RÓMA - NÁPOLY - SORRENTO - CAPRI (BUSSZAL)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 298.300,- Ft

Félpanziós felár: 38.300,- Ft

Egyágyas felár: 90.700,- Ft

Helyszínen fizetendő:
• Idegenforgalmi adó: kb. 26,- €/fő.
• Belépők, hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), fülhallgató: kb. 180,- €/fő.
• Szervizdíj / Borravaló: 10,- €/fő.
• Fakultatív kirándulás Amalfiba és Ravelloba (min. 20 fő esetén): 40,- €/fő + belépők, kb. 20 €/fő.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: légkondicionált magyar autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)
Utazás Budapest – M7 autópálya – Ljubljana útvonalon, Szlovénián át, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Ronta környékén.

2. nap: Ronta – Orvieto – Tivoli – Róma (kb. 420 km)
Utazás az etruszkok által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. A főbejárat feletti külső falakon Mária legendáját bemutató mozaikábrázolás látható. A délutáni órákban találkozás a csoport repülővel érkező utasaival, majd továbbutazás TIVOLI-ba, ahol megnézzük a Villa d’ Este szökőkútjait. Szállás Róma külvárosában.

3. nap: Róma (kb. 20 km)
Városnézés az „örök városban”. RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Ma ebből kapunk egy kis ízelítőt. Megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk” a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a felújítás alatt lévő Trevi szökőkútba. A Piazza Navona a főváros sok szép tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Róma külvárosában.

4. nap: Vatikán – Sorrento környéke (kb. 280 km)
Délelőtti programunk a Föld legkisebb állama, a VATIKÁN. Látogatás a világ legnagyobb római katolikus templomában, a Szt. Péter Bazilikában, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a tér két oldalát szegélyező hatalmas oszlopcsarnok, mely szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután továbbutazás Sorrento-ba. Szállás Sorrento környékén.

5. nap: Pompeji – Nápoly (kb. 130 km)
Utazás POMPEJI-be. A romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Elmerülünk NÁPOLY különleges városában. „Nápolyt látni és…” szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, városnézésünk során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné. Az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal hazája. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Szállás Sorrento környékén.

6. nap: Capri
Egész napos hajókirándulás CAPRI szigetére. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák, és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrento környékén.

7. nap: Amalfi – Ravello (kb. 85 km)
Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Mai első megállónk GROTTA DI SMERALDO egy tengerparti barlang. Sokak szerint talán a Kék-barlangnál is szebb, mivel cseppkövei smaragdzölden tündökölnek a tengervízen átszűrt napfényben. Kirándulás busszal AMALFI-ba. Az egykori híres kereskedőváros gyönyörű fekvésének köszönhetően ma turisták ezreit vonzza. A város Dómjának homlokzatát az 1861. évi földrengés után teljesen újjáépítették. A Bizáncban készült gyönyörű bronzkapuja épségben megmaradt. Következő állomásunk RAVELLO, a hegyoldalra felkúszó kisváros, a Sorrentoi félsziget egyik legszebb helye. Többek vélemény alapján innen a legmegkapóbb a kilátás a Salernoi-öbölre. A XI. században épült Dóm csodálatos bronzkapuját Krisztus életéből vett jelenetek díszítik. A Palazzo Rufolo épülete és parkja is elbűvölő, Wagner itt komponálta Parsifal című operáját. Szállás Sorrento környékén.

8. nap: Paestum – Herculaneum (kb. 250 km)
Utazás PAESTUM városában található romterülethez, melyet Poseidon városának építettek i.e. 600 körül. Itt láthatjuk a világ talán legjobb állapotában fennmaradt görög templomait. A város különlegessége, hogy korábban nagynevű költők, írók,- mint Goethe, Hemingway,- merítettek ihletet műveikhez. Megtekintjük a város kövezett utcáit, a római fórumot, görög színházat és templomokat. HERCULANEUM Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el i.sz. 79-ben, amikor a kiömlő láva, de főként a hamueső betemette a környék településeit. Sétánk során megismerkedünk a romvárossal. Szállás Sorrento környékén.

9. nap: Vezúv – Chianciano Terme / Ronta
A mai napunk programja a repülés menetrendjének függvénye. Látogatás a Vezúvon, amelynek kitörése és pusztítása vezetett az általunk meglátogatott POMPEI és HERCULANEUM városok pusztulásához. A repülős hazautazást választó utasoktól délután elbúcsúzunk, majd észak felé folytatjuk utunkat a Chianciano Terme vagy Ronta környéki szálláshelyünkre.

10. nap: Chianciano Terme / Ronta – Budapest (kb. 980 km)
Hazautazás Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül, érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Nápoly történelmi központja, Pompei régészeti lelőhelyei, Róma történelmi központja, Paestum


Klasszikus olasz körutazásunk során a Vatikán, Róma és Nápoly felbecsülhetetlen kulturális értékeiből kapunk ízelítőt. Capri és a Salernói-öböl lélegzetelállító természeti kincsei sem maradnak ki programunkból!

 

Figyelem! Ha szeretne még kényelmesebben utazni, hazafelé utazzon repülővel!

 

 

[[video]]https://www.youtube.com/watch?v=VSgRGNLHH1E[[/video]]


Teljes ár: 298.300,- Ft

Félpanziós felár: 38.300,- Ft

Egyágyas felár: 90.700,- Ft

Helyszínen fizetendő:
• Idegenforgalmi adó: kb. 26,- €/fő.
• Belépők, hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), fülhallgató: kb. 180,- €/fő.
• Szervizdíj / Borravaló: 10,- €/fő.
• Fakultatív kirándulás Amalfiba és Ravelloba (min. 20 fő esetén): 40,- €/fő + belépők, kb. 20 €/fő.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

FIGYELEM! A programok sorrendje időjárás és nyitva tartás függvényében felcserélődhet, valamint a menetrendváltozás következtében módosulhat!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

 

Hasonló utazások