KÖZÉP-AMERIKAI BARANGOLÁS

COSTA RICA-GUATEMALA-HONDURAS-BELIZE-MEXIKÓ

Időpontok: Jelenleg nincs foglalható időpont

, , , ,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Vadonatúj körutazásunk során Közép-Amerika csodáival ismerkedünk! Egyedülálló élmény - 16 nap alatt 5 ország, mesébe illő helyek, fantasztikus történelmi emlékek és ráadásképpen tengerparti pihenés a türkizkék vizű Maja Riviérán. Guatemala indián neve „tűzokádó hegy”, amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel. Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Honduras, Belize és Costa Rica bővelkednek természeti és kulturális látnivalókban, utazunk földön, vízen és levegőben, hogy minél jobban megismerjük ezeket a titokzatos, az európai utazó számára még ismeretlen tájakat.

 

Utazás: Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint San Jose – Guatemalaváros útvonalon helyi repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió a 2. naptól, reggeli és ebéd vagy vacsora (12 főétkezés), a 13. nap estétől a 15. nap reggeliig all inclusive ellátás

 

1. nap: Budapest – San Jose
Repülés Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Poas Volcano Nemzeti Park – La Paz-vízesés – La Fortuna
Reggeli után irány a Poas Volcano Nemzeti Park (a vulkán aktivitásától függően), ahol ma is aktív vulkáni tevékenység figyelhető meg és emiatt a látogatás szigorú szabályokhoz kötött. Ha az idő engedi bepillantást nyerhetünk a kráter belsejébe. Következő megállónk a La Paz-vízesés és a környező kertek, a 28 hektáros területen a vízesésen kívül mélyebb bepillantást nyerhetünk a Costa Rica-i élővilágba: különféle pillangókat, kolibriket és egyéb madarakat, vadmacskákat, majmokat ismerhetünk meg. Természeti szépségekben bővelkedő napunk végén La Fortuna környéki szállásunkra érkezünk. Szállás.

3. nap: Arenal – Monteverde
Délelőtt kirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban. A szunnyadó Arenal-tűzhányó 1998-ban tört ki legutóbb, de lávafolyások azóta is előfordulnak. Délután Santa Elena Cloud Forest Reserve, vagyis magyarul hivatalosan köderdő területét fedezzük fel lombkorona-tanösvényen bejárva és kilátópontokról megfigyelve. Szállás Monteverdében.

4. nap: Monteverde – San Jose
Reggeli után Monteverde magával ragadó erdeit fedezzük fel, mely biológiai sokféleségéről ismert. Libegő és lombkorona-tanösvény (akár 70 méter magasságban) segítségével egyedi módon lépünk kapcsolatba a természettel. A továbbiakban El Trapiche-t keressük fel, ahol megismerkedünk a cukornád feldolgozással, kávétermesztéssel, valamint a csokoládé és egyéb tipikus Costa Rica-i növényi alapanyagok feldolgozásával. Délután visszautazás a fővárosba, San Joséba és szállás.

5. nap: San Jose – Guatemalaváros
Reggeli után városnézés San Jose-ban: Demokrácia-tér, Nemzeti Bíróság épülete, Nemzeti Színház, Los Yoses városnegyed, Egyetem és Campus, a Fém Iskolaépület, mely belga acélból készült, mégis olyan, mintha kőből lenne, központi piac és a katedrális. Látogatás az Arany Múzeumban és a Nemzeti Múzeumban. Végül a Hispanidad-szökőkút, majd kis szabadidő a San Pedro Bevásárlóközpontban. Transzfer a repülőtérre és elutazás Costa Ricából Guatemalába az ősi maja kultúra és színes piacok földjére. Érkezés Guatemalaváros repülőterére, majd transzfer a szállodába. Szállás.

6. nap: Guatemalaváros – Panajachel
Reggeli után indulás Atitlán-tóhoz. Panajachelben hajóra szállunk és csodás tájon haladva, a tó vízét átszelve Santiago Atitlánba érkezünk. Ezt a vidéket 95%-ban tzutuhil indiánok lakják, megélhetésüket ma is a mezőgazdaság biztosítja elsősorban. A túloldalra érkezvén Maximón, a dohányzó maja istenség meghökkentő környezetben lévő szentélyét keressük fel. Ezt az éjszakát Panajachelben töltjük.

7. nap: Chichicastenango – Antigua
Reggeli után Chichicastenangónak vesszük az irányt, hogy felfedezzük a híres és színes piacot. Az árusok a környező hegyekből és falvakból gyűlnek össze a központi térre, hogy értékesítsék áruikat. A virágárusok a templom lépcsőjén sorakoznak, és az utcát szőnyegek borítják, faragott maszkok és fazekasáruk mellett számos egyéb kézműves termék kapható. Megtekintjük a piac mellett található 400 éves Szt. Tamás templomot, mely a gyarmati építészet szép példája. Érdekessége, hogy egy maja templom alapjaira épült és lépcsősorát mint maja emléket a mai napig tisztelik. A sámánok továbbra is rituálékhoz használják a templomot, füstölőket és gyertyákat gyújtanak. A későbbiekben indulás Antigua Guatemala felé. Szállás Antiguában.

8. nap: Antigua – Copan
Reggeli után városnézés Antiguában. A madridi apácák által 1736-ban megnyitott Las Capuchinas-kolostort egy 1773-es földrengést követően elhagyták. A helyreállítás 1943-ban kezdődött és ma is zajlik. Érdekessége az egyedülálló kerek torony és az abból nyíló 18 hálófülke. Városnéző sétánk ódon hangulatú barokk belvárosban érinti a Central Parkot, a katedrálist, a Főkapitányok Palotáját és a La Merced-templomot. Délután indulás a hondurasi Copánba, határátkelés után elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás.

9. nap: Copán – Livingston
Reggeli a szállodában, majd felkeressük a hihetetlen COPÁN-t, a gazdagon faragott sztéléiről ismertté vált romvárost. Ezek az alkotások a város főterét kötötték össze a szomszédos, piramisok és a paloták alkotta felsővárossal. Valamint a város labdapályával is rendelkezett. A késő klasszikus korszakban Copán szokatlanul virágzó volt, ahol nem csak az uralkodó osztályok, de középosztálybeliek is kőházakban éltek. Délután visszatérünk Guatemalába és transzfer Livingstonba. Szállás.

10. nap: Rio Dulce – Flores
Reggeli után Rio Dulce folyón hajózva bepillantást nyerhetünk a helyi madárvilágba és elhaladunk San Felipe de Lara pompás kis vára mellett, mely 1652-ben épült, hogy megvédje a környék kereskedő karavánjait a kalózok fosztogatásaitól. Ezután folytatjuk utunkat Flores felé. Szállás Flores-ben.

11. nap: Tikal
Reggel indulás TIKAL-ba, az ősi maja civilizáció legnagyobb fennmaradt romvárosába. Ilyen még Mexikóban sincs. A méltán Világörökségi helyszín Mezoamerika egyik meghatározó birodalmának, a maja civilizációnak egyik legjelentősebb központja volt, mely Kr. u. 200 és 850 között élte fénykorát. Ebédünket a dzsungelben fogyasztjuk el. Délután visszatérés a szállodába. Szállás Flores-ben.

12. nap: Xunantunich (Belize) – Chetumal
Ezen a napon Belizen keresztül a mexikói Chetumalba utazunk. Határátkelés után Belize egyik legérdekesebb régészeti lelőhelye Xunantunich vár ránk. Majd indulás a mexikói határhoz és a belépést követően az éjszakát Chetumalban töltjük.

13. nap: Bacalar – Tulum – Riviera Maya
Reggeli után észak felé vesszük az irányt, utunk a varázslatos Bacalarban szakítjuk meg, melynek türkizkék lagúnája lélegzetelállító látványt nyújt. TULUM, minden más maja várossal ellentétben az egykori település közvetlenül a tengerparton épült fel. Legjelentősebb épületei: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Délután megérkezés Maja Riviérára, szálláshely elfoglalása. Szállás.

14. nap: Riviera Maya
Egész nap szabad idő, üdülés pihenés Maja Riviérán. Szállás.

15. nap: Riviera Maya – Cancun
Szabad program hazaindulásig. Délután Cancun repülőterére hajtunk, hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, európai átszállással az esti órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Antigua
- Copán maja emlékei
- Tikal

KÖZÉP-AMERIKAI BARANGOLÁS

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

Repülőtéri illeték: kb. 148.000,- Ft/fő (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegy: 480,- USD/fő (Indulás előtt irodánkban fizetendő!)

Egyágyas felár: 252.000,- Ft/fő

Határátlépési illetékek: kb. 95,- USD/fő (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / Borravaló: 80,- USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező!
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 1,5%

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 14 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót a 2. naptól (reggeli és ebéd vagy vacsora, 12 főétkezés) a 13. nap estétől a 15. nap reggeliig all inclusive ellátás
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 148.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegyek árát: 480,- USD / fő
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. szeptember 29.-e!
- határátlépési illetékek: kb. 95,- USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 15-19 fő esetén a 59.700,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: KÖZÉP-AMERIKAI BARANGOLÁS
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

KÖZÉP-AMERIKAI BARANGOLÁS

COSTA RICA-GUATEMALA-HONDURAS-BELIZE-MEXIKÓ

Indulási dátumok:

Vadonatúj körutazásunk során Közép-Amerika csodáival ismerkedünk! Egyedülálló élmény - 16 nap alatt 5 ország, mesébe illő helyek, fantasztikus történelmi emlékek és ráadásképpen tengerparti pihenés a türkizkék vizű Maja Riviérán. Guatemala indián neve „tűzokádó hegy”, amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel. Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Honduras, Belize és Costa Rica bővelkednek természeti és kulturális látnivalókban, utazunk földön, vízen és levegőben, hogy minél jobban megismerjük ezeket a titokzatos, az európai utazó számára még ismeretlen tájakat.

 

Utazás: Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint San Jose – Guatemalaváros útvonalon helyi repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió a 2. naptól, reggeli és ebéd vagy vacsora (12 főétkezés), a 13. nap estétől a 15. nap reggeliig all inclusive ellátás

 

1. nap: Budapest – San Jose
Repülés Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Poas Volcano Nemzeti Park – La Paz-vízesés – La Fortuna
Reggeli után irány a Poas Volcano Nemzeti Park (a vulkán aktivitásától függően), ahol ma is aktív vulkáni tevékenység figyelhető meg és emiatt a látogatás szigorú szabályokhoz kötött. Ha az idő engedi bepillantást nyerhetünk a kráter belsejébe. Következő megállónk a La Paz-vízesés és a környező kertek, a 28 hektáros területen a vízesésen kívül mélyebb bepillantást nyerhetünk a Costa Rica-i élővilágba: különféle pillangókat, kolibriket és egyéb madarakat, vadmacskákat, majmokat ismerhetünk meg. Természeti szépségekben bővelkedő napunk végén La Fortuna környéki szállásunkra érkezünk. Szállás.

3. nap: Arenal – Monteverde
Délelőtt kirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban. A szunnyadó Arenal-tűzhányó 1998-ban tört ki legutóbb, de lávafolyások azóta is előfordulnak. Délután Santa Elena Cloud Forest Reserve, vagyis magyarul hivatalosan köderdő területét fedezzük fel lombkorona-tanösvényen bejárva és kilátópontokról megfigyelve. Szállás Monteverdében.

4. nap: Monteverde – San Jose
Reggeli után Monteverde magával ragadó erdeit fedezzük fel, mely biológiai sokféleségéről ismert. Libegő és lombkorona-tanösvény (akár 70 méter magasságban) segítségével egyedi módon lépünk kapcsolatba a természettel. A továbbiakban El Trapiche-t keressük fel, ahol megismerkedünk a cukornád feldolgozással, kávétermesztéssel, valamint a csokoládé és egyéb tipikus Costa Rica-i növényi alapanyagok feldolgozásával. Délután visszautazás a fővárosba, San Joséba és szállás.

5. nap: San Jose – Guatemalaváros
Reggeli után városnézés San Jose-ban: Demokrácia-tér, Nemzeti Bíróság épülete, Nemzeti Színház, Los Yoses városnegyed, Egyetem és Campus, a Fém Iskolaépület, mely belga acélból készült, mégis olyan, mintha kőből lenne, központi piac és a katedrális. Látogatás az Arany Múzeumban és a Nemzeti Múzeumban. Végül a Hispanidad-szökőkút, majd kis szabadidő a San Pedro Bevásárlóközpontban. Transzfer a repülőtérre és elutazás Costa Ricából Guatemalába az ősi maja kultúra és színes piacok földjére. Érkezés Guatemalaváros repülőterére, majd transzfer a szállodába. Szállás.

6. nap: Guatemalaváros – Panajachel
Reggeli után indulás Atitlán-tóhoz. Panajachelben hajóra szállunk és csodás tájon haladva, a tó vízét átszelve Santiago Atitlánba érkezünk. Ezt a vidéket 95%-ban tzutuhil indiánok lakják, megélhetésüket ma is a mezőgazdaság biztosítja elsősorban. A túloldalra érkezvén Maximón, a dohányzó maja istenség meghökkentő környezetben lévő szentélyét keressük fel. Ezt az éjszakát Panajachelben töltjük.

7. nap: Chichicastenango – Antigua
Reggeli után Chichicastenangónak vesszük az irányt, hogy felfedezzük a híres és színes piacot. Az árusok a környező hegyekből és falvakból gyűlnek össze a központi térre, hogy értékesítsék áruikat. A virágárusok a templom lépcsőjén sorakoznak, és az utcát szőnyegek borítják, faragott maszkok és fazekasáruk mellett számos egyéb kézműves termék kapható. Megtekintjük a piac mellett található 400 éves Szt. Tamás templomot, mely a gyarmati építészet szép példája. Érdekessége, hogy egy maja templom alapjaira épült és lépcsősorát mint maja emléket a mai napig tisztelik. A sámánok továbbra is rituálékhoz használják a templomot, füstölőket és gyertyákat gyújtanak. A későbbiekben indulás Antigua Guatemala felé. Szállás Antiguában.

8. nap: Antigua – Copan
Reggeli után városnézés Antiguában. A madridi apácák által 1736-ban megnyitott Las Capuchinas-kolostort egy 1773-es földrengést követően elhagyták. A helyreállítás 1943-ban kezdődött és ma is zajlik. Érdekessége az egyedülálló kerek torony és az abból nyíló 18 hálófülke. Városnéző sétánk ódon hangulatú barokk belvárosban érinti a Central Parkot, a katedrálist, a Főkapitányok Palotáját és a La Merced-templomot. Délután indulás a hondurasi Copánba, határátkelés után elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás.

9. nap: Copán – Livingston
Reggeli a szállodában, majd felkeressük a hihetetlen COPÁN-t, a gazdagon faragott sztéléiről ismertté vált romvárost. Ezek az alkotások a város főterét kötötték össze a szomszédos, piramisok és a paloták alkotta felsővárossal. Valamint a város labdapályával is rendelkezett. A késő klasszikus korszakban Copán szokatlanul virágzó volt, ahol nem csak az uralkodó osztályok, de középosztálybeliek is kőházakban éltek. Délután visszatérünk Guatemalába és transzfer Livingstonba. Szállás.

10. nap: Rio Dulce – Flores
Reggeli után Rio Dulce folyón hajózva bepillantást nyerhetünk a helyi madárvilágba és elhaladunk San Felipe de Lara pompás kis vára mellett, mely 1652-ben épült, hogy megvédje a környék kereskedő karavánjait a kalózok fosztogatásaitól. Ezután folytatjuk utunkat Flores felé. Szállás Flores-ben.

11. nap: Tikal
Reggel indulás TIKAL-ba, az ősi maja civilizáció legnagyobb fennmaradt romvárosába. Ilyen még Mexikóban sincs. A méltán Világörökségi helyszín Mezoamerika egyik meghatározó birodalmának, a maja civilizációnak egyik legjelentősebb központja volt, mely Kr. u. 200 és 850 között élte fénykorát. Ebédünket a dzsungelben fogyasztjuk el. Délután visszatérés a szállodába. Szállás Flores-ben.

12. nap: Xunantunich (Belize) – Chetumal
Ezen a napon Belizen keresztül a mexikói Chetumalba utazunk. Határátkelés után Belize egyik legérdekesebb régészeti lelőhelye Xunantunich vár ránk. Majd indulás a mexikói határhoz és a belépést követően az éjszakát Chetumalban töltjük.

13. nap: Bacalar – Tulum – Riviera Maya
Reggeli után észak felé vesszük az irányt, utunk a varázslatos Bacalarban szakítjuk meg, melynek türkizkék lagúnája lélegzetelállító látványt nyújt. TULUM, minden más maja várossal ellentétben az egykori település közvetlenül a tengerparton épült fel. Legjelentősebb épületei: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Délután megérkezés Maja Riviérára, szálláshely elfoglalása. Szállás.

14. nap: Riviera Maya
Egész nap szabad idő, üdülés pihenés Maja Riviérán. Szállás.

15. nap: Riviera Maya – Cancun
Szabad program hazaindulásig. Délután Cancun repülőterére hajtunk, hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, európai átszállással az esti órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Antigua
- Copán maja emlékei
- Tikal

Repülőtéri illeték: kb. 148.000,- Ft/fő (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegy: 480,- USD/fő (Indulás előtt irodánkban fizetendő!)

Egyágyas felár: 252.000,- Ft/fő

Határátlépési illetékek: kb. 95,- USD/fő (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / Borravaló: 80,- USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező!
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 1,5%

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 14 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót a 2. naptól (reggeli és ebéd vagy vacsora, 12 főétkezés) a 13. nap estétől a 15. nap reggeliig all inclusive ellátás
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 148.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegyek árát: 480,- USD / fő
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. szeptember 29.-e!
- határátlépési illetékek: kb. 95,- USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 15-19 fő esetén a 59.700,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)