbutazás Olbiába, vacsora, este behajózás. Éjszaka a hajón.

11. nap: Livorno – Budapest (kb. 1050 km)
Kikötés Livornoban. Egész napos utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

UNESCO világörökség:
- Nurágék Szardínia szigetén

Részvételi díj: 399.900,- Ft (oda-vissza busszal)
Egyágyas felár: 89.700,- Ft (A hajón belső kabinban!)
Külső kabinban történő elhelyezés felára (lekérésre!):
2 ágyas kabinban: 8.800,- Ft/fő
1 ágyas kabinban: 18.900,- Ft.

Részvételi díj: 397.300,- Ft (oda - vissza repülővel)
Repülőtéri illeték és csomagdíj: 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 72.000,- Ft

Idegenforgalmi adó: kb. € 16,- (Helyszínen fizetendő! )
A részvételi díj a belépőjegyek valamint a fülhallgató árát (kb. 130,- €) nem foglalja magában.
Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag