VIVA MEXIKÓ

AZTÉKOK, OLMÉKOK, TOLTÉKOK ÉS MAJÁK FÖLDJÉN

Időpontok: 2018. november 02 - 20.

Áttekintés
Program
Árak, dátumok
Tudnivalók

Megmagyarázhatatlanul tökéletes építészeti alkotások - régészeti leletek, Mexikó legszebb természeti kincsei, fehérhomokos tengerpart és a tűrkizkék Karib-tenger. Hibátlan kombináció! Érkezésünket ezúttal a mexikói kultúra legszínesebb ünnepére időzítjük, Día de los muertos, vagyis a Halottak napja Mexikóban egészen más látványelemeket hordoz, mint a nálunk megszokott visszafogott megemlékezések. A latin-amerikai hagyományok szerint a halál az élet része, ennek megfelelően nem az elmúláson keseregnek, hanem ünneplik az életet, és az elhunytak életének vidám részleteire emlékeznek.

Utazás: Bp. – Mexikóváros – Bp. útvonalon menetrend szerinti repülőgéppel, európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli (esetenként büfé, ill. amerikai) és fakultatív félpanzió (körutazáson ebéd vagy vacsora programoktól függően, illetve „ALL INCLUSIVE” ellátás a Cancun-i szállodában!)


1. nap: Budapest – Mexikóváros
Repülés Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros
MEXIKÓVÁROS a világ egyik legnépesebb metropolisza. Egész napos Mexikói-völgy lapos teknőjében elterülő hatalmas kiterjedésű városban: a főbb nevezetességek mellett, az Antropológiai és Történeti Múzeum megtekintése. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Teotihuacan – Puebla
Irány TEOTICHUACAN, a Nap és a Hold Piramisokhoz! Edzettebb Vendégeink meg is hódíthatják! A terület nevét („A hely, ahol az emberek istenekké válnak.”) az aztékok adták az ókori metropolis romjainak, mert pompájáról arra következtettek, hogy királyok temetkezési helye lehetett, akik haláluk után istenekké váltak. A Sierra Madre hegyvonulatain keresztül érkezünk Pueblába. Szállás.

4. nap: Puebla – Monte Alban – Oaxaca
Rövid városnézés a gyarmati stílusú PUEBLA-ban, amely az azonos nevű állam székhelye, több mint 2.000 m tengerszint feletti magasságban. A települést a XVI. században „Angyalok városának” tartották. Kirándulás MONTE ALBAN-ba, a 2500 éves Zapoték fővárosba, mely a legjelentősebb régészeti lelőhely Oaxaca tartományban. Szállás Oaxacában.

5. nap: Mitla – Tehuantepec – Chiapa de Corzo
Utazás Tehuantepec környékére. Rövid megálló SANTA MARÍA DEL TULE faluban a 2000 éves fánál (El Tule). A botanikusok szerint ez a ciprusok családjába tartozó óriás, Amerika legöregebb és valószínűleg a világ leghatalmasabb fája, az időszámításunk kezdetekor lehetett facsemete. MITLA romjait feltárva a régészek még nem tudták pontosan eldönteni, hogy melyik prehispán kultúrához köthető igazán. A hódítás idejében zapotékok laktak itt, de az eddig megismert épületek gazdag díszítései, kőmozaikjai mixték hatásra utalnak. Szállás Chiapa de Corso-ban.

6. nap: El Sumidero kanyon – San Cristobal de las Casas
Utazás San Cristobalba. Útközben csónakkirándulás Közép-Amerika legszebb szakadékában, az EL SUMIDERO Kanyonban. Innen lélegzetelállító út vezet San Cristobal de las Casas-ba. Rövid pihenésként CHAMULA és ZINACANTAN indián falvak megtekintése. Szállás San Cristobal de las Casas-ban.

7. nap: Agua Azul – Palenque
Irány az ország legnagyobb vízesése, a trópusi AGUA AZUL vízesés. A fenséges látvány délelőtt és délután más-más színben pompázik. Továbbutazás a szálláshelyre, Palenque-be.

8. nap: Palenque – Campeche
Az elbűvölő fekvésű PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán félszigeten feltárt maja városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb. A gyarmati időkben CAMPECHE kikötőjéből szállították az ezüstöt és az aranyat Spanyolországba. A város sokat szenvedett a kalóztámadásoktól. A XVII. században hétbástyás fallal vették körbe, nagy része máig épségben megmaradt. Szállás Campeche-ben.

9. nap: Uxmal – Merida
Látogatás a klasszikus maja városba, UXMAL-ba, melyet nevéből (maják nyelvén: „háromszor”) következtetve háromszor építhettek újjá, vagy három jelentős fejlődési korszak határozta meg a történelmét. A feltárt terület egyik legimpozánsabb, legmagasabb, legismertebb épülete a „Jövendőmondó piramisa” vagy más néven a „Varázsló temploma”. Kora este érkezés MERIDA-ba. Városnézés a „Fehér Város”-ban, ahova az árkádos, mediterrán házak fehérsége és a rendezett utcák tisztasága sok turistát csalogat. Szállás Merida-ban.

10. nap: Chichen Itza – Cancun
Utazás CHICHEN ITZA-ba. A település Yucatan állam leghíresebb ásatási területével büszkélkedhet (pl. Kukulkán Piramis, Labdapálya, Jaguár templom stb.). A romváros érdekessége, hogy két kultúra találkozott, illetve épült össze egymással: az ősi maja, valamint a tolték hódítás után keletkezett maja-tolték (más néven itzá-tolték). Továbbutazás a Karib-tenger partján található, világhírű üdülővárosba, CANCUN-ba, szállás.

11. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, vagy egész napos fakultatív program lehetőség: XCARET. Ez az ÖKO PARK eredeti környezetében mutatja be a Yucatán Félsziget állat- és növényvilágát. Gyönyörködhetünk a csodás növényekben és egész közelről ismerhetjük meg az itt honos állatokat. A Pillangó Kertben úgy tűnik, mintha milliónyi, a szivárvány színeiben pompázó pillangót engedtek volna szabadon. Búvárkodás közben megannyi ráját, és élénk színekben tündöklő halakat láthatunk. A bátrabbak a parkban való séta helyett dönthetnek úgy is, hogy a barlangrendszerben folyó patakon ereszkednek le a tengerpartig. Itt egy látványos esti show keretében bemutatják a maják történetét: eredeti mexikói labdajátékkal kezdődik, a folytatásban a spanyolok bevonulását mutatják be, lovas felvonulással és tűzzel vegyítve. A zárójelenetben egy színes táncos műsort láthatnak a nézők élő spanyol zenével kísérve. Szállás Cancunban.

12. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján. Szállás Cancunban.

13. nap: Tulum – Chetumal
Utazás CHETUMAL-ba, Quintana Roo állam lendületesen fejlődő fővárosába. Útközben a Karib-tenger partján, festői környezetben fekvő rejtélyes múltú maya TULUM restaurált épületeinek megtekintése: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Szállás Chetumalban.

14. nap: Villahermosa
Korai reggeli után indulás Tabasco állam fővárosába, VILLAHERMOSÁ-ba. Útközben KOHUNLICH és CHICANNÁ megtekintése. Szállás Villahermosában.

15. nap: La Venta – Catemaco-tó – Veracruz
Látogatás a LA VENTA régészeti körzetben, ahol a titokzatos és ismeretlen eredetű olmék kultúra kőszobrai és sztéléi találhatók. Kirándulás a CATEMACO tóhoz. A környéket „Veracruz állam Svájcának” is nevezik. Továbbutazás VERACRUZ-ba, melynek városi jellege, lakói, merőben eltérnek minden más mexikói városétól. Rövid városnézés után érkezés a szállodába. Szállás Veracruz-ban.

16. nap: El Tajín – Xicotepec de Juarez 
Korai reggeli után indulás EL TAJÍN-ba, Mexikó egyik leghíresebb régészeti körzetébe. Legérdekesebb látnivalója a Pirámide de los Nichos (Falfülkék piramisa). Továbbutazás Xicotepec de Juárezbe, szállás.

17. nap: Xochimilcó (Mexikóváros)– Cuernavaca – Taxco 
Utazás Mexikóváros déli részén található XOCHIMILCÓ-hoz. Mexikó Velencéjének hangulatát, mozgalmas és színes forgatagát a lagúnákon csónakázva éljük át. Továbbutazás CUERNAVACA-ba, az örök tavasz városába. A település legfontosabb látnivalóinak (séta a történelmi belvárosban: főtér, katedrális) megtekintését követően indulás TAXCO-ba, szállás.

18. nap: Taxco – Mexikóváros
Délelőtt városnézés TAXCO-ban, az ország egyik legszebb kisvárosában. Az „ezüstváros” rabul ejtő varázsát és a turisták sokaságát fekvésének, klímájának, hangulatának és a kis üzletekben fellelhető ezüst sokaságának köszönheti. A hazánkban is jól ismert, decemberben virágzó, vörös szirmú mikulásvirágnak ez a város a hazája. Délután irány MEXIKÓVÁROS repülőtere! Hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a későesti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Mexikóváros történelmi központja
- Puebla történelmi központja
- Chichen Itza városa
- Uxmal városa
- Campeche történelmi városa
- Monte Alban történelmi városa
- Palenque városa
- Teotihuacan
- El Tajín városa

VIVA MEXIKÓ

2018. 11. 02.
19 nap
797 800 HUF/fő

Fakultatív kirándulások (helyszínen fizetendő, 10 főtől magyar nyelvű kísérővel):
- XCARET busszal, belépővel: kb. 140,- USD

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Mexico City – Budapest útvonalon, átszállással
- Mexikóban a közlekedést légkondícionált autóbusszal
- 17 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- reggelit (esetenként amerikai vagy büfé reggelivel)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint és a csónakkirándulás árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- repülőtéri illetéket: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat Ajánlott! 
(13 főétkezés a körutazáson és „all inclusive” ellátás a Cancun-i szállodában): 75.500,- Ft 
- fakultatív kirándulás árát (lásd a programban leírtak alapján), helyszínen fizetendő!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 90,- USD / fő (szállodák, helyi id.vez, buszsofőr)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 75.500,- Ft-os felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket 
(pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 255.500,- Ft

 

Terület:
kb. 1.954.000 km²

Főváros: 
Mexikóváros.
 
Államforma: 
Szövetségi köztársaság.

Lakosság: 
Kb. 124,5 millió fő.
 
Nyelv(ek): 
Spanyol, maja, zapata, otomi.

IDŐELTOLÓDÁS: 
A közép-európai időhöz képest -7 óra, illetve -6 óra helytől és időszaktól függően.
 
Pénznem:
A hivatalos fizetőeszköz a mexikói peso (MXN), mely nem valuta, így itthon nem váltható. 1,- mexikói peso (MNX) = 100,- centavo. Célszerű amerikai dollár vinni, a pénzváltásának nincs akadálya. A bankkártyák használhatók, de csak kevés helyen.

HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG: 
110 V / 60 Hz amerikai szabvány, a csatlakozó 2 ágú (amerikai szabvány), adapter szükséges.

VÍZUM:
Magyar állampolgároknak Mexikóba utazáshoz vízum nem szükséges.

ÚTI OKMÁNY:
Útlevél, melynek a tartózkodás idejére kell érvényesnek lennie.

VÉDŐOLTÁS, EGÉSZSÉG:
Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak! Az egyéb megszokott gyógyszereinket ne hagyjuk itthon. 

Országos Epidemiológiai Központ, a fővárosi és megyei Népegészségügyi és Szakigazgatási Szerv:

Cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.
Telefon: +36 1 476-1364
Rendelés:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 – 13:30
Péntek: 09:00 – 11:00, csak előre bejelentkezett utazóknak.
Honlap:
http://www.oek.hu/oek.web?to=1725,2406,2330&nid=209&pid=1&lang=hun

Nemzetközi Oltóközpont:

Cím: 1138 Budapest, Váci út 174.
Telefon: +36 1 / 465-3809
Rendelés:
Hétfő: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 18:00
Kedd és Csütörtök: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 15:00
Szerda: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 16:00
Péntek: 9:00 – 12:00

Vagy

Cím: 1134 Budapest, Váci út 70.
Telefon: +36 1 / 780-8553, 787-8770
Rendelés:
Hétfő - péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Honlap:
https://oltokozpont.hu/hu

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hosszú repülőút, az időzóna változása és a hazaitól eltérő éghajlat fokozottan igénybe veheti az emberi szervezetet! Kérjük, utazás előtt saját érdekükben konzultáljanak háziorvosukkal!

Egyéb hasznos tudnivalók:
http://www.utazaselott.hu/utazas-tervezes.html

HIGIÉNIA: 
Az általános helyi higiéniai feltételek és életviteli szokások nem azonosak az európaival, de a szállodákban, éttermekben, és egyéb közintézményekben rend és tisztaság van. Folyóvizet nem szabad inni, csak a palackozott italokat!

ÉLELMISZER: 
Mexikóba élelmiszer bevitele hivatalosan tilos, ha valaki megkockáztatja, elveszik tőle. 
Kivétel a repülőtéri Duty Free üzletben vásárolt és számlával igazolt termékek.

„ALL INCLUSIVE” ELLÁTÁS CANCUNBAN: 
A következő szolgáltatásokat tartalmazza: főétkezések két étteremben, napközbeni snackek a kijelölt helyeken, helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlanul, továbbá nappali és esti szórakoztató programok, animációs programok és nem motorizált sportolási lehetőségek.

Ország előhívó: 
+52

TELEFON: 
A mobiltelefonok használhatók, amennyiben szerződésünk lehetővé teszi a roaming szolgáltatást. Feltöltőkártyás szerződés esetén mindenképpen konzultáljanak a magyar szolgáltatóval. A lefedettség nem teljes az ország összes területén, a fontosabb városokban a vétellel általában nincs gond. A tarifák a szolgáltatók honlapjain megtalálhatóak. A szállodákban történő ingyenes WIFI használat gyakran eltérő.

Közbiztonság:
Hasonló más latin-amerikai országokéhoz. Nem különösebben veszélyes, de elővigyázatosságból szerencsésebb mellőzni a drágább ékszerek viseletét. Célszerű a csoporttal együtt maradni.

MAGYARORSZÁG NAGYKÖVETSÉGE:
Cím: Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec, Delegación Miguel Hidalgo, Ciudad de México 11000 México
Telefon: 00 52 55 5596-1822, 00 52 55 5596-0523
Ügyelet: 00 52 155 5455-5068
Fax: 00 52 55 5596-2378
E-mail: mission.mex@mfa.gov.hu 
Honlap: https://mexikovaros.mfa.gov.hu 

MEXIKÓ NAGYKÖVETSÉGE:
Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris utca 58.
Telefon: (06 1) 326-0389, (06 1) 326-0677
Fax: (06-1) 326-0485
E-mail: embamexhu@t-online.hu 
Honlap: https://embamex.sre.gob.mx 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nem foglalható
Út neve: VIVA MEXIKÓ
Dátuma:
Jelentkezők száma:
Főutas vezetéknév:
Főutas utónév:
További utasok:
Az Ön címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön e-mail címe:
Megjegyzés:
Az adatkezelési szabályzatot elfogadom!

VALUTAVÁLTÓ

HARIS TRAVEL CLUB

1075 Budapest, Károly körút 11. 3. emelet

Tel: +36 1 317-2354, + 36 1 327-0793

Mobil: +36 30 247-9008; +36 30 247-9009

Fax: +36 1 317-8613

E-mail: info@haristravel.hu

www.haristravel.com

Eng.szám: R-1153/95/99

VIVA MEXIKÓ

AZTÉKOK, OLMÉKOK, TOLTÉKOK ÉS MAJÁK FÖLDJÉN

Indulási dátumok:
2018.11.02

Megmagyarázhatatlanul tökéletes építészeti alkotások - régészeti leletek, Mexikó legszebb természeti kincsei, fehérhomokos tengerpart és a tűrkizkék Karib-tenger. Hibátlan kombináció! Érkezésünket ezúttal a mexikói kultúra legszínesebb ünnepére időzítjük, Día de los muertos, vagyis a Halottak napja Mexikóban egészen más látványelemeket hordoz, mint a nálunk megszokott visszafogott megemlékezések. A latin-amerikai hagyományok szerint a halál az élet része, ennek megfelelően nem az elmúláson keseregnek, hanem ünneplik az életet, és az elhunytak életének vidám részleteire emlékeznek.

Utazás: Bp. – Mexikóváros – Bp. útvonalon menetrend szerinti repülőgéppel, európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli (esetenként büfé, ill. amerikai) és fakultatív félpanzió (körutazáson ebéd vagy vacsora programoktól függően, illetve „ALL INCLUSIVE” ellátás a Cancun-i szállodában!)


1. nap: Budapest – Mexikóváros
Repülés Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros
MEXIKÓVÁROS a világ egyik legnépesebb metropolisza. Egész napos Mexikói-völgy lapos teknőjében elterülő hatalmas kiterjedésű városban: a főbb nevezetességek mellett, az Antropológiai és Történeti Múzeum megtekintése. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Teotihuacan – Puebla
Irány TEOTICHUACAN, a Nap és a Hold Piramisokhoz! Edzettebb Vendégeink meg is hódíthatják! A terület nevét („A hely, ahol az emberek istenekké válnak.”) az aztékok adták az ókori metropolis romjainak, mert pompájáról arra következtettek, hogy királyok temetkezési helye lehetett, akik haláluk után istenekké váltak. A Sierra Madre hegyvonulatain keresztül érkezünk Pueblába. Szállás.

4. nap: Puebla – Monte Alban – Oaxaca
Rövid városnézés a gyarmati stílusú PUEBLA-ban, amely az azonos nevű állam székhelye, több mint 2.000 m tengerszint feletti magasságban. A települést a XVI. században „Angyalok városának” tartották. Kirándulás MONTE ALBAN-ba, a 2500 éves Zapoték fővárosba, mely a legjelentősebb régészeti lelőhely Oaxaca tartományban. Szállás Oaxacában.

5. nap: Mitla – Tehuantepec – Chiapa de Corzo
Utazás Tehuantepec környékére. Rövid megálló SANTA MARÍA DEL TULE faluban a 2000 éves fánál (El Tule). A botanikusok szerint ez a ciprusok családjába tartozó óriás, Amerika legöregebb és valószínűleg a világ leghatalmasabb fája, az időszámításunk kezdetekor lehetett facsemete. MITLA romjait feltárva a régészek még nem tudták pontosan eldönteni, hogy melyik prehispán kultúrához köthető igazán. A hódítás idejében zapotékok laktak itt, de az eddig megismert épületek gazdag díszítései, kőmozaikjai mixték hatásra utalnak. Szállás Chiapa de Corso-ban.

6. nap: El Sumidero kanyon – San Cristobal de las Casas
Utazás San Cristobalba. Útközben csónakkirándulás Közép-Amerika legszebb szakadékában, az EL SUMIDERO Kanyonban. Innen lélegzetelállító út vezet San Cristobal de las Casas-ba. Rövid pihenésként CHAMULA és ZINACANTAN indián falvak megtekintése. Szállás San Cristobal de las Casas-ban.

7. nap: Agua Azul – Palenque
Irány az ország legnagyobb vízesése, a trópusi AGUA AZUL vízesés. A fenséges látvány délelőtt és délután más-más színben pompázik. Továbbutazás a szálláshelyre, Palenque-be.

8. nap: Palenque – Campeche
Az elbűvölő fekvésű PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán félszigeten feltárt maja városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb. A gyarmati időkben CAMPECHE kikötőjéből szállították az ezüstöt és az aranyat Spanyolországba. A város sokat szenvedett a kalóztámadásoktól. A XVII. században hétbástyás fallal vették körbe, nagy része máig épségben megmaradt. Szállás Campeche-ben.

9. nap: Uxmal – Merida
Látogatás a klasszikus maja városba, UXMAL-ba, melyet nevéből (maják nyelvén: „háromszor”) következtetve háromszor építhettek újjá, vagy három jelentős fejlődési korszak határozta meg a történelmét. A feltárt terület egyik legimpozánsabb, legmagasabb, legismertebb épülete a „Jövendőmondó piramisa” vagy más néven a „Varázsló temploma”. Kora este érkezés MERIDA-ba. Városnézés a „Fehér Város”-ban, ahova az árkádos, mediterrán házak fehérsége és a rendezett utcák tisztasága sok turistát csalogat. Szállás Merida-ban.

10. nap: Chichen Itza – Cancun
Utazás CHICHEN ITZA-ba. A település Yucatan állam leghíresebb ásatási területével büszkélkedhet (pl. Kukulkán Piramis, Labdapálya, Jaguár templom stb.). A romváros érdekessége, hogy két kultúra találkozott, illetve épült össze egymással: az ősi maja, valamint a tolték hódítás után keletkezett maja-tolték (más néven itzá-tolték). Továbbutazás a Karib-tenger partján található, világhírű üdülővárosba, CANCUN-ba, szállás.

11. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, vagy egész napos fakultatív program lehetőség: XCARET. Ez az ÖKO PARK eredeti környezetében mutatja be a Yucatán Félsziget állat- és növényvilágát. Gyönyörködhetünk a csodás növényekben és egész közelről ismerhetjük meg az itt honos állatokat. A Pillangó Kertben úgy tűnik, mintha milliónyi, a szivárvány színeiben pompázó pillangót engedtek volna szabadon. Búvárkodás közben megannyi ráját, és élénk színekben tündöklő halakat láthatunk. A bátrabbak a parkban való séta helyett dönthetnek úgy is, hogy a barlangrendszerben folyó patakon ereszkednek le a tengerpartig. Itt egy látványos esti show keretében bemutatják a maják történetét: eredeti mexikói labdajátékkal kezdődik, a folytatásban a spanyolok bevonulását mutatják be, lovas felvonulással és tűzzel vegyítve. A zárójelenetben egy színes táncos műsort láthatnak a nézők élő spanyol zenével kísérve. Szállás Cancunban.

12. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján. Szállás Cancunban.

13. nap: Tulum – Chetumal
Utazás CHETUMAL-ba, Quintana Roo állam lendületesen fejlődő fővárosába. Útközben a Karib-tenger partján, festői környezetben fekvő rejtélyes múltú maya TULUM restaurált épületeinek megtekintése: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Szállás Chetumalban.

14. nap: Villahermosa
Korai reggeli után indulás Tabasco állam fővárosába, VILLAHERMOSÁ-ba. Útközben KOHUNLICH és CHICANNÁ megtekintése. Szállás Villahermosában.

15. nap: La Venta – Catemaco-tó – Veracruz
Látogatás a LA VENTA régészeti körzetben, ahol a titokzatos és ismeretlen eredetű olmék kultúra kőszobrai és sztéléi találhatók. Kirándulás a CATEMACO tóhoz. A környéket „Veracruz állam Svájcának” is nevezik. Továbbutazás VERACRUZ-ba, melynek városi jellege, lakói, merőben eltérnek minden más mexikói városétól. Rövid városnézés után érkezés a szállodába. Szállás Veracruz-ban.

16. nap: El Tajín – Xicotepec de Juarez 
Korai reggeli után indulás EL TAJÍN-ba, Mexikó egyik leghíresebb régészeti körzetébe. Legérdekesebb látnivalója a Pirámide de los Nichos (Falfülkék piramisa). Továbbutazás Xicotepec de Juárezbe, szállás.

17. nap: Xochimilcó (Mexikóváros)– Cuernavaca – Taxco 
Utazás Mexikóváros déli részén található XOCHIMILCÓ-hoz. Mexikó Velencéjének hangulatát, mozgalmas és színes forgatagát a lagúnákon csónakázva éljük át. Továbbutazás CUERNAVACA-ba, az örök tavasz városába. A település legfontosabb látnivalóinak (séta a történelmi belvárosban: főtér, katedrális) megtekintését követően indulás TAXCO-ba, szállás.

18. nap: Taxco – Mexikóváros
Délelőtt városnézés TAXCO-ban, az ország egyik legszebb kisvárosában. Az „ezüstváros” rabul ejtő varázsát és a turisták sokaságát fekvésének, klímájának, hangulatának és a kis üzletekben fellelhető ezüst sokaságának köszönheti. A hazánkban is jól ismert, decemberben virágzó, vörös szirmú mikulásvirágnak ez a város a hazája. Délután irány MEXIKÓVÁROS repülőtere! Hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a későesti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Mexikóváros történelmi központja
- Puebla történelmi központja
- Chichen Itza városa
- Uxmal városa
- Campeche történelmi városa
- Monte Alban történelmi városa
- Palenque városa
- Teotihuacan
- El Tajín városa

Árak:
797 800 HUF

Fakultatív kirándulások (helyszínen fizetendő, 10 főtől magyar nyelvű kísérővel):
- XCARET busszal, belépővel: kb. 140,- USD

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Mexico City – Budapest útvonalon, átszállással
- Mexikóban a közlekedést légkondícionált autóbusszal
- 17 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- reggelit (esetenként amerikai vagy büfé reggelivel)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint és a csónakkirándulás árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- repülőtéri illetéket: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat Ajánlott! 
(13 főétkezés a körutazáson és „all inclusive” ellátás a Cancun-i szállodában): 75.500,- Ft 
- fakultatív kirándulás árát (lásd a programban leírtak alapján), helyszínen fizetendő!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 90,- USD / fő (szállodák, helyi id.vez, buszsofőr)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 75.500,- Ft-os felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket 
(pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 255.500,- Ft

 

Terület:
kb. 1.954.000 km²

Főváros: 
Mexikóváros.
 
Államforma: 
Szövetségi köztársaság.

Lakosság: 
Kb. 124,5 millió fő.
 
Nyelv(ek): 
Spanyol, maja, zapata, otomi.

IDŐELTOLÓDÁS: 
A közép-európai időhöz képest -7 óra, illetve -6 óra helytől és időszaktól függően.
 
Pénznem:
A hivatalos fizetőeszköz a mexikói peso (MXN), mely nem valuta, így itthon nem váltható. 1,- mexikói peso (MNX) = 100,- centavo. Célszerű amerikai dollár vinni, a pénzváltásának nincs akadálya. A bankkártyák használhatók, de csak kevés helyen.

HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG: 
110 V / 60 Hz amerikai szabvány, a csatlakozó 2 ágú (amerikai szabvány), adapter szükséges.

VÍZUM:
Magyar állampolgároknak Mexikóba utazáshoz vízum nem szükséges.

ÚTI OKMÁNY:
Útlevél, melynek a tartózkodás idejére kell érvényesnek lennie.

VÉDŐOLTÁS, EGÉSZSÉG:
Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak! Az egyéb megszokott gyógyszereinket ne hagyjuk itthon. 

Országos Epidemiológiai Központ, a fővárosi és megyei Népegészségügyi és Szakigazgatási Szerv:

Cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.
Telefon: +36 1 476-1364
Rendelés:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 – 13:30
Péntek: 09:00 – 11:00, csak előre bejelentkezett utazóknak.
Honlap:
http://www.oek.hu/oek.web?to=1725,2406,2330&nid=209&pid=1&lang=hun

Nemzetközi Oltóközpont:

Cím: 1138 Budapest, Váci út 174.
Telefon: +36 1 / 465-3809
Rendelés:
Hétfő: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 18:00
Kedd és Csütörtök: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 15:00
Szerda: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 16:00
Péntek: 9:00 – 12:00

Vagy

Cím: 1134 Budapest, Váci út 70.
Telefon: +36 1 / 780-8553, 787-8770
Rendelés:
Hétfő - péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Honlap:
https://oltokozpont.hu/hu

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hosszú repülőút, az időzóna változása és a hazaitól eltérő éghajlat fokozottan igénybe veheti az emberi szervezetet! Kérjük, utazás előtt saját érdekükben konzultáljanak háziorvosukkal!

Egyéb hasznos tudnivalók:
http://www.utazaselott.hu/utazas-tervezes.html

HIGIÉNIA: 
Az általános helyi higiéniai feltételek és életviteli szokások nem azonosak az európaival, de a szállodákban, éttermekben, és egyéb közintézményekben rend és tisztaság van. Folyóvizet nem szabad inni, csak a palackozott italokat!

ÉLELMISZER: 
Mexikóba élelmiszer bevitele hivatalosan tilos, ha valaki megkockáztatja, elveszik tőle. 
Kivétel a repülőtéri Duty Free üzletben vásárolt és számlával igazolt termékek.

„ALL INCLUSIVE” ELLÁTÁS CANCUNBAN: 
A következő szolgáltatásokat tartalmazza: főétkezések két étteremben, napközbeni snackek a kijelölt helyeken, helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlanul, továbbá nappali és esti szórakoztató programok, animációs programok és nem motorizált sportolási lehetőségek.

Ország előhívó: 
+52

TELEFON: 
A mobiltelefonok használhatók, amennyiben szerződésünk lehetővé teszi a roaming szolgáltatást. Feltöltőkártyás szerződés esetén mindenképpen konzultáljanak a magyar szolgáltatóval. A lefedettség nem teljes az ország összes területén, a fontosabb városokban a vétellel általában nincs gond. A tarifák a szolgáltatók honlapjain megtalálhatóak. A szállodákban történő ingyenes WIFI használat gyakran eltérő.

Közbiztonság:
Hasonló más latin-amerikai országokéhoz. Nem különösebben veszélyes, de elővigyázatosságból szerencsésebb mellőzni a drágább ékszerek viseletét. Célszerű a csoporttal együtt maradni.

MAGYARORSZÁG NAGYKÖVETSÉGE:
Cím: Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec, Delegación Miguel Hidalgo, Ciudad de México 11000 México
Telefon: 00 52 55 5596-1822, 00 52 55 5596-0523
Ügyelet: 00 52 155 5455-5068
Fax: 00 52 55 5596-2378
E-mail: mission.mex@mfa.gov.hu 
Honlap: https://mexikovaros.mfa.gov.hu 

MEXIKÓ NAGYKÖVETSÉGE:
Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris utca 58.
Telefon: (06 1) 326-0389, (06 1) 326-0677
Fax: (06-1) 326-0485
E-mail: embamexhu@t-online.hu 
Honlap: https://embamex.sre.gob.mx 

SELECT * FROM article_cikk WHERE csoport_id=131 and article_category_id=1 and aktiv=1 and ellenor=1 and (erv_date>=CURDATE() or erv_date='0000-00-00')