PROVENCE ÉS A RIVIÉRA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 345.000,- Ft (288.000,- Ft + 57.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár: 64.500,- Ft

Egyágyas felár: 88.800,- Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 14,- € (Helyszínen fizetendő!)

Belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató ára: kb. 160,-€ (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj a megjelölt szobatípusra és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Marseille és Nizza – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Marseille (kb. 100 km)
Elutazás Budapestről a délelőtti órákban, majd délutáni érkezés után, városnézés a Földközi-tenger egyik legrégebbi kikötővárosában, MARSEILLE-ben. Megtekintjük a neo-bizánci stílusban épült Basilique Notre-Dame de la Garde teplomot, a Cathedrale de la Major-t és a több, mint 2500 éves múltra visszatekintő kikötőt. Szállás Aix-en-Provence környékén.

2. nap: Aix-en-Provence –Les Baux-de-Provence – Arles – Nîmes (kb. 150 km)
Provence egykori fővárosa, AIX-EN-PROVENCE, amely több mint kétezer évre tekint vissza. Városnéző séta: városháza, Igazságügyi Palota, St. Sauveur (Szent Megváltó) Székesegyház, a három sellőt ábrázoló Rotonde szökőkút. Ezek a látnivalók a város egy-egy jellemzőjét szimbolizálják: igazságosság, művészet, kereskedelem és mezőgazdaság. Amennyiben követjük Paul Cézanne munkásságának emlékét őrző körséta útvonalát, úgy megtudhatjuk hol élt és alkotott a művész. Rövid megálló LES BAUX-DE-PROVENCE városkában, melynek nevét gyakran emlegetjük, lévén a bauxit ásvány (alumínium előállítása) innen kapja a nevét, de valójában, egy elbűvölő városka. Franciaország „legrómaibb” városa: ARLES. A legtöbb műemlék az ún. Centre Monumental (római építmények és középköri templomok körzete), valamint az Alyscamps (ősi temető) környékén található. A város másik híres látnivalója a csodásan megmaradt, eredetileg háromszintes római aréna. A település hosszú éveken keresztül Van Gogh és barátja, Gaugin otthona volt. Látogatás Van Gogh házába, melynek kertjét egyik festménye alapján rekonstruálták. Késő délután városnézés Franciaország Rómájában, NÎMES városában. Az i.e. I. században épített Amfiteátruma a legjobb állapotban maradt fenn Franciaországban. Szinte pontosan azonos Arles arénájával, nézőtere valamelyest nagyobb. Szállás Nimes környékén.

3. nap: Tarascon – Avignon – Orange – Pont du Gard (kb. 200 km)
Elsőként megálló a látványos TARASCON váránál, ahol rövid fotószünetet tartunk. Továbbutazás AVIGNON-ba. A város legnevezetesebb épülete a pápai palota, amely egy sziklaszirt, a Rocher des Doms tetején épült. A St-Bénézet hídról messze földön is népszerű dal született. A városháza múlt századi épülete magában foglalja a XIV. században emelt óratornyot is, tetején harangjátékkal. Majd ORANGE-ba látogatunk, mely a tartomány kapuja, s a világ egyik legjelentősebb római kori műemlékének városa. A település római kori színháza egyedülálló a világon, hiszen a nézőtere és a színpad mögötti fal is teljes épségben megmaradt. Azután pedig egy rövid megálló a PONT DU GARD-nál, a Gardon folyó felett átívelő római vízvezetéknél. Szállás Nimes környékén.

4. nap: Camargue – Aigues-Mortes – Montpellier – Saint-Maximin-la-Saint-Baume (kb. 400 km)
Reggel az egyedülálló nádból, tavakból, lagúnákból álló CAMARGUE-i természetvédelmi területre kalandozunk, mely félvad lovairól, flamingóiról és fekete bikáiról híres. AIGUES MORTES a holt vizek városa, a tengertől sok kilométerre található, de tengeri kikötőnek létesült a XIII. században. Hatalmas, szabályos téglalap alakú vára mindmáig sértetlen maradt. Languedoc-Roussillon fővárosa MONTPELLIER, elsősorban többszázados orvos-tudományi egyeteméről híres. Itt végezte tanulmányait a jövendőmondásairól híres Nostradamus is. Séta a történelmi belvárosban és a XXI. századi Antigone negyedben. A település központi terét, a Place de la Comédie-t a helyiek ellipszis formájára utalva csak „tojás”-ként emlegetik. Itt látható a kecses nőalakokkal ékes szökőkút és a színház. A központból kivezető út végén áll XIV. Lajos diadalíve, túloldalán a Jardin des Plantes, Franciaország legrégebbi botanikus kertje. Cathédrale St. Pierre a város egyetlen temploma, amely túlélte a vallásháborúk pusztításait. Következő állomásunk SAINT-MAXIMIN-la-SAINTE-BAUME. Az itt található bazilikában őrzik Mária Magdolna ereklyéit, mely egyben a keresztény világ harmadik legfontosabb síremléke is. Szállás Toulon környékén.

5. nap: Port Grimaud – St-Tropez – Cannes (kb. 200 km)
Reggeli után PORT GRIMAUD-ba utazunk, amely egy mesterséges Velence: luxus kikötő, lagúnák és nyaraló paradicsom. Az ötletgazda és kivitelező sírját magába foglaló templomban Vásárhelyi Győző, azaz VICTOR VASARELY üvegablakait is megcsodálhatjuk. Ebből a mesevilágból egy másik mesevilágba hajózunk át: a cél ST-TROPEZ. Ez a város soha nem megy ki a divatból. Ma is az arany ifjak és „arany vének” kihagyhatatlan találkozóhelye. Látni fogjuk, hol szaladgált ide-oda Louis de Funés, a világhírű komikus csapata „Lütyő” „Fityesz” „Pacuka” és a többiek, azaz, a st-tropezi csendőrök! A kikötő, Place des Lices, Fellegvár panorámája lenyűgöző látványt nyújt. Ismét hajóra szállunk, és a Côte d’Azur legszebb partszakasza, az aranypart mellett hajózunk CANNES-ig. A lemenő nap fényében sétálunk CANNES legszebb helyein: kikötő, La Croisette tengerparti sétány, Filmfesztivál palota, Suquet domb, a város középkori magja. Szállás Cannes környékén.

6. nap: Grasse – Gourdon – St. Paul de Vence (kb. 100 km)
Utazás GRASSE-ba, a parfümgyártás fővárosába. Látogatás a Fragonard üzemben (vásárlási lehetőség). Továbbutazás a Farkastorok-szurdok érintésével a festői GOURDON-ba. A hegycsúcsra épült hangulatos települést lélegzetelállító panorámája miatt keresik fel az utazók. Következő állomásunk Yves Montand kedvenc helye, a Cote d'Azur legattraktívabb művészvárosa St. PAUL DE VENCE, ahol egymást érik a képző- és iparművészeti galériák. Szállás Cannes környékén.

7. nap: Monaco – Monte Carlo – Nizza – Budapest (kb. 100 km)
A kora reggeli órákban irány a mini állam MONACO. Látogatás az Oceanográfiai Múzeumban, a Katedrálisban (hercegek temetkezési helye), a Hercegi palotában, majd MONTE CARLO, a kaszinózás fellegvára érintésével tartunk NIZZÁBA. Buszos városnézés a „Côte d’Azur Párizsában”, NIZZÁ-ban. A XIX. sz.-i angol és orosz arisztokrácia hagyta örökül a sugárutak és az árnyas sétányok mondén hangulatát. Ezt érezzük a Promenade des Anglais-n és az orosz negyedben. Majd Nizza repülőteréről hazautazás Budapestre a menetrend függvényében, és érkezés az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Arles, Orange római kori színháza és környéke, Pont du Gard, Avignon óvárosa


PROVENCE, ha meghalljuk ezt a szót, sok embernek a levendula jut az eszébe. Nagyon helyesen, mert az egyik jelképe a tájnak. Az utazási időpontunk, szeptember már jóval túl van a levendula virágzásán, de ezt leszámítva, egy csodálatos csokrot állítottunk össze, mely felöleli Franciaország déli területeinek legszebb, legérdekesebb látnivalóit. A régió központi egysége Provence és a szomszédos Languedoc-Roussillon megannyi látnivalót kínál, amely átöleli a római kortól napjainkig az elmúlt több mint 2000 évet! Katedrálisok, várak, paloták, amfiteátrumok és színházak, valamint múzeumok mellett a táj megkapó hangulata, a legújabb kor emberének kényelmét, szórakozását biztosító épületek és építmények, a tengerparton horgonyzó jachtok sokasága, mind elbűvöli az arra járót.

 


Teljes ár: 345.000,- Ft (288.000,- Ft + 57.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár: 64.500,- Ft

Egyágyas felár: 88.800,- Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 14,- € (Helyszínen fizetendő!)

Belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató ára: kb. 160,-€ (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

 

Hasonló utazások