KISKŐRÖS - PILLANTÁS PETŐFI SZÜLŐVÁROSÁRA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Részvételi díj: 17.800,- Ft  5 tételes borkóstolóval és tájjellegű borkorcsolyákkal

A részvételi díj a belépőjegyek és adományok árát (teljes árú kb. 3.200,- Ft) nem tartalmazza.

Fontos: A belépő vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt. Mobil telefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.30-kor Bp. XIV. Ifjúság útja, a DANUBIUS HOTEL ARÉNA előtti útról
Találkozó: 10 perccel indulás előtt

Jövőre kezdődik a költő születésének 200. évfordulóját ünneplő PETŐFI-EMLÉKÉV (2022-2023). KISKŐRÖS-ön már javában zajlanak az előkészületek, melyek keretében megújul a település turisztikai koncepciója. A nemes célért tevékenykedő szakemberek meghívására érkezünk a városba, hogy mi legyünk az első fecskék, akiket elkápráztatnak és akiknek a véleményére, visszajelzéseire támaszkodhatnak majd a munka során. 

Első megállónk a frissen felújított Szlovák Tájházba vezet, ahol a tót hagyományokkal, népviselettel ismerkedünk, és megkóstoljuk a finom, helyben sütött herókát, melyet papramorgóval öblíthetünk le!

Ezt követően rövid városi séta következik, mely során Turán István helytörténész bemutatja nekünk a főtér nevezetességeit: városháza, zsinagóga, Szendrey Júlia szobor, evangélikus templom (ahol Petőfit keresztelték), római katolikus plébániatemplom (melynek a háborús években készült freskói, emberi sorsokról és a város egykori lakóiról mesélnek).

Természetesen felkeressük a költő szülőházát is magában foglaló Petőfi Sándor Emlékmúzeumot, ahol különleges tárlatvezetésben lesz részünk.

A Kunság homokos talaján évszázadok óta termesztenek szőlőt. A művelés titkaiba Szentpéteri Attila borász avat be bennünket birtokán. Az ősök tudását, munkakedvét kísérletező szellemmel és innovációval párosító gazda borai számos díjat nyertek el, többek között a Le Mondial Du Rosé 2021 aranyérmét is.

A nedűt meg is kell ám kóstolni! Attila 5 féle remek bort kínál nekünk, melyeket a környéken megtermett finomságokból összeállított borkorcsolyák társaságában fogyaszthatunk - senki sem marad éhesen!

Délután a kiskőrösi Old Car Museum-ba látogatunk, ahol veterán autócsodákban gyönyörködhetünk. Például itt parkol a - Coppola által rendezett - “Gengszterek Klubja” című filmben szereplő Buick is, melyet Richard Gere vezetett.

Végezetül, hogy Kiskőrös kortárs művészeti szcénájába is betekintést nyerjünk, felkeressük Kunhegyesi Ferenc festőművész műtermét, ahol a képeket csodálva, Ferót hallgatva feltárul előttünk az alkotó gazdag gondolatvilága, és megismerjük azt a “cigány nézőpontot”, ahonnan a világot szemléli.

Ha van kedvenc Petőfi-versük, ne hagyják otthon! A túra során lesz lehetőségük elmondani, felolvasni - akár a szülőház udvarán álló, a világon elsőként fölavatott Petőfi-szobor előtt.


Most induló exkluzív sorozatunk keretében a megszokott turista-pillantásnál mélyebbre tekintő, alaposabb megismerést és komplexebb élményt nyújtó programokat kínálunk. Kis létszámú csoportjainkat rejtett kincsek felfedezésére invitáljuk, gasztro-kalandokban és művészeti élményekben részesítjük. Megteremtjük a helyiekkel való személyes találkozások lehetőségét, és a programoknak kényelmes időbeosztást biztosítunk - nem rohanunk. Ezen túrák esetében célul tűzzük ki a közösségépítést is; vagyis, hogy a kirándulás résztvevői egymás gondolataival, a látottakra adott reflexióival is megismerkedhessenek.

Utazás:  autóbusszal

Jövőre kezdődik a költő születésének 200. évfordulóját ünneplő PETŐFI-EMLÉKÉV (2022-2023). KISKŐRÖS-ön már javában zajlanak az előkészületek, melyek keretében megújul a település turisztikai koncepciója. A nemes célért tevékenykedő szakemberek meghívására érkezünk a városba, hogy mi legyünk az első fecskék, akiket elkápráztatnak és akiknek a véleményére, visszajelzéseire támaszkodhatnak majd a munka során. 

Első megállónk a frissen felújított Szlovák Tájházba vezet, ahol a tót hagyományokkal, népviselettel ismerkedünk, és megkóstoljuk a finom, helyben sütött herókát, melyet papramorgóval öblíthetünk le!

Ezt követően rövid városi séta következik, mely során Turán István helytörténész bemutatja nekünk a főtér nevezetességeit: városháza, zsinagóga, Szendrey Júlia szobor, evangélikus templom (ahol Petőfit keresztelték), római katolikus plébániatemplom (melynek a háborús években készült freskói, emberi sorsokról és a város egykori lakóiról mesélnek).

Természetesen felkeressük a költő szülőházát is magában foglaló Petőfi Sándor Emlékmúzeumot, ahol különleges tárlatvezetésben lesz részünk.

A Kunság homokos talaján évszázadok óta termesztenek szőlőt. A művelés titkaiba Szentpéteri Attila borász avat be bennünket birtokán. Az ősök tudását, munkakedvét kísérletező szellemmel és innovációval párosító gazda borai számos díjat nyertek el, többek között a Le Mondial Du Rosé 2021 aranyérmét is.

A nedűt meg is kell ám kóstolni! Attila 5 féle remek bort kínál nekünk, melyeket a környéken megtermett finomságokból összeállított borkorcsolyák társaságában fogyaszthatunk - senki sem marad éhesen!

Délután a kiskőrösi Old Car Museum-ba látogatunk, ahol veterán autócsodákban gyönyörködhetünk. Például itt parkol a - Coppola által rendezett - “Gengszterek Klubja” című filmben szereplő Buick is, melyet Richard Gere vezetett.

Végezetül, hogy Kiskőrös kortárs művészeti szcénájába is betekintést nyerjünk, felkeressük Kunhegyesi Ferenc festőművész műtermét, ahol a képeket csodálva, Ferót hallgatva feltárul előttünk az alkotó gazdag gondolatvilága, és megismerjük azt a “cigány nézőpontot”, ahonnan a világot szemléli.

Ha van kedvenc Petőfi-versük, ne hagyják otthon! A túra során lesz lehetőségük elmondani, felolvasni - akár a szülőház udvarán álló, a világon elsőként fölavatott Petőfi-szobor előtt.


Részvételi díj: 17.800,- Ft  5 tételes borkóstolóval és tájjellegű borkorcsolyákkal

A részvételi díj a belépőjegyek és adományok árát (teljes árú kb. 3.200,- Ft) nem tartalmazza.

Fontos: A belépő vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt. Mobil telefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

Hasonló utazások