KELET-INDIA-SZIKKIM-BHUTÁN

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÉS A HIMALÁJAI KULTÚRÁK NYOMÁBAN

Időpontok: 2019. április 29 - május 11.

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

1 társítást vállaló hölgy jelentkezését is várjuk!

Évtizedek óta az indiai körutazások legszínesebb választéka a Haris Travelnél! 

Programunk Kelet-India varázslatos vidékét és a magyar utazásszervezők kínálatában ritkán előforduló Szikkim és Bhután szépségeit tárja Önök elé. A Himalája 7000 méternél is magasabb csúcsai között található Bhutáni királyság egészen a 70-es évekig teljesen elzárva élt a külvilágtól, ma is sokat megőrzött középkori szokásaiból. A Sárkány Országa rendkívül békés, barátságos, a bhutániak különlegesen kedvesek - életre szóló élmény mindenkinek… fedezze fel velünk!

 

Utazás: Budapest – Kalkutta – Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. Továbbá helyi repülőjáratokkal Kalkutta – Bagdogra és Páró – Bangkok szakaszokon, a programok során a terepviszonyok miatt 4-6 fős terepjárókkal, kivéve Kalkuttában és Bhutánban, ahol autóbuszokkal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió, kivéve Bhutánban, ahol teljes ellátás.

 

1. nap: Budapest – Kalkutta
Délután elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Átszállás után továbbutazás Kalkuttába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kalkutta
Érkezés a reggeli órákban. Egész napos városnézés Kelet-India egyik legnagyobb városában, KALKUTTÁ-ban. A brit idők egykori fővárosában megtekintjük: Viktória Emlékmű, Szent Pál Székesegyház, India Múzeum és a Dzsaina Templom. Szállás Kalkuttában.

3. nap: Kalkutta – Bagdogra – Dardzsiling
Délelőtt repülés Bagdográba, majd terepjárókkal továbbutazás DARDZSILING-be. A britek ezt a várost választották ki a gyarmati kormány nyári rezidenciájául, fantasztikus hangulata rabul ejti az ide látogató utazót. India régi, nyári fővárosa világhírű a fekete teáról és a Himalája vasútról. Nekünk magyaroknak kifejezetten jelentős város, hiszen itt temették el Kőrösi Csoma Sándor, híres tibetológus nyelvtudóst. Szállás Dardzsilingben.

4. nap: Dardzsiling
Kirándulás a hajnali órákban a Tigris-hegyi kilátóhoz, ahonnan tiszta idő esetén káprázatos panoráma nyílik a Himalája legmagasabb csúcsaira, köztük van a világ tetejének számító Everest (8850m). A felkelő nap bearanyozza az égboltot és a hófehér csúcsok sziluettjét. Továbbutazás kisvonattal a Ghoom Kolostorhoz, a hatalmas Maitreya Buddha szobor megtekintése. Városnézés DARDZSILING-ben: Kőrösi Csoma Sándor sírja, Tenzing háza (kívülről), a leghíresebb serpa, aki elsőként mászta meg Edmund Hillaryvel a Mt. Everestet. Szállás Dardzsilingben.

5. nap: Dardzsiling – Rumtek – Gangtok
A napot a Himalájai Hegymászó Intézetben kezdjük, majd egy teaültetvényre is ellátogatunk. Útban a titokzatos Szikkim felé megállunk a Rumtek kolostornál, ami az egyik leghíresebb 16. századi buddhista kolostor. A Szikkimi határátlépési formalitásokat követően belépünk az egykori buddhista királyság területére. India Himalája délkeleti részén elhelyezkedő szövetségi állama az idők folyamán fontos vallási központtá vált. Ismerkedés a tengerszint feletti 1750m magasságban fekvő fővárossal. GANGTOK-ban a nap zárásaként kívülről megnézzük a Tashiling kormányzati épületet, a Tsuk-La-Khang királyi palotát. Szállás Gangtokban.

6. nap: Gangtok
Városnézés folytatása: Do Drul Chorten, Szikkim legnagyobb sztúpája, Tibetológiai Intézet, Enchey Kolostor, majd látogatás egy helyi kézműves központba. Szállás Gangtokban.
7. nap: Gangtok – Phuentsholing
Egész napos, hosszú utazás Szikkim fővárosából Bhután második legnagyobb városába, PHUENTSHOLING-ba. Bhután olyan, mintha az egész ország egy skanzen lenne. Érkezést követően pihenés és szabadidő. Szállás Phuentsholingban.

8. nap: Phuentsholing – Timpu
Reggeli után utazás Bhután modern fővárosába, TIMPU-ba, melyet méltán hívnak földi mennyországnak. A város csordultig van a bhutáni építészet, művészet és kultúra remekeivel. Látogatást teszünk a Nemzeti Emlékműnél. A csorten egy buddhista vallási építmény, melynek központi helyén egy sztúpa áll. Bhután harmadik királya, Jigme Dorji Wangchuk emlékére emelték. Az ő nevéhez fűződik Bhután modernizálásnak megkezdése. Felkeressük továbbá a tekintélyes méretű Tashichhoe Dzong erődöt is. "A Dicsőséges Vallás Erődítménye" a kormány és a vallási vezetés központja. Bhutánban minden nagyvárosban található belőlük egy, jelenleg az összes állami funkciót tölt be. A napot este egy tradicionális kulturális műsor megtekintésével zárjuk. Szállás Timpuban.

9. nap: Timpu – Punakha
Városnézés a 2300 méter magasságban fekvő TIMPU-ban, melynek során megtekintjük a Nemzeti Könyvtár gyűjteményét (antik buddhista szövegek és kéziratok, modern tudományos könyvek). A Zorig Chusum Intézetben 13 hagyományos bhutáni kézműves szakmát tanítanak magas szinten. Felkeressük továbbá Bhután legnagyobb méretű, csaknem 51 méter magas Buddha szobrát, amely 2012-ben készült el, és ahonnan kitűnő kilátás nyílik a Thimpu-völgyre. Késődélután elutazás PUNAKHA-ba a Dochu La hágón keresztül megcsodálva Kelet-Himalája lélegzetelállító hegycsúcsait. Szállás Punakha-ban.

10. nap: Punakha – Páró
Városnézés Bhután régi fővárosában, PUNAKHA-ban, melynek során megnézzük a város 1637-ből származó erődítményét. A bhutáni buddhista építészet gyöngyszemét Nagy Boldogság Palotaként is nevezik. Felkeressük még a Chimi Lhakhang termékenységi templomot is, amit a gyerekre vágyók látogatnak előszeretettel. Utazás PÁRÓ-ba, Útközben megállunk a királyság legrégebbi erődítményénél: Simtokha Dzong, melynek falai között ma már buddhista tanulmányokat folytatnak. A napot egy tradicionális kulturális műsor megtekintésével zárjuk. Szállás Páróban.

11. nap: Páró
A napot Bhután turizmusának emblematikus látványosságával kezdjük, a Himalája hegycsúcsai között rejtőzködő Taktshang, avagy „Tigrisfészek” Kolostorral. A hegyoldali sziklákon elhelyezkedő kolostorhoz kb. 8 kilométer hosszú és kb. 2.200 méter szintkülönbségű, összességében 6-7 órás gyalogtúrával jutunk fel, vagy az út egy részét öszvérháton (fakultatív) is megtehetjük. Megéri a fáradtságot, bár 60 év felett ezt a programot nem ajánljuk!!! Egy legenda szerint Rinpocse Guru tigrisháton érkezett ide és ebben a kolostorban meditált, ezért is nevezik „Tigris Fészkének". Visszaérve PÁRÓ-ba, Bhután történelmének egyik legfontosabb városába, először megnézzük az egyik legrégebbi bhutáni Kyichu templomot, ahol a helyi szerzetesek egy különleges tisztító és szerencsehozó szertartással segítenek bennünket. Folytatásként látogatás a Nemzeti Múzeumban, ami az ország 1500 évre visszanyúló kulturális örökségének őrzője, több mint 3000 műtárgynak ad otthont. Szállás Páróban.

12. nap: Páró – Bangkok
Transzfer a repülőtérre, repülés Bangkokba a menetrend függvényében. A délutáni érkezést követően rövid szabad program BANGKOK-ban majd későeste transzfer a repülőtérre. HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG THAIFÖLDÖN.

13. nap: Budapest
Éjjeli órákban hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a koradélutáni órákban a menetrend függvényében.

 

KELET-INDIA-SZIKKIM-BHUTÁN

2019. 04. 29.
13 nap
799 900 HUF/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Kalkutta – Bangkok – Bp. útvonalon átszállással, menetrendszerinti járattal
- a körutazáson a közlekedést részben légkondicionált autóbusszal és 4 fős terepjárókkal
- 10 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást Indiában (2. nap ebédtől 7. nap reggelig)
- teljes ellátást Bhutánban (7. nap vacsorától 12. nap reggelig)
- a bhutáni vízum díját, intézéséhez színesben szkennelt útlevél szükséges az utazás megkezdése előtt egy hónappal bezárólag
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- a programban szereplő belépőjegyek árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 145.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegyek árát és az illetékeket: 550,- USD / (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!).
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. február 27-e!
- indiai vízumot: kb.80,- USD / fő (Irodánk itthon intézi és utazás előtt fizetendő, a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- indiai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5 %
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 65,- USD / fő (helyi idegenvezetők, szállodák és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 10–14 fő indulása esetén a 48.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 168.300,- Ft

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Emirates Skywards:
Csatlakozzon az Emirates díjnyertes törzsutasprogramjához, a Skywards-hoz! Gyűjtse a mérföldeket bármely útvonalon, bármely ártípussal, és vásároljon belőle akár a Dubai Duty Free-ben. Első utazására bónusz mérföldet is kap. A széleskörű felhasználáson túl, Silver vagy Gold kártyájával élvezheti a Business Class Lounge kényelmét és további számos előnyt.

Ingyenes regisztráció: https://www.emirates.com/account/ae/english/light-registration/

Emirates Skywards ügyfélszolgálat: 06 1 7777 525.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: KELET-INDIA-SZIKKIM-BHUTÁN
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

KELET-INDIA-SZIKKIM-BHUTÁN

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÉS A HIMALÁJAI KULTÚRÁK NYOMÁBAN

Indulási dátumok:
2019.04.29

1 társítást vállaló hölgy jelentkezését is várjuk!

Évtizedek óta az indiai körutazások legszínesebb választéka a Haris Travelnél! 

Programunk Kelet-India varázslatos vidékét és a magyar utazásszervezők kínálatában ritkán előforduló Szikkim és Bhután szépségeit tárja Önök elé. A Himalája 7000 méternél is magasabb csúcsai között található Bhutáni királyság egészen a 70-es évekig teljesen elzárva élt a külvilágtól, ma is sokat megőrzött középkori szokásaiból. A Sárkány Országa rendkívül békés, barátságos, a bhutániak különlegesen kedvesek - életre szóló élmény mindenkinek… fedezze fel velünk!

 

Utazás: Budapest – Kalkutta – Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. Továbbá helyi repülőjáratokkal Kalkutta – Bagdogra és Páró – Bangkok szakaszokon, a programok során a terepviszonyok miatt 4-6 fős terepjárókkal, kivéve Kalkuttában és Bhutánban, ahol autóbuszokkal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió, kivéve Bhutánban, ahol teljes ellátás.

 

1. nap: Budapest – Kalkutta
Délután elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Átszállás után továbbutazás Kalkuttába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kalkutta
Érkezés a reggeli órákban. Egész napos városnézés Kelet-India egyik legnagyobb városában, KALKUTTÁ-ban. A brit idők egykori fővárosában megtekintjük: Viktória Emlékmű, Szent Pál Székesegyház, India Múzeum és a Dzsaina Templom. Szállás Kalkuttában.

3. nap: Kalkutta – Bagdogra – Dardzsiling
Délelőtt repülés Bagdográba, majd terepjárókkal továbbutazás DARDZSILING-be. A britek ezt a várost választották ki a gyarmati kormány nyári rezidenciájául, fantasztikus hangulata rabul ejti az ide látogató utazót. India régi, nyári fővárosa világhírű a fekete teáról és a Himalája vasútról. Nekünk magyaroknak kifejezetten jelentős város, hiszen itt temették el Kőrösi Csoma Sándor, híres tibetológus nyelvtudóst. Szállás Dardzsilingben.

4. nap: Dardzsiling
Kirándulás a hajnali órákban a Tigris-hegyi kilátóhoz, ahonnan tiszta idő esetén káprázatos panoráma nyílik a Himalája legmagasabb csúcsaira, köztük van a világ tetejének számító Everest (8850m). A felkelő nap bearanyozza az égboltot és a hófehér csúcsok sziluettjét. Továbbutazás kisvonattal a Ghoom Kolostorhoz, a hatalmas Maitreya Buddha szobor megtekintése. Városnézés DARDZSILING-ben: Kőrösi Csoma Sándor sírja, Tenzing háza (kívülről), a leghíresebb serpa, aki elsőként mászta meg Edmund Hillaryvel a Mt. Everestet. Szállás Dardzsilingben.

5. nap: Dardzsiling – Rumtek – Gangtok
A napot a Himalájai Hegymászó Intézetben kezdjük, majd egy teaültetvényre is ellátogatunk. Útban a titokzatos Szikkim felé megállunk a Rumtek kolostornál, ami az egyik leghíresebb 16. századi buddhista kolostor. A Szikkimi határátlépési formalitásokat követően belépünk az egykori buddhista királyság területére. India Himalája délkeleti részén elhelyezkedő szövetségi állama az idők folyamán fontos vallási központtá vált. Ismerkedés a tengerszint feletti 1750m magasságban fekvő fővárossal. GANGTOK-ban a nap zárásaként kívülről megnézzük a Tashiling kormányzati épületet, a Tsuk-La-Khang királyi palotát. Szállás Gangtokban.

6. nap: Gangtok
Városnézés folytatása: Do Drul Chorten, Szikkim legnagyobb sztúpája, Tibetológiai Intézet, Enchey Kolostor, majd látogatás egy helyi kézműves központba. Szállás Gangtokban.
7. nap: Gangtok – Phuentsholing
Egész napos, hosszú utazás Szikkim fővárosából Bhután második legnagyobb városába, PHUENTSHOLING-ba. Bhután olyan, mintha az egész ország egy skanzen lenne. Érkezést követően pihenés és szabadidő. Szállás Phuentsholingban.

8. nap: Phuentsholing – Timpu
Reggeli után utazás Bhután modern fővárosába, TIMPU-ba, melyet méltán hívnak földi mennyországnak. A város csordultig van a bhutáni építészet, művészet és kultúra remekeivel. Látogatást teszünk a Nemzeti Emlékműnél. A csorten egy buddhista vallási építmény, melynek központi helyén egy sztúpa áll. Bhután harmadik királya, Jigme Dorji Wangchuk emlékére emelték. Az ő nevéhez fűződik Bhután modernizálásnak megkezdése. Felkeressük továbbá a tekintélyes méretű Tashichhoe Dzong erődöt is. "A Dicsőséges Vallás Erődítménye" a kormány és a vallási vezetés központja. Bhutánban minden nagyvárosban található belőlük egy, jelenleg az összes állami funkciót tölt be. A napot este egy tradicionális kulturális műsor megtekintésével zárjuk. Szállás Timpuban.

9. nap: Timpu – Punakha
Városnézés a 2300 méter magasságban fekvő TIMPU-ban, melynek során megtekintjük a Nemzeti Könyvtár gyűjteményét (antik buddhista szövegek és kéziratok, modern tudományos könyvek). A Zorig Chusum Intézetben 13 hagyományos bhutáni kézműves szakmát tanítanak magas szinten. Felkeressük továbbá Bhután legnagyobb méretű, csaknem 51 méter magas Buddha szobrát, amely 2012-ben készült el, és ahonnan kitűnő kilátás nyílik a Thimpu-völgyre. Késődélután elutazás PUNAKHA-ba a Dochu La hágón keresztül megcsodálva Kelet-Himalája lélegzetelállító hegycsúcsait. Szállás Punakha-ban.

10. nap: Punakha – Páró
Városnézés Bhután régi fővárosában, PUNAKHA-ban, melynek során megnézzük a város 1637-ből származó erődítményét. A bhutáni buddhista építészet gyöngyszemét Nagy Boldogság Palotaként is nevezik. Felkeressük még a Chimi Lhakhang termékenységi templomot is, amit a gyerekre vágyók látogatnak előszeretettel. Utazás PÁRÓ-ba, Útközben megállunk a királyság legrégebbi erődítményénél: Simtokha Dzong, melynek falai között ma már buddhista tanulmányokat folytatnak. A napot egy tradicionális kulturális műsor megtekintésével zárjuk. Szállás Páróban.

11. nap: Páró
A napot Bhután turizmusának emblematikus látványosságával kezdjük, a Himalája hegycsúcsai között rejtőzködő Taktshang, avagy „Tigrisfészek” Kolostorral. A hegyoldali sziklákon elhelyezkedő kolostorhoz kb. 8 kilométer hosszú és kb. 2.200 méter szintkülönbségű, összességében 6-7 órás gyalogtúrával jutunk fel, vagy az út egy részét öszvérháton (fakultatív) is megtehetjük. Megéri a fáradtságot, bár 60 év felett ezt a programot nem ajánljuk!!! Egy legenda szerint Rinpocse Guru tigrisháton érkezett ide és ebben a kolostorban meditált, ezért is nevezik „Tigris Fészkének". Visszaérve PÁRÓ-ba, Bhután történelmének egyik legfontosabb városába, először megnézzük az egyik legrégebbi bhutáni Kyichu templomot, ahol a helyi szerzetesek egy különleges tisztító és szerencsehozó szertartással segítenek bennünket. Folytatásként látogatás a Nemzeti Múzeumban, ami az ország 1500 évre visszanyúló kulturális örökségének őrzője, több mint 3000 műtárgynak ad otthont. Szállás Páróban.

12. nap: Páró – Bangkok
Transzfer a repülőtérre, repülés Bangkokba a menetrend függvényében. A délutáni érkezést követően rövid szabad program BANGKOK-ban majd későeste transzfer a repülőtérre. HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG THAIFÖLDÖN.

13. nap: Budapest
Éjjeli órákban hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a koradélutáni órákban a menetrend függvényében.

 

Árak:
799 900 HUF

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Kalkutta – Bangkok – Bp. útvonalon átszállással, menetrendszerinti járattal
- a körutazáson a közlekedést részben légkondicionált autóbusszal és 4 fős terepjárókkal
- 10 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást Indiában (2. nap ebédtől 7. nap reggelig)
- teljes ellátást Bhutánban (7. nap vacsorától 12. nap reggelig)
- a bhutáni vízum díját, intézéséhez színesben szkennelt útlevél szükséges az utazás megkezdése előtt egy hónappal bezárólag
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- a programban szereplő belépőjegyek árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 145.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegyek árát és az illetékeket: 550,- USD / (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!).
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. február 27-e!
- indiai vízumot: kb.80,- USD / fő (Irodánk itthon intézi és utazás előtt fizetendő, a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- indiai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5 %
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 65,- USD / fő (helyi idegenvezetők, szállodák és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 10–14 fő indulása esetén a 48.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 168.300,- Ft

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Emirates Skywards:
Csatlakozzon az Emirates díjnyertes törzsutasprogramjához, a Skywards-hoz! Gyűjtse a mérföldeket bármely útvonalon, bármely ártípussal, és vásároljon belőle akár a Dubai Duty Free-ben. Első utazására bónusz mérföldet is kap. A széleskörű felhasználáson túl, Silver vagy Gold kártyájával élvezheti a Business Class Lounge kényelmét és további számos előnyt.

Ingyenes regisztráció: https://www.emirates.com/account/ae/english/light-registration/

Emirates Skywards ügyfélszolgálat: 06 1 7777 525.

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')