MAROKKÓI KÖRUTAZÁS ÉS HOSSZABBÍTÁS AGADÍRBAN

Időpontok: 2019. március 15 - 29.

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

 

 

Utazás: Budapest – Marrakesh – Budapest útvonalon közvetlen járattal, Marrakesh - Agadír között, illetve a programokon autóbusszal.
Elhelyezés: a körút során, marokkói besorolású **** szállodákban, a hosszabbítás során jó középkategóriás szállodában.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).


1. nap: Budapest – Marrakesh
Repülés Budapestről Marrakesh-be közvetlen járattal. Érkezés a koraesti órákban. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

2. nap: Marrakesh – Casablanca – Rabat
Irány CASABLANCA! Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A világ legmagasabb minaretjével büszkélkedő II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos és a modern technika összehangolásának. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Délután továbbutazás a fővárosba, Rabatba, az Oudayas-i Kasbah megtekintése. Vacsora és szállás.

3. nap: Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt városnézés RABAT-ban, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosában. Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Hasszán torony, V. Mohamed mauzóleum. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be, melyet a helyiek egykor, némi túlzással „marokkói Versailles”-nak neveztek. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, a közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. által végzett építkezéseken. Városnézés: Báb-Manszúr, a királyi palota gabonatárolói és istállója, Muláj Iszmáil mauzóleuma stb. Következő állomásunk az elbűvölő, római alapítású VOLUBILIS romvárosa. Vacsora, szállás Fezben.

4. nap: Fez
Egész napos (többnyire gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-ban, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek több mint kilencezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este helyi tipikus fogásokból (pl. Pastilla) álló, fakultatív zenés vacsora. Szállás Fezben.

5. nap: Fez – Ifrane – Midelt – Erfoud
Fezt elhagyva a Közép-Atlasz cédrusligetei között vezet utunk. Rövid pihenő IFRANE-ban, a kristálytiszta levegőjű marokkói „Svájc-ban”. Innen gyönyörű oázisokon és a Ziz völgyén át érkezünk ERFOUD-ba, az oázisok kapujába. Vacsora, szállás.

6. nap: Erfoud – Merzouga – Tinerhir – Ouarzazate
Hajnalban, fakultatív program keretében terepjárókkal indulunk a MERZOUGA oázisba, ahol a napfelkelte impozáns színeit csodálhatjuk meg (időjárás függvényében ez a program lehet előző esti naplemente túra). Visszatérve Erfoudba, látogatás a fosszilia-feldolgozó (pl. kagyló-, csigakövületek) üzemben, vásárlási lehetőséggel. Középkori öntözőrendszerek mentén vezet az út a Todra-szoroshoz. Közben megálló TINERHIR-ben, az eredeti, kézzel készített berber szőnyegek hazájában. A középkori marokkói építészet emlékei, agyagerődítmények (kasbah) mentén, a Rózsák-völgyén keresztül, érkezünk Ouarzazateba, az egykori karavánok kötelező állomáshelyére.

7. nap: Ouarzazate – Marrakesh
OUARZAZATE-ban megtekintjük a Taouirt erődöt. Irány AIT BEN HADDOU KSAR, mely az elmúlt évtizedekben számos világhírű film forgatásának adott helyszínt (pl. A Názáreti Jézus, Gladiátor, Nagy Sándorról készült Alexander.) Délután érkezünk a „Dél gyöngyének” tartott MARRAKESH-be. A „vörös város” néven is ismert települést a XI. században alapították az Almoravidák. A dinasztia ékes palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Bepillantunk a híres Jema El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők és tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagába és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésébe is. Vacsora, szállás Marrakeshben.

8. nap: Marrakesh
Délelőtt folytatjuk a marrakeshi városnézést, a Szadida sírok, Bahia palota, Menara kert és a Koutoubia mecset (kívülről) megtekintésével. Ismerkedés a keleti bazárok varázslatos világával. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében. Az agadíri hosszabbítás választó utasok részére vacsora és szállás Marrakeshben. AGADÍRI HOSSZABBÍTÁS MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL, MINIMUM 10 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN LEHETSÉGES!

9. nap: Marrakesh – Essaouira – Agadír
Marrakesht elhagyva irány az Atlanti-óceán partvidéke. ESSAOUIRA-ban (régi nevén Mogador) városnéző séta során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Szavíra elbűvölő és nyüzsgő kikötő- és üdülőváros az Atlanti-óceán mellett, amelynek labirintusszerű utcáit portugál, francia és berber épületek keretezik. A közeli Sim-fok és Sidi Kaouki strandjait párok és családok keresik fel előszeretettel, és a part a szörfösöket is vonzza. Vacsora, szállás a tengerparti üdülőhelyen.

10 – 11. nap: Agadír
Pihenés a tengerparti üdülőhelyen.

12. nap: Agadír – Tafraout
Üdülés, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás TAFRAOUT-ba. A település 1200 m magas völgyben, az Anti-Atlasz gránit hegyeinek ölelésében alakult ki. A pasztell rózsaszín házak, jellegzetesen meszelt ablakkeretekkel és sarkokkal helyi jellegzetes látványosság. A külső homlokzati falfestmények berber és arab szimbólumait gyakran felfedezhetjük a városban, amelyek megtörik az épületek rózsaszín-barna színvilágát. Sok helyi szerint az itt élő emberek a marokkói papucs készítéseinek specialistái. Vacsora, szállás a tengerparti üdülőhelyen.

13. nap: Agadír - Taroudant
Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség TAROUDANT városába, amit a helyiek gyakran csak „kis Marrakeshnek” neveznek. A település a Souss-völgyében alakult ki. A sivatagszéli várost okker-vörös, aranybarnás fal öleli körbe kb. 6 km hosszúságban, amely egykor a Szadit dinasztia fővárosa is volt. Őrizve a hajdani marokkói városok hangulatát itt is fő attrakció a souk, a híres berber piac, ahol fűszerek, ruhák, tázsinok, bőrök, gyümölcsök kavalkádja várja a helyieket és a turistákat. Vacsora, szállás a tengerparti üdülőhelyen.

14. nap: Agadír
Pihenés a tengerparti üdülőhelyen.

15. nap: Agadír – Marrakesh repülőtér – Budapest
Reggeli után elbúcsúzunk az Óceán partjától és Marrakesh felé vesszük az irányt. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás az esti órákban, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Fez óvárosa
- Marrakesh óvárosa
- Meknes történelmi városa
- Volubilis régészeti lelőhelyei
- Essaouira (Mogador) óvárosa

MAROKKÓI KÖRUTAZÁS ÉS HOSSZABBÍTÁS AGADÍRBAN

2019. 03. 15.
15 nap
434 500 HUF/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást Bp. – Marrakesh - Bp. útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, Marrakesh és agadír között és a programokon autóbusszal. 
- elhelyezést marokkói besorolású **** szállodák szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, illetve a hosszabbításon jó középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi – és magyar idegenvezetést (a hosszabbítás során 10 fő felett)
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorákhoz az italt
- a belépőjegyek (kb. 25,- €) és a II. Hasszán mecset belépőjének (kb. 12,- €) árát
- fakultatív programok: hajnali vagy esti terepjárós túra a sivatagba: 100,- € / 5 fős jeep (6. napon)
kirándulás Tafraout-ba : 45,- € / min. 10 fő esetén, magyar nyelvű idegenvezetéssel
- félnapos kirándulás Taroudant-ba: 30,- € (min. 10 fő esetén, magyar nyelvű idegenvezetéssel)
- fakultatív zenés, vacsorával egybe kötött esti program Fezben: kb. 45,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 53.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- szervízdíj / borravaló: 55,- € / fő (pl. a helyi gépkocsivezetők, idegenvezetők részére)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 107.800,-Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!

Betelt
Út neve: MAROKKÓI KÖRUTAZÁS ÉS HOSSZABBÍTÁS AGADÍRBAN
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

MAROKKÓI KÖRUTAZÁS ÉS HOSSZABBÍTÁS AGADÍRBAN

Indulási dátumok:
2019.03.15

 

 

Utazás: Budapest – Marrakesh – Budapest útvonalon közvetlen járattal, Marrakesh - Agadír között, illetve a programokon autóbusszal.
Elhelyezés: a körút során, marokkói besorolású **** szállodákban, a hosszabbítás során jó középkategóriás szállodában.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).


1. nap: Budapest – Marrakesh
Repülés Budapestről Marrakesh-be közvetlen járattal. Érkezés a koraesti órákban. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

2. nap: Marrakesh – Casablanca – Rabat
Irány CASABLANCA! Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A világ legmagasabb minaretjével büszkélkedő II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos és a modern technika összehangolásának. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Délután továbbutazás a fővárosba, Rabatba, az Oudayas-i Kasbah megtekintése. Vacsora és szállás.

3. nap: Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt városnézés RABAT-ban, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosában. Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Hasszán torony, V. Mohamed mauzóleum. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be, melyet a helyiek egykor, némi túlzással „marokkói Versailles”-nak neveztek. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, a közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. által végzett építkezéseken. Városnézés: Báb-Manszúr, a királyi palota gabonatárolói és istállója, Muláj Iszmáil mauzóleuma stb. Következő állomásunk az elbűvölő, római alapítású VOLUBILIS romvárosa. Vacsora, szállás Fezben.

4. nap: Fez
Egész napos (többnyire gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-ban, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek több mint kilencezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este helyi tipikus fogásokból (pl. Pastilla) álló, fakultatív zenés vacsora. Szállás Fezben.

5. nap: Fez – Ifrane – Midelt – Erfoud
Fezt elhagyva a Közép-Atlasz cédrusligetei között vezet utunk. Rövid pihenő IFRANE-ban, a kristálytiszta levegőjű marokkói „Svájc-ban”. Innen gyönyörű oázisokon és a Ziz völgyén át érkezünk ERFOUD-ba, az oázisok kapujába. Vacsora, szállás.

6. nap: Erfoud – Merzouga – Tinerhir – Ouarzazate
Hajnalban, fakultatív program keretében terepjárókkal indulunk a MERZOUGA oázisba, ahol a napfelkelte impozáns színeit csodálhatjuk meg (időjárás függvényében ez a program lehet előző esti naplemente túra). Visszatérve Erfoudba, látogatás a fosszilia-feldolgozó (pl. kagyló-, csigakövületek) üzemben, vásárlási lehetőséggel. Középkori öntözőrendszerek mentén vezet az út a Todra-szoroshoz. Közben megálló TINERHIR-ben, az eredeti, kézzel készített berber szőnyegek hazájában. A középkori marokkói építészet emlékei, agyagerődítmények (kasbah) mentén, a Rózsák-völgyén keresztül, érkezünk Ouarzazateba, az egykori karavánok kötelező állomáshelyére.

7. nap: Ouarzazate – Marrakesh
OUARZAZATE-ban megtekintjük a Taouirt erődöt. Irány AIT BEN HADDOU KSAR, mely az elmúlt évtizedekben számos világhírű film forgatásának adott helyszínt (pl. A Názáreti Jézus, Gladiátor, Nagy Sándorról készült Alexander.) Délután érkezünk a „Dél gyöngyének” tartott MARRAKESH-be. A „vörös város” néven is ismert települést a XI. században alapították az Almoravidák. A dinasztia ékes palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Bepillantunk a híres Jema El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők és tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagába és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésébe is. Vacsora, szállás Marrakeshben.

8. nap: Marrakesh
Délelőtt folytatjuk a marrakeshi városnézést, a Szadida sírok, Bahia palota, Menara kert és a Koutoubia mecset (kívülről) megtekintésével. Ismerkedés a keleti bazárok varázslatos világával. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében. Az agadíri hosszabbítás választó utasok részére vacsora és szállás Marrakeshben. AGADÍRI HOSSZABBÍTÁS MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL, MINIMUM 10 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN LEHETSÉGES!

9. nap: Marrakesh – Essaouira – Agadír
Marrakesht elhagyva irány az Atlanti-óceán partvidéke. ESSAOUIRA-ban (régi nevén Mogador) városnéző séta során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Szavíra elbűvölő és nyüzsgő kikötő- és üdülőváros az Atlanti-óceán mellett, amelynek labirintusszerű utcáit portugál, francia és berber épületek keretezik. A közeli Sim-fok és Sidi Kaouki strandjait párok és családok keresik fel előszeretettel, és a part a szörfösöket is vonzza. Vacsora, szállás a tengerparti üdülőhelyen.

10 – 11. nap: Agadír
Pihenés a tengerparti üdülőhelyen.

12. nap: Agadír – Tafraout
Üdülés, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás TAFRAOUT-ba. A település 1200 m magas völgyben, az Anti-Atlasz gránit hegyeinek ölelésében alakult ki. A pasztell rózsaszín házak, jellegzetesen meszelt ablakkeretekkel és sarkokkal helyi jellegzetes látványosság. A külső homlokzati falfestmények berber és arab szimbólumait gyakran felfedezhetjük a városban, amelyek megtörik az épületek rózsaszín-barna színvilágát. Sok helyi szerint az itt élő emberek a marokkói papucs készítéseinek specialistái. Vacsora, szállás a tengerparti üdülőhelyen.

13. nap: Agadír - Taroudant
Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség TAROUDANT városába, amit a helyiek gyakran csak „kis Marrakeshnek” neveznek. A település a Souss-völgyében alakult ki. A sivatagszéli várost okker-vörös, aranybarnás fal öleli körbe kb. 6 km hosszúságban, amely egykor a Szadit dinasztia fővárosa is volt. Őrizve a hajdani marokkói városok hangulatát itt is fő attrakció a souk, a híres berber piac, ahol fűszerek, ruhák, tázsinok, bőrök, gyümölcsök kavalkádja várja a helyieket és a turistákat. Vacsora, szállás a tengerparti üdülőhelyen.

14. nap: Agadír
Pihenés a tengerparti üdülőhelyen.

15. nap: Agadír – Marrakesh repülőtér – Budapest
Reggeli után elbúcsúzunk az Óceán partjától és Marrakesh felé vesszük az irányt. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás az esti órákban, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Fez óvárosa
- Marrakesh óvárosa
- Meknes történelmi városa
- Volubilis régészeti lelőhelyei
- Essaouira (Mogador) óvárosa

Árak:
434 500 HUF

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást Bp. – Marrakesh - Bp. útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, Marrakesh és agadír között és a programokon autóbusszal. 
- elhelyezést marokkói besorolású **** szállodák szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, illetve a hosszabbításon jó középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi – és magyar idegenvezetést (a hosszabbítás során 10 fő felett)
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorákhoz az italt
- a belépőjegyek (kb. 25,- €) és a II. Hasszán mecset belépőjének (kb. 12,- €) árát
- fakultatív programok: hajnali vagy esti terepjárós túra a sivatagba: 100,- € / 5 fős jeep (6. napon)
kirándulás Tafraout-ba : 45,- € / min. 10 fő esetén, magyar nyelvű idegenvezetéssel
- félnapos kirándulás Taroudant-ba: 30,- € (min. 10 fő esetén, magyar nyelvű idegenvezetéssel)
- fakultatív zenés, vacsorával egybe kötött esti program Fezben: kb. 45,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 53.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- szervízdíj / borravaló: 55,- € / fő (pl. a helyi gépkocsivezetők, idegenvezetők részére)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 107.800,-Ft

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')