NAMÍBIA - ZAMBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE

Namíbiai körutazás & a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park

Időpontok: 2019. március 03 - 17.

, , ,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Namíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a busmanok és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidéke, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park

A namíbiai élményeket a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei egészítik ki, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park gazdag állatvilága.

 

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal és terepjárókkal.

Elhelyezés: jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: Namíbiában félpanzió (reggeli és vacsora), Livingstoneban bőséges büféreggeli + 1 snack itallal

 

1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Dohába. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek
Érkezés Namíbia fővárosába a déli órákban. Városnézés: von Francois erőd, Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Lovas-szobor emlékmű, Alte Feste (egykori erőd). Transzfer a szállodába. Szállás Windhoekban.

3. nap: Windhoek – Namíb-sivatag
Továbbutazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Érkezés a délutáni órákban és kis szerencsével csodás naplementében lehet részünk. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

4. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. Az út során terepjárókkal különleges tájakat járunk be. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Továbbhaladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

5. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SWAKOPMUND ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Délután ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. Vacsora, szállás Swakopmundban.

6. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, göröngyös úton haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során 200 m-re is megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 2000 sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

7. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA skanzen egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést. Mintegy 50 km-re KHORIXAS-tól keressük fel a „Kőerdőt”, ahol 260 millió éves, megkövesedett fatörzsek ejtik bámulatba a turistákat. Utazásunk egyik fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Délután nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás az Etosha Nemzeti Park peremén.

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Délután kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park peremén.

9. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. Rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

10. nap: Johannesburg
Reggeli után még egy rövid városnézés, majd repülés Johannesburgba, transzfer a johannesburgi szállodába. Szállás.

11. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”
Délelőtt utazás repülővel Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. A szálláshely a Viktória vízeséstől kb. 5 percre található és szép park, valamint úszómedence is tartozik hozzá. Délután vezetővel keressük fel a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” ámulatba ejt. A Viktória Vízesés minden kétséget kizáróan a világ leglátványosabb természeti csodái közé tartozik, nem véletlenül került fel a Világörökség listára. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között számon tartott természeti különlegességet. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a legszélesebb a világon. A nap befejező programjaként hajókázás a Zambézi folyón, ahol csodálatos naplementében lesz részünk, snack és ital felszolgálásával! Szállás.

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Azoknak, akik tovább gyönyörködnének a Viktória vízesésben, lehetőségük van maradni, üdülni, pihenni. Akik további kalandra is vállalkoznak, Ők részt vehetnek egy egész napos fakultatív kiránduláson. Botswana legnagyobb nemzeti parkja a CHOBE NEMZETI PARK. Ez a terület híres az 50-ezer fős elefánt populációjáról. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémát megjelenítő területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás a folyón, fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest (a kirándulás részvételi díja tartalmazza az ebédet is.) A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

13. nap: Zimbabwe
A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. Erről az oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérve a szállodába, délután szabadidő. Szállás.

14. nap Búcsú Afrikától…
Délelőtt ismét a Viktória-vízesés látványa fogad minket. Fakultatív program keretében lehetőség lesz helikopterről is megcsodálni a vízesést, amely nem mindennapi élmény! Délután repülés Livingstonból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap Budapest
Érkezés a menetrend függvényében.

NAMÍBIA - ZAMBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE

2019. 03. 03.
15 nap
998 600 HUF/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Windhoek – Johannesburg – Bp. útvonalon dohai átszállással, menetrend szerinti járaton
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal, valamint terepjárókon
- szállást jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és vacsora) Namíbiában
- reggelit + egy alkalommal snack-et itallal a zambiai - botswanai hosszabbítás során
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- idegenvezetést
- Atlasz Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon a repülőjegy árát: 460,- USD (Itthon fizetendő!)
- kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív program árát a programban leírtak alapján
- szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 70,- USD (A helyszínen fizetendő.)
- namíbiai vízumdíjat: 115,- € (Ügyintézését irodánk végzi, itthon az út indulása előtt fizetendő!)
- vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft
- zambiai vízum díja: kb. 80,- USD (A helyszínen fizetendő!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat) 
- egyágyas felár: 234.200 Ft

Fakultatív programok:
- Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 195,- USD
- Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 200,-USD
- Büfé vacsora a hotelben: 29,- USD / vacsora
- Zimbabwei kirándulás:70,- USD + határátlépési illeték

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Betelt
Út neve: NAMÍBIA - ZAMBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

NAMÍBIA - ZAMBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE

Namíbiai körutazás & a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park

Indulási dátumok:
2019.03.03

Namíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a busmanok és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidéke, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park

A namíbiai élményeket a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei egészítik ki, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park gazdag állatvilága.

 

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal és terepjárókkal.

Elhelyezés: jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: Namíbiában félpanzió (reggeli és vacsora), Livingstoneban bőséges büféreggeli + 1 snack itallal

 

1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Dohába. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek
Érkezés Namíbia fővárosába a déli órákban. Városnézés: von Francois erőd, Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Lovas-szobor emlékmű, Alte Feste (egykori erőd). Transzfer a szállodába. Szállás Windhoekban.

3. nap: Windhoek – Namíb-sivatag
Továbbutazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Érkezés a délutáni órákban és kis szerencsével csodás naplementében lehet részünk. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

4. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. Az út során terepjárókkal különleges tájakat járunk be. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Továbbhaladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

5. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SWAKOPMUND ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Délután ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. Vacsora, szállás Swakopmundban.

6. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, göröngyös úton haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során 200 m-re is megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 2000 sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

7. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA skanzen egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést. Mintegy 50 km-re KHORIXAS-tól keressük fel a „Kőerdőt”, ahol 260 millió éves, megkövesedett fatörzsek ejtik bámulatba a turistákat. Utazásunk egyik fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Délután nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás az Etosha Nemzeti Park peremén.

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Délután kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park peremén.

9. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. Rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

10. nap: Johannesburg
Reggeli után még egy rövid városnézés, majd repülés Johannesburgba, transzfer a johannesburgi szállodába. Szállás.

11. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”
Délelőtt utazás repülővel Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. A szálláshely a Viktória vízeséstől kb. 5 percre található és szép park, valamint úszómedence is tartozik hozzá. Délután vezetővel keressük fel a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” ámulatba ejt. A Viktória Vízesés minden kétséget kizáróan a világ leglátványosabb természeti csodái közé tartozik, nem véletlenül került fel a Világörökség listára. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között számon tartott természeti különlegességet. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a legszélesebb a világon. A nap befejező programjaként hajókázás a Zambézi folyón, ahol csodálatos naplementében lesz részünk, snack és ital felszolgálásával! Szállás.

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Azoknak, akik tovább gyönyörködnének a Viktória vízesésben, lehetőségük van maradni, üdülni, pihenni. Akik további kalandra is vállalkoznak, Ők részt vehetnek egy egész napos fakultatív kiránduláson. Botswana legnagyobb nemzeti parkja a CHOBE NEMZETI PARK. Ez a terület híres az 50-ezer fős elefánt populációjáról. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémát megjelenítő területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás a folyón, fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest (a kirándulás részvételi díja tartalmazza az ebédet is.) A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

13. nap: Zimbabwe
A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. Erről az oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérve a szállodába, délután szabadidő. Szállás.

14. nap Búcsú Afrikától…
Délelőtt ismét a Viktória-vízesés látványa fogad minket. Fakultatív program keretében lehetőség lesz helikopterről is megcsodálni a vízesést, amely nem mindennapi élmény! Délután repülés Livingstonból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap Budapest
Érkezés a menetrend függvényében.

Árak:
998 600 HUF

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Windhoek – Johannesburg – Bp. útvonalon dohai átszállással, menetrend szerinti járaton
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal, valamint terepjárókon
- szállást jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és vacsora) Namíbiában
- reggelit + egy alkalommal snack-et itallal a zambiai - botswanai hosszabbítás során
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- idegenvezetést
- Atlasz Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon a repülőjegy árát: 460,- USD (Itthon fizetendő!)
- kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív program árát a programban leírtak alapján
- szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 70,- USD (A helyszínen fizetendő.)
- namíbiai vízumdíjat: 115,- € (Ügyintézését irodánk végzi, itthon az út indulása előtt fizetendő!)
- vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft
- zambiai vízum díja: kb. 80,- USD (A helyszínen fizetendő!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat) 
- egyágyas felár: 234.200 Ft

Fakultatív programok:
- Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 195,- USD
- Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 200,-USD
- Büfé vacsora a hotelben: 29,- USD / vacsora
- Zimbabwei kirándulás:70,- USD + határátlépési illeték

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')