TRÓPUSI TÁJAKON

MALAJZIA - SZINGAPÚR - INDONÉZIA & PIHENÉS BALIN

Időpontok: 2018. május 06 - 20.

, ,
Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

  • BETELT

Tavaszi kínálatunk egyik legizgalmasabb újdonsága: intenzív körutazás Dél-kelet Ázsiában, pihenéssel az istenek szigetén, Balin.

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással Dohában, Budapest – Kuala Lumpur és Denpasar – Budapest útvonalon, a körutazáson légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal Szingapúr - Yogyakarta és Yogyakarta – Denpasar között.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően) + búcsúvacsora a 14. napon.

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur
Elutazás a déli órákban Budapestről átszállással Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kuala Lumpur – Putrajaya – Kuala Lumpur
Érkezés a reggeli órákban Kuala Lumpurba. Látogatás Malajzia adminisztratív fővárosába, PUTRAJAYA-ba. A szövetségi kormány székhelye és az ország közigazgatási központja nevét az első malajziai miniszterelnök tiszteletére kapta és a közelmúltban építészeti, technológiai és környezetvédelmi csodákkal büszkélkedő várossá nőtte ki magát. A legismertebb látnivalók megtekintése: Seri Perdana (miniszterelnöki rezidencia), a rózsaszín kupolás Putra Mosque, Istana Melawati (a királyi család lakhelye), Istana Kehakiman (Igazságügyi palota). Délután transzfer a szállodába, pihenés és szabadidő. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap: Kuala Lumpur
Városnézés KUALA LUMPUR-ban, amely álmos kis kínai faluból nőtte ki magát Ázsia egyik legdinamikusabban fejlődő, modern és gazdag városává. Malajzia fővárosának legismertebb látnivalói: a híres Petronas ikertornyok, a Jamek Mosque (a város egyik legrégebbi mecsete), a régi és az új Királyi Palota, a Nemzeti Emlékmű, a Nemzeti Mecset, a Függetlenség tere és a kínai negyedben a színpompás Sri Mariamman hindu templom. 272 lépcsőn kapaszkodunk fel a Batu barlangokhoz, majd este maláj táncműsorral egybekötött vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

4. nap: Kuala Lumpur – Melaka – Szingapúr
Utazás autóbusszal SZINGAPÚR-ba. Útközben megnézzük az UNESCO világörökségi listáján szereplő MELAKA óvárosának főbb nevezetességeit, a gyarmati idők számos műemlékét. A települést egy hindu herceg alapította, majd portugál, holland és angol gyarmat volt. Sétánk során láthatjuk: Stadthuys (az egykori holland kormányzóság épülete), Christ Church (a holland stílusban épült templom, ahol az „Utolsó vacsora” mása is megtalálható), Szent Pál templom (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), Porta de Santiago, Cheng Hoon Teng templom, valamint a Jonker Street antik bazársora. Érkezés Szingapúrba a késő esti órákban, szállás.

5. nap: Szingapúr
SZINGAPÚR egykori brit gyarmat, a világ egyik legkisebb, mégis egyik legsikeresebb országa. 1965-ben elnyert függetlensége óta rohamos fejlődésnek indult. A tradicionális kínai és ázsiai építészet elemeit lélegzetelállító módon ötvözik a modern építészeti és a legmodernebb technológiai, valamint környezetvédelmi megoldásokkal. Városnézés SZINGAPÚR-ban. Merlion (a városállam jelképe a félig hal, félig oroszlán) gyönyörű kilátással az öbölre, a régi parlament, a műemlékké nyilvánított Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), Legfelsőbb Bíróság, városháza, Szent András Székesegyház, a városközpont ultramodern épületei, a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, Kis India, Kínai negyed. Szingapúr egyik leglenyűgözőbb modern építészeti jelensége a tengertől visszahódított területen kialakított Gardens by the Bay parkban felépített Szuperfa-liget.
A 25-50 m magas épületek, szuperfák, az építészet és a környezetvédelem legújabb vívmányait ötvözik, függőleges kertek, amelyek bemutatják Malajzia és bolygónk növényvilágát. Séta a Szuperfákat összekötő hídon, továbbá zenés esti fényjáték megtekintése a Szuperfa-ligetben. Szállás Szingapúrban.

6. nap: Szingapúr
A szingapúri városnézés folytatása: Orchidea Kert és a híres 2 km hosszú Orchard Road, a bevásárlóközpontok utcája. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre, mely egykor katonai bázis volt. Ma már igazi trópusi Disneyland-ként funkcionál, rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely. Szabadidő, szállás Szingapúrban.

7. nap: Yogyakarta – Prambanan
Délelőtt átrepülünk Indonéziába, Yogyakarta-ba. Felkeressük PRAMBANAN hindu, kőcsipkés templomait, melyek az UNESCO Világörökség helyszínei közé tartoznak. Szállás a Közép-Jáva szívében fekvő Yogyakarta-ban.

8. nap: Yogyakarta – Borobudur
Városnézés YOGYAKARTA-ban, a „művészetek fővárosában”: Szultáni palota, Wayang árnyékbábokat készítő műhely, ezüst patkolókovács műhely és a Sonobudoyo Múzeum (gyűjteményében jávai batikolt textíliák, antik bútorok, gamelán hangszerek, wayang árnyékbábok, maszkok, fegyverek stb.). Utazás BOROBUDUR-ba, a buddhista templomegyütteshez. Az odavezető teraszokat kb. 5 km hosszan Buddha tanításait ábrázoló domborművek, a szentélyt pedig 504 különböző Buddha-szobor díszíti. Az építkezés a IX. sz. közepéig tartott, ekkorra a környékbeli lakosság megfogyatkozott. Az angol hódítók csak a XIX. sz. elején bukkantak a grandiózus kőpiramisra. Szállás Yogyakartában.

9. nap: Dieng-fennsík
Kirándulás a DIENG-fennsíkra, ahol a sziget legrégebbi hindu temploma áll, 2.100 m tengerszint feletti magasságban. A táj különlegessége az aktív utóvulkáni működés, iszapfortyogókkal és kénes gőzfeltöréssel. Útközben ebéd. Este fakultatív Rámájána balett előadás megtekintése vacsorával. Szállás Yogyakartában.

10. nap: Yogyakarta – Bali
Reggeli órákban átrepülünk Denpasar-ba, BALI szigetére. Érkezést követően transzfer a szállodába. Pihenés, szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

11. nap: Kintamani – Besakih – Tenganan
Kirándulásunk elsősorban Bali természeti, kulturális és művészeti értékeire összpontosít. KINTAMANI fontos gyümölcs- és zöldségtermő vidék. Itt élvezhetjük a tiszta levegőt, a még működő Batur vulkán és a krátertó látványát. BESAKIH „Anyatemploma” az Agung tűzhányó oldalán épült, hogy az isteneknek minél kevesebbet kelljen utazniuk az áldozatokért. Igazából nem egyetlen templom, hanem több templom komplexuma, mely a leghatalmasabb és legszentebb minden templom között. TENGANAN Bali egyik legősibb falva, lakosai a bali aga hagyományainak követői. A település híres a kultikus textíliáiról, melyet a turisták is előszeretettel vásárolnak, hiszen a legendák szerint, viselőit megóvja a gonosz varázslattól. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

12. nap: Batubulan – Mengwi – Tanah Lot
BATUBULAN-ban Barong és Keris táncbemutatón veszünk részt. Itt készülnek a balinéz templomok bejáratait, a hídfőket védelmező őrzőszellemek, az útkereszteződéseket vigyázó mitológiai teremtmények szobrai is. MENGWI temploma az egykori királyság székhelyének fő látnivalója a XVIII. századból. A Batukaru vulkán alatt lévő BRATAN-TÓ partján épült Devi Danun istennő számára felszentelt Ulun Danu temploma, amely a szinte a víz felszínén lebegő hindu-buddhista szentélyről vált világhírűvé. A festői TANAH LOT a délnyugati tengerpart legszebb dísze. A balinézek úgy tartják, hogy a templomszigetet tengeri kígyók őrzik. Az éles szirtekkel körülvett építmény csak apálykor közelíthető meg, és kizárólag hinduk léphetnek a szentélybe, melynek lenyűgöző látványa is örök élményt nyújt. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

13. nap: Bali
Tengerparti üdülés. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

14. nap: Bali
Délelőtt üdülés, pihenés tengerparton, majd indulás DENPASAR-ba, a sziget fővárosába, ahol szembetűnő a hagyomány és a modern világ egyidejű jelenléte, hiszen a XXI. századra jellemző lakóparkok, bevásárlóközpontok mellett a belváros területén még érintetlen rizsföldek váltják egymást. A városnézést követően szabadidőt biztosítunk a menetrend függvényében. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre átszállással. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Melaka: óváros
- Borobudur: Buddhista templomegyüttes
- Yogyakarta: Prambanan Hindu templomok
- Bali: kultúrtáj (öntözőrendszer - subak)

TRÓPUSI TÁJAKON

2018. 05. 06.
15 nap
563 800 HUF/fő

Fakultatív program: (min. 10 fő esetén):
- Rámájána balett előadás vacsorával Yogyakartában: 60,- USD (helyszínen fizetendő)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Kuala Lumpur és Denpasar– Budapest útvonalon átszállással Dohában
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 12 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást: reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően + búcsúvacsora 14. napon
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 149.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegy árát: 390,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív kirándulás árát (helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 70,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 39.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Betelt
Út neve: TRÓPUSI TÁJAKON
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

TRÓPUSI TÁJAKON

MALAJZIA - SZINGAPÚR - INDONÉZIA & PIHENÉS BALIN

Indulási dátumok:
2018.05.06

Tavaszi kínálatunk egyik legizgalmasabb újdonsága: intenzív körutazás Dél-kelet Ázsiában, pihenéssel az istenek szigetén, Balin.

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással Dohában, Budapest – Kuala Lumpur és Denpasar – Budapest útvonalon, a körutazáson légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal Szingapúr - Yogyakarta és Yogyakarta – Denpasar között.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően) + búcsúvacsora a 14. napon.

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur
Elutazás a déli órákban Budapestről átszállással Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kuala Lumpur – Putrajaya – Kuala Lumpur
Érkezés a reggeli órákban Kuala Lumpurba. Látogatás Malajzia adminisztratív fővárosába, PUTRAJAYA-ba. A szövetségi kormány székhelye és az ország közigazgatási központja nevét az első malajziai miniszterelnök tiszteletére kapta és a közelmúltban építészeti, technológiai és környezetvédelmi csodákkal büszkélkedő várossá nőtte ki magát. A legismertebb látnivalók megtekintése: Seri Perdana (miniszterelnöki rezidencia), a rózsaszín kupolás Putra Mosque, Istana Melawati (a királyi család lakhelye), Istana Kehakiman (Igazságügyi palota). Délután transzfer a szállodába, pihenés és szabadidő. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap: Kuala Lumpur
Városnézés KUALA LUMPUR-ban, amely álmos kis kínai faluból nőtte ki magát Ázsia egyik legdinamikusabban fejlődő, modern és gazdag városává. Malajzia fővárosának legismertebb látnivalói: a híres Petronas ikertornyok, a Jamek Mosque (a város egyik legrégebbi mecsete), a régi és az új Királyi Palota, a Nemzeti Emlékmű, a Nemzeti Mecset, a Függetlenség tere és a kínai negyedben a színpompás Sri Mariamman hindu templom. 272 lépcsőn kapaszkodunk fel a Batu barlangokhoz, majd este maláj táncműsorral egybekötött vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

4. nap: Kuala Lumpur – Melaka – Szingapúr
Utazás autóbusszal SZINGAPÚR-ba. Útközben megnézzük az UNESCO világörökségi listáján szereplő MELAKA óvárosának főbb nevezetességeit, a gyarmati idők számos műemlékét. A települést egy hindu herceg alapította, majd portugál, holland és angol gyarmat volt. Sétánk során láthatjuk: Stadthuys (az egykori holland kormányzóság épülete), Christ Church (a holland stílusban épült templom, ahol az „Utolsó vacsora” mása is megtalálható), Szent Pál templom (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), Porta de Santiago, Cheng Hoon Teng templom, valamint a Jonker Street antik bazársora. Érkezés Szingapúrba a késő esti órákban, szállás.

5. nap: Szingapúr
SZINGAPÚR egykori brit gyarmat, a világ egyik legkisebb, mégis egyik legsikeresebb országa. 1965-ben elnyert függetlensége óta rohamos fejlődésnek indult. A tradicionális kínai és ázsiai építészet elemeit lélegzetelállító módon ötvözik a modern építészeti és a legmodernebb technológiai, valamint környezetvédelmi megoldásokkal. Városnézés SZINGAPÚR-ban. Merlion (a városállam jelképe a félig hal, félig oroszlán) gyönyörű kilátással az öbölre, a régi parlament, a műemlékké nyilvánított Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), Legfelsőbb Bíróság, városháza, Szent András Székesegyház, a városközpont ultramodern épületei, a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, Kis India, Kínai negyed. Szingapúr egyik leglenyűgözőbb modern építészeti jelensége a tengertől visszahódított területen kialakított Gardens by the Bay parkban felépített Szuperfa-liget.
A 25-50 m magas épületek, szuperfák, az építészet és a környezetvédelem legújabb vívmányait ötvözik, függőleges kertek, amelyek bemutatják Malajzia és bolygónk növényvilágát. Séta a Szuperfákat összekötő hídon, továbbá zenés esti fényjáték megtekintése a Szuperfa-ligetben. Szállás Szingapúrban.

6. nap: Szingapúr
A szingapúri városnézés folytatása: Orchidea Kert és a híres 2 km hosszú Orchard Road, a bevásárlóközpontok utcája. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre, mely egykor katonai bázis volt. Ma már igazi trópusi Disneyland-ként funkcionál, rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely. Szabadidő, szállás Szingapúrban.

7. nap: Yogyakarta – Prambanan
Délelőtt átrepülünk Indonéziába, Yogyakarta-ba. Felkeressük PRAMBANAN hindu, kőcsipkés templomait, melyek az UNESCO Világörökség helyszínei közé tartoznak. Szállás a Közép-Jáva szívében fekvő Yogyakarta-ban.

8. nap: Yogyakarta – Borobudur
Városnézés YOGYAKARTA-ban, a „művészetek fővárosában”: Szultáni palota, Wayang árnyékbábokat készítő műhely, ezüst patkolókovács műhely és a Sonobudoyo Múzeum (gyűjteményében jávai batikolt textíliák, antik bútorok, gamelán hangszerek, wayang árnyékbábok, maszkok, fegyverek stb.). Utazás BOROBUDUR-ba, a buddhista templomegyütteshez. Az odavezető teraszokat kb. 5 km hosszan Buddha tanításait ábrázoló domborművek, a szentélyt pedig 504 különböző Buddha-szobor díszíti. Az építkezés a IX. sz. közepéig tartott, ekkorra a környékbeli lakosság megfogyatkozott. Az angol hódítók csak a XIX. sz. elején bukkantak a grandiózus kőpiramisra. Szállás Yogyakartában.

9. nap: Dieng-fennsík
Kirándulás a DIENG-fennsíkra, ahol a sziget legrégebbi hindu temploma áll, 2.100 m tengerszint feletti magasságban. A táj különlegessége az aktív utóvulkáni működés, iszapfortyogókkal és kénes gőzfeltöréssel. Útközben ebéd. Este fakultatív Rámájána balett előadás megtekintése vacsorával. Szállás Yogyakartában.

10. nap: Yogyakarta – Bali
Reggeli órákban átrepülünk Denpasar-ba, BALI szigetére. Érkezést követően transzfer a szállodába. Pihenés, szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

11. nap: Kintamani – Besakih – Tenganan
Kirándulásunk elsősorban Bali természeti, kulturális és művészeti értékeire összpontosít. KINTAMANI fontos gyümölcs- és zöldségtermő vidék. Itt élvezhetjük a tiszta levegőt, a még működő Batur vulkán és a krátertó látványát. BESAKIH „Anyatemploma” az Agung tűzhányó oldalán épült, hogy az isteneknek minél kevesebbet kelljen utazniuk az áldozatokért. Igazából nem egyetlen templom, hanem több templom komplexuma, mely a leghatalmasabb és legszentebb minden templom között. TENGANAN Bali egyik legősibb falva, lakosai a bali aga hagyományainak követői. A település híres a kultikus textíliáiról, melyet a turisták is előszeretettel vásárolnak, hiszen a legendák szerint, viselőit megóvja a gonosz varázslattól. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

12. nap: Batubulan – Mengwi – Tanah Lot
BATUBULAN-ban Barong és Keris táncbemutatón veszünk részt. Itt készülnek a balinéz templomok bejáratait, a hídfőket védelmező őrzőszellemek, az útkereszteződéseket vigyázó mitológiai teremtmények szobrai is. MENGWI temploma az egykori királyság székhelyének fő látnivalója a XVIII. századból. A Batukaru vulkán alatt lévő BRATAN-TÓ partján épült Devi Danun istennő számára felszentelt Ulun Danu temploma, amely a szinte a víz felszínén lebegő hindu-buddhista szentélyről vált világhírűvé. A festői TANAH LOT a délnyugati tengerpart legszebb dísze. A balinézek úgy tartják, hogy a templomszigetet tengeri kígyók őrzik. Az éles szirtekkel körülvett építmény csak apálykor közelíthető meg, és kizárólag hinduk léphetnek a szentélybe, melynek lenyűgöző látványa is örök élményt nyújt. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

13. nap: Bali
Tengerparti üdülés. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

14. nap: Bali
Délelőtt üdülés, pihenés tengerparton, majd indulás DENPASAR-ba, a sziget fővárosába, ahol szembetűnő a hagyomány és a modern világ egyidejű jelenléte, hiszen a XXI. századra jellemző lakóparkok, bevásárlóközpontok mellett a belváros területén még érintetlen rizsföldek váltják egymást. A városnézést követően szabadidőt biztosítunk a menetrend függvényében. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre átszállással. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Melaka: óváros
- Borobudur: Buddhista templomegyüttes
- Yogyakarta: Prambanan Hindu templomok
- Bali: kultúrtáj (öntözőrendszer - subak)

Árak:
563 800 HUF

Fakultatív program: (min. 10 fő esetén):
- Rámájána balett előadás vacsorával Yogyakartában: 60,- USD (helyszínen fizetendő)

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Kuala Lumpur és Denpasar– Budapest útvonalon átszállással Dohában
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 12 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást: reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően + búcsúvacsora 14. napon
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 149.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegy árát: 390,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív kirándulás árát (helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 70,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 39.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')