GÖRÖGORSZÁG KINCSEI (BUSZ-REPÜLŐ)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 329.700,- Ft (289.000,- Ft + 40.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (6 vacsora): 27.600,- Ft

Egyágyas felár: 78.500,- Ft

Belépőjegyek ára: kb. 110,-€ (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal, és menetrendszerinti repülővel a Korfu-Budapest útvonalon
Szállás: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli (és fakultatív félpanzió), Korfun all inclusive ellátás


1. nap: Budapest – Kumanovo környéke (kb. 800 km)
Egész napos utazás, Budapest – Kecskemét – Szeged – Röszke (vagy Tompa) határátlépés után a vajdasági Bácska területén Szerbiában. Útközben a Száva-hídon áthaladva pillantás a nándorfehérvári csata helyszínén felépült modern nagyvárosra, Belgrádra. Észak-Macedónia határát átlépve vacsora és szállás Kumanovo környékén.

2. nap: Kumanovo - Thesszaloniki – Paralia (kb. 350 km)
Reggeli után irány „Hellasz második fővárosa” Thesszaloniki. Városnézés THESSZALONIKI-ben: Diadalív, Szt.György-rotonda, Fehér-torony, Szt. Demeter Bazilika stb., majd továbbutazás az olimposzi Riviérára. Vacsora, szállás Paralia környékén.

3. nap: Paralia – Thermopülai-szoros - Delfi – Loutraki (kb. 550 km)
Reggeli után utazás DELFI-be. Útközben megállunk a THERMOPÜLAI SZOROS-nál. Itt állította fel táborát Leonidasz spártai király, aki hatalmas csapattal várta Xerxész perzsa király hatalmas hadának rohamát. Egy márvány emlékmű Leonidász szobrával áll ma itt, melynek talapzatán a csatáról szóló híres epigrammák olvashatók, és csatajeleneteket megörökítő domborművek díszítik. Ezután ismerkedés DELFI nevezetességeivel: világhírű ókori jósda, a Parnasszosz-hegy oldalán a szentélykörzet, színház, stadion és múzeum. Továbbutazás a görögök által is kedvelt tengerparti üdülőhelyre LOUTRAKI-ba. Vacsora, szállás Loutraki környékén.

4. nap: Athén (kb. 250 km)
Egész napos városnézés ATHÉN-ban. Ismerkedés a híres ATHÉN-i „trilógia” (Egyetem, Akadémia és a Könyvtár épületeivel), a diplomata és múzeumi negyed után séta az Akropoliszon. Az őrségváltást is megtekintjük a Syntagma téren. Ellátogatunk a híres Athéni Nemzeti Régészeti Múzeumba, melynek gyűjteménye teljes képed ad Görögország ókori művészetéről, valamint megnézzük a Panathenaic Stadiont, amit az újkori olimpiákra újjáépítettek. Ezen kívül ellátogatunk Pireuszba, a kikötői negyedbe. Vacsora, szállás Loutrakiban.

5. nap: Argolis túra: Mükéné, Naflion, Epidaurosz (kb. 200 km)
Reggeli után egész napos kirándulás a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol megértjük Byron gondolatát: „Az ókoriaknak hála, járjunk bárhol Görögországban, szent földet tapos a lábunk.” A Korinthoszi-csatorna fölött átkelve utazás az Égei-tenger partja mentén a gyógyítás szent ligetébe, EPIDAUROSZ-ba, ami szintén híres a körszínházáról is. Majd többek között megcsodáljuk NAFLION erődjét, és MÜKÉNÉ ásatásait és az oroszlános kaput. Vacsora, szállás Loutrakiban.

6. nap: Olympia – Patrasz - Meteórák (kb. 600 km)
Reggeli után utazás OLYMPIÁ-ba. Az Olimpia-történeti Múzeum segítségével ismerkedés a sport, a nemes versengés kialakulásával, fejlődésével és különlegességeivel. Délután utazás Szent András városán, PATRASZ-on keresztül a Meteórákhoz. Útközben megcsodáljuk és átkelünk a RION-ANTIRION hídon, ami a Peloponnészoszi-félszigetet köti össze a görög szárazfölddel. Vacsora, szállás KALAMBAKA környékén.

7. nap: Meteora kolostorok – Igumenitsa – Korfu (kb. 220 km)
Reggel meglátogatjuk a különleges geológiai képződményekre és kúpokra épült kolostorokat, a METEORÁKAT. Látogatás egy kolostorban, ismerkedés a bizánci művészet méz illatú szentélyeivel, aranyló ikonjaival és az ortodoxvallás sajátosságaival. Továbbutazás IGUMENITSÁBA, ahonnan menetrendtől függően áthajózunk KORFURA. Vacsora, szállás Korfun.

8. nap: Korfu (kb. 100 km)
Korfu a magyar turisták körében rendkívül népszerű. A sziget nem csak nyaralóhely, hiszen sokszínű történelme, gazdag régészeti és építészeti öröksége, a hagyományos falvak békés életmódja, a szigetlakók legendás vendégszeretete igazi paradicsommá varázsolta ezt a területet. Nem véletlenül volt Sissi egyik kedvenc helye ez a vidék, ahová gyakran elmenekült a zajos politikai élet elől. Egész napos kirándulás KORFU szigetén: Új Erőd, Campiello negyed, Bizánci Múzeum, Szent Szpiridon templom, Szent Jakab katedrális, Királyi Palota (Erzsébet királynő Sissi- palotája) stb. Vacsora, szállás Korfun.

9. nap: Korfu – Budapest
Reggeli után transzfer KORFU repülőterére, hazautazás Budapestre a délelőtti órákban.


UNESCO Világörökségek: Athéni Akropolisz, Delfi, Meteorák, Thesszaloniki őskeresztény és bizánci emlékei, Osziosz Lukasz kolostor, Epidaurosz , Mükéné régészeti feltárása, Olympia régészeti feltárásai, Korfu régi városrésze


Amióta a magyar állampolgároknak lehetőségük adódott először „devizás országokba” utazni, kitárult a világ, de az ókor történelmi emlékei, az ínycsiklandozó görög fogások, a csodás partszakaszok változatlanul turisták ezreit csábítják a legkékebb tenger országába. Athén és Thessaloniki - az ország két nyüzsgő metropolisza és a legfontosabb történelmi helyszínek felkeresése mellett az Olimposz-hegy éa a Meteorák valamint Korfu csodálatos szigete is szerepelnek programunkban!

Figyelem! Ha van rá ideje és kedve, hosszabbítsa meg nyaralását és töltsön el Korfun még extra 4 éjszakát All Inclusive ellátással! Ajánlatunkat ide kattintva érheti el.

 


Teljes ár: 329.700,- Ft (289.000,- Ft + 40.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (6 vacsora): 27.600,- Ft

Egyágyas felár: 78.500,- Ft

Belépőjegyek ára: kb. 110,-€ (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

Hasonló utazások