NORMANDIA - BRETAGNE - LOIRE-VÖLGYE ÉS PÁRIZS

FRANCIAORSZÁGI KÖRUTAZÁS + PÁRIZS, A FÉNYEK VÁROSA

Időpontok: Jelenleg nincs foglalható időpont

,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Az észak-francia partoknál, a normann és breton vidéknél kevés regényesebb táj létezik a világon. Ráadásként utunk során több mesés Loire menti kastélyt is megcsodálhat. Barangoljon velünk Ön is a legendák földjén! Utunk végén 3 nap a fények városában, PÁRIZSBAN!

Utazás: légkondicionált autóbusszal, igény esetén Budapest – Párizs – Budapest útvonalon az Air France légitársaság menetrend szerinti járatával.

Elhelyezés: **/***-os szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Párizs – Rouen (kb. 500 km)
Repülés Párizsba. Délután séta az egykori Normandia fővárosában, ROUEN-ban, melyet történelmi emlékei alapján, múzeumvárosként is említenek. Bebarangoljuk a középkori városmagot, a város hősnője: Jeanne d’Arc, megnézzük vesztőhelyét és a normann gótika legcsodálatosabb emlékeit. Szállás.

2. nap: Fécamp – Etretat – Honfleur – Caen (kb. 220 km)
A tenger felé vesszük az irányt. Sehol Franciaországban nem találunk olyan vadregényes tengerpartot, mint az észak-nyugati rész kréta falak szabdalta partján, a Szajna és a Somme folyó torkolata között. FÉCAMP az első jelentős város és egyben fürdőhely, mely hírnevét a Benedek-rendi szerzeteseknek köszönheti, akik az apátság falai között gyártották a Bénédictine likőrt. ETRETAT vadregényes sziklaformációiról vált ismertté. A 80 – 90 m magas fehérben pompázó mészkő falakat és onnan, a La Manche csatorna végtelen látványát csodálhatjuk meg. Ismerkedés HONFLEUR településsel, amely egyedülállóan, épségben vészelte át a II. világháborút (régi kikötő, középkori házak, fatemplom, Hadnagyi Ház...). Végezetül rövid pihenő CAEN-ban, a „normann Athén”-ban (Vilmos király őrtornya, Nők - és Férfiak Apátsága, Saint-Pierre templom...). Szállás Caenban.

3. nap: Bayeux – Arromanches – Mont-Saint-Michel (kb. 200 km)
Folytatjuk utunkat BAYEUX-be. A város 1944. június 7-én elsőként szabadult fel a hitleri elnyomás alól. Itt csodáljuk meg a Franciaországban található legrégebbi falikárpitot, amely Hódító Vilmos feleségéről, Matilda királynőről kapta a nevét. A közeli ARROMANCHES, - a normandiai partraszállás legfontosabb helye - panoráma mozijában archív felvételek segítségével a múlt és a jelen eseményei elevenednek meg körülöttünk. A tengerpart teljes hosszában még ma is látható, megrozsdásodott, úszó kikötők emlékeztetnek a „Nagy Napra”. Délután a képekről már jól ismert Szent-Mihály dombja, MONT-SAINT-MICHEL és koronája, - La Merveille a középkor csodája - a bencés apátság megtekintése szerepel programunkban. Szállás Mont-Saint-Michel környékén.

4. nap: St-Malo – Dinan – Tréguier – Lannion (kb. 230 km)
Elsőként SAINT-MALO-ba, a népszerű nyaralóhelyre látogatunk. A hajdani korzárok városa egyben a breton függetlenség szimbóluma is (homokos strandok, középkori vár, katedrális, kikötő...). Nem mesze innen található DINAN városa, melynek falai között Bertrand du Guesclin, a százéves háború legnagyobb breton alakja ismerte meg szerelmét. Mai utolsó állomásunk a festői TRÉGUIER. Két folyó találkozásánál, egy félszigeten helyezkedik el. A középkori város fejlődését hajdani kézműveseinek, üvegablak készítőinek köszönheti. A Szent Tugdual katedrális talán a leglátványosabb a kilenc breton székesegyház közül. Meghökkentő faragott szobrai, de legfőképpen az itt őrzött ereklye, szent Yves (jogászok, ügyvédek, bírók védőszentje) koponyája teszi különlegessé. Szállás Lannion környékén.

5. nap: „Rózsaszín gránit part”, fürdés az óceánban… (kb. 40 km)
A napot a hullámok formázta, hatalmas rózsaszín sziklatömbökről elnevezett, hamisítatlan breton partvidéken töltjük. Hajóval kelünk át a „hét sziget” világába, ahol 27 madárfaj, szürkefóka kolóniák és pingvinek élnek. Kb. 2 – 2, 5 órás programunk során kiadós sétát teszünk az Ile aux Moines szigeten, amelyhez a városinál kényelmesebb és strapabíróbb cipő ajánlott. Délután fürdőzés vagy kirándulás a gránitvilág parti ösvényein. Szállás Lannion környékén.

6. nap: Guimiliau – la Roche-Maurice – la Martyre – Kerjean – le Conquet (kb. 200 km)
Irány az „igazi Bretagne”, a kálváriák vidéke! GUIMILIAU XVI. századi, 200 alakos kálváriája, LA ROCHE-MAURICE groteszk szobrocskái, valamint LA MARTYRE legelsőként megépült zárt parókiakertje (XI.-XVII. sz.) máig tanúskodnak a breton képzeletvilág és a keresztény kultúra sajátos egybeolvadásáról. (Kálváriák, csontraktárak, reneszánsz diadalkapuk...) Délután érkezünk a KERJEAN-i kastélyhoz, amely méretével, korabeli technológiájával és reneszánsz pompájával látványos emléke a XVI. sz-i gazdasági fellendülésnek. Itt kapunk ízelítőt a berendezések között megőrzött, tipikus breton bútorokból. Utazásunk legtávolabbi pontja: le CONQUET. Franciaország legnyugatibb kikötőjét feltehetően a templomosok alapították, s évszázadokon keresztül védte a partot az angolok ellenséges hadaitól. Ma gyönyörű természeti környezetben lüktető aktív halászfalu. Útban Brest felé rövid megállót tartunk a Szent Máté apátság romjainál. A IX. sz.-ban breton hajósok szállították ide Egyiptomból Máté evangélista földi maradványait. Rövid szabadidő keretében séta és fotózás a vadregényes óceánparton. Szállás Brest környékén.

7. nap: Quimper – Pont-Aven – Carnac (kb. 350 km)
A napot QUIMPER-ben kezdjük, melynek impozáns katedrálisa, nyüzsgő, virágba borult terei, a breton kultúra gazdagságát bemutató nyári fesztivál a világ minden részéről csábítják a látogatót. Továbbutazunk a közeli PONT-AVEN-be, rövid séta a „festők városában”, melyet a XIX. század végén az impresszionisták, többek között Gaugin, fedezte fel. Következő állomásunk CARNAC, ahol a hatezer éves megalitokkal ismerkedünk. Szerepükre számos legendás magyarázatot találhatunk: Druidák oltárai, temetkezési hely, UFO leszálló pálya… Szállás Nantes-ban.

8. nap: Nantes – Chinon – Tours (kb. 230 km)
Reggel a Loire torkolatához, NANTES-be, az egykori breton hercegi székhelyre látogatunk. A közelmúltban csodálatosan felújított hercegi palota méreteivel és pompájával hiteles képet ad a hercegség történelmi jelentőségéről (palota, székesegyház...). Angers érintésével utazunk tovább CHINON-ba, látogatás a várkastélyban, mely a százéves háború idején fontos állomása volt Jeanne d’Arc hőstörténetének és egyben a francia királyság központja is volt. A falucskában, mintha megállt volna az idő! Továbbutazás TOURS-ba, a Pannóniában született püspök, Szent Márton városába (Guise torony, Saint-Gatien katedrális, Szent Márton bazilika…). Szállás Tours környékén.

9. nap: Amboise – Blois – Orleans – Párizs (kb. 280 km)
Első megállónk Amboise, melynek történelme a római korig tekint vissza. A több francia királynak is otthont adó kastély nagy részét sajnos a XIX. században lebontották. Ebben a városban halt meg Leonardo da Vinci, a zseniális művész és polihisztor. Továbbutazás BLOIS-ba, ahol megtekintjük I. Ferenc kastélyát, mely a vallásháborúk idején a francia királyság központjaként kulcsfontosságú események színtere volt. ORLEANS érintése után szállás Párizs külvárosában.

10. nap: Párizs - „ A világ fővárosa!”
Egész napos buszos és gyalogos városnézés PÁRIZS-ban. A Notre-Dame katedrális a francia gótika leghíresebb alkotása, a stílus majd minden jegyét magán viseli. A Szent Kápolna, az Ile de la Cité sziget káprázatos nevezetessége, amelynek megcsodáljuk varázslatos színekben fénylő üvegablakait. A Latin negyed, a Panthéon, a Sorbonne Egyetem, az irodalmi kávéházak és kiskocsmák negyede kulturális eseményektől hangos. A Louvre a világ leghíresebb művészeti gyűjteményének otthona, ahol felkeressük pl. a Milói Vénuszt és a Mona Lisat is. A Sacré Coeur bazilika a XIX. században épült a Montmartre tetejére, híres fehér épülete máig meghatározó jelenség. Szállás Párizs külvárosában.

11. nap: Versailles – Párizs (kb. 80 km)
Kirándulás VERSAILLES-ba, ahol XIV. Lajos, a Napkirály palotáját látogatjuk meg. A kastély máig hirdeti Európa leghatalmasabb uralkodójának művészet iránti elkötelezettségét és pompakedvelését. Visszatérve PÁRIZS-ba folytatjuk a városnézést. Az impresszionizmus legkomolyabb gyűjteményét tekintjük meg az Orsay múzeumban. Az Eiffel tornyot az 1889. évi világkiállításra építették. A toronyból fantasztikus kilátás nyílik a teljes városra (A torony látogatása a rendkívül nagy tömeg létszámától függ!). Hajókirándulás az esti fényekben szikrázó Szajnán. Szállás Párizs külvárosában.

12. nap: Párizs – „Au revoir á Paris”
További ismerkedés a francia fővárossal, a „Fény városával”! Párizs közepén egy nyugalmas kertben található a Rodin múzeum. A kiállított szobrok alapján mindenki eldöntheti, ki volt nagyobb művész: Rodin, avagy szeretője és egyben tanítványa, Camille Claudel. Az Invalidusok dómját XIV. Lajos építtette. Hatalmas, arannyal gazdagon dekorált kupoláját, szenteket ábrázoló szobrok díszítik. Itt nyugszik I. Napóleon. Rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a késő esti órákban. Érkezés a menetrend függvényében.


Párizsban a programok sorrendje felcserélődhet illetve módosulhat a nyitva tartások, időjárás valamint a nagy látogatottság miatt!

UNESCO Világörökségek:
- Mont-Saint-Michel
- A Loire völgye Sully-sur-Loire és Chalonnes között
- Párizs – Szajna part
- Versailles-i kastély

NORMANDIA - BRETAGNE - LOIRE-VÖLGYE ÉS PÁRIZS

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

 

Normandia - Bretagne + Párizs repülővel

(08.05 – 16.)

Részvételi díj

359.700,- Ft

Repülőtéri illeték 

kb. 59.000,- Ft

Egyágyas felár

142.700,- Ft

Félpanziós felár

99.900,- Ft

Idegenforgalmi adó  

kb. 20,- €

 

A részvételi díj tartalmazza:
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal, a párizsi hosszabbításon busszal és tömegközlekedési eszközzel
- a repülőjegyet Bp. – Párizs – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 59.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- félpanziós felárat: 99.900,- Ft / fő
- a belépőjegyek és a fülhallgató árát: kb. 150,- €/fő Normandia-Bretagne programon és kb. 140,- € / fő a párizsi hosszabbításon
- idegenforgalmi adót: kb.20,- € / fő (A helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 23.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: NORMANDIA - BRETAGNE - LOIRE-VÖLGYE ÉS PÁRIZS
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

NORMANDIA - BRETAGNE - LOIRE-VÖLGYE ÉS PÁRIZS

FRANCIAORSZÁGI KÖRUTAZÁS + PÁRIZS, A FÉNYEK VÁROSA

Indulási dátumok:

Az észak-francia partoknál, a normann és breton vidéknél kevés regényesebb táj létezik a világon. Ráadásként utunk során több mesés Loire menti kastélyt is megcsodálhat. Barangoljon velünk Ön is a legendák földjén! Utunk végén 3 nap a fények városában, PÁRIZSBAN!

Utazás: légkondicionált autóbusszal, igény esetén Budapest – Párizs – Budapest útvonalon az Air France légitársaság menetrend szerinti járatával.

Elhelyezés: **/***-os szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Párizs – Rouen (kb. 500 km)
Repülés Párizsba. Délután séta az egykori Normandia fővárosában, ROUEN-ban, melyet történelmi emlékei alapján, múzeumvárosként is említenek. Bebarangoljuk a középkori városmagot, a város hősnője: Jeanne d’Arc, megnézzük vesztőhelyét és a normann gótika legcsodálatosabb emlékeit. Szállás.

2. nap: Fécamp – Etretat – Honfleur – Caen (kb. 220 km)
A tenger felé vesszük az irányt. Sehol Franciaországban nem találunk olyan vadregényes tengerpartot, mint az észak-nyugati rész kréta falak szabdalta partján, a Szajna és a Somme folyó torkolata között. FÉCAMP az első jelentős város és egyben fürdőhely, mely hírnevét a Benedek-rendi szerzeteseknek köszönheti, akik az apátság falai között gyártották a Bénédictine likőrt. ETRETAT vadregényes sziklaformációiról vált ismertté. A 80 – 90 m magas fehérben pompázó mészkő falakat és onnan, a La Manche csatorna végtelen látványát csodálhatjuk meg. Ismerkedés HONFLEUR településsel, amely egyedülállóan, épségben vészelte át a II. világháborút (régi kikötő, középkori házak, fatemplom, Hadnagyi Ház...). Végezetül rövid pihenő CAEN-ban, a „normann Athén”-ban (Vilmos király őrtornya, Nők - és Férfiak Apátsága, Saint-Pierre templom...). Szállás Caenban.

3. nap: Bayeux – Arromanches – Mont-Saint-Michel (kb. 200 km)
Folytatjuk utunkat BAYEUX-be. A város 1944. június 7-én elsőként szabadult fel a hitleri elnyomás alól. Itt csodáljuk meg a Franciaországban található legrégebbi falikárpitot, amely Hódító Vilmos feleségéről, Matilda királynőről kapta a nevét. A közeli ARROMANCHES, - a normandiai partraszállás legfontosabb helye - panoráma mozijában archív felvételek segítségével a múlt és a jelen eseményei elevenednek meg körülöttünk. A tengerpart teljes hosszában még ma is látható, megrozsdásodott, úszó kikötők emlékeztetnek a „Nagy Napra”. Délután a képekről már jól ismert Szent-Mihály dombja, MONT-SAINT-MICHEL és koronája, - La Merveille a középkor csodája - a bencés apátság megtekintése szerepel programunkban. Szállás Mont-Saint-Michel környékén.

4. nap: St-Malo – Dinan – Tréguier – Lannion (kb. 230 km)
Elsőként SAINT-MALO-ba, a népszerű nyaralóhelyre látogatunk. A hajdani korzárok városa egyben a breton függetlenség szimbóluma is (homokos strandok, középkori vár, katedrális, kikötő...). Nem mesze innen található DINAN városa, melynek falai között Bertrand du Guesclin, a százéves háború legnagyobb breton alakja ismerte meg szerelmét. Mai utolsó állomásunk a festői TRÉGUIER. Két folyó találkozásánál, egy félszigeten helyezkedik el. A középkori város fejlődését hajdani kézműveseinek, üvegablak készítőinek köszönheti. A Szent Tugdual katedrális talán a leglátványosabb a kilenc breton székesegyház közül. Meghökkentő faragott szobrai, de legfőképpen az itt őrzött ereklye, szent Yves (jogászok, ügyvédek, bírók védőszentje) koponyája teszi különlegessé. Szállás Lannion környékén.

5. nap: „Rózsaszín gránit part”, fürdés az óceánban… (kb. 40 km)
A napot a hullámok formázta, hatalmas rózsaszín sziklatömbökről elnevezett, hamisítatlan breton partvidéken töltjük. Hajóval kelünk át a „hét sziget” világába, ahol 27 madárfaj, szürkefóka kolóniák és pingvinek élnek. Kb. 2 – 2, 5 órás programunk során kiadós sétát teszünk az Ile aux Moines szigeten, amelyhez a városinál kényelmesebb és strapabíróbb cipő ajánlott. Délután fürdőzés vagy kirándulás a gránitvilág parti ösvényein. Szállás Lannion környékén.

6. nap: Guimiliau – la Roche-Maurice – la Martyre – Kerjean – le Conquet (kb. 200 km)
Irány az „igazi Bretagne”, a kálváriák vidéke! GUIMILIAU XVI. századi, 200 alakos kálváriája, LA ROCHE-MAURICE groteszk szobrocskái, valamint LA MARTYRE legelsőként megépült zárt parókiakertje (XI.-XVII. sz.) máig tanúskodnak a breton képzeletvilág és a keresztény kultúra sajátos egybeolvadásáról. (Kálváriák, csontraktárak, reneszánsz diadalkapuk...) Délután érkezünk a KERJEAN-i kastélyhoz, amely méretével, korabeli technológiájával és reneszánsz pompájával látványos emléke a XVI. sz-i gazdasági fellendülésnek. Itt kapunk ízelítőt a berendezések között megőrzött, tipikus breton bútorokból. Utazásunk legtávolabbi pontja: le CONQUET. Franciaország legnyugatibb kikötőjét feltehetően a templomosok alapították, s évszázadokon keresztül védte a partot az angolok ellenséges hadaitól. Ma gyönyörű természeti környezetben lüktető aktív halászfalu. Útban Brest felé rövid megállót tartunk a Szent Máté apátság romjainál. A IX. sz.-ban breton hajósok szállították ide Egyiptomból Máté evangélista földi maradványait. Rövid szabadidő keretében séta és fotózás a vadregényes óceánparton. Szállás Brest környékén.

7. nap: Quimper – Pont-Aven – Carnac (kb. 350 km)
A napot QUIMPER-ben kezdjük, melynek impozáns katedrálisa, nyüzsgő, virágba borult terei, a breton kultúra gazdagságát bemutató nyári fesztivál a világ minden részéről csábítják a látogatót. Továbbutazunk a közeli PONT-AVEN-be, rövid séta a „festők városában”, melyet a XIX. század végén az impresszionisták, többek között Gaugin, fedezte fel. Következő állomásunk CARNAC, ahol a hatezer éves megalitokkal ismerkedünk. Szerepükre számos legendás magyarázatot találhatunk: Druidák oltárai, temetkezési hely, UFO leszálló pálya… Szállás Nantes-ban.

8. nap: Nantes – Chinon – Tours (kb. 230 km)
Reggel a Loire torkolatához, NANTES-be, az egykori breton hercegi székhelyre látogatunk. A közelmúltban csodálatosan felújított hercegi palota méreteivel és pompájával hiteles képet ad a hercegség történelmi jelentőségéről (palota, székesegyház...). Angers érintésével utazunk tovább CHINON-ba, látogatás a várkastélyban, mely a százéves háború idején fontos állomása volt Jeanne d’Arc hőstörténetének és egyben a francia királyság központja is volt. A falucskában, mintha megállt volna az idő! Továbbutazás TOURS-ba, a Pannóniában született püspök, Szent Márton városába (Guise torony, Saint-Gatien katedrális, Szent Márton bazilika…). Szállás Tours környékén.

9. nap: Amboise – Blois – Orleans – Párizs (kb. 280 km)
Első megállónk Amboise, melynek történelme a római korig tekint vissza. A több francia királynak is otthont adó kastély nagy részét sajnos a XIX. században lebontották. Ebben a városban halt meg Leonardo da Vinci, a zseniális művész és polihisztor. Továbbutazás BLOIS-ba, ahol megtekintjük I. Ferenc kastélyát, mely a vallásháborúk idején a francia királyság központjaként kulcsfontosságú események színtere volt. ORLEANS érintése után szállás Párizs külvárosában.

10. nap: Párizs - „ A világ fővárosa!”
Egész napos buszos és gyalogos városnézés PÁRIZS-ban. A Notre-Dame katedrális a francia gótika leghíresebb alkotása, a stílus majd minden jegyét magán viseli. A Szent Kápolna, az Ile de la Cité sziget káprázatos nevezetessége, amelynek megcsodáljuk varázslatos színekben fénylő üvegablakait. A Latin negyed, a Panthéon, a Sorbonne Egyetem, az irodalmi kávéházak és kiskocsmák negyede kulturális eseményektől hangos. A Louvre a világ leghíresebb művészeti gyűjteményének otthona, ahol felkeressük pl. a Milói Vénuszt és a Mona Lisat is. A Sacré Coeur bazilika a XIX. században épült a Montmartre tetejére, híres fehér épülete máig meghatározó jelenség. Szállás Párizs külvárosában.

11. nap: Versailles – Párizs (kb. 80 km)
Kirándulás VERSAILLES-ba, ahol XIV. Lajos, a Napkirály palotáját látogatjuk meg. A kastély máig hirdeti Európa leghatalmasabb uralkodójának művészet iránti elkötelezettségét és pompakedvelését. Visszatérve PÁRIZS-ba folytatjuk a városnézést. Az impresszionizmus legkomolyabb gyűjteményét tekintjük meg az Orsay múzeumban. Az Eiffel tornyot az 1889. évi világkiállításra építették. A toronyból fantasztikus kilátás nyílik a teljes városra (A torony látogatása a rendkívül nagy tömeg létszámától függ!). Hajókirándulás az esti fényekben szikrázó Szajnán. Szállás Párizs külvárosában.

12. nap: Párizs – „Au revoir á Paris”
További ismerkedés a francia fővárossal, a „Fény városával”! Párizs közepén egy nyugalmas kertben található a Rodin múzeum. A kiállított szobrok alapján mindenki eldöntheti, ki volt nagyobb művész: Rodin, avagy szeretője és egyben tanítványa, Camille Claudel. Az Invalidusok dómját XIV. Lajos építtette. Hatalmas, arannyal gazdagon dekorált kupoláját, szenteket ábrázoló szobrok díszítik. Itt nyugszik I. Napóleon. Rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a késő esti órákban. Érkezés a menetrend függvényében.


Párizsban a programok sorrendje felcserélődhet illetve módosulhat a nyitva tartások, időjárás valamint a nagy látogatottság miatt!

UNESCO Világörökségek:
- Mont-Saint-Michel
- A Loire völgye Sully-sur-Loire és Chalonnes között
- Párizs – Szajna part
- Versailles-i kastély

 

Normandia - Bretagne + Párizs repülővel

(08.05 – 16.)

Részvételi díj

359.700,- Ft

Repülőtéri illeték 

kb. 59.000,- Ft

Egyágyas felár

142.700,- Ft

Félpanziós felár

99.900,- Ft

Idegenforgalmi adó  

kb. 20,- €

 

A részvételi díj tartalmazza:
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal, a párizsi hosszabbításon busszal és tömegközlekedési eszközzel
- a repülőjegyet Bp. – Párizs – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 59.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- félpanziós felárat: 99.900,- Ft / fő
- a belépőjegyek és a fülhallgató árát: kb. 150,- €/fő Normandia-Bretagne programon és kb. 140,- € / fő a párizsi hosszabbításon
- idegenforgalmi adót: kb.20,- € / fő (A helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 23.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)