HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN ÉS OMÁN CSODÁI

Az Arab emírségek&Doha fénypontjai

Időpontok: 2020. január 31 - február 11.

,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Az Ezeregyéjszaka mesevilágába röpíti utasait a COSTA DIADEMA hajó. Az utazáson megismerkedünk az Arab-félsziget sivatagjaival, betekintést nyerhetünk a modern és gazdag Emírségek pompájába, valamint a hajóutat követően lehetőség nyílik Omán csodáinak felfedezésére is. Az Arab-félsziget ékszerdoboza magas hegyvonulatokkal, gyönyörű tengerpartokkal, a végtelen homokdűnék között virágzó oázisokkal, történelmi erődökkel, fejlett infrastruktúrával és nyitott szemléletű, barátságos emberekkel várja Önöket.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Maszkat – Budapest menetrendszerinti repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal és COSTA tengerjáró hajóval.
Elhelyezés: Dubajban és Ománban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, valamint 7 éjszaka hajón, kétágyas belső vagy balkonos kabinokban választás szerint.
Ellátás: a hajón teljes ellátás és italcsomag a 2. nap vacsorától a 9. nap reggeliig (étkezés teljes ellátással a reggelihez alapitalokkal, az ültetett és büfé vacsoránál pedig a következő italok fogyasztásával: folyóborok, csapolt sör, gépi üdítő italok és ásványvíz). Dubajban reggeli, Ománban félpanziós ellátás: reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően.


1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás a délutáni órákban Dubajba a menetrend függvényében. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj
DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Dubaj múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Látogatás a fűszerpiacon, majd a városnézés csúcspontjaként fakultatív lehetőségként a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifa 124. emeletén gyönyörködünk Dubaj panorámájában. A világ legnagyobb bevásárlóközpontja, benne egy óriási akváriummal is itt található, és közvetlenül mellette pedig a világ legnagyobb zenélő szökőkútja. Késő délután irány a kikötő, BEHAJÓZÁS, szállás a hajón.

3. nap: Dubaj
Fakultatív Sivatagi túra a COSTA hajótársaság szervezésében, magyar nyelvű kísérővel. A félnapos programon a lenyűgöző és titokzatos sivatag világa várja Önöket. Homokdűnéken szánkázhatnak dzsipekkel a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag dombjain, majd beduinsátrakban arab kávét és a dubaji ízletes datolyát kóstolhatnak, végül a tevegelés sem maradhat ki a programból. Visszatérés a hajóhoz, koradélután továbbhajózás, szállás a hajón.

4. nap: Fujairah Khor Fakkan
Reggel kikötés FUJAIRAH emírségben. Az emírségek közül Fujairah őrizte meg leginkább régi arab báját, természeti szépségei mellett kulturális látnivalókban is gazdag. A fakultatív kirándulás során ellátogatunk a Fujairah erődhöz és múzeumhoz, amely az Emírségek területén máig megmaradt legősibb erőd. A Bitnah erődöt egy óriási zöldellő oázis veszi körbe a Hadjar hegységben. Az Örökség faluban betekintést nyerhetünk az ókori arabok életébe, megismerhetjük szokásaikat és hagyományaikat. Az Emírségek legősibb mecsete az Al-Badijah, amely még az Oszmán Birodalom uralma alatt épült a 15. században. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Egész napos hajózás az Arab-öbölben
Pihenés, hajózás a tengeren. A hajóút során élvezhetik a COSTA DIADEMA hajó sokrétű szolgáltatásait: fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítményeket, továbbá kikapcsolódást a hajó wellness központjában. A vadonatúj csodahajó a Costa-flotta fejdíszeként, koronájaként a tengeren elérhető legtökéletesebb, leginnovatívabb és legmeglepőbb élménykavalkádot kínálja.

6. nap: Doha
Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, sőt van olyan bevásárlóközpontja is, ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. Óriási ütemben építkezik, hiszen a 2022-es labdarugó VB-t Katar rendezi. Fakultatív félnapos városnézés: Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, Katara kultúrfalu, Dhow-kikötő, a Pearl nevű mesterséges sziget és természetesen az elmaradhatatlan bazár, ahol tradicionális portékától kezdve az apró szuvenírekig mindent megtalálunk. Este továbbhajózás Abu Dhabiba, szállás a hajón.

7. nap: Abu Dhabi
Délelőtt kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, ami ma már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A félnapos fakultatív városnézés során több olyan látványosságot is felkeresünk, amely világviszonylatban a „legek” közé sorolható. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, kristálycsillárja az egyik legnagyobb a világon, továbbá itt található a világ legnagyobb kézzel készített, egy darabból álló szőnyege. Érdekes látványosság az „Örökség Falu” skanzen, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a helyi kézművesek mesterségeit, mindennapi életét. Szállás a hajón.

8. nap: Abu Dhabi
Félnapos fakultatív program során ellátogatunk Abu Dhabi 2017-ben megnyílt fantasztikus Louvre múzeumába, ahol fény derül a különböző kultúrák kölcsönhatásaira az őskortól napjainkig. A Louvre Abu Dhabi a Közel-Keletről származó antik műkincseket és antik tárgyakat is bemutat, közöttük egy több mint 8000 éves, Jordániából származó óriási kétfejű mellszobrot és egy Szaúd-Arábiából származó, 350 ezer éve készült prehisztorikus kőszerszámot. A múzeum impozáns épülete külső megjelenésében is különleges élményt nyújt. Megnézzük továbbá a város híres tengerparti sétányát a Corniche-öböl partján, a Qasr Al Hosn erődöt, majd a Yas-szigetre vezet utunk, amelynek egyik érdekessége az Emírségek Forma 1-es versenypályája. Este továbbhajózás Dubajba, szállás a hajón.

9. nap: Dubaj – Al-Ain – Bahla
Reggelit követően kijelentkezés a hajóról és utazás autóbusszal Ománba. Útközben pihenőt tartunk az ománi határnál fekvő vörös homokdűnékkel körülvett zöld oázisnál, AL-AIN-ban, amely pár évtizede még egy kis beduin település volt. Régészeti parkja az UNESCO Világörökség része, ahol közel 5000 éves bronzkori sírokat tártak fel. Erődjében született Zayed sejk. A település híres a kuriózumnak számító, tradicionális tevepiacáról is. Továbbutazás a végtelen sivatagon át az ország egyik szépséges erődvárosába, Omán kulturális fővárosába NIZWA-ba, szállás.

10. nap: Bahla – Nizwa – Maszkat
Reggelit követően látogatás NIZWA impozáns erődjében, melynek tornyairól gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. Felkeressük még tradicionális bazárját is, ahol csodaszép kézműves termékeket vásárolhatunk. Továbbutazás az ország legrégibb erődvárosába, BAHLA-ba. A XII. századi főváros 12 km-es fallal körülvett erődje az UNESCO Világörökség része. Séta BAHLA erődjében, majd útban Maszkat felé megtekintjük az ország egyik legszebb, XVII. században épült kastélyát JABRIN-ban. A Yaruba dinasztia által építtetett egykori oktatási központ szobáinak falfestményei és fafaragásai csodálatosak. Továbbutazás az ország fővárosába, Maszkatba, szállás.

11. nap: Maszkat
Reggeli után félnapos városnézés Omán fővárosában, MASZKAT-ban. Látogatás a Kábúsz Szultán Mecsetben (a Közel-Kelet egyik legnagyobb mecsete szigorú öltözködési szabályok betartásával látogatható!), valamint Omán történelmét bemutató Bait Al Zubair múzeumban. Továbbá a városnézés során érintjük még az Al Jalali és Al Mirani erődöket, és a szultáni palotát. Séta a festői szépségű óvárosban és a nagybazárban. Az éjjeli repülőtéri transzferig pihenés a szállodában.

12. nap: Maszkat – Budapest
A hajnali órákban búcsút veszünk az Arab-félsziget gyöngyszemétől, hazautazás átszállással Dubajban, érkezés Budapestre a déli órákban várható a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség: Omán: Al-Ain régészeti park, Bahla erőd

HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN ÉS OMÁN CSODÁI

2020. 01. 31.
12 nap
469 300 HUF/fő

 

Belső kabinban               

Zárt (cove) balkonos kabin FELÁR             

2. fedélzeti szint

Balkonos kabin FELÁR

 

Részvételi díj:             

 

469.300,-Ft

 

+ 46.500,-Ft 

 

+65.700,Ft 

 

   

Egyágyas felár:

127.200,-Ft

nem elérhető

nem elérhető

    

Megrendelés leadásánál a megjegyzésbe kérjük jelezze, hogy belső kabint, vagy balkonos kabint szeretne!

 

Repülőtéri illeték: kb. 118.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Kikötői illeték: 64.500,- Ft (A részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)

A hajótársaság személyzete számára a kötelező szervízdíj/ borravaló, továbbá a programok során a helyi buszvezetők, idegenvezetők részére: 120 EUR /fő (Helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.

Felhívjuk figyelmüket, az utazásra az általánostól eltérő, speciális Utazási Szerződés érvényes!


Fakultatív programok részvételi díja magyar nyelvű idegenvezetéssel min. 15 fő esetén:
(a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!)

- Burj Khalifa belépő: kb. 60,-USD
- Sivatagi szafari (COSTA hajótársaság szervezésében): kb. 100,-USD
- Fujairah emírség félnapos városnézés: 55,- USD
- Doha félnapos városnézés: 50,- USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés 7. napon belépőkkel: 40,- USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés 8. napon belépőkkel: 55,- USD

Vízumdíj:
Emirátusok: vízummentes
Katar: tranzitvízum díjtalan
Omán: kb. 15,- USD (1 db fénykép szükséges hozzá és irodánkban fizetendő utazás előtt 61. nappal!)
Ügyintézési díj: 3.500,- Ft

Felhívjuk figyelmüket, az utazásra az általánostól eltérő, speciális Utazási Szerződés érvényes!

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Dubaj – Maszkat – Budapest útvonalon
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 1 éjszaka szállást Dubajban 4* kategóriájú szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban reggelivel
- 7 éjszaka szállást a COSTA Diadema hajó 2 ágyas, belső vagy balkonos kabinjaiban választás szerint
- 3 éjszaka szállást Ománban 3* kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban félpanzióval
- a hajón teljes ellátás és italcsomag a 2. nap vacsorától a 9. nap reggeliig (étkezés teljes ellátással a reggelihez alapitalokkal, az ültetett és büfé vacsoránál pedig a következő italok fogyasztásával: folyóborok, csapolt sör, gépi üdítő italok és ásványvíz.
- a kirándulásokat a programleírás szerint a fakultatív programok kivételével
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 118.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a zárt balkonos vagy balkonos kabin felárát (46.500,-Ft/fő vagy 65.700,-Ft/fő)
- kikötői illetéket: 64.500,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban, készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fentiekben jelzett fakultatív kirándulások FIZETÉSI határideje (USD):
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. november 30.-a!
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete és a helyiek számára: 120,- EUR/fő (Helyszínen fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 34.800,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

 TÁJÉKOZTATJUK, HOGY AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!

1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a teljes részvételi díj hátralékának fizetési határideje az utazás megkezdése előtti 61.nap, a valutás tételekkel együtt. 60 napon belüli jelentkezés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!!!
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:
- 180 napon túli lemondás esetén: 7 %
- 179 – 120 napon belüli lemondás esetén: 15 %
- 119 – 90 napon belüli lemondás esetén: 25 %
- 89 – 60 napon belüli lemondás esetén: 30 %
- 59 – 45 napon belüli lemondás esetén: 50 %
- 44 – 20 napon belüli lemondás esetén: 75 %
- 19 napon belüli lemondás esetén, vagy lemondás nélkül: 100 %

A változtatás jogát fenntartjuk!

Betelt
Út neve: HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN ÉS OMÁN CSODÁI
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN ÉS OMÁN CSODÁI

Az Arab emírségek&Doha fénypontjai

Indulási dátumok:
2020.01.31

Az Ezeregyéjszaka mesevilágába röpíti utasait a COSTA DIADEMA hajó. Az utazáson megismerkedünk az Arab-félsziget sivatagjaival, betekintést nyerhetünk a modern és gazdag Emírségek pompájába, valamint a hajóutat követően lehetőség nyílik Omán csodáinak felfedezésére is. Az Arab-félsziget ékszerdoboza magas hegyvonulatokkal, gyönyörű tengerpartokkal, a végtelen homokdűnék között virágzó oázisokkal, történelmi erődökkel, fejlett infrastruktúrával és nyitott szemléletű, barátságos emberekkel várja Önöket.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Maszkat – Budapest menetrendszerinti repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal és COSTA tengerjáró hajóval.
Elhelyezés: Dubajban és Ománban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, valamint 7 éjszaka hajón, kétágyas belső vagy balkonos kabinokban választás szerint.
Ellátás: a hajón teljes ellátás és italcsomag a 2. nap vacsorától a 9. nap reggeliig (étkezés teljes ellátással a reggelihez alapitalokkal, az ültetett és büfé vacsoránál pedig a következő italok fogyasztásával: folyóborok, csapolt sör, gépi üdítő italok és ásványvíz). Dubajban reggeli, Ománban félpanziós ellátás: reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően.


1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás a délutáni órákban Dubajba a menetrend függvényében. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj
DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Dubaj múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Látogatás a fűszerpiacon, majd a városnézés csúcspontjaként fakultatív lehetőségként a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifa 124. emeletén gyönyörködünk Dubaj panorámájában. A világ legnagyobb bevásárlóközpontja, benne egy óriási akváriummal is itt található, és közvetlenül mellette pedig a világ legnagyobb zenélő szökőkútja. Késő délután irány a kikötő, BEHAJÓZÁS, szállás a hajón.

3. nap: Dubaj
Fakultatív Sivatagi túra a COSTA hajótársaság szervezésében, magyar nyelvű kísérővel. A félnapos programon a lenyűgöző és titokzatos sivatag világa várja Önöket. Homokdűnéken szánkázhatnak dzsipekkel a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag dombjain, majd beduinsátrakban arab kávét és a dubaji ízletes datolyát kóstolhatnak, végül a tevegelés sem maradhat ki a programból. Visszatérés a hajóhoz, koradélután továbbhajózás, szállás a hajón.

4. nap: Fujairah Khor Fakkan
Reggel kikötés FUJAIRAH emírségben. Az emírségek közül Fujairah őrizte meg leginkább régi arab báját, természeti szépségei mellett kulturális látnivalókban is gazdag. A fakultatív kirándulás során ellátogatunk a Fujairah erődhöz és múzeumhoz, amely az Emírségek területén máig megmaradt legősibb erőd. A Bitnah erődöt egy óriási zöldellő oázis veszi körbe a Hadjar hegységben. Az Örökség faluban betekintést nyerhetünk az ókori arabok életébe, megismerhetjük szokásaikat és hagyományaikat. Az Emírségek legősibb mecsete az Al-Badijah, amely még az Oszmán Birodalom uralma alatt épült a 15. században. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Egész napos hajózás az Arab-öbölben
Pihenés, hajózás a tengeren. A hajóút során élvezhetik a COSTA DIADEMA hajó sokrétű szolgáltatásait: fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítményeket, továbbá kikapcsolódást a hajó wellness központjában. A vadonatúj csodahajó a Costa-flotta fejdíszeként, koronájaként a tengeren elérhető legtökéletesebb, leginnovatívabb és legmeglepőbb élménykavalkádot kínálja.

6. nap: Doha
Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, sőt van olyan bevásárlóközpontja is, ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. Óriási ütemben építkezik, hiszen a 2022-es labdarugó VB-t Katar rendezi. Fakultatív félnapos városnézés: Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, Katara kultúrfalu, Dhow-kikötő, a Pearl nevű mesterséges sziget és természetesen az elmaradhatatlan bazár, ahol tradicionális portékától kezdve az apró szuvenírekig mindent megtalálunk. Este továbbhajózás Abu Dhabiba, szállás a hajón.

7. nap: Abu Dhabi
Délelőtt kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, ami ma már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A félnapos fakultatív városnézés során több olyan látványosságot is felkeresünk, amely világviszonylatban a „legek” közé sorolható. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, kristálycsillárja az egyik legnagyobb a világon, továbbá itt található a világ legnagyobb kézzel készített, egy darabból álló szőnyege. Érdekes látványosság az „Örökség Falu” skanzen, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a helyi kézművesek mesterségeit, mindennapi életét. Szállás a hajón.

8. nap: Abu Dhabi
Félnapos fakultatív program során ellátogatunk Abu Dhabi 2017-ben megnyílt fantasztikus Louvre múzeumába, ahol fény derül a különböző kultúrák kölcsönhatásaira az őskortól napjainkig. A Louvre Abu Dhabi a Közel-Keletről származó antik műkincseket és antik tárgyakat is bemutat, közöttük egy több mint 8000 éves, Jordániából származó óriási kétfejű mellszobrot és egy Szaúd-Arábiából származó, 350 ezer éve készült prehisztorikus kőszerszámot. A múzeum impozáns épülete külső megjelenésében is különleges élményt nyújt. Megnézzük továbbá a város híres tengerparti sétányát a Corniche-öböl partján, a Qasr Al Hosn erődöt, majd a Yas-szigetre vezet utunk, amelynek egyik érdekessége az Emírségek Forma 1-es versenypályája. Este továbbhajózás Dubajba, szállás a hajón.

9. nap: Dubaj – Al-Ain – Bahla
Reggelit követően kijelentkezés a hajóról és utazás autóbusszal Ománba. Útközben pihenőt tartunk az ománi határnál fekvő vörös homokdűnékkel körülvett zöld oázisnál, AL-AIN-ban, amely pár évtizede még egy kis beduin település volt. Régészeti parkja az UNESCO Világörökség része, ahol közel 5000 éves bronzkori sírokat tártak fel. Erődjében született Zayed sejk. A település híres a kuriózumnak számító, tradicionális tevepiacáról is. Továbbutazás a végtelen sivatagon át az ország egyik szépséges erődvárosába, Omán kulturális fővárosába NIZWA-ba, szállás.

10. nap: Bahla – Nizwa – Maszkat
Reggelit követően látogatás NIZWA impozáns erődjében, melynek tornyairól gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. Felkeressük még tradicionális bazárját is, ahol csodaszép kézműves termékeket vásárolhatunk. Továbbutazás az ország legrégibb erődvárosába, BAHLA-ba. A XII. századi főváros 12 km-es fallal körülvett erődje az UNESCO Világörökség része. Séta BAHLA erődjében, majd útban Maszkat felé megtekintjük az ország egyik legszebb, XVII. században épült kastélyát JABRIN-ban. A Yaruba dinasztia által építtetett egykori oktatási központ szobáinak falfestményei és fafaragásai csodálatosak. Továbbutazás az ország fővárosába, Maszkatba, szállás.

11. nap: Maszkat
Reggeli után félnapos városnézés Omán fővárosában, MASZKAT-ban. Látogatás a Kábúsz Szultán Mecsetben (a Közel-Kelet egyik legnagyobb mecsete szigorú öltözködési szabályok betartásával látogatható!), valamint Omán történelmét bemutató Bait Al Zubair múzeumban. Továbbá a városnézés során érintjük még az Al Jalali és Al Mirani erődöket, és a szultáni palotát. Séta a festői szépségű óvárosban és a nagybazárban. Az éjjeli repülőtéri transzferig pihenés a szállodában.

12. nap: Maszkat – Budapest
A hajnali órákban búcsút veszünk az Arab-félsziget gyöngyszemétől, hazautazás átszállással Dubajban, érkezés Budapestre a déli órákban várható a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség: Omán: Al-Ain régészeti park, Bahla erőd

Árak:
469 300 HUF

 

Belső kabinban               

Zárt (cove) balkonos kabin FELÁR             

2. fedélzeti szint

Balkonos kabin FELÁR

 

Részvételi díj:             

 

469.300,-Ft

 

+ 46.500,-Ft 

 

+65.700,Ft 

 

   

Egyágyas felár:

127.200,-Ft

nem elérhető

nem elérhető

    

Megrendelés leadásánál a megjegyzésbe kérjük jelezze, hogy belső kabint, vagy balkonos kabint szeretne!

 

Repülőtéri illeték: kb. 118.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Kikötői illeték: 64.500,- Ft (A részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)

A hajótársaság személyzete számára a kötelező szervízdíj/ borravaló, továbbá a programok során a helyi buszvezetők, idegenvezetők részére: 120 EUR /fő (Helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.

Felhívjuk figyelmüket, az utazásra az általánostól eltérő, speciális Utazási Szerződés érvényes!


Fakultatív programok részvételi díja magyar nyelvű idegenvezetéssel min. 15 fő esetén:
(a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!)

- Burj Khalifa belépő: kb. 60,-USD
- Sivatagi szafari (COSTA hajótársaság szervezésében): kb. 100,-USD
- Fujairah emírség félnapos városnézés: 55,- USD
- Doha félnapos városnézés: 50,- USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés 7. napon belépőkkel: 40,- USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés 8. napon belépőkkel: 55,- USD

Vízumdíj:
Emirátusok: vízummentes
Katar: tranzitvízum díjtalan
Omán: kb. 15,- USD (1 db fénykép szükséges hozzá és irodánkban fizetendő utazás előtt 61. nappal!)
Ügyintézési díj: 3.500,- Ft

Felhívjuk figyelmüket, az utazásra az általánostól eltérő, speciális Utazási Szerződés érvényes!

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Dubaj – Maszkat – Budapest útvonalon
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 1 éjszaka szállást Dubajban 4* kategóriájú szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban reggelivel
- 7 éjszaka szállást a COSTA Diadema hajó 2 ágyas, belső vagy balkonos kabinjaiban választás szerint
- 3 éjszaka szállást Ománban 3* kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban félpanzióval
- a hajón teljes ellátás és italcsomag a 2. nap vacsorától a 9. nap reggeliig (étkezés teljes ellátással a reggelihez alapitalokkal, az ültetett és büfé vacsoránál pedig a következő italok fogyasztásával: folyóborok, csapolt sör, gépi üdítő italok és ásványvíz.
- a kirándulásokat a programleírás szerint a fakultatív programok kivételével
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 118.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a zárt balkonos vagy balkonos kabin felárát (46.500,-Ft/fő vagy 65.700,-Ft/fő)
- kikötői illetéket: 64.500,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban, készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fentiekben jelzett fakultatív kirándulások FIZETÉSI határideje (USD):
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. november 30.-a!
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete és a helyiek számára: 120,- EUR/fő (Helyszínen fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 34.800,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

 TÁJÉKOZTATJUK, HOGY AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!

1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a teljes részvételi díj hátralékának fizetési határideje az utazás megkezdése előtti 61.nap, a valutás tételekkel együtt. 60 napon belüli jelentkezés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!!!
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:
- 180 napon túli lemondás esetén: 7 %
- 179 – 120 napon belüli lemondás esetén: 15 %
- 119 – 90 napon belüli lemondás esetén: 25 %
- 89 – 60 napon belüli lemondás esetén: 30 %
- 59 – 45 napon belüli lemondás esetén: 50 %
- 44 – 20 napon belüli lemondás esetén: 75 %
- 19 napon belüli lemondás esetén, vagy lemondás nélkül: 100 %

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')