ÍR-ÉS ÉSZAK-ÍRORSZÁGI NAGY KÖRUTAZÁS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 555.300,- Ft (488.300,- Ft + kb. 67.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 125.900,- Ft

Belépők és a fülhallgató: kb. 130,- € és kb. 40,- GBP. (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / borravaló a helyi autóbuszvezető számára: 30,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Dublin – Budapest útvonalon repülővel, a körutazáson légkondicionált ír autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (2. nap reggelitől 10. nap reggeliig)


1. nap: Budapest – Dublin
Este repülés Dublinba. Érkezés késő éjszaka, majd transzfer a dublini szállodába.

2. nap: Dublin
Reggeli után a városnézés folytatása DUBLIN-ban. A Trinity College-t I. Erzsébet királynő építtette 1592-ben. Könyvtárában őrzik a VIII. századból való Book of Kellst, a világ egyik legszebben díszített középkori kódexét, és Brian Boru király hárfáját, amely Írország egyik leghíresebb jelképe. Nem maradhat ki programunkból az O’Conell utca, a Georgianus negyed, a XI. századi Szt. Patrick Székesegyház, a Főposta, az Emlékezés kertje és a híres Temple Bar negyed sem. Késő délután szabadidő, melynek során lehetőség adódik arra is, hogy ki-ki kedve szerint barangoljon a városban. Vacsora, szállás Dublinban.

3. nap: Glendalough – Powerscourt – Dublin (kb. 120 km)
Utazás Wicklow megyébe, Írország „zöld kertjébe”. GLENDALOUGH-ban a Szt. Kevin kolostor romjait keressük fel. Ezt az egyházi épületegyüttest az ország leghangulatosabb kolostoraként is szokták az útleírások említeni. Séta POWERSCOURT XVIII. században kialakított kertjében, amelyet Írország legszebb kertjének tartanak. Vacsora, szállás Dublin környékén.

4. nap: Kilkenny – Cashel – Tralee környéke (kb. 330 km)
Reggeli után délnyugat felé indulván, KILKENNY városába látogatunk. Írország egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárosában a Szt. Canice székesegyház megtekintése és a vár látogatása szerepel a programban. Továbbutazás a „ROCK OF CASHEL” várhoz, amely az arany lapályból kiemelkedő, 60 m magas mészkő-sziklára épült erőd, egykor királyi székhely volt. Vacsora, szállás Killarney környékén.

5. nap: Kerry-gyűrű (kb. 200 km)
Az Iveragh-félsziget, a híres „KERRY GYŰRŰJE” rendkívül színes és változatos útvonal, rengeteg látnivalóval! A 170 km-es „gyűrű” nagy részében csodálatos a panoráma, az Atlanti óceán sziklás-szaggatott partvidékével, a Golf-áramlat hatására kialakult gazdag vegetációval. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville Chaplin kedvenc nyaralóhelye, juhászkutya bemutató, az ír parasztok életét bemutató skanzen stb. Már a szárazföld belsejében olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem, végezetül pedig visszatérünk a Killarnay tavak festői láncolatához. Vacsora, szállás Killarney környékén.

6. nap: Adare – Bunratty – Moher – Burren – Galway környéke (kb. 200 km)
Reggeli után utazás északra. Útközben rövid megálló az Írország legcsinosabb faluja címet viselő ADARE-ban. Következő látnivalónk BUNRATTY-ban a XV. századi félelmetes vár, amely az ország egyik legnépszerűbb látványossága. A Bunratty Folk Park (skanzen) hűen tükrözi az ír vidéki életet. Továbbutazás a burreni mészkőfennsík szívébe. Pihenő és fényképezési lehetőség a híres, lélegzetelállító, 200 m magasan kiemelkedő, kb. 8 km hosszan elnyúló MOHER SZIKLÁN. Továbbutazás a burreni mészkőfennsíkon át a Galway környéki szálláshelyre.

7. nap: Kylemore Apátság – Dublin környéke (kb. 300 km)
Kirándulás a festői szépségű CONNEMARA-FÉLSZIGETEN, amely Írország legszebb tájai közé tartozik. A Kylemore-tó partján épült KYLEMORE APÁTSÁG egy része, továbbá a 2,5 hektáros viktoriánus kert nyitott a turisták számára. Vacsora, szállás Dublin környékén.

8. nap: Belfast (kb. 170 km)
Utazás BELFAST-ba. Az elmúlt napokat az Ír Köztársaság területén töltöttük, de most két éjszakára az Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) részét képező Észak-Írországba érkezünk. Ismerkedés Belfast a főbb látnivalóival: városközpont, protestáns-katolikus negyed, városháza, Albert Memorial óratorony, operaház, Titanic emlékmű, Crown Liquor Salon (Észak-Írország leghíresebb pubja 1849-től), Parlament stb. Vacsora, szállás Belfast környékén.

9. nap: Antrim tengerpart – Óriások útja – Bushmills – Belfast (kb. 200 km)
Első megállónk a közeli BUSHMILLS, a legrégebbi ír whiskey lepárlóüzem, kóstolóval egybekötött látogatással. Továbbutazás az UNESCO által Világörökségnek nyilvánított természeti szépséghez, a Giant’s Causeway-hez (ÓRIÁSOK ÚTJA), ahol a több mint 40.000 bazaltoszlop páratlan látványt nyújt. Túránkat Antrim megye romantikus tengerparti útján folytatjuk a CARRICK-A-REDE függőhíd felé, ahol a bátrabbak átkelhetnek egy kis szigetre, kb. 20 m hosszú kötélhíd vezet, mintegy 25 m magasan a tenger felett. Vacsora, szállás Belfast környékén.

10. nap: Belfast – Malahide – Dublin – Budapest (kb. 170 km)
Utazás vissza Dublin-felé. Útközben kitérő MONASTERBOICE-ba. A középkori kolostor romjai elszigetelt helyen, egy sírkertben elzárva találhatók. Egy tetőtlen kerek torony és két templom mellett gyönyörű, X. századi nagy kőkereszteket is láthatunk. Utunk záró programjaként ellátogatunk a romantikus és elegáns MALAHIDE-KASTÉLYHOZ. A XIV. századi épülethez később hozzáépített részek mesebeli külsőt kölcsönöznek a várnak. Utunk befejezéseként transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNSECO Világörökségek:
Giant’s Causeway az óriások útja

 


A „nyugalom smaragdzöld szigete”, koboldok földje, a zene-a tánc-és a fürge lábak világa! Mesés hely gyönyörű tájakkal, barátságos, vicces, néha talán furcsa emberekkel és szokásokkal! Egy hely, ahol mindenre a helyes válasz a „not too bad” (nem túl rossz ) ahol a busz nem áll meg, ha nem inted le. Ahol a Mikulásnak whiskey-t vagy Guinness-t készítenek ki, ahol nyárról beszélnek, ha 18 fok van (és, ha a nap is süt, strandolni mennek), ahol állítólag angolul beszélnek, de külföldiként rájössz, hogy ez az angol az ork nyelvvel van keverve. Írország igazi kultúrsokk és igazi természeti csoda - a helyiek szerint, ha kicsit melegebb lenne, Mennyországnak hívnák…

 


Teljes ár: 555.300,- Ft (488.300,- Ft + kb. 67.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 125.900,- Ft

Belépők és a fülhallgató: kb. 130,- € és kb. 40,- GBP. (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / borravaló a helyi autóbuszvezető számára: 30,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nagy-britannia

 

Hasonló utazások