KÍNAI NAGYKÖRÚT

PEKINGTŐL SANGHAJON ÁT HONGKONGIG, KÍNAI NAGY FALAT

Időpontok: Jelenleg nincs foglalható időpont

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Egy társítást vállaló hölgy jelentkezését is várjuk! (szeptember)

Földünk legnépesebb már-már kontinensnyi országának több ezer éves történelmi emlékei és a legmodernebb városépírészet bravúrjai! Nagy körutazásunkat azok figyelmébe ajánljuk, akiknek lehetőségük van egyszerre többet látni, ha már elrepülnek a távoli Távol-Keletre. Fedezze fel velünk a világ legnagyobb, ember alkotta építményét, a kínai császárvárosokat és égbe nyúló metropoliszokat!

 

Utazás: Bp. – Peking és Hongkong – Bp. útvonalon menetrend szerinti járattal, átszállással. Belföldi repülőjáratok: Xian – Hangzhou és Sanghaj – Guilin között, továbbá Peking – Zhengzhou, Luoyang – Xian és Guilin – Kanton szakaszokon szuper-expresszvonattal, Kanton és Hongkong, illetve Hongkong – Makaó – Hongkong között hajóval, a kirándulásokon autóbusszal.

Elhelyezés: helyi *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd), a 17. napon csak reggeli.

 

1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről a késődélutáni órákban, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Az idő és a forgalom függvényében esti séta a Vangfucsingen, a főváros népszerű bevásárló utcáján. Vacsora és szállás Pekingben.

3. nap: Peking
Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A Nyári Palota a császárok nyári lakhelye, egy óriási 290 hektáros terület, a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Este kínai akrobata show megtekintése. Szállás Pekingben.

4. nap: Kínai Nagy Fal és a Ming sírok
Utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építés során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Újdonság, hogy a falhoz kabinos felvonóval jutunk fel, lépcsőzés helyett. Lenyűgöző látvány, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A Ming-dinasztia 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábánál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking – Zhengzhou
A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk meg. A Láma templom helyén eredetileg hercegi palota állt. Fő látványossága a Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az Ég templomában a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Utazás szuperexpressz vonattal (kb. 3 óra) Zhengzhou-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.

6. nap: Shaolin kolostor
Utazás a SHAOLIN kolostorhoz, a kínai harcművészet egykori bölcsőjéhez. A Shaolin kung-fu kialakulása, fejlődése, filozófiája szorosan kapcsolódik a Ch’an buddhizmushoz. A Ch’an a szanszkrit dhyāna szóból ered, melynek jelentése: elmélyülés. Harcművészeti bemutató és a Pagoda Erdő megtekintése. A pagodák központi buddhista szentélynek számítottak 4 dinasztián keresztül. Több mint 200 pagoda és láma pagoda áll, vagy maradványai láthatóak. Szállás Luoyangban.

7. nap: Longmen-barlangok
Délelőtt a LONGMEN-barlangokhoz látogatunk, ahol a sziklavájatok számtalan szentélyt és 70 ezer szobrot rejtenek. Megtekintjük a Fehér ló templomot, mely a legendák szerint, Kína első buddhista temploma. Utazás szuperexpressz vonattal (kb. 2 óra) Luoyangból Xianba. Érkezés az esti órákban, szállás.

8. nap: Xian – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés XIAN-ban: Kőtábla-erdő Múzeum, és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát volt hivatott őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, egyedi arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este a Tang-dinasztia show megtekintése. Újdonság, hogy a programot már nem fakultatív lehetőségként kínáljuk. Szállás Xianban.

9. nap: Xian – Hangzhou
Félnapos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, Nagymecset és a Harangtorony. Délután repülés Hangzhouba, transzfer a szállodába és szállás.

10. nap: Hangzhou – Sanghaj
Városnézés HANGZHOU-ban, a hajdani császári fővárosok egyikében: Nyugati-tó, Hat Harmónia Pagodája, mely eredetileg az első évezred végén épült és 1121-ben lerombolták, és csak 1165-re készült el újra, majd az idők folyamán tovább bővítették. Nevét a hat buddhista szertartás egyikéről kapta. Látogatás egy kínai teaültetvényen. Koraesti órákban utazás Sanghajba, szállás.

11. nap: Sanghaj
Városnézés Kína legnagyobb városában, a hatalmas fejlesztések, építkezések metropoliszában, SANGHAJ-ban. A hosszú évszázadon át csendes kis halászfalu a XIX. században, az ópiumháborúkat lezáró nanjingi egyezmény nyomán vált jelentős kikötővé és sokmilliós világvárossá. Megismerkedünk Sanghaj Wall Streetjével, a Bunddal, ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok és biztosítók. A Jade buddha templom a város legjelentősebb temploma, melynek féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Sétálunk a metropolisz hangulatos óvárosának régi stílusú épületei között, tetejük érdekes díszítésű. Szállás Sanghajban.

12. nap: Suzhou – Sanghaj
Kirándulás „Kelet Velencéjébe”, SUZHOU-ba. A város a kínai kertművészet éke. A Tigris domb 36 m magas és valamikor szigetként emelkedett ki a vízből, ezért korábban a Tengerből Kibuggyanó-hegynek nevezték. Egy jellegzetes kínai kert és egy selyemmanufaktúra meglátogatása. Szállás Sanghajban.

13. nap: Sanghaj – Guilin
Szabadidő, lehetőség a modern világváros megismerésére, ahol 2010-ben Világkiállítást is rendeztek. Az esti órákban repülés Guilinba. Szállás.

14. nap: Guilin – Hajókirándulás a Li-folyón
Hajókirándulás a Li-folyón, amelynek partján mesevilágba illő bizarr mészkőtornyok sorakoznak. A hajóút a folyó leglátványosabb szakaszán halad. Visszautazás Guilinba, amely kínaiul kassziafa erdőt jelent. A kassziafa augusztustól októberig virágzik, illata rendkívül kellemes, a belőle préselt olaj a helyi konyha fontos alapanyaga. Kirándulás a folyóparti kúpkarszthoz, a Nádfuvola-cseppkőbarlanghoz és a jellegzetes formájú Elefántormány-hegyhez. Szállás Guilin-ban.

15. nap: Kanton
Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2,5 óra) KANTON-ba, a „Gyöngy” folyó torkolatához. A település Kína második legnépesebb városa, legismertebb vásárközpontja, egyben Kína leggazdagabb tartománya, a Hongkonggal szomszédos Guandong székhelye. Kikötője és több száz évre visszanyúló kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A Hat Banyanfa Temploma világszerte ismert ősi buddhista kegyhely. A templom legfőbb épülete az 1097-ben épült Virágos Palota színes külsejéről kapta nevét. Az 57 méter magas pagoda kívülről 9 szintes, de belül 17 emelet különül el. A Dr. Sun Jat Sen emlékcsarnok megtekintése. Az „öt Kos szobrot” 1959-ben emelték egy legenda emlékére, mely szerint öt mennybéli lény érkezett az égből öt koson, a kosoknál egy-egy szem rizs volt, ezzel hozva a menny üzenetét, hogy ezen a környéken soha többé nem lesz éhínség. Szállás Kantonban.

16. nap: Hongkong
Reggel utazás a közeli HONGKONG-ba. Városnézés a térség kereskedelmi és pénzügyi központjában: Viktória-csúcs, Aberdeen (itt ebéd egy úszó étteremben), Nyugat-Kowloon expressz út, Wong Tai Sin templom. Szállás Hongkongban.

17. nap: Hongkong – Makaó – Hongkong
Szabad program Hongkongban, vagy fakultatív egész napos hajókirándulás MAKAÓ városába, ebéddel. Az eredetileg 16 km2, de a folyamatos feltöltések nyomán, ma már 21 km2˛ területű félsziget és két kis sziget (Taipa és Coloane) 442 éves portugál irányítás után 1999. december 20-án került vissza az anyaországhoz. Este visszautazás Hongkongba. Transzfer a repülőtérre és a későesti órákban hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

18. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Peking: Ég temploma, Nyári palota és a Tiltott Város;
- Ming sírok; Kínai Nagy Fal;
- Longmen barlangok,
- Klasszikus Suzhou-i kertek;
- Xian: Agyaghadsereg;
- Hangzhou: Nyugati-tó,
- Makaó óvárosa

KÍNAI NAGYKÖRÚT

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

2020 MÁJUS

Fakultatív program (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel):
Egész napos hajókirándulás MAKAÓBA ebéddel: 190,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest –Peking és Hongkong – Budapest útvonalon, átszállással Dubajban
- Kínában a közlekedést autóbusszal, szuper expresszvonattal és hajóval
- 15 éj szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, kivéve a 17. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 159.500,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 520,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív egész napos hajókirándulást Makaóra ebéddel: 190,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. március 13.-a!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén az 48.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket
Egyágyas felár: 157.900,- Ft

Foglalási díj: 3.000,- Ft/foglalás

 

2020 SZEPTEMBER

Fakultatív program (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel): 
Egész napos hajókirándulás MAKAÓBA ebéddel: 190,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest –Peking és Hongkong – Budapest útvonalon, átszállással Dubajban
- Kínában a közlekedést autóbusszal, szuper expresszvonattal és hajóval
- 15 éj szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, kivéve a 17. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 162.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 560,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív egész napos hajókirándulást Makaóra ebéddel: 190,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. július 10.-e!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén az 48.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kina

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Emirates Skywards:
Csatlakozzon az Emirates díjnyertes törzsutasprogramjához, a Skywards-hoz! Gyűjtse a mérföldeket bármely útvonalon, bármely ártípussal, és vásároljon belőle akár a Dubai Duty Free-ben. Első utazására bónusz mérföldet is kap. A széleskörű felhasználáson túl, Silver vagy Gold kártyájával élvezheti a Business Class Lounge kényelmét és további számos előnyt.

Ingyenes regisztráció: https://www.emirates.com/account/ae/english/light-registration/

Emirates Skywards ügyfélszolgálat: 06 1 7777 525.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: KÍNAI NAGYKÖRÚT
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
Főutas születési idő:
Főutas felszállási hely:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ
Peking
Sanghaj
Xian
Hongkong
Makaó
Guijin
Guangzhou

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

KÍNAI NAGYKÖRÚT

PEKINGTŐL SANGHAJON ÁT HONGKONGIG, KÍNAI NAGY FALAT

Indulási dátumok:

Egy társítást vállaló hölgy jelentkezését is várjuk! (szeptember)

Földünk legnépesebb már-már kontinensnyi országának több ezer éves történelmi emlékei és a legmodernebb városépírészet bravúrjai! Nagy körutazásunkat azok figyelmébe ajánljuk, akiknek lehetőségük van egyszerre többet látni, ha már elrepülnek a távoli Távol-Keletre. Fedezze fel velünk a világ legnagyobb, ember alkotta építményét, a kínai császárvárosokat és égbe nyúló metropoliszokat!

 

Utazás: Bp. – Peking és Hongkong – Bp. útvonalon menetrend szerinti járattal, átszállással. Belföldi repülőjáratok: Xian – Hangzhou és Sanghaj – Guilin között, továbbá Peking – Zhengzhou, Luoyang – Xian és Guilin – Kanton szakaszokon szuper-expresszvonattal, Kanton és Hongkong, illetve Hongkong – Makaó – Hongkong között hajóval, a kirándulásokon autóbusszal.

Elhelyezés: helyi *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd), a 17. napon csak reggeli.

 

1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről a késődélutáni órákban, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Az idő és a forgalom függvényében esti séta a Vangfucsingen, a főváros népszerű bevásárló utcáján. Vacsora és szállás Pekingben.

3. nap: Peking
Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A Nyári Palota a császárok nyári lakhelye, egy óriási 290 hektáros terület, a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Este kínai akrobata show megtekintése. Szállás Pekingben.

4. nap: Kínai Nagy Fal és a Ming sírok
Utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építés során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Újdonság, hogy a falhoz kabinos felvonóval jutunk fel, lépcsőzés helyett. Lenyűgöző látvány, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A Ming-dinasztia 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábánál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking – Zhengzhou
A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk meg. A Láma templom helyén eredetileg hercegi palota állt. Fő látványossága a Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az Ég templomában a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Utazás szuperexpressz vonattal (kb. 3 óra) Zhengzhou-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.

6. nap: Shaolin kolostor
Utazás a SHAOLIN kolostorhoz, a kínai harcművészet egykori bölcsőjéhez. A Shaolin kung-fu kialakulása, fejlődése, filozófiája szorosan kapcsolódik a Ch’an buddhizmushoz. A Ch’an a szanszkrit dhyāna szóból ered, melynek jelentése: elmélyülés. Harcművészeti bemutató és a Pagoda Erdő megtekintése. A pagodák központi buddhista szentélynek számítottak 4 dinasztián keresztül. Több mint 200 pagoda és láma pagoda áll, vagy maradványai láthatóak. Szállás Luoyangban.

7. nap: Longmen-barlangok
Délelőtt a LONGMEN-barlangokhoz látogatunk, ahol a sziklavájatok számtalan szentélyt és 70 ezer szobrot rejtenek. Megtekintjük a Fehér ló templomot, mely a legendák szerint, Kína első buddhista temploma. Utazás szuperexpressz vonattal (kb. 2 óra) Luoyangból Xianba. Érkezés az esti órákban, szállás.

8. nap: Xian – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés XIAN-ban: Kőtábla-erdő Múzeum, és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát volt hivatott őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, egyedi arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este a Tang-dinasztia show megtekintése. Újdonság, hogy a programot már nem fakultatív lehetőségként kínáljuk. Szállás Xianban.

9. nap: Xian – Hangzhou
Félnapos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, Nagymecset és a Harangtorony. Délután repülés Hangzhouba, transzfer a szállodába és szállás.

10. nap: Hangzhou – Sanghaj
Városnézés HANGZHOU-ban, a hajdani császári fővárosok egyikében: Nyugati-tó, Hat Harmónia Pagodája, mely eredetileg az első évezred végén épült és 1121-ben lerombolták, és csak 1165-re készült el újra, majd az idők folyamán tovább bővítették. Nevét a hat buddhista szertartás egyikéről kapta. Látogatás egy kínai teaültetvényen. Koraesti órákban utazás Sanghajba, szállás.

11. nap: Sanghaj
Városnézés Kína legnagyobb városában, a hatalmas fejlesztések, építkezések metropoliszában, SANGHAJ-ban. A hosszú évszázadon át csendes kis halászfalu a XIX. században, az ópiumháborúkat lezáró nanjingi egyezmény nyomán vált jelentős kikötővé és sokmilliós világvárossá. Megismerkedünk Sanghaj Wall Streetjével, a Bunddal, ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok és biztosítók. A Jade buddha templom a város legjelentősebb temploma, melynek féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Sétálunk a metropolisz hangulatos óvárosának régi stílusú épületei között, tetejük érdekes díszítésű. Szállás Sanghajban.

12. nap: Suzhou – Sanghaj
Kirándulás „Kelet Velencéjébe”, SUZHOU-ba. A város a kínai kertművészet éke. A Tigris domb 36 m magas és valamikor szigetként emelkedett ki a vízből, ezért korábban a Tengerből Kibuggyanó-hegynek nevezték. Egy jellegzetes kínai kert és egy selyemmanufaktúra meglátogatása. Szállás Sanghajban.

13. nap: Sanghaj – Guilin
Szabadidő, lehetőség a modern világváros megismerésére, ahol 2010-ben Világkiállítást is rendeztek. Az esti órákban repülés Guilinba. Szállás.

14. nap: Guilin – Hajókirándulás a Li-folyón
Hajókirándulás a Li-folyón, amelynek partján mesevilágba illő bizarr mészkőtornyok sorakoznak. A hajóút a folyó leglátványosabb szakaszán halad. Visszautazás Guilinba, amely kínaiul kassziafa erdőt jelent. A kassziafa augusztustól októberig virágzik, illata rendkívül kellemes, a belőle préselt olaj a helyi konyha fontos alapanyaga. Kirándulás a folyóparti kúpkarszthoz, a Nádfuvola-cseppkőbarlanghoz és a jellegzetes formájú Elefántormány-hegyhez. Szállás Guilin-ban.

15. nap: Kanton
Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2,5 óra) KANTON-ba, a „Gyöngy” folyó torkolatához. A település Kína második legnépesebb városa, legismertebb vásárközpontja, egyben Kína leggazdagabb tartománya, a Hongkonggal szomszédos Guandong székhelye. Kikötője és több száz évre visszanyúló kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A Hat Banyanfa Temploma világszerte ismert ősi buddhista kegyhely. A templom legfőbb épülete az 1097-ben épült Virágos Palota színes külsejéről kapta nevét. Az 57 méter magas pagoda kívülről 9 szintes, de belül 17 emelet különül el. A Dr. Sun Jat Sen emlékcsarnok megtekintése. Az „öt Kos szobrot” 1959-ben emelték egy legenda emlékére, mely szerint öt mennybéli lény érkezett az égből öt koson, a kosoknál egy-egy szem rizs volt, ezzel hozva a menny üzenetét, hogy ezen a környéken soha többé nem lesz éhínség. Szállás Kantonban.

16. nap: Hongkong
Reggel utazás a közeli HONGKONG-ba. Városnézés a térség kereskedelmi és pénzügyi központjában: Viktória-csúcs, Aberdeen (itt ebéd egy úszó étteremben), Nyugat-Kowloon expressz út, Wong Tai Sin templom. Szállás Hongkongban.

17. nap: Hongkong – Makaó – Hongkong
Szabad program Hongkongban, vagy fakultatív egész napos hajókirándulás MAKAÓ városába, ebéddel. Az eredetileg 16 km2, de a folyamatos feltöltések nyomán, ma már 21 km2˛ területű félsziget és két kis sziget (Taipa és Coloane) 442 éves portugál irányítás után 1999. december 20-án került vissza az anyaországhoz. Este visszautazás Hongkongba. Transzfer a repülőtérre és a későesti órákban hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

18. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Peking: Ég temploma, Nyári palota és a Tiltott Város;
- Ming sírok; Kínai Nagy Fal;
- Longmen barlangok,
- Klasszikus Suzhou-i kertek;
- Xian: Agyaghadsereg;
- Hangzhou: Nyugati-tó,
- Makaó óvárosa

2020 MÁJUS

Fakultatív program (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel):
Egész napos hajókirándulás MAKAÓBA ebéddel: 190,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest –Peking és Hongkong – Budapest útvonalon, átszállással Dubajban
- Kínában a közlekedést autóbusszal, szuper expresszvonattal és hajóval
- 15 éj szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, kivéve a 17. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 159.500,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 520,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív egész napos hajókirándulást Makaóra ebéddel: 190,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. március 13.-a!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén az 48.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket
Egyágyas felár: 157.900,- Ft

Foglalási díj: 3.000,- Ft/foglalás

 

2020 SZEPTEMBER

Fakultatív program (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel): 
Egész napos hajókirándulás MAKAÓBA ebéddel: 190,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest –Peking és Hongkong – Budapest útvonalon, átszállással Dubajban
- Kínában a közlekedést autóbusszal, szuper expresszvonattal és hajóval
- 15 éj szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, kivéve a 17. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 162.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 560,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív egész napos hajókirándulást Makaóra ebéddel: 190,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. július 10.-e!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén az 48.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kina

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Emirates Skywards:
Csatlakozzon az Emirates díjnyertes törzsutasprogramjához, a Skywards-hoz! Gyűjtse a mérföldeket bármely útvonalon, bármely ártípussal, és vásároljon belőle akár a Dubai Duty Free-ben. Első utazására bónusz mérföldet is kap. A széleskörű felhasználáson túl, Silver vagy Gold kártyájával élvezheti a Business Class Lounge kényelmét és további számos előnyt.

Ingyenes regisztráció: https://www.emirates.com/account/ae/english/light-registration/

Emirates Skywards ügyfélszolgálat: 06 1 7777 525.