KUBA-JAMAIKA–MEXIKÓ–KAJMÁN SZIGETEK HAJÓÚT

„Az öreg halász és a tenger…”

Időpontok: 2019. december 01 - 12.

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Utazás: Budapest – Havanna – Budapest, útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. A körutazáson hajóval, transzferek helyi autóbuszokkal.
Elhelyezés: 7 éjszaka az MSC Opera hajó 2 ágyas belső FANTASTICA kabinjaiban, valamint 3 éjszaka helyi besorolású középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzó / WC-s szobában.
Ellátás: teljes ellátás 2. nap reggelitől a 10. napon ebédig, a 11. napon reggeli és ebéd.


1. nap: Budapest – Havanna
Érkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a havannai szállodába, szállás.

2. nap: Havanna – Santa Clara – Trinidad
Reggeli a szállodában, majd indulás SANTA CLARA-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot is, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ebéd egy kellemes helyi étteremben, majd továbbutazás Trinidadba. TRINIDAD több mint 500 éve alapított koloniális kisváros. Egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Itt ismét egy újabb arcát fedezzük fel az országnak. A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban: Plaza Mayor, Contra Bandido torony, katedrális, La Santissima Trinidad tér. Betérve a híres Canchanchara bárba, megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Szállás Trinidadban.

3. nap: Cienfuegos – Montemar N. P. – Guama – Havanna
Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos felé. Ismerkedés CIENFUEGOS nevezetességeivel. Autóbuszos panoráma városnézés a híres Malecon-on, ahol megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat. Rövid megálló a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. A francia telepesek által alapított település érdekessége az egyedi, európai jegyeket magánviselő építészeti stílusa. Belvárosi séta keretében folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését: Prado, José Marti tér, Kormányzói palota, Thomas Terry színház (kiváló akusztikájáról híres), katedrális. Továbbutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a nemzeti park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Kikötés a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalu hűen tükrözi az őslakos indiánok szokásait. Visszatérve a kikötőbe, látogatás Kuba legnagyobb krokodilfarmján. Itt természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Látogatás a „krokodil óvodában”, ahol a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Továbbutazás a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tettek kísérletet az amerikaiak, a híres partraszállás kapcsán. Az öböl történelmi múltja mellett az élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben. Visszautazás Havannába, transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Viñales-völgy
Fakultatív kirándulás a sziget nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba. A Havannától kb. 170 km-re lévő festői szépségű VIÑALES-VÖLGY felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Ezt a vidéket az ország „zöld” részének is nevezik. Utazás a zöldellő dohányültetvények mentén. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. Ma megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől a feldolgozásáig. Természetesen bemutatják a szivarsodrás művészetét is, előttünk készítik el a híres kubai szivarok egyikét, a „Habanos”-t. Következő állomásunk a páratlan szépségű Viñales-völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy „Boglya hegyek”, valamint az alattuk meghúzódó táj nyújt. Rövid pihenő a Dos Hermanas-völgy különleges sziklafalainál. Itt láthatjuk a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgözi le a turistákat. Késő délután visszatérés Havannába. Szállás a hajón.

5. nap: Havanna
Reggeli után városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető HAVANNÁ-ban, amely mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros egy időutazásra csábít minket. Itt egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága és a jelen, a retro, a szocializmus. Séta az óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Megtekintjük a Plaza de Armas-t („Fegyverek tere”), a Kormányzói palotát. Átsétálunk a Plaza San Francisco-ra, ahol a Tőzsde palota és az Assisi Szent Ferenc templom található. A Katedrális tér és a Plaza Vieja („Öreg tér”) sem marad ki a programunkból. Hemingway nyomába szegődünk. Szállás a hajón.

6. nap: Egész napos hajózás a tengeren
A hajón kipihenhetjük magunkat, ahol térítésmentesen vehetők igénybe a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények (kivétel néhány wellness program: pl. masszázs, amely térítés ellenében áll rendelkezésre).

7. nap: Jamaika / Montego Bay
Reggel kikötés JAMAIKÁN, Montego Bay-ben. Cromwellnek köszönhető, hogy a Karib-tenger közepén, Latin-Amerika szívében egy népes angol nyelvű ország jött létre. A sziget alakját sok mindenhez hasonlítják (pl. úszó tengeri teknős, vagy vízen sodródó falevél stb.). Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. 4x4 kerék meghajtású safari; rafting; delfinnel úszás stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Ocho Rios és a Dunns vízesés”. Az egész napos kirándulás a sziget egyik természeti szépségére összpontosít, ebéddel egybekötve. A DUNN’S RIVER FALLS kellemes kirándulóhely. Ez a kis folyó kb. 200 m magasból egy sziklás szurdok alján lépcsőzetesen ereszkedik le a tengerbe. A szurdok dzsungelében kényelmes ösvényen követhetjük a patakot, ahol trópusi növényeket is láthatunk (pl. páfrányok, bambusz, gyömbérliliom stb.). A bátrabbak meg is mártózhatnak a zuhatag által kialakított medencékben, ezért a fürdőruha, nem csúszós „süncipő” se maradjon ki a csomagolásnál! OCHO RIOS az északi part egyik üdülőközpontja, de túl sok látnivalót nem kínál. Szállás a hajón.

8. nap: Kajmán-szigetek / George Town
Reggel kikötés a Karib-térség egyik legeldugottabb szigetcsoportján, mely három kisebb szigetből áll. A területet a krokodilok egyik nemzetségéről, a Közép- és Dél-Amerikában honos kajmánokról nevezték el. Ilyen állatok azonban nincsenek a szigeteken. Feltételezések alapján a korai hajósok nagy iguanákat láttak a korallsziklákon sütkérezni, s kajmánoknak hitték. Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. katamarános kirándulás; kayak snorkel; delfinnel úszás stb.). Irodánk ajánlata közös programként (kb. 2,5 óra): „Szigettúra”. Buszról fedezzük fel George Town néhány nevezetességét, majd a nyugati partvidék felé haladva feltűnik a fehér homokos „Hétmérföldes tengerpart”. Látogatás a Teknősbéka farmon. Útközben lencsevégre kaphatjuk a „Poklot” is. Ez nem más, mint egy bizarr korallmészkő-alakzat, amit egy Hell nevű angol kormányzóról neveztek el. Visszatérve a hajóra délután behajózás. Szállás a hajón.

9. nap: Mexikó / Cozumel
Reggel kikötés a Mexikóhoz tartozó COZUMEL szigetén. Feltételezések szerint a „Fecske-szigeten” már a maják előtt is laktak. A Yucatán-félsziget közelében található kis sziget az egyik legnépszerűbb úti cél a búvárok és snorkeling kedvelők körében. A rendkívül gazdag víz alatti világot Jacques Cousteau fedezte fel 1959-ben. Véleménye és nyilatkozatai alapján ez az egyik legjobb merülő hely az egész világon. Ennek köszönhetően Tengeri Nemzeti Parkká nyilvánították, hogy megvédjék a kényes biológiai egyensúlyt a korallzátonyok és a gazdag trópusi halfajok között. Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. snorkel; Tulum maja város romjai; Xcaret Eco Park stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Cozumel fénypontjai”. A kirándulás során a kulturális, történelmi látnivalók mellett, híres partokat is felfedezhetünk. Látogatás a „Mini Mexikó” parkban, majd a Maya Cacao Gyárban, ahol megismerkedhetünk a csokoládé történetével, készítésével. Láthatjuk a híres „El Mirador” sziklahidat is a tengerparton. Betérve a Hacienda Antigua-ba láthatjuk, hogyan készül a mexikóiak nemzeti itala, a tequila. Este behajózás, szállás a hajón.

10. nap: Havanna
A mai napon még élvezhetjük a hajózást. Kikötés délután kb. 13:30-kor Kubában. Elhagyva a hajót még egy éjszakát töltünk Havannában. Este lehetőség adódik a világhírű Tropicana Show megtekintésére. Szállás Havannában.

11. nap: Havanna
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést a várossal, amit az 5. napon kihagytunk, vagy már nem jutott idő rá. Napközben ebéd. Koraeste transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

KUBA-JAMAIKA–MEXIKÓ–KAJMÁN SZIGETEK HAJÓÚT

2019. 12. 01.
12 nap
399 900 HUF/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Havanna – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést hajóval, transzferek helyi autóbuszokkal
- 3 éj szállást Kubában helyi besorolású középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 7 éjszaka szállást a hajón (MSC Opera) 2 ágyas, belső FANTASTICA kabinokban
- ellátás a 2. napon reggeli, ebéd, vacsora, a 3. napon reggeli, ebéd (ital nélkül)
- 3. nap vacsorától 10. nap ebédig a hajón teljes ellátás korlátozott italfogyasztással (a büféétteremben reggelihez alapitalok, továbbá egész nap jeges víz)
- a 11. napon reggelit és ebédet (ital nélkül)
- a kirándulásokat a programleírás szerint
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 179.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a külső ablakos-, illetve a balkonos kabin felárát
- kikötői illetéket: 48.000,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- a kubai turista kártya (vízum) díját kb. 35,- € (Itthon indulás előtt fizetendő!)
- a kubai turista kártya (vízum) ügyintézési díját: 3.500,- Ft
- kilépési illetéket Kubából: kb. 25,- CUC (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban, készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyiek részére az 1-3. és 10-11. napra: 20,- € (Helyszínen fizetendő!)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete számára: 70,- € (Itthon indulás előtt fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 25 – 29 fő indulása esetén a 42.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat!

Fakultatív programok:


A hajóstársaság az un. téli programárakat csak május elején teszi közzé, ezekről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni!

4. nap Kuba: Viñales-völgy
7. nap Jamaika: Ocho Rios és a Dunns vízesés
8. nap Kajmán szigetek: Szigettúra
9. nap Mexikó: Cozumel fénypontjai
10. nap Kuba: híres Tropicana Show

A fentiekben jelzett fakultatív kirándulások, kötelező szervízdíj/borravaló a hajó személyzete számára valamint a kubai turista kártya (vízum) díjának FIZETÉSI határideje (EUR):
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. szeptember 1-je!
A fakultatív kirándulások részvételi díját a hajótársaság 2019. május elejéig adja meg!
A fakultatív kirándulások min. 16 fő esetén magyar nyelvű idegenvezetéssel történnek, kisebb létszám esetén az angol nyelvű csoportokhoz lehet jelentkezni. 

Figyelem! Speciális útlemondási feltételek!


TÁJÉKOZTATJUK, AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!
1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a szerződéskötéskor fizetendő előleg 50%-a a teljes részvételi díjnak.
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:
- 90 – 61 napon belüli lemondás esetén: 15 %
- 60 – 45 napon belüli lemondás esetén: 30 %
- 44 – 36 napon belüli lemondás esetén: 45 %
- 35 – 21 napon belüli lemondás esetén: 75 %
- 20 napon belüli lemondás esetén, vagy lemondás nélkül: 100 %

Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak az ÁNTSZ-nél:

Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
NEMZETKÖZI OLTÓKÖZPONT

A változtatás jogát fenntartjuk!

Betelt
Út neve: KUBA-JAMAIKA–MEXIKÓ–KAJMÁN SZIGETEK HAJÓÚT
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

KUBA-JAMAIKA–MEXIKÓ–KAJMÁN SZIGETEK HAJÓÚT

„Az öreg halász és a tenger…”

Indulási dátumok:
2019.12.01

Utazás: Budapest – Havanna – Budapest, útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. A körutazáson hajóval, transzferek helyi autóbuszokkal.
Elhelyezés: 7 éjszaka az MSC Opera hajó 2 ágyas belső FANTASTICA kabinjaiban, valamint 3 éjszaka helyi besorolású középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzó / WC-s szobában.
Ellátás: teljes ellátás 2. nap reggelitől a 10. napon ebédig, a 11. napon reggeli és ebéd.


1. nap: Budapest – Havanna
Érkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a havannai szállodába, szállás.

2. nap: Havanna – Santa Clara – Trinidad
Reggeli a szállodában, majd indulás SANTA CLARA-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot is, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ebéd egy kellemes helyi étteremben, majd továbbutazás Trinidadba. TRINIDAD több mint 500 éve alapított koloniális kisváros. Egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Itt ismét egy újabb arcát fedezzük fel az országnak. A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban: Plaza Mayor, Contra Bandido torony, katedrális, La Santissima Trinidad tér. Betérve a híres Canchanchara bárba, megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Szállás Trinidadban.

3. nap: Cienfuegos – Montemar N. P. – Guama – Havanna
Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos felé. Ismerkedés CIENFUEGOS nevezetességeivel. Autóbuszos panoráma városnézés a híres Malecon-on, ahol megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat. Rövid megálló a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. A francia telepesek által alapított település érdekessége az egyedi, európai jegyeket magánviselő építészeti stílusa. Belvárosi séta keretében folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését: Prado, José Marti tér, Kormányzói palota, Thomas Terry színház (kiváló akusztikájáról híres), katedrális. Továbbutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a nemzeti park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Kikötés a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalu hűen tükrözi az őslakos indiánok szokásait. Visszatérve a kikötőbe, látogatás Kuba legnagyobb krokodilfarmján. Itt természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Látogatás a „krokodil óvodában”, ahol a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Továbbutazás a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tettek kísérletet az amerikaiak, a híres partraszállás kapcsán. Az öböl történelmi múltja mellett az élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben. Visszautazás Havannába, transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Viñales-völgy
Fakultatív kirándulás a sziget nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba. A Havannától kb. 170 km-re lévő festői szépségű VIÑALES-VÖLGY felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Ezt a vidéket az ország „zöld” részének is nevezik. Utazás a zöldellő dohányültetvények mentén. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. Ma megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől a feldolgozásáig. Természetesen bemutatják a szivarsodrás művészetét is, előttünk készítik el a híres kubai szivarok egyikét, a „Habanos”-t. Következő állomásunk a páratlan szépségű Viñales-völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy „Boglya hegyek”, valamint az alattuk meghúzódó táj nyújt. Rövid pihenő a Dos Hermanas-völgy különleges sziklafalainál. Itt láthatjuk a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgözi le a turistákat. Késő délután visszatérés Havannába. Szállás a hajón.

5. nap: Havanna
Reggeli után városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető HAVANNÁ-ban, amely mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros egy időutazásra csábít minket. Itt egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága és a jelen, a retro, a szocializmus. Séta az óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Megtekintjük a Plaza de Armas-t („Fegyverek tere”), a Kormányzói palotát. Átsétálunk a Plaza San Francisco-ra, ahol a Tőzsde palota és az Assisi Szent Ferenc templom található. A Katedrális tér és a Plaza Vieja („Öreg tér”) sem marad ki a programunkból. Hemingway nyomába szegődünk. Szállás a hajón.

6. nap: Egész napos hajózás a tengeren
A hajón kipihenhetjük magunkat, ahol térítésmentesen vehetők igénybe a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények (kivétel néhány wellness program: pl. masszázs, amely térítés ellenében áll rendelkezésre).

7. nap: Jamaika / Montego Bay
Reggel kikötés JAMAIKÁN, Montego Bay-ben. Cromwellnek köszönhető, hogy a Karib-tenger közepén, Latin-Amerika szívében egy népes angol nyelvű ország jött létre. A sziget alakját sok mindenhez hasonlítják (pl. úszó tengeri teknős, vagy vízen sodródó falevél stb.). Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. 4x4 kerék meghajtású safari; rafting; delfinnel úszás stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Ocho Rios és a Dunns vízesés”. Az egész napos kirándulás a sziget egyik természeti szépségére összpontosít, ebéddel egybekötve. A DUNN’S RIVER FALLS kellemes kirándulóhely. Ez a kis folyó kb. 200 m magasból egy sziklás szurdok alján lépcsőzetesen ereszkedik le a tengerbe. A szurdok dzsungelében kényelmes ösvényen követhetjük a patakot, ahol trópusi növényeket is láthatunk (pl. páfrányok, bambusz, gyömbérliliom stb.). A bátrabbak meg is mártózhatnak a zuhatag által kialakított medencékben, ezért a fürdőruha, nem csúszós „süncipő” se maradjon ki a csomagolásnál! OCHO RIOS az északi part egyik üdülőközpontja, de túl sok látnivalót nem kínál. Szállás a hajón.

8. nap: Kajmán-szigetek / George Town
Reggel kikötés a Karib-térség egyik legeldugottabb szigetcsoportján, mely három kisebb szigetből áll. A területet a krokodilok egyik nemzetségéről, a Közép- és Dél-Amerikában honos kajmánokról nevezték el. Ilyen állatok azonban nincsenek a szigeteken. Feltételezések alapján a korai hajósok nagy iguanákat láttak a korallsziklákon sütkérezni, s kajmánoknak hitték. Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. katamarános kirándulás; kayak snorkel; delfinnel úszás stb.). Irodánk ajánlata közös programként (kb. 2,5 óra): „Szigettúra”. Buszról fedezzük fel George Town néhány nevezetességét, majd a nyugati partvidék felé haladva feltűnik a fehér homokos „Hétmérföldes tengerpart”. Látogatás a Teknősbéka farmon. Útközben lencsevégre kaphatjuk a „Poklot” is. Ez nem más, mint egy bizarr korallmészkő-alakzat, amit egy Hell nevű angol kormányzóról neveztek el. Visszatérve a hajóra délután behajózás. Szállás a hajón.

9. nap: Mexikó / Cozumel
Reggel kikötés a Mexikóhoz tartozó COZUMEL szigetén. Feltételezések szerint a „Fecske-szigeten” már a maják előtt is laktak. A Yucatán-félsziget közelében található kis sziget az egyik legnépszerűbb úti cél a búvárok és snorkeling kedvelők körében. A rendkívül gazdag víz alatti világot Jacques Cousteau fedezte fel 1959-ben. Véleménye és nyilatkozatai alapján ez az egyik legjobb merülő hely az egész világon. Ennek köszönhetően Tengeri Nemzeti Parkká nyilvánították, hogy megvédjék a kényes biológiai egyensúlyt a korallzátonyok és a gazdag trópusi halfajok között. Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve a kikötő környékét vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. snorkel; Tulum maja város romjai; Xcaret Eco Park stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Cozumel fénypontjai”. A kirándulás során a kulturális, történelmi látnivalók mellett, híres partokat is felfedezhetünk. Látogatás a „Mini Mexikó” parkban, majd a Maya Cacao Gyárban, ahol megismerkedhetünk a csokoládé történetével, készítésével. Láthatjuk a híres „El Mirador” sziklahidat is a tengerparton. Betérve a Hacienda Antigua-ba láthatjuk, hogyan készül a mexikóiak nemzeti itala, a tequila. Este behajózás, szállás a hajón.

10. nap: Havanna
A mai napon még élvezhetjük a hajózást. Kikötés délután kb. 13:30-kor Kubában. Elhagyva a hajót még egy éjszakát töltünk Havannában. Este lehetőség adódik a világhírű Tropicana Show megtekintésére. Szállás Havannában.

11. nap: Havanna
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést a várossal, amit az 5. napon kihagytunk, vagy már nem jutott idő rá. Napközben ebéd. Koraeste transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Árak:
399 900 HUF

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Havanna – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést hajóval, transzferek helyi autóbuszokkal
- 3 éj szállást Kubában helyi besorolású középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 7 éjszaka szállást a hajón (MSC Opera) 2 ágyas, belső FANTASTICA kabinokban
- ellátás a 2. napon reggeli, ebéd, vacsora, a 3. napon reggeli, ebéd (ital nélkül)
- 3. nap vacsorától 10. nap ebédig a hajón teljes ellátás korlátozott italfogyasztással (a büféétteremben reggelihez alapitalok, továbbá egész nap jeges víz)
- a 11. napon reggelit és ebédet (ital nélkül)
- a kirándulásokat a programleírás szerint
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 179.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a külső ablakos-, illetve a balkonos kabin felárát
- kikötői illetéket: 48.000,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- a kubai turista kártya (vízum) díját kb. 35,- € (Itthon indulás előtt fizetendő!)
- a kubai turista kártya (vízum) ügyintézési díját: 3.500,- Ft
- kilépési illetéket Kubából: kb. 25,- CUC (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban, készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyiek részére az 1-3. és 10-11. napra: 20,- € (Helyszínen fizetendő!)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete számára: 70,- € (Itthon indulás előtt fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 25 – 29 fő indulása esetén a 42.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat!

Fakultatív programok:


A hajóstársaság az un. téli programárakat csak május elején teszi közzé, ezekről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni!

4. nap Kuba: Viñales-völgy
7. nap Jamaika: Ocho Rios és a Dunns vízesés
8. nap Kajmán szigetek: Szigettúra
9. nap Mexikó: Cozumel fénypontjai
10. nap Kuba: híres Tropicana Show

A fentiekben jelzett fakultatív kirándulások, kötelező szervízdíj/borravaló a hajó személyzete számára valamint a kubai turista kártya (vízum) díjának FIZETÉSI határideje (EUR):
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. szeptember 1-je!
A fakultatív kirándulások részvételi díját a hajótársaság 2019. május elejéig adja meg!
A fakultatív kirándulások min. 16 fő esetén magyar nyelvű idegenvezetéssel történnek, kisebb létszám esetén az angol nyelvű csoportokhoz lehet jelentkezni. 

Figyelem! Speciális útlemondási feltételek!


TÁJÉKOZTATJUK, AZ ÚTRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK!
1. Az Utazási Szerződés 7. pontja szerint, a szerződéskötéskor fizetendő előleg 50%-a a teljes részvételi díjnak.
2. Az Utazási Szerződés 12. pontja szerinti bánatpénz az alábbi százalékokra (teljes részvételi díj %-ban) módosul:
- 90 – 61 napon belüli lemondás esetén: 15 %
- 60 – 45 napon belüli lemondás esetén: 30 %
- 44 – 36 napon belüli lemondás esetén: 45 %
- 35 – 21 napon belüli lemondás esetén: 75 %
- 20 napon belüli lemondás esetén, vagy lemondás nélkül: 100 %

Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak az ÁNTSZ-nél:

Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
NEMZETKÖZI OLTÓKÖZPONT

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')