GÖRÖGFÖLD A KULTÚRA BÖLCSŐJE (REPÜLŐVEL)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 325.900,- Ft (265.900,- Ft + 60.000,- Ft repülőtéri illeték és csomag)

Félpanziós felár (7 vacsora): 31.500,- Ft

Egyágyas felár: 45.800,- Ft

Belépőjegyek ára: kb. 100,-€ (Helyszínen fizetendő!)

Fakultatív kirándulás: Korinthoszi-csatorna áthajózás és Korinthosz városnézés: 45,- EUR (Létszám függvényében!)
A részvételi szándékot kérjük előre jelezni irodánkban!

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest-Thesszaloniki-Budapest menetrendszerinti repülővel, Görögországban légkondicionált, komfortos autóbusszal
Szállás: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli (és fakultatív félpanzió)


1. nap: Budapest - Thesszaloniki
Délelőtt indulás a Liszt Ferenc repülőtérről Thesszalonikibe. Érkezés után találkozás Thesszaloniki repülőterén a busszal érkező utasokkal, majd városnézés THESSZALONIKI-ben: Diadalív, Szt.György-rotonda, Fehér-torony, Szt. Demeter Bazilika stb. Továbbutazunk az olimposzi Riviérára. Vacsora, szállás Paralia környékén.

2. nap: Paralia – Thermopülai szoros - Delfi – Loutraki (kb. 600 km)
Reggeli után utazás DELFI-be. Átkelés a keskeny és mély átjárón Nagy Sándor nyomában a Tempi-völgyén. Útközben megállunk a THERMOPÜLAI SZOROS-nál. Itt állította fel táborát Leonidasz spártai király, aki hatalmas csapattal várta Xerxész perzsa király hatalmas hadának rohamát. Egy márvány emlékmű Leonidász szobrával áll ma itt, melynek talapzatán a csatáról szóló híres epigrammák olvashatók, és csatajeleneteket megörökítő domborművek díszítik. Ezután ismerkedés DELFI nevezetességeivel: világhírű ókori jósda, a Parnasszosz-hegy oldalán a szentélykörzet, színház, stadion és múzeum. Továbbutazás a görögök által is kedvelt tengerparti üdülőhelyre LOUTRAKI-ba. Vacsora, szállás Loutraki környékén.

3. nap: Athén (kb. 250 km)
Egész napos városnézés ATHÉN-ban. Ismerkedés a híres ATHÉN-i „trilógia” (Egyetem, Akadémia és a Könyvtár épületeivel), a diplomata és múzeumi negyed után séta az Akropoliszon. Az őrségváltást is megtekintjük a Syntagma téren. Ellátogatunk a híres Athéni Nemzeti Régészeti Múzeumba, melynek gyűjteménye teljes képed ad Görögország ókori művészetéről, valamint megnézzük a Panathenaic Stadiont, amit az újkori olimpiákra újjáépítettek. Ezen kívül ellátogatunk Pireuszba, a kikötői negyedbe. Vacsora, szállás Loutrakiban.

4. nap: Argolis túra: Mükéné, Naflion, Epidaurosz (kb. 200 km)
Reggeli után egész napos kirándulás a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol megértjük Byron gondolatát: „Az ókoriaknak hála, járjunk bárhol Görögországban, szent földet tapos a lábunk.” A Korinthoszi-csatorna fölött átkelve utazás az Égei-tenger partja mentén a gyógyítás szent ligetébe, EPIDAUROSZ-ba, ami szintén híres a körszínházáról is. Majd többek között megcsodáljuk NAFLION erődjét, és MÜKÉNÉ ásatásait és az oroszlános kaput. Vacsora, szállás Loutrakiban.

5. nap: Fakultatív kirándulás: Korinthoszi-csatorna – Korinthosz város (kb. 100 km)
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség keretében délelőtt áthajózás a Korinthoszi-csatornán, amelyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoztak létre, az Égei-tenger és a Jón-tenger között. A görög állam építtette, magyar mérnökök tervei alapján. Majd továbbutazás KORINTHOSZ városba, ami az ókorban egyike volt az erős hellén városállamoknak. Vacsora, szállás Loutrakiban.

6. nap: Olympia – Patrasz - Meteorák (kb. 600 km)
Reggeli után utazás OLYMPIÁ-ba. Az Olimpia-történeti Múzeum segítségével ismerkedés a sport, a nemes versengés kialakulásával, fejlődésével és különlegességeivel. Délután utazás Szent András városán, PATRASZ-on keresztül a Meteórákhoz. Útközben megcsodáljuk és átkelünk a RION-ANTIRION hídon, ami a Peloponnészoszi-félszigetet köti össze a görög szárazfölddel. Vacsora, szállás KALAMBAKA környékén.

7. nap: Meteora kolostorok – Olimposz-hegy - Paralia (kb. 250 km)
Reggel meglátogatjuk a különleges geológiai képződményekre és kúpokra épült kolostorokat, a METEORÁKAT. Látogatás egy kolostorban, ismerkedés a bizánci művészet méz illatú szentélyeivel, aranyló ikonjaival és az ortodoxvallás sajátosságaival. Továbbutazás az Olimposz-hegyhez, ami a görög mitológia szerint az Istenek lakhelye, majd folytatjuk utunk az olimposzi Riviérára. Vacsora, szállás PARALIÁN.

8. nap: Paralia - Vergina - Thesszaloniki – Budapest
Reggeli után indulás VERGINÁBA, a volt Macedón királyság fővárosába, ahol többek között megnézzük a királyi sírok kincseit. Fényes ceremóniával anno itt temették el NAGY SÁNDOR, a híres hadvezér és király apját, II. Fülöpöt. Utána transzfer Thesszaloniki repülőterére és hazautazás Budapestre a délutáni órákban.


UNESCO Világörökségek: Athéni Akropolisz, Delfi, Meteorák, Thesszaloniki őskeresztény és bizánci emlékei, Epidaurosz, Mükéné régészeti feltárása, Olympia régészeti feltárásai


Amióta a magyar állampolgároknak lehetőségük adódott először „devizás országokba” utazni, kitárult a világ, de az ókor történelmi emlékei, az ínycsiklandozó görög fogások, a csodás partszakaszok változatlanul turisták ezreit csábítják a legkékebb tenger országába. Athén és Thessaloniki - az ország két nyüzsgő metropolisza és a legfontosabb történelmi helyszínek felkeresése mellett a Korinthoszi-csatorna, valamint az Olimposz-hegy éa a Meteorák is szerepelnek programunkban!

 

Figyelem! Amennyiben nem szeretne repülőre ülni választhatja az oda vissza utazáshoz is a buszos közlekedést!

 

 


Teljes ár: 325.900,- Ft (265.900,- Ft + 60.000,- Ft repülőtéri illeték és csomag)

Félpanziós felár (7 vacsora): 31.500,- Ft

Egyágyas felár: 45.800,- Ft

Belépőjegyek ára: kb. 100,-€ (Helyszínen fizetendő!)

Fakultatív kirándulás: Korinthoszi-csatorna áthajózás és Korinthosz városnézés: 45,- EUR (Létszám függvényében!)
A részvételi szándékot kérjük előre jelezni irodánkban!

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

Hasonló utazások