PANAMA-KOLUMBIA-ECUADOR

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2022.03.18. 15/14 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 357 500 Ft foglalás

Teljes ár: 1.357.500,- Ft (967.500 Ft + kb. 390.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 235.000,- Ft/fő

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2 %

A teljes ár a belépőjegyek árát tartalmazza, kivéve: (Helyszínen fizetendő!)
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40,- USD/fő

Fakultatív programok árai (minimum 10 fő): (Irodánkban előre fizetendő!)
Rosario-szigetek egész napos kirándulás: 90,- USD
El Dorado - Laguna De Guatavita krátertó túra: 30,- USD

Szervizdíj / Borravaló: 90,- USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Panamaváros és Guayaquil – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint Panamaváros – Cartagena, Cartagena – Bogota és Bogota – Quito útvonalon helyi repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal, alkalmanként hajóval/motorcsónakkal és vonattal is. A hosszabbítás során belföldi repülőjáratokkal, komppal/motorcsónakkal és autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió, reggeli és ebéd vagy vacsora a 2. naptól.


1. nap: Budapest – Panamaváros
Repülés Budapestről európai átszállással Panama székhelyére, Panamavárosba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Panama-csatorna - Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁ-val. Felkeressük a csatornán található 3 zsiliprendszer egyikét, a Miraflores Zsilip látogatóközpontját. A kilátószerű épületből remek rálátás nyílik az emelkedő vagy süllyedő óriás hajókra. Hajóút keretében fedezzük fel a Panama-csatornát: Miraflores-zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel-zsilip, Gillar-szoros és a Gatun tó. Busszal térünk vissza Panamavárosba. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panama – Cartagena
Reggeli után bejárjuk Panamavárost. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Ezt követően felkeressük Ó-Panama romjait, mivel Captain Morgan elpusztította az akkori várost. Délután megtekintjük a mai Panama óvárosát, sétálunk a hangulatos utcákon, majd látogatást teszünk a Frank O. Gehry által tervezett Biomúzeumban, mely az ország különböző részeinek állat és növényvilágát mutatja be egy különleges és egyedi megjelenésű épületben. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és elutazás, menetrend függvényében a szomszédos Cartagenába, Kolumbia híres karib-tengerparti városába. Szállás Cartagenában.

4. nap: Rosario-szigetek
Fakultatív egész napos kirándulás ebéddel a ROSARIO-SZIGETEK-re. Transzfer a kikötőbe, ahonnan motorcsónakkal kelünk át a szigetekre, útközben Bocachica tengeri erődítményeivel – San Fernando és San Jose – találkozunk, majd a Baru-félsziget után érjük el úti célunkat, ISLA GRANDÉ-t, mely igazi álomstrandjával várja az odalátogatókat. Welcome cocktail és ebéd. Fürdőzés („vízicipő” ajánlott, napágy és törölköző biztosított), majd a nap végén visszatérünk Cartagenába. Este szabadidő, majd vacsora és szállás.

5. nap: Cartagena de Indias – Bogota
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Bogota
Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban: La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület, az értékes Arany Múzeum és végül Bolivar háza kerül megtekintésre. Napunk zárásaként irány a Monserrate Hill, ahonnan megcsodáljuk Bogota esti panorámáját, és megkóstoljuk a helyi ízeket, egy vacsora keretén belül, a hegyen található étteremben. Szállás Bogotában.

7. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

8. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado)– Bogota
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően GUATAVITA-ba utazunk, ahol fakultatív hegyi túra keretében ellátogathatunk a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhozhoz. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává, és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

9. nap: Fusagasuga (kávéültetvény)– Quito
A mai napon az Andokba teszünk kirándulást és FUSAGASUGA településre utazunk, hogy megismerjük a világhírű kolumbiai kávé történetét és készítésének egész folyamatát a vetőmagtól a kész italig. Látjuk az ültetvényeket és bemutatják szüretelt termés tisztításának, hántolásának és szárításának kézi folyamatát. Következik a cséplés és végül a pörkölés, mely az egész folyamat legkritikusabb része. Természetesen nem maradhat el a kávékóstoló sem. A délután folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

10. nap: Mitad del Mundo (Világ közepe) – Egyenlítő – Otavalo
Kora reggel irány a „Világ Közepe” vagyis a MITAD DEL MUNDÓ. Áthaladunk az XVIII. században kijelölt Egyenlítő vonalán, majd az azóta pontos mérésekkel meghatározott EGYENLÍTŐ-höz érkezünk, az itt létesült parkban felkeressük Egyenlítő-emlékművet és az érdekes fizikai jelenségeket bemutató múzeumot. Délután felkeressük a híres OTAVALÓ-i piacot, ahol jellegzetes szőttesek és egyéb kézműves termékek gazdag kínálata várja a vásárlókat. Szállás.

11. nap: Quito – Riobamba
Városnézés Ecuador fővárosában, QUITÓ-ban: a Függetlenség tere az Elnöki Palotával, Érseki Palotával és a Katedrálissal, La Compania templom (a gazdagon aranyozott templombelsőt a latin-amerikai barokk művészet egyik legszebb példájaként tartják számon), végül megtekintjük a San Francisco-kolostor értékes gyűjteményét. Délután RIOBAMBÁ-ba utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

12. nap: Alausi – „Ördög Orra” – Ingapirca romjai – Cuenca
Utazás ALAUSI-ba, ahol vonatra szállva Ecuador egyik legszebb, lélegzetelállító táján haladva közelítjük meg az „Ördög Orra” nevű meredek sziklát, mely fő akadályaként áll a Quitót és Guayaquilt összekötő vasútvonal útjában. Ezt követően folytatjuk utunkat INGAPIRCA, az ország legjobb állapotában megőrzött inka romjai felé. Bejárjuk az ásatási területet, melynek dísze a Nap-templom. Továbbutazás Cuencába és szállás.

13. nap: Cuenca – Guayaquil
Városnézés CUENCÁ-ban, a gyönyörű templomokkal, terekkel, bájos piacokkal, kézműves üzletekkel és virágpiacokkal tarkított hangulatos óvárosban. A település a panamakalap készítés két központja közül az egyik, így felkeresünk egy műhelyt is. Utunkat folytatva a Csendes-óceán felé vesszük az irányt és az El Cajas Nemzeti Parkokon keresztül hajtva jutunk el Guayaquilbe. Szállás.

14. nap: Guayaquil és hazautazás
GUAYAQUIL Ecuador legnagyobb városa, mely két folyó torkolatánál helyezkedik el, és az ország fő tengeri kikötője. Városnézés során megállunk az iguanáktól hemzsegő Seminario Parkban, a Kristály Palotánál, az Integráció terén és a Bellavista kilátópontról is körbetekintünk. Végül kettéválik a csoport, és azoknak akik nem hosszabbítanak a Galapagos-szigetekre, transzfer a repülőtérre.

15. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek: Panama történelmi városmagja, Cartagena erődje és kikötője, Quito, Cuenca

 


Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé.

Hogy az utazás teljes lehessen hosszabbítási lehetőség választható a különleges ökoszisztémájú Galapagos-szigetekre! A Galapagos-szigeteki hosszabbításos program megtekintéséhez kattintson ide!

 

[[video]]https://www.youtube.com/watch?v=FQCI2gQE4go[[/video]]


Teljes ár: 1.357.500,- Ft (967.500 Ft + kb. 390.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 235.000,- Ft/fő

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2 %

A teljes ár a belépőjegyek árát tartalmazza, kivéve: (Helyszínen fizetendő!)
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40,- USD/fő

Fakultatív programok árai (minimum 10 fő): (Irodánkban előre fizetendő!)
Rosario-szigetek egész napos kirándulás: 90,- USD
El Dorado - Laguna De Guatavita krátertó túra: 30,- USD

Szervizdíj / Borravaló: 90,- USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező!

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Hasonló utazások