MADAGASZKÁR - MAURITIUS

A titokzatos „nyolcadik kontinens”

Időpontok: 2019. október 23 - november 10.

,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Utazás az ellentétek világába. Madagaszkár legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldek, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, trópusi esőerdők, a száraz dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, mora-mora, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – utazás nem csak térben, hanem időben is... Mauritius pedig egy olyan hely, ahol minden tiszta, dús növényzettel, mélykék tengerrel és fehér homokos tengerparttal találkozunk. Mark Twain egykor ezt írta a szigetről: Isten Mauritiusról mintázhatta valaha a paradicsomot.

Utazás: Budapest – Madagaszkár és Mauritius – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, átszállással. A körutazáson autóbusszal valamint helyi belső repülőjáratokkal.
Elhelyezés: helyi besorolású középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (egyszerű reggeli és vacsora) és ebéd a 9. 12. 14. és 16. napon

1. nap: Budapest – Antananarivo
Elutazás az esti órákban isztambuli átszállással Antananarivoba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo
Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, ANTANANARIVO-ba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

3. nap: Andasibe
Reggeli után elindulunk kelet felé, hogy közelről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk, joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. Útközben megállunk egy Hüllő Farmon, ahol a sziget legtöbb hüllőfajával ismerkedhetünk meg: kaméleonok, iguánák, gekkók, krokodilok, különleges lepkék valamint két makifajjal is. Délután meglátogatunk egy magánrezervátumt, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és készíthetünk “szelfit” itt élő makikkal! Vacsora, szállás Andasibe-ben.

4. nap: Andasibe – Antananarivo
A mai napon a hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Felejthetetlen élmény lesz hallgatni a makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak, „énekük” akár három kilométerre is elhallatszik. Számos más különleges állat-és növényfajjal (orchidea és páfrányfaj) találkozhatunk. Visszautazás Antananarivoba, érkezés az esti órákban. Vacsora, szállás.

5. nap: Tulear – Ifaty
Menetrend függvényében repülés a sziget déli részébe TULEAR-ba. Továbbutazás busszal az Indiai-óceán partján fekvő festői kis halászfaluba, IFATY-ba, ahol hagyjuk, hogy átjárjon minket a nyugalom és a madagaszkári „mora-mora”, - jelentése lassan-lassan,- életstílus. Pihenés, szabadprogram tengerparti szállodánkban. Vacsora, szállás.

6. nap: Ifaty
Délelőtt kirándulás a szigorúan védett IFATY TÜSKÉS ERDŐ-be, ahol megfigyelhetjük a szárazsághoz alkalmazkodott növényzetet és lakóit: majomkenyérfákat, melyek, rendkívül vastag törzsükkel a növényvilág leglátványosabb természeti jelenségei közé tartoznak. A majomkenyérfa,- melyet a helyiek baobabnak hívnak,- a 4-5000 éves kort is megélheti. Továbbá, ha szerencsénk van makikat, kaméleonokat, különféle madarakat láthatunk valamint a helyeik által használt gyógyhatású növényekkel is megismerkedhetünk. Délután pihenés, szabadprogram vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: üvegfenekű hajókirándulás a korallzátonyhoz, pirogue (tradicionális halászcsónak) kirándulás a korallzátonyhoz stb. Vacsora, szállás.

7. nap: Tulear – Ranohira
Utazás a „Nap városába” TULEAR-ba. Látogatás a Kagylópiacon, ahol kagylóból készült és más, a régióra jellemző dísztárgyak választékával találkozunk. Rövid pihenőt teszünk a Baktérítőnél, majd átutazunk ILAKAKA-n, a Zafírvároson. Az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Útközben megcsodálhatjuk a hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket, ugyanis a törzsek szebb házakat építenek halottaiknak, mint saját maguknak. A napsütötte szavannák után már Isalo sziklás tájait látjuk. A naplementét az „ISALO ABLAKA” hatalmas sziklaképződményéről nézzük meg, ahonnan láthatjuk, hogyan változik át a sziklás táj színei az esti fényben. Vacsora Ranohira környékén.

8. nap: Ranohira – Isalo Nemzeti Park
Egész napos túrára indulunk a sziget legnépszerűbb nemzeti parkjában, az ISALO NEMZETI PARK-ban. A tájat hatalmas homokkő sziklák és kanyonok uralják. A sziklák tetején vezető szűk ösvények, hegyi források, az egyedülálló növényzet (tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok stb.) és állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Nem marad el a lemúrokkal való találkozás sem, catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat láthatunk itt. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A túra útvonalát, nehézségét a helyszínen a résztvevők fizikai erőnlététől függően szervezzük meg! Vacsora Ranohira környékén.

9. nap: Ranohira – Ambalavao
Reggeli után elhagyjuk Isalo sziklás tájait. Az út folyamán a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: Isalo homokkő sziklái, füves-fás szavannák, amelyek átadják helyüket a szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd lassan feltűnnek az első rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosaik. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe. Megállunk az ANJA MAGÁNPARK-ban, ahol két órás sétatúrára indulunk: vidám gyűrűsfarkú maki csapatokkal találkozhatunk valamint a régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedhetünk. Továbbutazunk AMBALAVAO városába, ahol meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt. Itt állítják elő az Avoho fa kérgéből híres antemoro papírt. Vacsora, szállás Ambalavaóban.

10. nap: Fianarantsoa – Ranomafana
FIANARANTSOA, Madagaszkár második legnagyobb városa. Városnézés, majd felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét. A nemzetközi hírű művész nemcsak a szigeten fotózik de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki. Továbbutazunk és estére megérkezünk RANOMAFANA faluba, mely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Vacsora, szállás Ranomafanában.

11. nap: Ranomafana – Antsirabe
A RANOMAFANA NEMZETI PARK, az UNESCO Világörökség része és számos őshonos, endemikus állat, - itt él a híres bambusz lemúr, vörös maki és a törpe egérmaki is - és növényfajt rejt magában. Továbbutazunk Közép-Madagaszkár tájain, meglátogatjuk AMBOSITRA városát, amely a fafaragás központja és a zafimaniri törzs legfontosabb városa. A törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Megnézünk egy igazi fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Ezt követően helyi specialitásokat kóstolunk és ebéd közben a régióra jellemző tánc és zenei folklór előadást élvezhetjük. Irány az 1500 méter magasan fekvő ANTSIRABE-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa. Vacsora, szállás Antsirabében.

12. nap: Antsirabe – Antananarivo
Reggelink után az Antsirabe-től félórára található BETAFO faluba indulunk, ahol az ország talán legszebb rizsteraszai találhatók. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst. Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, ami nagyon távol áll a mi világunktól. Egy órás sétát teszünk a faluban és a rizsföldek mellett. Visszaindulunk ANTSIRABE-be, rövid városnézés: francia koloniális stílusban épült házak,katedrális, Benyovszky Móric grófról elnevezett utca. Látogatás egy ékszerkészítő atelier-ben, ahol a szigeten fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímzőműhelybe. Irány a főváros, útközben megállunk AMBATOLAMPY faluban, hogy megismerkedjünk egy autentikus, tradicionális öntödével és műhellyel, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Estefelé érkezünk meg Antananarivo-ba, ahol, ha időnk engedi ellátogathatunk szuveníreket vásárolni a hatalmas kézműves, tradicionális piacra. Vacsora, szállás Antananarivóban.

13. nap: Antananarivo – Mauritius
Városnézés a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is! Meglátogatjuk a várostól nem messze fekvő, XVII. században épült és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga Királyi Palotát, mely a madagaszkári királyok egykori székhelye. A palotából gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra is. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében repülés Mauritius szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

14. nap: Nyugati szigettúra Mauritiuson
Egész napos szigettúra ebéddel. A TROU AUX CERFS egy 85 méter mély és 200 méter széles természetes vulkanikus krátér, amely több millió évvel ezelőtt keletkezett. Utunk a BLACK RIVER GORGES Nemzeti Parkon halad át, ahol számos veszélyeztetett állat és növényfaj látható. Az 550 m tengerszint feletti magasságban található GRAND BASSIN tavat és az ott található hindu templomot a helyi hívek szentként tisztelik. A tó egy már kialudt vulkán kráterében alakult ki. A hívők úgy tartják, a tó vize a szent indiai Gangesz folyóval áll kapcsolatban. Látogatás a LA RHUMERIE DE CHAMAREL üzemben, ahol máig helyben termelik a cukornádat, melyből többféle rum készül. A program végén kóstolási lehetőség. Mauritius egyik leglátványosabb vízesése a CHAMARE-vízesés, mely 90 méter magasságból zúdul le, miközben varázslatos erdők és hegyek ölelik körbe. Közelében található a színes természeti jelenség, a HÉTSZÍNŰ FÖLD. Egy kis területen a homokdűnék különböző színekben pompáznak, melyek az eső ellenére sem erodálódnak. Vacsora és szállás.

15. nap: Mauritius
Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

16. nap: Északi szigettúra Mauritiuson
Egész napos szigettúra ebéddel. Irány a Pamplemousses Garden, a világ egyik leghíresebb botanikus kertje, ahol 100 esztendős ősfák, pompás óriásliliomok valamint minden negyedik évben virágzó királypálmák láthatók. PORT LOUIS a szigetország kereskedelmi és adminisztrációs központja: Fort Adelaide erőd, központi piac, Blue Penny bélyegmúzeum, Caudan Waterfront vásárlási lehetőséggel. A Pieter Both hegységen keresztül utazva érkezünk meg a cukor múzeumba, ahol láthatjuk az egész sziget történetét, illetve az itt készített cukor és a rum fajtákat is. Vacsora, szállás.

17. nap: Mauritius
Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

18. nap: Déli szigettúra Mauritiuson – hazautazás
Egész napos szigettúra ebéddel. Napunkat a BOIS CHERY teaültetvényen kezdjük, ahol a teagyártás történelmével ismerkedünk meg. Továbbutazás a La Vanille krokodil- és óriásteknős parkba, mely esőerdőkkel borított völgyben helyezkedik el. A park felfedezése során buja növényzettel, krokodilokkal, óriásteknősökkel, helyi emlősökkel és hüllőkkel, valamint a világon egyedülálló lepkegyűjteménnyel találkozhatunk. Irány a XIX. századi SAINT AUBIN ház, ahol a vanília, orchidea, flamingóvirág ültetvények mellett a rum lepárló üzemet is megtekintjük és megízlelhetjük a helyben készült rumot. Mielőtt búcsút veszünk a szigettől megállunk a híres GRIS GRIS tengerpartján, ahol a fekete sziklákat dühös hullámok varázsolják fehérré. Transzfer a repülőtérre, hazarepülés az esti órákban. Éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre a reggeli órákban, menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség:
Madagaszkár: Ambohimanga Királydombja, Atsinanana Nemzeti Parkok
Mauritius: Le Morne Kultúrtáj

 

MADAGASZKÁR - MAURITIUS

2019. 10. 23.
19 nap
958 000 HUF/fő

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 148.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: kb. 600,- EUR (Itthon az elutazás előtt fizetendő!)

Egyágyas felár: 229.600,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja, kivéve a fakultatív programok árát!

Vízumdíjak:
Madagaszkár: kb. 35,- EUR (A repülőtéren érkezéskor fizetendő!)
Mauritius: magyar állampolgárok részére vízummentes

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 70,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Betelt
Út neve: MADAGASZKÁR - MAURITIUS
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

MADAGASZKÁR - MAURITIUS

A titokzatos „nyolcadik kontinens”

Indulási dátumok:
2019.10.23

Utazás az ellentétek világába. Madagaszkár legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldek, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, trópusi esőerdők, a száraz dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, mora-mora, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – utazás nem csak térben, hanem időben is... Mauritius pedig egy olyan hely, ahol minden tiszta, dús növényzettel, mélykék tengerrel és fehér homokos tengerparttal találkozunk. Mark Twain egykor ezt írta a szigetről: Isten Mauritiusról mintázhatta valaha a paradicsomot.

Utazás: Budapest – Madagaszkár és Mauritius – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, átszállással. A körutazáson autóbusszal valamint helyi belső repülőjáratokkal.
Elhelyezés: helyi besorolású középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (egyszerű reggeli és vacsora) és ebéd a 9. 12. 14. és 16. napon

1. nap: Budapest – Antananarivo
Elutazás az esti órákban isztambuli átszállással Antananarivoba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo
Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, ANTANANARIVO-ba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

3. nap: Andasibe
Reggeli után elindulunk kelet felé, hogy közelről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk, joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. Útközben megállunk egy Hüllő Farmon, ahol a sziget legtöbb hüllőfajával ismerkedhetünk meg: kaméleonok, iguánák, gekkók, krokodilok, különleges lepkék valamint két makifajjal is. Délután meglátogatunk egy magánrezervátumt, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és készíthetünk “szelfit” itt élő makikkal! Vacsora, szállás Andasibe-ben.

4. nap: Andasibe – Antananarivo
A mai napon a hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Felejthetetlen élmény lesz hallgatni a makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak, „énekük” akár három kilométerre is elhallatszik. Számos más különleges állat-és növényfajjal (orchidea és páfrányfaj) találkozhatunk. Visszautazás Antananarivoba, érkezés az esti órákban. Vacsora, szállás.

5. nap: Tulear – Ifaty
Menetrend függvényében repülés a sziget déli részébe TULEAR-ba. Továbbutazás busszal az Indiai-óceán partján fekvő festői kis halászfaluba, IFATY-ba, ahol hagyjuk, hogy átjárjon minket a nyugalom és a madagaszkári „mora-mora”, - jelentése lassan-lassan,- életstílus. Pihenés, szabadprogram tengerparti szállodánkban. Vacsora, szállás.

6. nap: Ifaty
Délelőtt kirándulás a szigorúan védett IFATY TÜSKÉS ERDŐ-be, ahol megfigyelhetjük a szárazsághoz alkalmazkodott növényzetet és lakóit: majomkenyérfákat, melyek, rendkívül vastag törzsükkel a növényvilág leglátványosabb természeti jelenségei közé tartoznak. A majomkenyérfa,- melyet a helyiek baobabnak hívnak,- a 4-5000 éves kort is megélheti. Továbbá, ha szerencsénk van makikat, kaméleonokat, különféle madarakat láthatunk valamint a helyeik által használt gyógyhatású növényekkel is megismerkedhetünk. Délután pihenés, szabadprogram vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: üvegfenekű hajókirándulás a korallzátonyhoz, pirogue (tradicionális halászcsónak) kirándulás a korallzátonyhoz stb. Vacsora, szállás.

7. nap: Tulear – Ranohira
Utazás a „Nap városába” TULEAR-ba. Látogatás a Kagylópiacon, ahol kagylóból készült és más, a régióra jellemző dísztárgyak választékával találkozunk. Rövid pihenőt teszünk a Baktérítőnél, majd átutazunk ILAKAKA-n, a Zafírvároson. Az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Útközben megcsodálhatjuk a hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket, ugyanis a törzsek szebb házakat építenek halottaiknak, mint saját maguknak. A napsütötte szavannák után már Isalo sziklás tájait látjuk. A naplementét az „ISALO ABLAKA” hatalmas sziklaképződményéről nézzük meg, ahonnan láthatjuk, hogyan változik át a sziklás táj színei az esti fényben. Vacsora Ranohira környékén.

8. nap: Ranohira – Isalo Nemzeti Park
Egész napos túrára indulunk a sziget legnépszerűbb nemzeti parkjában, az ISALO NEMZETI PARK-ban. A tájat hatalmas homokkő sziklák és kanyonok uralják. A sziklák tetején vezető szűk ösvények, hegyi források, az egyedülálló növényzet (tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok stb.) és állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Nem marad el a lemúrokkal való találkozás sem, catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat láthatunk itt. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A túra útvonalát, nehézségét a helyszínen a résztvevők fizikai erőnlététől függően szervezzük meg! Vacsora Ranohira környékén.

9. nap: Ranohira – Ambalavao
Reggeli után elhagyjuk Isalo sziklás tájait. Az út folyamán a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: Isalo homokkő sziklái, füves-fás szavannák, amelyek átadják helyüket a szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd lassan feltűnnek az első rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosaik. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe. Megállunk az ANJA MAGÁNPARK-ban, ahol két órás sétatúrára indulunk: vidám gyűrűsfarkú maki csapatokkal találkozhatunk valamint a régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedhetünk. Továbbutazunk AMBALAVAO városába, ahol meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt. Itt állítják elő az Avoho fa kérgéből híres antemoro papírt. Vacsora, szállás Ambalavaóban.

10. nap: Fianarantsoa – Ranomafana
FIANARANTSOA, Madagaszkár második legnagyobb városa. Városnézés, majd felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét. A nemzetközi hírű művész nemcsak a szigeten fotózik de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki. Továbbutazunk és estére megérkezünk RANOMAFANA faluba, mely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Vacsora, szállás Ranomafanában.

11. nap: Ranomafana – Antsirabe
A RANOMAFANA NEMZETI PARK, az UNESCO Világörökség része és számos őshonos, endemikus állat, - itt él a híres bambusz lemúr, vörös maki és a törpe egérmaki is - és növényfajt rejt magában. Továbbutazunk Közép-Madagaszkár tájain, meglátogatjuk AMBOSITRA városát, amely a fafaragás központja és a zafimaniri törzs legfontosabb városa. A törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Megnézünk egy igazi fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Ezt követően helyi specialitásokat kóstolunk és ebéd közben a régióra jellemző tánc és zenei folklór előadást élvezhetjük. Irány az 1500 méter magasan fekvő ANTSIRABE-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa. Vacsora, szállás Antsirabében.

12. nap: Antsirabe – Antananarivo
Reggelink után az Antsirabe-től félórára található BETAFO faluba indulunk, ahol az ország talán legszebb rizsteraszai találhatók. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst. Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, ami nagyon távol áll a mi világunktól. Egy órás sétát teszünk a faluban és a rizsföldek mellett. Visszaindulunk ANTSIRABE-be, rövid városnézés: francia koloniális stílusban épült házak,katedrális, Benyovszky Móric grófról elnevezett utca. Látogatás egy ékszerkészítő atelier-ben, ahol a szigeten fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímzőműhelybe. Irány a főváros, útközben megállunk AMBATOLAMPY faluban, hogy megismerkedjünk egy autentikus, tradicionális öntödével és műhellyel, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Estefelé érkezünk meg Antananarivo-ba, ahol, ha időnk engedi ellátogathatunk szuveníreket vásárolni a hatalmas kézműves, tradicionális piacra. Vacsora, szállás Antananarivóban.

13. nap: Antananarivo – Mauritius
Városnézés a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is! Meglátogatjuk a várostól nem messze fekvő, XVII. században épült és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga Királyi Palotát, mely a madagaszkári királyok egykori székhelye. A palotából gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra is. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében repülés Mauritius szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

14. nap: Nyugati szigettúra Mauritiuson
Egész napos szigettúra ebéddel. A TROU AUX CERFS egy 85 méter mély és 200 méter széles természetes vulkanikus krátér, amely több millió évvel ezelőtt keletkezett. Utunk a BLACK RIVER GORGES Nemzeti Parkon halad át, ahol számos veszélyeztetett állat és növényfaj látható. Az 550 m tengerszint feletti magasságban található GRAND BASSIN tavat és az ott található hindu templomot a helyi hívek szentként tisztelik. A tó egy már kialudt vulkán kráterében alakult ki. A hívők úgy tartják, a tó vize a szent indiai Gangesz folyóval áll kapcsolatban. Látogatás a LA RHUMERIE DE CHAMAREL üzemben, ahol máig helyben termelik a cukornádat, melyből többféle rum készül. A program végén kóstolási lehetőség. Mauritius egyik leglátványosabb vízesése a CHAMARE-vízesés, mely 90 méter magasságból zúdul le, miközben varázslatos erdők és hegyek ölelik körbe. Közelében található a színes természeti jelenség, a HÉTSZÍNŰ FÖLD. Egy kis területen a homokdűnék különböző színekben pompáznak, melyek az eső ellenére sem erodálódnak. Vacsora és szállás.

15. nap: Mauritius
Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

16. nap: Északi szigettúra Mauritiuson
Egész napos szigettúra ebéddel. Irány a Pamplemousses Garden, a világ egyik leghíresebb botanikus kertje, ahol 100 esztendős ősfák, pompás óriásliliomok valamint minden negyedik évben virágzó királypálmák láthatók. PORT LOUIS a szigetország kereskedelmi és adminisztrációs központja: Fort Adelaide erőd, központi piac, Blue Penny bélyegmúzeum, Caudan Waterfront vásárlási lehetőséggel. A Pieter Both hegységen keresztül utazva érkezünk meg a cukor múzeumba, ahol láthatjuk az egész sziget történetét, illetve az itt készített cukor és a rum fajtákat is. Vacsora, szállás.

17. nap: Mauritius
Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

18. nap: Déli szigettúra Mauritiuson – hazautazás
Egész napos szigettúra ebéddel. Napunkat a BOIS CHERY teaültetvényen kezdjük, ahol a teagyártás történelmével ismerkedünk meg. Továbbutazás a La Vanille krokodil- és óriásteknős parkba, mely esőerdőkkel borított völgyben helyezkedik el. A park felfedezése során buja növényzettel, krokodilokkal, óriásteknősökkel, helyi emlősökkel és hüllőkkel, valamint a világon egyedülálló lepkegyűjteménnyel találkozhatunk. Irány a XIX. századi SAINT AUBIN ház, ahol a vanília, orchidea, flamingóvirág ültetvények mellett a rum lepárló üzemet is megtekintjük és megízlelhetjük a helyben készült rumot. Mielőtt búcsút veszünk a szigettől megállunk a híres GRIS GRIS tengerpartján, ahol a fekete sziklákat dühös hullámok varázsolják fehérré. Transzfer a repülőtérre, hazarepülés az esti órákban. Éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre a reggeli órákban, menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség:
Madagaszkár: Ambohimanga Királydombja, Atsinanana Nemzeti Parkok
Mauritius: Le Morne Kultúrtáj

 

Árak:
958 000 HUF

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 148.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: kb. 600,- EUR (Itthon az elutazás előtt fizetendő!)

Egyágyas felár: 229.600,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja, kivéve a fakultatív programok árát!

Vízumdíjak:
Madagaszkár: kb. 35,- EUR (A repülőtéren érkezéskor fizetendő!)
Mauritius: magyar állampolgárok részére vízummentes

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 70,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')