HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN

Arab emírségek, Katar, Bahrein és Omán gyöngyszemei

Időpontok: Nincs indulási dátum

, ,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Az 1001 éjszaka mesevilágába röpíti utasait az MSC LIRICA hajó. Az utazáson különleges módon találkozhatunk az arab világ gyöngyszemeivel, hiszen most hajóval utazzuk be az Arab- és az Ománi-öböl térségét. Megismerkedünk a tradicionális Omán erődjeivel, az Arab-félsziget sivatagjaival, valamint betekintést nyerhetünk a modern és gazdag Emírségek pompájába is.

 

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjáratával, a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval.
Elhelyezés: 1 éj Dubajban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, valamint 11 éjszaka hajón, 2 ágyas, FANTASTICA típusú belső vagy külső ablakos kabinokban, ill. balkonos lakosztályban választás szerint.
Ellátás: a szállodában reggeli, hajón teljes ellátás (étkezés teljes egészében, továbbá italok: reggelihez alapitalok, egész nap jeges víz).


1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás a délutáni órákban Dubajba a menetrend függvényében. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj
DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Nemzeti Múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Utazás Deira városrészbe, látogatás a fűszerpiacon, valamint megnézzük az Arany piacot is. A késő délutáni órákban irány a kikötő, BEHAJÓZÁS, szállás a hajón.

3. nap: Sharjah – Dubaj
A napot SHARJAH emírség felfedezésével töltjük. Sharjah Dubajtól észak-keletre helyezkedik el, területét tekintve a harmadik legnagyobb emírség. Elsősorban kulturális központként ismert, de híres az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról is. Délután fakultatív programként ellátogathatunk a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa 124. emeletére, valamint a legek sorát folytatva nem maradhat ki a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja sem a programból. Transzfer vissza a hajóra. Este továbbhajózás Abu Dhabi-ba, szállás a hajón.

4. nap: Abu Dhabi
Reggel kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, amely mára már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A fakultatív városnézés során több olyan látványosságot is felkeresünk, amely világviszonylatban a „legek” közé sorolható. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, negyvenezer hívőt képes befogadni egyszerre. Érdekes látványosság a Heritage Village (Örökség Falu) Szabadtéri Múzeum, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a kézműves, takács és szakács mesterségei. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Sir Bani Yas sziget
Reggel kikötés SIR BAN YAS SZIGETEN, ami kb. 250 kilométer távolságra fekszik Abu Dhabitól délnyugati irányban. A sziget 160 km2 területű, csaknem felét az Arab-félsziget egyik legnagyobb vadvédelmi rezervátuma foglalja el. A természetvédelmi parkot 1970-ben alapította Abu Dhabi akkori emírje, a parkban hozzávetőleg 10 ezer állat él: sokféle gazella, strucc, zsiráf, hiéna, csimpánz, kardszarvú antilop és gepárd. A szigetnek továbbá 2,4 kilométer hosszú, szépen kiépített strandja van, kiváló hely a strandolásra. A szigeten kínált fakultatív programok csak az MSC hajó szervezésében, magyar kísérő nélkül és helyszínen történő fizetéssel foglalhatóak! Este továbbhajózás, szállás a hajón.

6. nap: Doha
Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, sőt van olyan bevásárlóközpontja is, ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. Óriási ütemben építkezik, hiszen a 2022-es labdarugó VB-t Katar rendezi. Fakultatív félnapos városnézés: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

7. nap: Bahrein
Reggel kikötés BAHREIN-ben. Fakultatív városnézés a Perzsa-öböl kis szigetországában: Nemzeti Múzeum (az ország összes látnivalójának kicsinyített mása, valamint Bahrain történelmének bemutatása), Nemzeti Színház, Al-Faith Mecset, Nemzeti Könyvtár, Bab al-Bahrain (Bahrein kapu), Qal’at al-Bahrain, vagyis a Bahrain Erőd. Az erőd alapjait a portugálok építették a 16. században. Az erődről pont rá lehet látni a modern felhőkarcolókra, így egyesül a múlt és a jelen építészete. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

8. nap: Egész napos hajózás az Arab-öbölben
Pihenés, hajózás a tengeren. A hajóút során élvezhetik az MSC Lirica hajó sokrétű szolgáltatásait: fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítményeket, továbbá egy vizi szórakoztató parkot vagy kikapcsolódást az MSC Aurea Spa wellness központban.

9. nap: Khasab
Reggel kikötés az Arab-félsziget csücskében, a Muszandam-félszigeten található, KHASAB városában. A Hormuzi-szorosnál fekvő területet az Arab Emírségek határolja a szárazföldön, ám mégis Ománhoz tartozik. A félszigetnek ezt részét az „Arab Norvégiának” is szokták nevezni, fjord-szerűen tagolt partjai miatt. Fakultatív programként hajózhatunk tradicionális Dhow bárkákon az ománi fjordok között, ahol akár delfinekkel is lehetőségünk van találkozni. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

10. nap: Nizwa – Bahla – Jabrin
Kikötés Maszkatban. Fakultatív kirándulási lehetőség. NIZWA Omán kulturális fővárosa. Látogatás az impozáns erődben, valamint a tradicionális piacot is felkeressük. Továbbutazás az UNESCO Világörökséghez tartozó BAHLA és JABRIN városokba. BAHLA az egyik legrégibb település Ománban, amely a XII. században fővárosa volt a régiónak. JABRIN-ban található az ország egyik legszebb kastélya, ami a XVII. században épült és fafaragásai, fafestményei tették híressé. Délután visszatérés Maszkatba, szállás a hajón.

11. nap: Maszkat
Reggeli után fakultatív program keretében félnapos városnézésre indulhatunk Omán fővárosában, MASZKAT-ban. Látogatás a Kábúsz Szultán Mecsetben (a Közel-Kelet egyik legnagyobb mecsete szigorú öltözködési szabályok betartásával látogatható!), valamint Omán történelmét bemutató Bait Al Zubair múzeumban. Továbbá a városnézés során érintjük még az Al Jalali és Al Mirani erődöket, és a szultáni palotát. Lehetőség lesz sétára a festői szépségű óvárosban és a nagybazárban. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

12. nap: Dubaj
Kikötés Dubajban a koradélutáni órákban. A mai napon pihenhetünk, vagy vásárolhatunk a városban! Szállás a hajón.

13. nap: Dubaj – Budapest
Kora reggel kijelentkezés a hajóról és irány a repülőtér. Hazautazás a reggeli órákban a menetrend függvényében, érkezés Budapestre a déli órákban.


UNESCO Világörökség:
Omán: Bahla, Jabrin

HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

 

Belső kabin     

Külső, ablakos kabin      

Balkonos lakosztály 

Részvételidíj:

467.300,-Ft

+83.500,-Ft felár

+282.400,- Ft felár

Kedvezmény pótágy esetén:

-101.200,-Ft

-126.200,-Ft

-325.000,-Ft

 

   

Egyágyasfelár:

268.700,-Ft

328.900,-Ft

LEKÉRÉSRE

 

Fakultatív programok részvételi díja magyar nyelvű idegenvezetéssel min. 12 fő esetén:
(a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!)

- Burj Khalifa (124. emelete) transzferrel & Dubai Mall: 60,-USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés: 50,- USD
- Doha félnapos városnézés: 60,- USD
- Bahrein félnapos városnézés: 50,- USD
- Dhow túra az Ománi fjordokban: 65,- USD
- Nizwa – Bahla – Jabrin kirándulás: 90,- USD
- Maszkat városnézés: 50,- USD

Vízumdíj:
Qatar: tranzitvízum díjtalan
Emirátusok: vízummentes
Omán és Bahrein: a vízumot a hajótársaság intézi

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 1 éj szállást Dubajban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 11 éjszaka szállást a hajón (MSC Lirica) 2 ágyas, belső vagy külső ablakos kabinokban, illetve balkonos lakosztályban választás szerint
- szállodában reggeli ( 2. napon)
- teljes ellátás a hajón (étkezés teljes egészében, reggelihez alapitalok, továbbá egésznap jeges víz)
- a kirándulásokat a programleírás szerint: 2. napon és 3. nap délelőttjén
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a külső ablakos-, illetve a balkonos kabin felárát
- kikötői illetéket: 59.100,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018. november 25-e!
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete és a helyiek számára: 140,- EUR/fő (Helyszínen fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 37.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

TÁJÉKOZTATJUK, AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!
1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a szerződéskötéskor fizetendő előleg 50%-a a teljes részvételi díjnak.
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:
- 60 – 36 napon belüli lemondás esetén: 30%
- 35 – 22 napon belüli lemondás esetén: 50%
- 21 – 11 napon belüli lemondás esetén: 75%
- 10 napon belüli lemondás esetén, vagy lemondás nélkül: 100 %

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN

Arab emírségek, Katar, Bahrein és Omán gyöngyszemei

Indulási dátumok:

Az 1001 éjszaka mesevilágába röpíti utasait az MSC LIRICA hajó. Az utazáson különleges módon találkozhatunk az arab világ gyöngyszemeivel, hiszen most hajóval utazzuk be az Arab- és az Ománi-öböl térségét. Megismerkedünk a tradicionális Omán erődjeivel, az Arab-félsziget sivatagjaival, valamint betekintést nyerhetünk a modern és gazdag Emírségek pompájába is.

 

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjáratával, a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval.
Elhelyezés: 1 éj Dubajban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, valamint 11 éjszaka hajón, 2 ágyas, FANTASTICA típusú belső vagy külső ablakos kabinokban, ill. balkonos lakosztályban választás szerint.
Ellátás: a szállodában reggeli, hajón teljes ellátás (étkezés teljes egészében, továbbá italok: reggelihez alapitalok, egész nap jeges víz).


1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás a délutáni órákban Dubajba a menetrend függvényében. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj
DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Nemzeti Múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Utazás Deira városrészbe, látogatás a fűszerpiacon, valamint megnézzük az Arany piacot is. A késő délutáni órákban irány a kikötő, BEHAJÓZÁS, szállás a hajón.

3. nap: Sharjah – Dubaj
A napot SHARJAH emírség felfedezésével töltjük. Sharjah Dubajtól észak-keletre helyezkedik el, területét tekintve a harmadik legnagyobb emírség. Elsősorban kulturális központként ismert, de híres az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról is. Délután fakultatív programként ellátogathatunk a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa 124. emeletére, valamint a legek sorát folytatva nem maradhat ki a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja sem a programból. Transzfer vissza a hajóra. Este továbbhajózás Abu Dhabi-ba, szállás a hajón.

4. nap: Abu Dhabi
Reggel kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, amely mára már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A fakultatív városnézés során több olyan látványosságot is felkeresünk, amely világviszonylatban a „legek” közé sorolható. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, negyvenezer hívőt képes befogadni egyszerre. Érdekes látványosság a Heritage Village (Örökség Falu) Szabadtéri Múzeum, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a kézműves, takács és szakács mesterségei. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Sir Bani Yas sziget
Reggel kikötés SIR BAN YAS SZIGETEN, ami kb. 250 kilométer távolságra fekszik Abu Dhabitól délnyugati irányban. A sziget 160 km2 területű, csaknem felét az Arab-félsziget egyik legnagyobb vadvédelmi rezervátuma foglalja el. A természetvédelmi parkot 1970-ben alapította Abu Dhabi akkori emírje, a parkban hozzávetőleg 10 ezer állat él: sokféle gazella, strucc, zsiráf, hiéna, csimpánz, kardszarvú antilop és gepárd. A szigetnek továbbá 2,4 kilométer hosszú, szépen kiépített strandja van, kiváló hely a strandolásra. A szigeten kínált fakultatív programok csak az MSC hajó szervezésében, magyar kísérő nélkül és helyszínen történő fizetéssel foglalhatóak! Este továbbhajózás, szállás a hajón.

6. nap: Doha
Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, sőt van olyan bevásárlóközpontja is, ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. Óriási ütemben építkezik, hiszen a 2022-es labdarugó VB-t Katar rendezi. Fakultatív félnapos városnézés: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

7. nap: Bahrein
Reggel kikötés BAHREIN-ben. Fakultatív városnézés a Perzsa-öböl kis szigetországában: Nemzeti Múzeum (az ország összes látnivalójának kicsinyített mása, valamint Bahrain történelmének bemutatása), Nemzeti Színház, Al-Faith Mecset, Nemzeti Könyvtár, Bab al-Bahrain (Bahrein kapu), Qal’at al-Bahrain, vagyis a Bahrain Erőd. Az erőd alapjait a portugálok építették a 16. században. Az erődről pont rá lehet látni a modern felhőkarcolókra, így egyesül a múlt és a jelen építészete. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

8. nap: Egész napos hajózás az Arab-öbölben
Pihenés, hajózás a tengeren. A hajóút során élvezhetik az MSC Lirica hajó sokrétű szolgáltatásait: fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítményeket, továbbá egy vizi szórakoztató parkot vagy kikapcsolódást az MSC Aurea Spa wellness központban.

9. nap: Khasab
Reggel kikötés az Arab-félsziget csücskében, a Muszandam-félszigeten található, KHASAB városában. A Hormuzi-szorosnál fekvő területet az Arab Emírségek határolja a szárazföldön, ám mégis Ománhoz tartozik. A félszigetnek ezt részét az „Arab Norvégiának” is szokták nevezni, fjord-szerűen tagolt partjai miatt. Fakultatív programként hajózhatunk tradicionális Dhow bárkákon az ománi fjordok között, ahol akár delfinekkel is lehetőségünk van találkozni. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

10. nap: Nizwa – Bahla – Jabrin
Kikötés Maszkatban. Fakultatív kirándulási lehetőség. NIZWA Omán kulturális fővárosa. Látogatás az impozáns erődben, valamint a tradicionális piacot is felkeressük. Továbbutazás az UNESCO Világörökséghez tartozó BAHLA és JABRIN városokba. BAHLA az egyik legrégibb település Ománban, amely a XII. században fővárosa volt a régiónak. JABRIN-ban található az ország egyik legszebb kastélya, ami a XVII. században épült és fafaragásai, fafestményei tették híressé. Délután visszatérés Maszkatba, szállás a hajón.

11. nap: Maszkat
Reggeli után fakultatív program keretében félnapos városnézésre indulhatunk Omán fővárosában, MASZKAT-ban. Látogatás a Kábúsz Szultán Mecsetben (a Közel-Kelet egyik legnagyobb mecsete szigorú öltözködési szabályok betartásával látogatható!), valamint Omán történelmét bemutató Bait Al Zubair múzeumban. Továbbá a városnézés során érintjük még az Al Jalali és Al Mirani erődöket, és a szultáni palotát. Lehetőség lesz sétára a festői szépségű óvárosban és a nagybazárban. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

12. nap: Dubaj
Kikötés Dubajban a koradélutáni órákban. A mai napon pihenhetünk, vagy vásárolhatunk a városban! Szállás a hajón.

13. nap: Dubaj – Budapest
Kora reggel kijelentkezés a hajóról és irány a repülőtér. Hazautazás a reggeli órákban a menetrend függvényében, érkezés Budapestre a déli órákban.


UNESCO Világörökség:
Omán: Bahla, Jabrin

 

Belső kabin     

Külső, ablakos kabin      

Balkonos lakosztály 

Részvételidíj:

467.300,-Ft

+83.500,-Ft felár

+282.400,- Ft felár

Kedvezmény pótágy esetén:

-101.200,-Ft

-126.200,-Ft

-325.000,-Ft

 

   

Egyágyasfelár:

268.700,-Ft

328.900,-Ft

LEKÉRÉSRE

 

Fakultatív programok részvételi díja magyar nyelvű idegenvezetéssel min. 12 fő esetén:
(a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!)

- Burj Khalifa (124. emelete) transzferrel & Dubai Mall: 60,-USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés: 50,- USD
- Doha félnapos városnézés: 60,- USD
- Bahrein félnapos városnézés: 50,- USD
- Dhow túra az Ománi fjordokban: 65,- USD
- Nizwa – Bahla – Jabrin kirándulás: 90,- USD
- Maszkat városnézés: 50,- USD

Vízumdíj:
Qatar: tranzitvízum díjtalan
Emirátusok: vízummentes
Omán és Bahrein: a vízumot a hajótársaság intézi

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 1 éj szállást Dubajban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 11 éjszaka szállást a hajón (MSC Lirica) 2 ágyas, belső vagy külső ablakos kabinokban, illetve balkonos lakosztályban választás szerint
- szállodában reggeli ( 2. napon)
- teljes ellátás a hajón (étkezés teljes egészében, reggelihez alapitalok, továbbá egésznap jeges víz)
- a kirándulásokat a programleírás szerint: 2. napon és 3. nap délelőttjén
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a külső ablakos-, illetve a balkonos kabin felárát
- kikötői illetéket: 59.100,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018. november 25-e!
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete és a helyiek számára: 140,- EUR/fő (Helyszínen fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 37.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

TÁJÉKOZTATJUK, AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!
1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a szerződéskötéskor fizetendő előleg 50%-a a teljes részvételi díjnak.
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:
- 60 – 36 napon belüli lemondás esetén: 30%
- 35 – 22 napon belüli lemondás esetén: 50%
- 21 – 11 napon belüli lemondás esetén: 75%
- 10 napon belüli lemondás esetén, vagy lemondás nélkül: 100 %

 

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')