KÍNA ÍNYENCEKNEK ÉS TIBET

A KŐERDŐTŐL A MENNYORSZÁGON ÁT A VILÁG TETEJÉRE

Időpontok: Nincs indulási dátum

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Páratlan utazás, ilyet még nem látott a világ! A tavalyi nagy sikernek köszönhetően Kína délnyugati tartományait felkereső utunkat ismét megszervezzük TIBBETTEL KOMBINÁLVA! A körutazáson megtekintünk számtalan, az UNESCO Világörökséghez műemléket és természeti látványosságot, ellátogatva a „Földi paradicsomba” – Shangri-La városba és a világ tetejére, Tibetbe. Fedezze fel velünk!

Utazás: Budapest–Chengdu–Budapest útvonalon átszállással. Chengdu–Kunming és Zhongdian–Chengdu, illetve Chengdu–Lhasa útvonalakon belföldi repülőjáratokkal, Kunming és Dali között vonattal, kirándulásokon autóbusszal, valamint hajóval és kabinos felvonóval.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)


1. nap: Budapest – Chengdu
Repülés Budapestről Dohán keresztül Chengdu-ba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Chengdu (Csengtu)
Érkezés CHENGDU-ba a menetrend függvényében, a délutáni órákban. Ismerkedés Szecsuán tartomány fővárosával, ízelítő a város látványosságaiból. Szállás Chengdu-ban.

3. nap: Leshan – Chengdu
Kirándulás a lélegzetelállító LESHANI óriás Buddha szoborhoz. A Min- és Dadu-folyók összefolyásánál magasodó szédületes alkotás, a vörös homokkő sziklafalba vésett Nagy Buddha-szobor több mint egy évezrede készült. A 71 m magas alkotás Kína legnagyobb kőszobra. Szállás Chengdu-ban.

4. nap: Kunming
Repülés Jünnan tartomány székhelyére. Az 2.000 m magasan fekvő, különleges klímájú KUNMING-ban a városnézés során elsétálunk a város nevezetes templomaihoz, pavilonjaihoz és a sziklafestményeihez. Megnézzük a Nyugati hegyek lábánál fekvő Dian-tavat, és az Aranytemplomot, Kína legnagyobb réztemplomát. Csodálatos kilátás tárul elénk a 2.500 méter magasságban lévő Nagy Sárkánykaputól, ahova felvonóval jutunk fel. Szállás Kunmingban.

5. nap: Kunming – Kőerdő
Kirándulás az UNESCO Világörökséghez tartozó Kőerdőbe. A mészkőoszlopok által kialakult áthatolhatatlan labirintus igazi természeti csoda, a tartomány leglátogatottabb nevezetessége. A bizarr formájú, néhol 30 métert is elérő magasságú képződményeket fantázianevekkel látták el a helyiek. A Dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit egy megkövült erdőre emlékeztető helyen találjuk ösvényekkel, tavakkal és kilátóhelyekkel tarkítva. Szállás Kunmingban.

6. nap: Kunming – Dali
Elutazás Daliba vonattal a menetrend függvényében. Délután ismerkedés az Er Hai-tó és a Cang Shan hegyláncai között fekvő festői kisváros, DALI nevezetességeivel, melyek közül a legismertebb látnivaló a San Ta (Három Pagoda), a város jelképe. A Ming-kori városfal maradványai által határolt hangulatos óvárost kis kövezett utcák és kőházak jellemzik. Szállás Daliban.

7. nap: Dali – Lijiang
Délelőtt hajókirándulás a festői ER HAI (Fül-tó) tavon, melyet formájáról neveztek el, és a baiok pedig a természetes termékenység jelképének tartják. Ezt követően Lijiang felé vesszük az irányt. Kína tartományai közül a délnyugati Jünnan az egyik legszínesebb, legváltozatosabb, mind természeti viszonyait, mind népességét tekintve. Hegyvidéki tájon keresztül haladva útközben pihenőt tartunk BAISHA faluban, ahol Ming- és Csing-kori freskókban is gyönyörködhetünk. Szállás Lijiangban.

8. nap: Lijiang – Jádesárkány-havasok
Séta a középkori hangulatot árasztó, UNESCO Világörökséghez tartozó LIJIANG-ban, Jünnan tartomány egykori Naxi korabeli fővárosában. A festői völgyben fekvő helység óvárosa máig megőrizte a csatornák keresztezte kis kövezett utcáit és ősi építészetét. Ezt követően kirándulás a város körüli vidéken, a Jádesárkány-havasokhoz. Utunk egy részét kabinos felvonóval tesszük meg és jó időjárás esetén, csodás kilátásban lehet részünk. Szállás Lijiangban.

9. nap: Lijiang – Zhongdian (Shangri-La város)
Utazás autóbusszal Jünnan tartomány északi részére. Az út mindkét oldalán 4000 m magas hegycsúcsokkal körülvett, mondák övezte Tigrisugrás-szurdokon át délután érkezünk a 3.280 m magasan fekvő Zhongdian városba. Ennek a vidéknek egy irodalmi alkotásnak köszönhetően új neve született, SHANGRI-LA, azaz „földi paradicsom” vagy másként „Mennyország”! Kínának teljesen más arcát láthatjuk a hangulatos városkában. Az épületek tibeti típusúak és a kultúrában is domináns részük van. Szállás Zhongdianban.

10. nap: Zhongdian (Shangri-La város) – Chengdu
Kirándulás a 3.800 m magasan fekvő, természetvédelmi területen található Bitahai tóhoz. A kellemes és kényelmes kirándulás során megismerkedünk a régió sokszínű flórájával. Továbbá ellátogatunk a 3300 méteren fekvő híres, tibeti buddhista Songzanlin kolostorhoz is, ami az előtte csillogó tó vizével és szépségével varázsolja el az odalátogatókat. A kolostorban napjainkban is élnek szerzetesek. Az esti órákban visszarepülés Szecsuán tartomány fővárosába, Chengduba, szállás.

11. nap: Chengdu
CHENGDU a bambusz, a pandamackók és a festők városa. Egész napos kirándulás különleges látnivalók nyomában. Látogatás az Óriáspanda Központban. Az óriáspandákat Kína nemzeti kincsei között tartják számon, pár ezer él már csak belőlük vadon a világon, ezek egyharmada a kínai Chengduban, a Szecsuáni Pandanevelő Rezervátumban. Ezt követően a titokzatos Sanxingdui Múzeumot tekintjük meg. Az itt feltárt nagyszámú bronzszobrot a kínaiak a második legjelentősebb régészeti leletként tartják számon az agyaghadsereg után. Szállás Chengdu-ban.

12. nap: Irány Tibet!
Repülés a reggeli órákban Tibetbe. Landolás a „világ tetején”, Lhasában. Érkezést követően Norbulingka (Kincses-kert) megtekintése. A dalai lámák nyári rezidenciája színes épületeivel, parkjaival varázsol el bennünket. Transzfer a szállodába, akklimatizálódás, amellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról idegenvezetőnktől kapnak tájékoztatást az előzetes eligazításon és a helyszínen. Szállás Lhasában.

13. nap: Lhasa
Egész napos városnézés LHASA-ban. A Csokhang-templom a lámaista hitű buddhisták fő temploma, Szrongcen Gampó tibeti uralkodó parancsára épült. A templom falfestményei páratlan szépségűek. Az épület tetejéről szép kilátás nyílik a városra és a szent útra, a BARKHOR-ra. Magunk is részt vehetünk a nyüzsgő forgatagban, tipikus tibeti emléktárgyakat vásárolhatunk. Látogatás két kolostorban, amelyeket Congkapa, a nagy vallásreformer (a tibeti Luther) tanítványai alapítottak. Drepung falai között fénykorában közel 10.000 láma lakott, a Szera kolostor ma a szerzetesek oktatásában vállal fontos szerepet, ahol gyakorta látható a lámák nyilvános hitvitája. Szállás Lhasában

14. nap: Lhasa – Potala Palota
Az előző nap folytatásaként látogatás a város fő látványosságának számító Potala Palotában. A 115 méter magas, 13 szintes építmény a dalai lámák téli rezidenciája volt. Jelenlegi formáját a XVII. században, az V. dalai láma idejében kapta. A középső ún. Vörös-palotában nyolc dalai láma síremléke látható. Az V. dalai láma sírja (tibeti nyelven csörtenje) 3.700 kg aranyat tartalmaz. Szállás Lhasában.

15. nap: Gyanze – Xigaze
Utazás GYANZÉ-be, az 1427-ben alapított Pelkor Kolostorhoz. Itt ízelítőt kapunk a nepáli stílusú buddhista művészetből. A kolostor közepén álló, 13 szintes, 34 m magas, 2200 m2 alapterületű sztúpa a nepáli, ún. newari stílus legszebb darabja. Továbbutazás Xigazébe, szállás.

16. nap: Xigaze – Lhasa
Városnézés XIGAZE-ben, Tibet második legnagyobb városában. Látogatás a Pancsen lámák székhelyének számító, 1447-ben épült Tasilhunpo kolostorban. Sokak szerint patinásabb a Potala palotánál. A két km kerületű, vörös falú épületegyüttes egyik fő nevezetessége a kilenc emelet magas Tangka-fal. Az Eljövendő Buddha szobra 279 kg aranyból, 150 tonna vörös- és sárgarézből öntött, 26 m magas. Sokak szerint ez a világ legnagyobb zárt téri bronz Buddha-szobra. Visszautazás Lhasa-ba. Szállás.

17. nap. Lhasa – Chongqing (Csungking)
A délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, utazás Chongqing-ba. Ismerkedés a város látnivalóival a menetrend függvényében. Az esti órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

18. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében, a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
• a Leshani óriás Buddha szobor
• Dél-kínai karsztvidék: Kunming kőerdő
• Lijiang óvárosa
• Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum Chengduban
• Tibet: Potala Palota

%MCEPASTEBIN%

KÍNA ÍNYENCEKNEK ÉS TIBET

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

Repülőtéri illeték: kb. 168.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 1140,- USD (Irodánkban, elutazás előtt fizetendő!)

Egyágyas felár: 215.300,- Ft

Vízumdíj: kb. 19.000,- Ft
Kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %

Szervízdíj / borravaló: 90,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott. A helyiek (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Chengdu – Chongqing – Budapest útvonalon, dohai átszállással
- - a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval
- 9 +5 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, vagy vacsora), a 2. nap vacsorától 17. nap vacsoráig, repülőn napszaknak megfelelő étkezés biztosított
- városnézéseket és kirándulásokat belépőkkel együtt a programleírás szerint
- helyi idegenvezetők és a magyar csoportkísérő díját
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 168.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 390,- USD + 750,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. április 18.-a!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / borravalót: 60,- + 30,- USD / fő (helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére és a helyszínen fizetendő)
- minimális utaslétszám hiányában 87.000 ,- Ft-os / fő felárat 16 fő alatti létszám esetén
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A meglátogatandó helyek egy része 3000 méter feletti magasságban található ( Omej-hegy és Jádesárkány-havasok, továbbá Tibet 4000 m felett) és több város pedig 2000 m körüli magasságban. Ebben a magasságban a levegő kisebb oxigéntartalma ún. magassági betegséget idézhet elő.

Megtörténhet, hogy valamilyen mértékben jelentkeznek tünetei (fáradékonyság, fejfájás, hányinger, fázás, étvágytalanság stb.), de egyesek számára egyáltalán nincs ilyen tünet. Az akklimatizációt segíti, ha a 3000 méter feletti területekre érkezés előtt sok folyadékot (vizet és nem alkoholos italokat) fogyasztunk.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: KÍNA ÍNYENCEKNEK ÉS TIBET
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

KÍNA ÍNYENCEKNEK ÉS TIBET

A KŐERDŐTŐL A MENNYORSZÁGON ÁT A VILÁG TETEJÉRE

Indulási dátumok:

Páratlan utazás, ilyet még nem látott a világ! A tavalyi nagy sikernek köszönhetően Kína délnyugati tartományait felkereső utunkat ismét megszervezzük TIBBETTEL KOMBINÁLVA! A körutazáson megtekintünk számtalan, az UNESCO Világörökséghez műemléket és természeti látványosságot, ellátogatva a „Földi paradicsomba” – Shangri-La városba és a világ tetejére, Tibetbe. Fedezze fel velünk!

Utazás: Budapest–Chengdu–Budapest útvonalon átszállással. Chengdu–Kunming és Zhongdian–Chengdu, illetve Chengdu–Lhasa útvonalakon belföldi repülőjáratokkal, Kunming és Dali között vonattal, kirándulásokon autóbusszal, valamint hajóval és kabinos felvonóval.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)


1. nap: Budapest – Chengdu
Repülés Budapestről Dohán keresztül Chengdu-ba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Chengdu (Csengtu)
Érkezés CHENGDU-ba a menetrend függvényében, a délutáni órákban. Ismerkedés Szecsuán tartomány fővárosával, ízelítő a város látványosságaiból. Szállás Chengdu-ban.

3. nap: Leshan – Chengdu
Kirándulás a lélegzetelállító LESHANI óriás Buddha szoborhoz. A Min- és Dadu-folyók összefolyásánál magasodó szédületes alkotás, a vörös homokkő sziklafalba vésett Nagy Buddha-szobor több mint egy évezrede készült. A 71 m magas alkotás Kína legnagyobb kőszobra. Szállás Chengdu-ban.

4. nap: Kunming
Repülés Jünnan tartomány székhelyére. Az 2.000 m magasan fekvő, különleges klímájú KUNMING-ban a városnézés során elsétálunk a város nevezetes templomaihoz, pavilonjaihoz és a sziklafestményeihez. Megnézzük a Nyugati hegyek lábánál fekvő Dian-tavat, és az Aranytemplomot, Kína legnagyobb réztemplomát. Csodálatos kilátás tárul elénk a 2.500 méter magasságban lévő Nagy Sárkánykaputól, ahova felvonóval jutunk fel. Szállás Kunmingban.

5. nap: Kunming – Kőerdő
Kirándulás az UNESCO Világörökséghez tartozó Kőerdőbe. A mészkőoszlopok által kialakult áthatolhatatlan labirintus igazi természeti csoda, a tartomány leglátogatottabb nevezetessége. A bizarr formájú, néhol 30 métert is elérő magasságú képződményeket fantázianevekkel látták el a helyiek. A Dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit egy megkövült erdőre emlékeztető helyen találjuk ösvényekkel, tavakkal és kilátóhelyekkel tarkítva. Szállás Kunmingban.

6. nap: Kunming – Dali
Elutazás Daliba vonattal a menetrend függvényében. Délután ismerkedés az Er Hai-tó és a Cang Shan hegyláncai között fekvő festői kisváros, DALI nevezetességeivel, melyek közül a legismertebb látnivaló a San Ta (Három Pagoda), a város jelképe. A Ming-kori városfal maradványai által határolt hangulatos óvárost kis kövezett utcák és kőházak jellemzik. Szállás Daliban.

7. nap: Dali – Lijiang
Délelőtt hajókirándulás a festői ER HAI (Fül-tó) tavon, melyet formájáról neveztek el, és a baiok pedig a természetes termékenység jelképének tartják. Ezt követően Lijiang felé vesszük az irányt. Kína tartományai közül a délnyugati Jünnan az egyik legszínesebb, legváltozatosabb, mind természeti viszonyait, mind népességét tekintve. Hegyvidéki tájon keresztül haladva útközben pihenőt tartunk BAISHA faluban, ahol Ming- és Csing-kori freskókban is gyönyörködhetünk. Szállás Lijiangban.

8. nap: Lijiang – Jádesárkány-havasok
Séta a középkori hangulatot árasztó, UNESCO Világörökséghez tartozó LIJIANG-ban, Jünnan tartomány egykori Naxi korabeli fővárosában. A festői völgyben fekvő helység óvárosa máig megőrizte a csatornák keresztezte kis kövezett utcáit és ősi építészetét. Ezt követően kirándulás a város körüli vidéken, a Jádesárkány-havasokhoz. Utunk egy részét kabinos felvonóval tesszük meg és jó időjárás esetén, csodás kilátásban lehet részünk. Szállás Lijiangban.

9. nap: Lijiang – Zhongdian (Shangri-La város)
Utazás autóbusszal Jünnan tartomány északi részére. Az út mindkét oldalán 4000 m magas hegycsúcsokkal körülvett, mondák övezte Tigrisugrás-szurdokon át délután érkezünk a 3.280 m magasan fekvő Zhongdian városba. Ennek a vidéknek egy irodalmi alkotásnak köszönhetően új neve született, SHANGRI-LA, azaz „földi paradicsom” vagy másként „Mennyország”! Kínának teljesen más arcát láthatjuk a hangulatos városkában. Az épületek tibeti típusúak és a kultúrában is domináns részük van. Szállás Zhongdianban.

10. nap: Zhongdian (Shangri-La város) – Chengdu
Kirándulás a 3.800 m magasan fekvő, természetvédelmi területen található Bitahai tóhoz. A kellemes és kényelmes kirándulás során megismerkedünk a régió sokszínű flórájával. Továbbá ellátogatunk a 3300 méteren fekvő híres, tibeti buddhista Songzanlin kolostorhoz is, ami az előtte csillogó tó vizével és szépségével varázsolja el az odalátogatókat. A kolostorban napjainkban is élnek szerzetesek. Az esti órákban visszarepülés Szecsuán tartomány fővárosába, Chengduba, szállás.

11. nap: Chengdu
CHENGDU a bambusz, a pandamackók és a festők városa. Egész napos kirándulás különleges látnivalók nyomában. Látogatás az Óriáspanda Központban. Az óriáspandákat Kína nemzeti kincsei között tartják számon, pár ezer él már csak belőlük vadon a világon, ezek egyharmada a kínai Chengduban, a Szecsuáni Pandanevelő Rezervátumban. Ezt követően a titokzatos Sanxingdui Múzeumot tekintjük meg. Az itt feltárt nagyszámú bronzszobrot a kínaiak a második legjelentősebb régészeti leletként tartják számon az agyaghadsereg után. Szállás Chengdu-ban.

12. nap: Irány Tibet!
Repülés a reggeli órákban Tibetbe. Landolás a „világ tetején”, Lhasában. Érkezést követően Norbulingka (Kincses-kert) megtekintése. A dalai lámák nyári rezidenciája színes épületeivel, parkjaival varázsol el bennünket. Transzfer a szállodába, akklimatizálódás, amellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról idegenvezetőnktől kapnak tájékoztatást az előzetes eligazításon és a helyszínen. Szállás Lhasában.

13. nap: Lhasa
Egész napos városnézés LHASA-ban. A Csokhang-templom a lámaista hitű buddhisták fő temploma, Szrongcen Gampó tibeti uralkodó parancsára épült. A templom falfestményei páratlan szépségűek. Az épület tetejéről szép kilátás nyílik a városra és a szent útra, a BARKHOR-ra. Magunk is részt vehetünk a nyüzsgő forgatagban, tipikus tibeti emléktárgyakat vásárolhatunk. Látogatás két kolostorban, amelyeket Congkapa, a nagy vallásreformer (a tibeti Luther) tanítványai alapítottak. Drepung falai között fénykorában közel 10.000 láma lakott, a Szera kolostor ma a szerzetesek oktatásában vállal fontos szerepet, ahol gyakorta látható a lámák nyilvános hitvitája. Szállás Lhasában

14. nap: Lhasa – Potala Palota
Az előző nap folytatásaként látogatás a város fő látványosságának számító Potala Palotában. A 115 méter magas, 13 szintes építmény a dalai lámák téli rezidenciája volt. Jelenlegi formáját a XVII. században, az V. dalai láma idejében kapta. A középső ún. Vörös-palotában nyolc dalai láma síremléke látható. Az V. dalai láma sírja (tibeti nyelven csörtenje) 3.700 kg aranyat tartalmaz. Szállás Lhasában.

15. nap: Gyanze – Xigaze
Utazás GYANZÉ-be, az 1427-ben alapított Pelkor Kolostorhoz. Itt ízelítőt kapunk a nepáli stílusú buddhista művészetből. A kolostor közepén álló, 13 szintes, 34 m magas, 2200 m2 alapterületű sztúpa a nepáli, ún. newari stílus legszebb darabja. Továbbutazás Xigazébe, szállás.

16. nap: Xigaze – Lhasa
Városnézés XIGAZE-ben, Tibet második legnagyobb városában. Látogatás a Pancsen lámák székhelyének számító, 1447-ben épült Tasilhunpo kolostorban. Sokak szerint patinásabb a Potala palotánál. A két km kerületű, vörös falú épületegyüttes egyik fő nevezetessége a kilenc emelet magas Tangka-fal. Az Eljövendő Buddha szobra 279 kg aranyból, 150 tonna vörös- és sárgarézből öntött, 26 m magas. Sokak szerint ez a világ legnagyobb zárt téri bronz Buddha-szobra. Visszautazás Lhasa-ba. Szállás.

17. nap. Lhasa – Chongqing (Csungking)
A délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, utazás Chongqing-ba. Ismerkedés a város látnivalóival a menetrend függvényében. Az esti órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

18. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében, a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
• a Leshani óriás Buddha szobor
• Dél-kínai karsztvidék: Kunming kőerdő
• Lijiang óvárosa
• Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum Chengduban
• Tibet: Potala Palota

%MCEPASTEBIN%

Repülőtéri illeték: kb. 168.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 1140,- USD (Irodánkban, elutazás előtt fizetendő!)

Egyágyas felár: 215.300,- Ft

Vízumdíj: kb. 19.000,- Ft
Kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %

Szervízdíj / borravaló: 90,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott. A helyiek (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Chengdu – Chongqing – Budapest útvonalon, dohai átszállással
- - a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval
- 9 +5 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, vagy vacsora), a 2. nap vacsorától 17. nap vacsoráig, repülőn napszaknak megfelelő étkezés biztosított
- városnézéseket és kirándulásokat belépőkkel együtt a programleírás szerint
- helyi idegenvezetők és a magyar csoportkísérő díját
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 168.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 390,- USD + 750,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. április 18.-a!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / borravalót: 60,- + 30,- USD / fő (helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére és a helyszínen fizetendő)
- minimális utaslétszám hiányában 87.000 ,- Ft-os / fő felárat 16 fő alatti létszám esetén
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A meglátogatandó helyek egy része 3000 méter feletti magasságban található ( Omej-hegy és Jádesárkány-havasok, továbbá Tibet 4000 m felett) és több város pedig 2000 m körüli magasságban. Ebben a magasságban a levegő kisebb oxigéntartalma ún. magassági betegséget idézhet elő.

Megtörténhet, hogy valamilyen mértékben jelentkeznek tünetei (fáradékonyság, fejfájás, hányinger, fázás, étvágytalanság stb.), de egyesek számára egyáltalán nincs ilyen tünet. Az akklimatizációt segíti, ha a 3000 méter feletti területekre érkezés előtt sok folyadékot (vizet és nem alkoholos italokat) fogyasztunk.

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')