PÉCSI ÉLMÉNYEK SZILVESZTERKOR

Villány ˝a bor főutcája˝ | Baja és halászleve | Gyógyfürdőzés Harkányon

Időpontok: 2020. december 30 - 2021. január 02.

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Szilveszter előestéjén a Dunántúli-dombság között kirándulunk évzáró és évnyitó gondolatokkal, tartalmas programokkal fűszerezve. Programunk során a kulturális tartalom mellett nagy hangsúlyt fektettünk a változatos élményekre, így borokat kóstolva Szekszárdon és Villányban, fínom étkeket ízlelve Baján, és olyan történelmi helyszíneket látogatunk mint Pécsvárad, Mohács, Siklósi vár…Programunk harmadik alappillére a természeti látnivalók mentén alakul, így látogatást teszünk az Abaligeti cseppkőbarlangban, a Duna legszélesebb szakaszán Bajánál, a Gemenci erdő mentén és a Mecsek lankás dombjai között. Mohácson „megtapossuk a malmot”, majd Pécsre a TV torony magasságából érkezünk!  És hogy a kényeztető pihenés sem maradjon ki, ellátogatunk a méltán híres Harkányi Gyógyfürdőben, ahol kedvünkre élvezhetjük a gyógyvíz jótékony hatásait az újév első napján. Tartson velünk ezen kellemes szilveszteri programunkon!

Együttműködő partnerünk a Zseppelin utazási iroda.

 

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda 3/4*
Ellátás: 3x félpanzió, szilveszteri vacsorával


1. nap: Budapest/Szeged – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Baja – Mohács – Mecsek (340 km)
A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állo¬mása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát (kívülről) és a Bencés apátság fennmaradt rom¬jait. A szekszárdi Bormúzeumban a környező bortermő vidék életébe kapunk betekintést, borkóstolási lehetőséggel egybekötve. A várost elhagyva a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain keresztül érkezünk egészen a Duna partig, Bajára, ahol teszünk egy kellemes sétát: megcsodáljuk elegáns főterét, kisétálunk a Sugovica mentén a Duna főághoz, a Türr István emlékműhöz. A Duna magyarországi szakaszán itt a legszélesebb, valóban impozáns látványt nyújt a látogatónak. Szabadidő a városban, mely időben érdemes egy bajai halászlé elfogyasztását (helyszínen fizetendő) beiktatni valamelyik hagyományos étteremben a Petőfi szigeten. A szabadidőt követően visszaszállunk autóbuszunkra, és utazunk tovább Mohácsra, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! A Mecsek dimbes-dombos útjain érkezünk Pécsre, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap: Az óév utolsó napján szilveszteri hangulatban Pécsett
Reggelit követően utunk a pécsi kul¬turális központba vezet. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítot¬tak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Ha szerencsénk van, adventi orgonajátékot is hallhatunk. Pécs belvárosában a Király utca felé sé¬tálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Has¬szán Pasa dzsámijába, mely jelen¬leg katolikus templom. Szabadidő a vá¬rosban, mely során lehetőség van egyénileg a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. A Cella Septicho¬ra Látogatóközpontban a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet te¬kinthetünk meg. Ezen ókeresztény te¬metőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kis¬méretű családi és közösségi sírbolt található. Szabadidő a városban, majd egyéni igényeink szerint térhetük vissza belvárosi szállodánkba és készülődünk a szilveszteri vacsoránkra. A vacsorát követően egyénileg van lehetőség a szilveszteri hangulatú belvárosban sétálni.

3. nap: 2021! Az újév első napján élményeket gyűjtünk: Siklósi vár – Harkány gyógyfürdő és Villány (260 km)
Kései reggelinket elfogyasztva az újév első napján a Villányi-hegység déli lábaihoz érkezünk, egy kisebb magaslaton látható a Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat. Napunk első állomásaként bejárjuk a történelmi jelentőségű erődöt. Utunkat folytatva a közeli méltán híres Harkányfürdőbe látogatunk, mely Európában egyedülálló harkányi gyógyvíze 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg! 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, amely bizonyítottan be is épül a porcokba. Ez a gyógyvíz kémiai hatása. Ezen kívül részt vesz még a gyógyításban: a víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás – amelynek révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése –, a hidrodinamikai hatás, valamint a hőhatás. Élvezzük a gyógyvíz pozitív hatásait, a kényeztető termálfürdő szolgáltatásait a késő délutánig. A kora esti órákban utunkat Villányban folytatjuk, ahol sétálunk a „villányi bor főutcáján” és egy borkóstolóval egybekötött vacsorát is elfogyasztunk a hely szellemében (fakultatív). Jókedvvel, mosolygó¬san az esti órákban érkezünk vissza pécsi szálláshelyünkre.

4. nap: TV torony – Abaligeti Cseppkőbarlang – Pécsvárad – Mecseknádasd – Kecskemét – Budapest/Szeged (220 km)
Utolsó napunkon a reggeli után először a Mecsek oldalá¬ban kiemelkedő pécsi TV toronyhoz kapaszkodunk fel autóbuszunkkal, ahol bámulatos kilátás nyílik a Me¬csekre és az alatta elterülő ébredező városra. "Jó reggelt kívánunk az ébredező ünnepi Pécsnek”. A megyeszékhelyt elhagyva az Abaligeti Barlanghoz érkezünk, ahol megismerkedhe¬tünk a csodálatos földalatti csepp¬kövekkel. Hazafelé indulunk és Pécsváradon látogatást teszünk a Szent István király alapította bencés kolostor és egykori vár romjainál, melynek múzeumában megtekintjük a szép állapotban fennmaradt román stílusú kápolnát, ahol még freskó részleteket láthatunk. Utunkat folytatva áthaladunk Mecseknádasdon - ahol ezer éve Margit, Skócia királynéja töltötte gyermekkorát - ahol búcsút intünk Baranya megyének. Érkezés Kecskeméten keresztül Budapestre és Szegedre a késő esti órákban.

PÉCSI ÉLMÉNYEK SZILVESZTERKOR

2020. 12. 30.
4 nap
93 600 HUF/fő

1 ágyas felár: 32.000 Ft

Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!

Villányi borkóstoló: 7.000 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 21.000 Ft Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
25-34 fő esetén: 6.500 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

A részvételi díj tartalmazza:
- útlemondási biztosítás
- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- 3x reggeli és 2x vacsora ellátás a szállodában
- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:
- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár útvonalon. 

Együttműködő partnerünk a Zseppelin utazási iroda. 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Jelentkezem az útra
Út neve: PÉCSI ÉLMÉNYEK SZILVESZTERKOR
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

PÉCSI ÉLMÉNYEK SZILVESZTERKOR

Villány ˝a bor főutcája˝ | Baja és halászleve | Gyógyfürdőzés Harkányon

Indulási dátumok:
2020.12.30

Szilveszter előestéjén a Dunántúli-dombság között kirándulunk évzáró és évnyitó gondolatokkal, tartalmas programokkal fűszerezve. Programunk során a kulturális tartalom mellett nagy hangsúlyt fektettünk a változatos élményekre, így borokat kóstolva Szekszárdon és Villányban, fínom étkeket ízlelve Baján, és olyan történelmi helyszíneket látogatunk mint Pécsvárad, Mohács, Siklósi vár…Programunk harmadik alappillére a természeti látnivalók mentén alakul, így látogatást teszünk az Abaligeti cseppkőbarlangban, a Duna legszélesebb szakaszán Bajánál, a Gemenci erdő mentén és a Mecsek lankás dombjai között. Mohácson „megtapossuk a malmot”, majd Pécsre a TV torony magasságából érkezünk!  És hogy a kényeztető pihenés sem maradjon ki, ellátogatunk a méltán híres Harkányi Gyógyfürdőben, ahol kedvünkre élvezhetjük a gyógyvíz jótékony hatásait az újév első napján. Tartson velünk ezen kellemes szilveszteri programunkon!

Együttműködő partnerünk a Zseppelin utazási iroda.

 

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda 3/4*
Ellátás: 3x félpanzió, szilveszteri vacsorával


1. nap: Budapest/Szeged – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Baja – Mohács – Mecsek (340 km)
A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állo¬mása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát (kívülről) és a Bencés apátság fennmaradt rom¬jait. A szekszárdi Bormúzeumban a környező bortermő vidék életébe kapunk betekintést, borkóstolási lehetőséggel egybekötve. A várost elhagyva a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain keresztül érkezünk egészen a Duna partig, Bajára, ahol teszünk egy kellemes sétát: megcsodáljuk elegáns főterét, kisétálunk a Sugovica mentén a Duna főághoz, a Türr István emlékműhöz. A Duna magyarországi szakaszán itt a legszélesebb, valóban impozáns látványt nyújt a látogatónak. Szabadidő a városban, mely időben érdemes egy bajai halászlé elfogyasztását (helyszínen fizetendő) beiktatni valamelyik hagyományos étteremben a Petőfi szigeten. A szabadidőt követően visszaszállunk autóbuszunkra, és utazunk tovább Mohácsra, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! A Mecsek dimbes-dombos útjain érkezünk Pécsre, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap: Az óév utolsó napján szilveszteri hangulatban Pécsett
Reggelit követően utunk a pécsi kul¬turális központba vezet. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítot¬tak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Ha szerencsénk van, adventi orgonajátékot is hallhatunk. Pécs belvárosában a Király utca felé sé¬tálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Has¬szán Pasa dzsámijába, mely jelen¬leg katolikus templom. Szabadidő a vá¬rosban, mely során lehetőség van egyénileg a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. A Cella Septicho¬ra Látogatóközpontban a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet te¬kinthetünk meg. Ezen ókeresztény te¬metőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kis¬méretű családi és közösségi sírbolt található. Szabadidő a városban, majd egyéni igényeink szerint térhetük vissza belvárosi szállodánkba és készülődünk a szilveszteri vacsoránkra. A vacsorát követően egyénileg van lehetőség a szilveszteri hangulatú belvárosban sétálni.

3. nap: 2021! Az újév első napján élményeket gyűjtünk: Siklósi vár – Harkány gyógyfürdő és Villány (260 km)
Kései reggelinket elfogyasztva az újév első napján a Villányi-hegység déli lábaihoz érkezünk, egy kisebb magaslaton látható a Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat. Napunk első állomásaként bejárjuk a történelmi jelentőségű erődöt. Utunkat folytatva a közeli méltán híres Harkányfürdőbe látogatunk, mely Európában egyedülálló harkányi gyógyvíze 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg! 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, amely bizonyítottan be is épül a porcokba. Ez a gyógyvíz kémiai hatása. Ezen kívül részt vesz még a gyógyításban: a víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás – amelynek révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése –, a hidrodinamikai hatás, valamint a hőhatás. Élvezzük a gyógyvíz pozitív hatásait, a kényeztető termálfürdő szolgáltatásait a késő délutánig. A kora esti órákban utunkat Villányban folytatjuk, ahol sétálunk a „villányi bor főutcáján” és egy borkóstolóval egybekötött vacsorát is elfogyasztunk a hely szellemében (fakultatív). Jókedvvel, mosolygó¬san az esti órákban érkezünk vissza pécsi szálláshelyünkre.

4. nap: TV torony – Abaligeti Cseppkőbarlang – Pécsvárad – Mecseknádasd – Kecskemét – Budapest/Szeged (220 km)
Utolsó napunkon a reggeli után először a Mecsek oldalá¬ban kiemelkedő pécsi TV toronyhoz kapaszkodunk fel autóbuszunkkal, ahol bámulatos kilátás nyílik a Me¬csekre és az alatta elterülő ébredező városra. "Jó reggelt kívánunk az ébredező ünnepi Pécsnek”. A megyeszékhelyt elhagyva az Abaligeti Barlanghoz érkezünk, ahol megismerkedhe¬tünk a csodálatos földalatti csepp¬kövekkel. Hazafelé indulunk és Pécsváradon látogatást teszünk a Szent István király alapította bencés kolostor és egykori vár romjainál, melynek múzeumában megtekintjük a szép állapotban fennmaradt román stílusú kápolnát, ahol még freskó részleteket láthatunk. Utunkat folytatva áthaladunk Mecseknádasdon - ahol ezer éve Margit, Skócia királynéja töltötte gyermekkorát - ahol búcsút intünk Baranya megyének. Érkezés Kecskeméten keresztül Budapestre és Szegedre a késő esti órákban.

Árak:
93 600 HUF

1 ágyas felár: 32.000 Ft

Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!

Villányi borkóstoló: 7.000 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 21.000 Ft Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
25-34 fő esetén: 6.500 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

A részvételi díj tartalmazza:
- útlemondási biztosítás
- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- 3x reggeli és 2x vacsora ellátás a szállodában
- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

A részvételi díj nem tartalmazza:
- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár útvonalon. 

Együttműködő partnerünk a Zseppelin utazási iroda.