RÓMA - NÁPOLY - SORRENTO - CAPRI

NAPFÉNYES ITÁLIA

Időpontok: Jelenleg nincs foglalható időpont

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Klasszikus olasz körutazásunk során a Vatikán, Róma és Nápoly felbecsülhetetlen kulturális értékeiből kapunk ízelítőt. Capri és a Salerno-i öböl lélegzetelállító természeti kincsei sem maradnak ki programunkból!

PROGRAMUNK KÉT VARIÁCIÓBAN IS FOGLALHATÓ: AUTÓBUSSZAL VAGY REPÜLŐVEL!
Kérjük, mindenképpen jelezzék, melyikre jelentkeznek!

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal vagy repülővel Budapest – Róma – Budapest útvonalon 
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)
Utazás Budapest – M7 autópálya – Ljubljana útvonalon, Szlovénián át, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Ronta környékén.

2. nap: Ronta – Orvieto* – Róma (kb. 420 km)
Utazás az etruszkok által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. A főbejárat feletti külső falakon Mária legendáját bemutató mozaikábrázolás látható. Továbbutazás Rómába. A repülővel érkező utasok a délutáni órákban menetrend függvényében Rómába repülnek. A repülőtéren autóbuszunk várja őket. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.
*Az októberi csoport reggeli után Róma repülőterére utazik, ahol a repülővel érkező utasokkal találkozik a déli órákban. Utazás TIVOLI-ba, látogatás a Villa d’ Este szökőkútjainál. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.

3. nap: Vatikán és Róma (kb. 20 km)
Délelőtti programunk a Föld legkisebb állama, a VATIKÁN. Látogatás a világ legnagyobb római katolikus templomában, a Szt. Péter Bazilikában, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a tér két oldalát szegélyező hatalmas oszlopcsarnok, mely szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután a városnézés folytatása RÓMÁ-ban. A Piazza Navona a főváros sok szép tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Rómában.

4. nap: Róma – Sorrento környéke (kb. 280 km)
Fél napos városnézés az „örök városban”. RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Ma ebből kapunk egy kis ízelítőt. Megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk” a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a felújítás alatt lévő Trevi szökőkútba. Délután továbbutazás Sorrento-ba. Szállás Sorrento környékén.

5. nap: Pompeji – Nápoly (kb. 130 km)
Utazás POMPEJI-be. A romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Elmerülünk NÁPOLY különleges városában. „Nápolyt látni és…” szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, városnézésünk során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné. Az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal hazája. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Szállás Sorrento környékén.

6. nap: Capri
Egész napos hajókirándulás CAPRI szigetére. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák, és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrento környékén.

7. nap: Amalfi – Ravello (kb. 85 km)
Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Mai első megállónk GROTTA DI SMERALDO egy tengerparti barlang. Sokak szerint talán a Kék-barlangnál is szebb, mivel cseppkövei smaragdzölden tündökölnek a tengervízen átszűrt napfényben. Kirándulás busszal AMALFI-ba. Az egykori híres kereskedőváros gyönyörű fekvésének köszönhetően ma turisták ezreit vonzza. A város Dómjának homlokzatát az 1861. évi földrengés után teljesen újjáépítették. A Bizáncban készült gyönyörű bronzkapuja épségben megmaradt. Következő állomásunk RAVELLO, a hegyoldalra felkúszó kisváros, a Sorrentoi félsziget egyik legszebb helye. Többek vélemény alapján innen a legmegkapóbb a kilátás a Salernoi-öbölre. A XI. században épült Dóm csodálatos bronzkapuját Krisztus életéből vett jelenetek díszítik. A Palazzo Rufolo épülete és parkja is elbűvölő, Wagner itt komponálta Parsifal című operáját. Szállás Sorrento környékén.

8. nap: Paestum – Herculaneum (kb. 250 km)
Utazás PAESTUM városában található romterülethez, melyet Poseidon városának építettek i.e. 600 körül. Itt láthatjuk a világ talán legjobb állapotában fennmaradt görög templomait. A város különlegessége, hogy korábban nagynevű költők, írók,- mint Goethe, Hemingway,- merítettek ihletet műveikhez. Megtekintjük a város kövezett utcáit, a római fórumot, görög színházat és templomokat. HERCULANEUM Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el i.sz. 79-ben, amikor a kiömlő láva, de főként a hamueső betemette a környék településeit. Sétánk során megismerkedünk a romvárossal. Szállás Sorrento környékén.

9. nap: Montecassino – Róma reptér – Ronta / Chiancano Terme
Reggeli után kitérő a bencés szerzetesi központba, MONTECASSINO-ba. A bencések anyakolostorát és a középkori művészet központját Szt. Benedek alapította a VI. században. Már innen csodálatos panoráma nyílik a VEZÚV-ra. Irány Róma repülőtere. A repülőt választó utasoktól délután elbúcsúzunk, s ők hazarepülnek. A buszos utasok észak felé folytatják útjukat szállásukra. Szállás Ronta vagy Chianciano Terme környékén.

10. nap: Ronta / Chianciano Terme – Budapest (kb. 980 km)
Reggel élményekben meggazdagodva hazautazás Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Nápoly történelmi központja
- Pompei régészeti lelőhelyei
- Róma történelmi központja
- Paestum

RÓMA - NÁPOLY - SORRENTO - CAPRI

JELENLEG NINCSENEK INDULÁSI IDŐPONTOK.

Részvételi díj: 288.300,- Ft (oda-vissza busszal)
Egyágyas felár: 79.300,- Ft
Félpanziós felár (9 vacsora): 38.300,- Ft

Részvételi díj: 299.800,- Ft (oda - vissza repülővel)
Repülőtéri illeték és csomagdíj: 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 67.800,- Ft
Félpanziós felár (7 vacsora): 32.500,- Ft


A részvételi díj a belépő-, a hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát (kb. 180,- €) nem foglalja magában.

Fakultatív kirándulás Amalfiba és Ravelloba olasz busszal, magyar idegenvezetővel (min. 25 fő esetén): € 30,- + kb. € 20,- a belépők.)

Idegenforgalmi adó: kb. 20,- € (Helyszínen fizetendő! )
Szervizdíj / Borravaló: 10,- €.


Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

A részvételi díj tartalmazza:

- a közlekedést légkondicionált autóbusszal

- repülőjegyet Budapest – Róma – Budapest útvonalon

- 9 vagy 7 éjszállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

- reggelit

- kirándulásokat és városnézéseket a program szerint

- idegenvezetést

- Prémium utasbiztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív félpanziót (9 vacsora): 38.300,- Ft / fő (oda-vissza busszal)

- fakultatív félpanziót (7 vacsora): 32.500,- Ft / fő (oda-vissza repülővel)

- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 49.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)

- belépő- és hajójegyek, Caprin a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát: kb. 180,- €/fő

A Vatikáni belépő előzetes regisztrációhoz kötött, ezért ezt mi foglaljuk minden résztvevő számára.

Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, amennyiben NEM óhajtanak a programon részt venni. A belépő ára: 26 €. Döntésük visszavonhatatlan! 

- idegenforgalmi adót: kb. 20,- € (Helyszínen fizetendő, pontos összegét majd a Részvételi jegy tartalmazza!)

- kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (1,5 %)

- Szervízdíjat / Borravalót: 10,- € / fő (helyi gépkocsivezető, szállodai személyzet stb. számára)

- minimális utaslétszám hiányában, 30 - 34 fő indulása esetén (oda-vissza busszal) 18.000,- Ft-os / fő

- minimális utaslétszám hiányában, 30 - 34 fő indulása esetén (oda-vissza repülővel) 20.000,- Ft-os / fő

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

 

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: RÓMA - NÁPOLY - SORRENTO - CAPRI
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

RÓMA - NÁPOLY - SORRENTO - CAPRI

NAPFÉNYES ITÁLIA

Indulási dátumok:

Klasszikus olasz körutazásunk során a Vatikán, Róma és Nápoly felbecsülhetetlen kulturális értékeiből kapunk ízelítőt. Capri és a Salerno-i öböl lélegzetelállító természeti kincsei sem maradnak ki programunkból!

PROGRAMUNK KÉT VARIÁCIÓBAN IS FOGLALHATÓ: AUTÓBUSSZAL VAGY REPÜLŐVEL!
Kérjük, mindenképpen jelezzék, melyikre jelentkeznek!

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal vagy repülővel Budapest – Róma – Budapest útvonalon 
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)
Utazás Budapest – M7 autópálya – Ljubljana útvonalon, Szlovénián át, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Ronta környékén.

2. nap: Ronta – Orvieto* – Róma (kb. 420 km)
Utazás az etruszkok által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. A főbejárat feletti külső falakon Mária legendáját bemutató mozaikábrázolás látható. Továbbutazás Rómába. A repülővel érkező utasok a délutáni órákban menetrend függvényében Rómába repülnek. A repülőtéren autóbuszunk várja őket. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.
*Az októberi csoport reggeli után Róma repülőterére utazik, ahol a repülővel érkező utasokkal találkozik a déli órákban. Utazás TIVOLI-ba, látogatás a Villa d’ Este szökőkútjainál. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.

3. nap: Vatikán és Róma (kb. 20 km)
Délelőtti programunk a Föld legkisebb állama, a VATIKÁN. Látogatás a világ legnagyobb római katolikus templomában, a Szt. Péter Bazilikában, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a tér két oldalát szegélyező hatalmas oszlopcsarnok, mely szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután a városnézés folytatása RÓMÁ-ban. A Piazza Navona a főváros sok szép tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Rómában.

4. nap: Róma – Sorrento környéke (kb. 280 km)
Fél napos városnézés az „örök városban”. RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Ma ebből kapunk egy kis ízelítőt. Megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk” a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a felújítás alatt lévő Trevi szökőkútba. Délután továbbutazás Sorrento-ba. Szállás Sorrento környékén.

5. nap: Pompeji – Nápoly (kb. 130 km)
Utazás POMPEJI-be. A romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Elmerülünk NÁPOLY különleges városában. „Nápolyt látni és…” szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, városnézésünk során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné. Az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal hazája. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Szállás Sorrento környékén.

6. nap: Capri
Egész napos hajókirándulás CAPRI szigetére. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák, és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrento környékén.

7. nap: Amalfi – Ravello (kb. 85 km)
Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Mai első megállónk GROTTA DI SMERALDO egy tengerparti barlang. Sokak szerint talán a Kék-barlangnál is szebb, mivel cseppkövei smaragdzölden tündökölnek a tengervízen átszűrt napfényben. Kirándulás busszal AMALFI-ba. Az egykori híres kereskedőváros gyönyörű fekvésének köszönhetően ma turisták ezreit vonzza. A város Dómjának homlokzatát az 1861. évi földrengés után teljesen újjáépítették. A Bizáncban készült gyönyörű bronzkapuja épségben megmaradt. Következő állomásunk RAVELLO, a hegyoldalra felkúszó kisváros, a Sorrentoi félsziget egyik legszebb helye. Többek vélemény alapján innen a legmegkapóbb a kilátás a Salernoi-öbölre. A XI. században épült Dóm csodálatos bronzkapuját Krisztus életéből vett jelenetek díszítik. A Palazzo Rufolo épülete és parkja is elbűvölő, Wagner itt komponálta Parsifal című operáját. Szállás Sorrento környékén.

8. nap: Paestum – Herculaneum (kb. 250 km)
Utazás PAESTUM városában található romterülethez, melyet Poseidon városának építettek i.e. 600 körül. Itt láthatjuk a világ talán legjobb állapotában fennmaradt görög templomait. A város különlegessége, hogy korábban nagynevű költők, írók,- mint Goethe, Hemingway,- merítettek ihletet műveikhez. Megtekintjük a város kövezett utcáit, a római fórumot, görög színházat és templomokat. HERCULANEUM Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el i.sz. 79-ben, amikor a kiömlő láva, de főként a hamueső betemette a környék településeit. Sétánk során megismerkedünk a romvárossal. Szállás Sorrento környékén.

9. nap: Montecassino – Róma reptér – Ronta / Chiancano Terme
Reggeli után kitérő a bencés szerzetesi központba, MONTECASSINO-ba. A bencések anyakolostorát és a középkori művészet központját Szt. Benedek alapította a VI. században. Már innen csodálatos panoráma nyílik a VEZÚV-ra. Irány Róma repülőtere. A repülőt választó utasoktól délután elbúcsúzunk, s ők hazarepülnek. A buszos utasok észak felé folytatják útjukat szállásukra. Szállás Ronta vagy Chianciano Terme környékén.

10. nap: Ronta / Chianciano Terme – Budapest (kb. 980 km)
Reggel élményekben meggazdagodva hazautazás Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Nápoly történelmi központja
- Pompei régészeti lelőhelyei
- Róma történelmi központja
- Paestum

Részvételi díj: 288.300,- Ft (oda-vissza busszal)
Egyágyas felár: 79.300,- Ft
Félpanziós felár (9 vacsora): 38.300,- Ft

Részvételi díj: 299.800,- Ft (oda - vissza repülővel)
Repülőtéri illeték és csomagdíj: 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 67.800,- Ft
Félpanziós felár (7 vacsora): 32.500,- Ft


A részvételi díj a belépő-, a hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát (kb. 180,- €) nem foglalja magában.

Fakultatív kirándulás Amalfiba és Ravelloba olasz busszal, magyar idegenvezetővel (min. 25 fő esetén): € 30,- + kb. € 20,- a belépők.)

Idegenforgalmi adó: kb. 20,- € (Helyszínen fizetendő! )
Szervizdíj / Borravaló: 10,- €.


Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

A részvételi díj tartalmazza:

- a közlekedést légkondicionált autóbusszal

- repülőjegyet Budapest – Róma – Budapest útvonalon

- 9 vagy 7 éjszállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

- reggelit

- kirándulásokat és városnézéseket a program szerint

- idegenvezetést

- Prémium utasbiztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív félpanziót (9 vacsora): 38.300,- Ft / fő (oda-vissza busszal)

- fakultatív félpanziót (7 vacsora): 32.500,- Ft / fő (oda-vissza repülővel)

- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 49.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)

- belépő- és hajójegyek, Caprin a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát: kb. 180,- €/fő

A Vatikáni belépő előzetes regisztrációhoz kötött, ezért ezt mi foglaljuk minden résztvevő számára.

Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, amennyiben NEM óhajtanak a programon részt venni. A belépő ára: 26 €. Döntésük visszavonhatatlan! 

- idegenforgalmi adót: kb. 20,- € (Helyszínen fizetendő, pontos összegét majd a Részvételi jegy tartalmazza!)

- kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (1,5 %)

- Szervízdíjat / Borravalót: 10,- € / fő (helyi gépkocsivezető, szállodai személyzet stb. számára)

- minimális utaslétszám hiányában, 30 - 34 fő indulása esetén (oda-vissza busszal) 18.000,- Ft-os / fő

- minimális utaslétszám hiányában, 30 - 34 fő indulása esetén (oda-vissza repülővel) 20.000,- Ft-os / fő

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)